9/9/09

Ο Νταής Νταβούτογλου

του Μάριου Ευρυβιάδη
Ποιος θυμάται τα νταηλίκια του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ (φίλου του Γιώργου Παπανδρέου για το χατίρι του οποίου ο Yorgo χόρεψε ζεϊμπέκικο) που μας απειλούσε ότι εάν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ τότε η Τουρκία θα κάνει πόλεμο;
Μασούσαν σίδερα τότε ο κ. Τζεμ και το συνάφι του. Και όπως και σήμερα είχαν την στήριξη των ΗΠΑ, των Εγγλέζων ενώ τώρα έχουμε και τον περιβόητο Καρλ Μπιλτ ο οποίος κουβαλά νερό στον μύλο των Ισλαμοπασάδων. Ο τελευταίος δεν δουλεύει με το αζημίωτο. Έχει οικονομικά συμφέροντα σε εταιρίες του τουρκικού στρατού ενώ άλλα συμφέροντά του είχαν εξυπηρετηθεί με τον επιδρομικό πόλεμο της Γεωργίας στον Καύκασο πριν δύο χρόνια.
Επί περιόδου Τζεμ οι Τουρκαλάδες είχαν, όπως σήμερα, και μία σειρά κονδυλοφόρους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ο πιο περιβόητος απ’ αυτούς είναι ο σημερινός Υφυπουργός των ΗΠΑ Philip Gordon. Ο τελευταίος, μαζί με τον εκ Κωνσταντινουπόλεως ορμώμενο Henri Bαrkey, είχαν εισπράξει το ευτελές ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων από το αντιδραστικό Αμερικάνικο Ίδρυμα Smith Richardson Foundation για να μελετήσουν τις συνέπειες της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Και οι αντικειμενικοί αυτοί αναλυτές, που μασκαρεύονται και ως καθηγητές, κατέληξαν στο συμπέρασμα, που το δημοσίευσαν μεταξύ άλλων και στο συντηρητικό περιοδικό The National Interest που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, ότι εάν ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ τότε οι πιθανότητες πολέμου θα αυξάνονταν κατακόρυφα.
Πού κατέληξαν τα νταϊλίκια του μακαρίτη Τζεμ; Σε μία τρύπα στο νερό. Η Κύπρος είναι σήμερα ισότιμο μέλος της ΕΕ και κρατά το κλειδί, αν θέλει να το χρησιμοποιήσει στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Και έχουμε τώρα ένα νέο νταή στην Άγκυρα, ένα γέννημα και θρέμμα της Σοβιετικής Κεντρικής Ασίας που κατέληξε στην Τουρκία και προσπαθεί να μας αποδείξει ότι είναι αυτόχθονας Τούρκος της Μικράς Ασίας (σχήμα οξύμωρο). Μας απειλεί δε και αυτός όπως ο μακαρίτης Τζεμ ότι η Τουρκία είναι μεγάλη και ισχυρή χώρα και ότι θα πρέπει να ‘συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις’.
Ξέχασε, προφανώς, ο νταής Νταβούτογλου ότι μόλις πριν από μερικά χρόνια ηγήθηκε αντιπροσωπείας για λογαριασμό του Ερτογάν στην Ουάσινγκτον για να ζητήσει συγγνώμη από την κυβέρνηση Μπους διότι η Τουρκία πρόδωσε τον τίτλο του πιο «πιστού συμμάχου» των ΗΠΑ, στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου το 2003. Και αφού η Τουρκία εισέπραξε για μισό περίπου αιώνα δεκάδες δις δολάρια, ώστε να ανταποκριθεί σε μια τέτοια περίπτωση όπως αυτή του 2003, γύρισε τις πλάτες στους Αμερικανούς.
Όταν μετά τα γεγονότα του 2003 ο Νταβούτογλου, που σήμερα κάνει τον νταή, επισκέφτηκε αυτόκλητα την Ουάσινγκτον βρήκε όλες τις πόρτες κλειστές. Και κατέληξε γονυπετής αυτός και μαζί του ο Τούρκος πρέσβης στην Ουάσινγκτον σε ένα από τα υπερσυντηρητικά think tank της Ουάσινγκτον, το American Enterprise Institute να παρακαλεί και να κλαίγεται. Ζητούσε από τους νεοσυντηρητικούς να διαμεσολαβήσουν ώστε να τους δεχθούν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους. Και όχι μόνο. «Ο Ερτογάν είναι φίλος σας», τους έλεγε, «χρησιμοποιείστε τον όπως εσείς νομίζετε, δώστε του ακόμη μία ευκαιρία».
Έτσι συμπεριφέρονται οι νταήδες. Το κύριο χαρακτηριστικό κάθε νταή είναι η θρασυδειλία. Τη μαγγειά τους τη βγάζουν όταν είναι οπλισμένοι έναντι άοπλων. Και ο Νταβούτογλου είναι ένας εξ αυτών.
Μία πρέπει να είναι η απάντηση στα νταηλίκια του Νταβούτογλου και αυτών που τον υποστηρίζουν, κυρίως του κ. Μπιλτ της Σουηδίας του οποίου η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ τον Δεκέμβρη. Ένα βέτο της Λευκωσίας στη σύνοδο του Δεκέμβρη. Όχι όμως σε όλα τα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας. Μόνο στο κεφάλαιο ‘Ενέργεια’. Ένα βέτο είναι αρκετό. Εκεί που τους καίει. Και αυτό όχι για να δείξει η Κύπρος ότι ο Νταβούτογλου είναι ένας ακόμη θρασύδειλος νταής, κάτι εξ άλλου που φαίνεται στο πρόσωπό του. Η Κύπρος πρέπει να θέσει βέτο διότι μία τέτοια θέση εξυπηρετεί τα κρατικά συμφέροντά της. Διότι έτσι θα κατανοήσουν οι εταίροι μας στην ΕΕ ότι η Κύπρος δεν είναι μία παρακατιανή χώρα, ένα κλωτσοσκούφι του κάθε Καρλ Μπιλτ, του κάθε Εγγλέζου ή του κάθε παραδόπιστου Philip Gordon και Henry Barkey.

18 σχόλια:

  1. Αληθεύει το παρακάτω σχόλιο;

    ...............................

    Ο Παπανδρέου καλωσόρισε τουρκικό κόμμα των Κατεχομένων στη σοσιαλιστική διεθνή!

    Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Σεπτεμβρίου 9, 2009

    ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ε καλά τώρα)

    Φαίνεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Χρειάσθηκε να γίνει Έλληνας πρόεδρος για να πάρει η Σοσιαλιστική Διεθνής μια τέτοια θέση, όταν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ έδωσε επανειλημμένα μάχες για να μη γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ούτε το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ετσεβίτ, λόγω ακριβώς της τουρκικής εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, αγνοώντας τις έντονες αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις του αδελφού κόμματος της Κύπρου ΕΔΕΚ, «αξιοποίησε» τη θέση του ως προέδρου για να περάσει ομόφωνα, εν απουσία της ΕΔΕΚ, απόφαση του Συμβουλίου υπέρ της εντάξεως του ρεπουμπλικανικού κόμματος του σημερινού κατοχικού τουρκοκυπρίου ηγέτη Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ταλάτ είναι…

    …αδελφό κόμμα του ομώνυμου κόμματος της Τουρκίας, του οποίου σημερινός πρόεδρος είναι ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, διάδοχος του πρωθυπουργού του «Αττίλα», Ετσεβίτ. Με τον Μπαϊκάλ, σε μια άλλη έξαρση ελληνοτουρκικής «φιλίας», ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσφάτως στη Ρόδο συνδιοργάνωσε υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς διάσκεψη για τη λαθρομετανάστευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως βρήκε την ευκαιρία να διακηρύξει, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου, όπου μαίνεται καθημερινά ο πόλεμος των δουλεμπόρων, πολιτική ανοικτών συνόρων για τη λαθρομετανάστευση!

    Ακόμη όμως και η διακήρυξη αυτή ωχριά μπροστά στην αναγνώριση και προβολή του ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου ως «σοσιαλιστή συντρόφου» στη Σοσιαλιστική Διεθνή! Αντί δηλαδή να καταγγέλλεται η τουρκική κατοχή και να ζητείται η αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, αντιμετωπίζονται τα κατεχόμενα περίπου ως η «επικράτεια», ως το «κράτος» των Τουρκοκυπρίων! Στη βάση αυτή, η Σοσιαλιστική Διεθνής προσφέρεται να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δύο «κοινοτήτων» και να καταστήσει μέλος της και «σοσιαλιστές συντρόφους» το κυβερνών κόμμα του ψευδοκράτους, με «πρόεδρο» τον Ταλάτ!

    Το «Παρόν» είχε πληροφορηθεί από μήνες τα σχέδια του νέου προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Ταλάτ και είχε γράψει γι’ αυτά σε προηγούμενες εκδόσεις. Ένα δείγμα της πολιτικής αυτής διεφάνη, επίσης, εδώ και αρκετούς μήνες στο περιοδικό η «Μεταρρύθμιση», που εκδίδεται, υπό την σκέπη του «νέου» ΠΑΣΟΚ, από εξέχοντα μέλη της «εκσυγχρονιστικής πρωτοπορίας» (Μπίστης, Σωμερίτης, Μπεγλίτης).

    Στο εξώφυλλο της πρώτης εκδόσεως δημοσιεύθηκαν τότε οι φωτογραφίες έξι ηγετών της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς»! Ο ένας από αυτούς ήταν ο Ταλάτ!

    Η πράξη αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως πλήττει ευθέως τη θέση της Κύπρου. Ενισχύει εκ των πραγμάτων τις προσπάθειες όλων εκείνων που θέλουν να επιβάλουν στην Κύπρο το «απευθείας εμπόριο». Την ντε φάκτο δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους, ως «αντάλλαγμα» για την εφαρμογή από την Άγκυρα του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Συνδέσεως. Η πράξη αυτή τραβάει κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια της Κύπρου.

    Αυτή είναι λοιπόν η αξιοποίηση από τον Γιώργο Παπανδρέου της θέσεώς του ως πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να βοηθήσει τα εθνικά μας θέματα;

    Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια...


    Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνήλθε στο Σαντιάγο της Χιλής από 5-7 Νοεμβρίου 2006 υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, αποφάσισε ομόφωνα «να προωθήσει το αίτημα από την Κύπρο που κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα εδώ και καιρό για να γίνει δόκιμο μέλος». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «έχουμε ήδη ένα μέλος από την Κύπρου που ανήκει στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επιθυμούμε να προωθήσουμε την ειρήνη στο νησί και την επίλυση του Κυπριακού. Γι’ αυτό θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο να ενισχύσουμε τη δυνατότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να παίξει ρόλο για σταθερότητα και ειρήνη στην Κύπρο. Το Συμβούλιο συστήνει την απόκτηση της ιδιότητας του δόκιμου μέλους που θα επικυρωθεί τελικά σε ένα χρόνο στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

    Πηγή: Το Παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στόχο αποφασιστικής αναβάθμισης των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών και του επιπέδου διασύνδεσης τους με την ΕΥΠ έχει θέσει ο νέος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος και όλες οι ενέργειες του στην κατεύθυνση αυτή κατατείνουν σε "επίτευξη ιδιαίτερα ανταγωνιστικών αποτελεσμάτων" κατά ανώτατο στέλεχος του Πενταγώνου .Κομβικής σημασίας εξέλιξη για την προώθηση συγκεκριμένου πλάνου από τον αρχηγό αποτέλεσαν τα σήματα που είχε αποστείλει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ι.Κοραντής με αποδέκτες το γραφείο του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή ,τους υπουργούς Άμυνας Εξωτερικών και Εσωτερικών Β.Μεημαράκη ,Μπακογιάννη και Παυλόπουλου καθώς και τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα μέσω των οποίων προειδοποιούσε για κίνηση της Τουρκίας στην περιοχή της Ρώ .Για τον αντιστράτηγο Φράγκο η αναβάθμιση της συνεργασίας του στρατιωτικού τομέα πληροφοριών με τα ειδικά κλιμάκια της Κατεχάκη συνιστά "ζωτική προτεραιότητα".

    Πηγή: Σύμβουλος Χρηματηστηρίου
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἡ Ἑλλάδα καὶ ἠ Κύπρος μόνο μὲ μακροχρόνιες ἑτοιμασίες, ἔχοντας ὡς γνώμονα τὸ ἐθνικὸ συμφέρον θὰ ἀντιμετωπίσουν μακροπρόθεσμα τὴν διαμορφωθεῖσα κατάσταση.
    Βραχυπρόθεσμα μποροῦν πολλὰ νὰ κάνουν ἀλλὰ δὲν εἶμαι σίγουρος γιὰ τὸ ἀποτέλεσμα.
    Ἡ Τουρκία ὅτι καὶ νὰ εἶναι, ἔφαγε τὸ 37% τῆς Κύπρου καὶ τώρα ἔμεἶς κλαῖμε.
    Χρειάζεται μεγάλη στρατιωτικὴ καὶ διπλωματικὴ ἐπαγρύπνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι νταήδες μοιάζουν με τους τενεκέδες. Κάνουν θόρυβο, όμως δεν βγάζουν μουσική. Ό ...μυς Νταβούτογλου, παίρνοντας θάρρος απο τους άλλους μύες Μπίλντ, Γκόρντον, Μπάρκυ θέλει να φάει όλο το τυρί, μαζί και τον νοικοκύρη. Οι φάκες τα χρόνια αυτά απαγορεύθηκαν να χρησιμοποιούνται απο τα μεγάλα αφεντικά. Ο νόμος ισχύει μόνον για τον συγκεκριμένο νοικοκύρη. Υπάρχουν βλέπεις και λόγοι οικολογικής ευαισθησίας ! Έτσι αλωνίζουν στο κελάρι του, οι παλιοί και κάποιοι καινούριοι μύες καταναλώνοντας το βιός. Κάποια στιγμή όμως ο νοικοκύρης θυμώνει και βάζει ψακί στα τρόφιμα. Συνηθισμένοι οι μύες να τρώνε ανενόχλητοι, τρώνε και τα δηλητηριασμένα τρόφιμα και...καλά κρασιά.
    Τέλος της ιστορίας.

    Ελληνες, ενωμένοι δεν φοβόμαστε κανέναν και ιδίως τον αρχινταή της ανατολικής Μεσογείου.

    ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

    -Παππού Μακρυγιάννη σε παρακαλώ...ξαναμίλησε στα εγγόνια σου.

    -"Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα , όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε απο εμάς ΜΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν."

    -Παππού, πές μας σε παρακαλώ πάλι για ...τους ξένους.

    -"Τους κατατρέξαν οι Ευρωπαίοι τους δυστυχείς Έλληνες. Τις πρώτες χρονιές εφοδίαζαν τα κάστρα των Τούρκων. Τους κατατρέχουν και τους κατατρέχουν ολοένα δια να μην υπάρξουν. Η Αγγλία τους θέλει να τους κάμη Άγγλους με την δικαιοσύνην την αγγλικήν, καθώς οι Μαλτέζοι ξυπόλητους και νηστικούς, οι Γάλλοι Γάλλους, οι Ρούσσοι Ρώσσους κι ο Μέτερνικ της Αούστριας Αουστριακούς, κι όποιος τους ...φάγει από τους τέσσερους !"

    -Ευχαριστώ, παππού τα είπες όλα. Άντε να μάθεις και κάτι απο εμένα. Στην θέση των Αουστριακών είναι οι Αμερικάνοι, και αυτοί τους κάνουν όλους κουμάντο.
    - Έ ...κάποτε κι αυτοί τρογώντουσαν αναμεταξύ τους και τους έτρωγαν και οι άλλοι. Είδες ; Μόλις μόνοιασαν έγιναν οι πρώτοι και ούλους τους έβαλαν απουκάτω. Να κάνετε και σεις το ίδιο λοιπόν.

    Αυτά μου είπε και κατηφόρισε ξανά στα Ηλύσια πεδία..........

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τουρκιά μονο ενα πραγμα καταλαβαίνει...ΞΥΛΟ και πάλι ΞΥΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής, τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ..
    Το όνομα του κ.Κοραντή (διπλωμάτη με πλούσια καριέρα στο διπλωματικό σώμα -είχε διατελέσει μεταξύ άλλων πρέσβης της Ελλάδος στην Αγκυρα) είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά την αντικατάστασή του από τον τ. Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλο στην ηγεσία της ΕΥΠ λίγες μέρες μετά την εξάρθρωση του «συνδικάτου εγκλήματος» τον περασμένο Ιούλιο.
    «Εγώ από την ΕΥΠ δεν παραιτήθηκα. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος με απομάκρυνε, για λόγους που δεν μπορώ να ερμηνεύσω, με μια συμπεριφορά που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζω ως δυσεξήγητη», είχε δηλώσει φανερά ενοχλημένος για την απομάκρυνσή του, ο κ. Κοραντής.
    «Ο πρέσβης κ. Κοραντής έφυγε όρθιος.Η αξιοπρέπεια, ευτυχώς, νίκησε και αυτή τη φορά τις κυβερνητικές - κομματικές σκοπιμότητες», είχε σχολιάσει τότε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης και λίγες εβδομάδες αργότερα ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης τον έθεσε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
    «Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, προσχωρώ στις τάξεις του κόμματος, φέροντας μαζί μου τις εμπειρίες 36 ετών διπλωματικής καριέρας και βεβαίως εκείνες του τέως Διευθυντή της Ε.Υ.Π, με στόχο να υπηρετήσω τις κοινές αξίες τις οποίες προβάλλουμε για την πατρίδα. Από σήμερα συνεπώς είμαι στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ και ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του», δήλωσε ο κ. Κοραντής μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καρατζαφέρη.
    ««Ο πρέσβης κ. Κοραντής έχει γράψει χρυσές σελίδες στο Διπλωματικό Σώμα και έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες εις την πατρίδα τα πέντε χρόνια που ήταν στη Διοίκηση της Ε.Υ.Π.», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και πρόσθεσε:
    « Υπάρχει μια μεγάλη παράδοση, ιδίως στις Η.Π.Α, οι αρχηγοί των Μυστικών Υπηρεσιών να αναλαμβάνουν εξαιρετικούς πολιτικούς ρόλους. Εμείς αισθανόμαστε πολύ ενδυναμωμένοι. Εγώ εύχομαι στον κ. Κοραντή να έχει την εξέλιξη του ομολόγου του στην Αμερική, του κ. George Bush senior, ο οποίος και έγινε Πρόεδρος των Η.Π.Α.». «Ο κ. Κοραντής, όπως αντιλαμβάνεστε, προσθέτει σ΄ αυτά που εμείς υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια και την εμπειρία του και τις γνώσεις του και έναν ολόκληρο κόσμο που εκείνος γνωρίζει και δε φτάνει ποτέ στα πολιτικά γραφεία. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Ο πρέσβης κ. Κοραντής θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας», ανακοίνωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
    Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αναμένονται και άλλες εκπλήξεις μέχρι τις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η κρησάρα μας είναι ιδιαίτερα λεπτή. Δε θα πάρουμε κανέναν ο οποίος έχει ενοχλήσει τον Ελληνικό λαό με προκλητικές ενέργειες. Επιμένουμε στο ήθος και την ευπρέπεια κα κατά καμία έννοια δε θέλουμε να αλλοιώσει αυτό το κυρίαρχο πνεύμα που επικρατεί στο ΛΑ.Ο.Σ».

    NAFTEMPORIKI.GR
    Bασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. na me sygxwresete pou tha stenaxwrisw tous pades edw alla tha ithela na kserw giati asxoliste me leptomeries...


    edw eixame gia deyterh proeklogikh periodo fwties megalhs ektashs apenanti se enan filoeurwpaisth kai oxi filoamerikano prothipourgo.

    oi epomenoi pou erxodai einai o Giwrgakhs h' kata ton kosmo Jeffry kai h Ntora Mpakogiani h' kata ton kosmo Mitsotakh...

    ti thelete kai ta psaxnete??
    to paixnidi einai stimeno kai dystixws ayth th fora den exoume epiloges filoi mou...

    de tha mas afisoun na exoume epiloges, afou o dikommatismos tha parei pali gyrw sto 70%.

    kai meta ws diamageias tha vrethoun lyseis... gia ola ta themata ekswterikhs politikhs.

    lyseis oxi mono yper tou dynatou fysika, giati opws oloi exete ligo poly katalavei exoume eidh epodektei kai symfwnhsei me tous alvanoslavovoulgarous apo panw. opws oloi tha kserete h' tha fadazeste, ayth h "lysh" de tha einai kai toso eyxaristh gia ton ellhniko lao.

    ara loipon, oi "lyseis" den einai pada yper twn dynatoterwn alla einai pada kata twn anikanwn. kai otan lew anikanwn milaw gia to 70% twn psifoforwn pou psifizei anikanes politikes hgesies.

    prepei na eisai anikanos na skefteis wste na vgazeis olous aytous ksana kai ksana sth voulh.

    etoimastite oloi na fame tis sfaliares mas se ola ta themata, mono pou fadazomai oti tha mas ypnotisoun toso pali, pou tha nomizoume oti mas xaideyoun...kserete pou

    aderfes kai palikaria giname malia kouvaria

    laikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έφη Σαρρή, Μαριάννα Ντούβλη, Ηλίας Ψινάκης (για να μην επεκταθώ σε αυτούς που έχουν ήδη εκλεγεί). Αυτές είναι μερικές από τις επιλογές του προέδρου του ΛΑΟΣ.
    Δυστυχώς ο κ. Κοραντής (αν αληθεύει το δημοσίευμα, και έχει προσχωρήσει στο κόμμα) θα χάσει στα μάτια των περισσότερων, ότι κέρδισε με τον τρόπο που αποχώρησε από την ΕΥΠ. Την αξιοπρέπειά του.

    Δράκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Σάββα που μπορώ να σου στείλω e-mail ;

    Δράκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ομηρε,τσακωνομαστε την αλλη φορα για τον Κοραντη τσαμπα..Το ειχε κανει διπορτο και μαλλον τον πηρανε χαμπαρι.Το προβατο που κοβει απ΄το μαντρι ή του λυκου παει ή του μαχαιριου. (13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 9 Σεπτέμβριος 2009 3:24 μμ

    Ναι, το σχόλιο, δυστυχώς, αληθεύει.

    @ Δράκοντα

    Ο Ψινάκης δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΛαΟΣ.



    @ laikos

    Δεν γίνεται να γράφεις ελληνικά; Τα greeklish, εκτός από αντιαισθητικά, είναι φοβερά κουραστικά.

    _________________________________

    Προεκλογικό διάλογο κάνουμε, ή μιλάμε για τον Νταβούτογλου;

    Δεν ξέρω αν κάνει τον νταή, συνήθως τέτοιες εκφράσεις είναι μάλλον κενές περιεχομένου, αυτό που ξέρω είναι ότι προσπαθεί να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Βέβαια, ίσως να μην είναι όπως πριν τον Α'ΠΠ -σίγουρα δεν θα είναι-, αλλά θα έχει μία πιο σύγχρονη μορφή. Οι δύο αναλύσεις του Γιανναρά (αλήθεια, αναρτήθηκε και η δεύτερη;) ήταν πολύ καλές. Η πολιτική της εγκατάλειψης των ορίων του στενά "εθνικού" κράτους, όπως το οραματιζόταν ο Ατατούρκ και η επιστροφή στην αυτοκρατορία με βάση το Ισλάμ, άρχισε, αν όλα δεν με απατούν, επί Οζάλ προ 15ετίας περίπου και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.
    Η Τουρκία ήδη έχει απλώσει τα δίκτυα της για τα καλά στην Βαλκανική, ενώ προσπαθεί να κλείσει παλιούς λογαριασμούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ποντάρει πολύ στο Ισλάμ, παρά τις αντιρρήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου, διότι αυτό της δίνει την δύναμη να παίζει τον ρόλο του γεφυροποιού μεταξύ Αράβων και Δύσης, αλλά και Ιράν-Ισραήλ-ΗΠΑ. Σήμερα είναι σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση από την Ελλάδα (αυτό ενδιαφέρει εμένα τελικά), η οποία στερείται στρατηγικής και οράματος κι έχει εγκλωβισθεί σε σκάνδαλα και εσωτερικές έριδες, με τον κίνδυνο των περίπου 3.000.000 μεταναστών, λαθραίων και μη, να παίζει καταλυτικό ρόλο στις όποιες προσπάθειες απεγκλωβισμού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @9 Σεπτέμβριος 2009 6:51 μμ-(13).-
    O καθένας κάνει τις επιλογές του αγαπητέ μου φίλε...
    Ανεξαρτήτως κόμματος πάντως, νομίζω η παρουσία του Κοραντή στην Βουλή, θα προσθέσει στο Κοινοβούλιο. Πιστεύω πως θα προσφέρει, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ΕΥΠ.
    Είναι καλό για την Υπηρεσία,ένας Βουλευτής που ξέρει πολύ καλά τα πράγματα στην ΕΥΠ, να ασχοληθεί μαζί της.
    Ευελπιστώ ...
    Φιλικά
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ nativist

    exeis dikio nativist kai sou zhtw sygnomh alla mou einai eksisou kourastiko na plhktografw sta ellhnika peran tou oti tha mou parei poly xrono, ton opoio dystixws den exw.

    sygnomh padws gia ta greeklish kai apo esena kai apo olous osous mpainoun sto kopo na diavasoun ayta pou grafw.

    laikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι η Τουρκία σήμερα βρίσκεται σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση σε σχέση με την εποχή Τζεμ.Μπορεί να είναι γνωστό το τούρκικο νταηλίκι αλλά εμείς δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

    Όσον αφορά το θέμα που έθιξε ο nativist περί προεκλογικής συζήτησης,εγώ θα έλεγα πως καλό θα ήταν να γινόταν κι αυτό γιατί οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν το μέλλον μας,σε ήπιο τόνο και με επιχειρήματα δεν νομίζω πως θα υπήρχε πρόβλημα αν εκφράζαμε τις απόψεις μας για το μέλλον,αρκεί να μην γίνεται εδώ χάβρα.

    Επαναλαμβάνω ότι η κρισιμότητα των εκλογών αυτών από κάθε άποψη, αλλά κυρίως από τις δύο σημαντικότερες δηλαδή την εθνική και την οικονομική είναι τέτοια που δεν έχουμε περιθώριο να σκεφτούμε με βάση το παρελθόν αλλά πρέπει να κινηθούμε με βάση το πως θέλουμε να διαμορφωθεί το μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Ελληνικές ελίτ το μόνο που ήξεραν δεκαετίες ολόκληρες ήταν να απομυζούν την αμερικάνικη και γερμανική βοήθεια και τώρα την ευρωπαϊκή. Δεν έχουν μάθει να δημιουργούν παρά μόνο να κλέβουν και τους είναι πολύ δύσκολο μετά την πτώση του ανατολικού μπλόκ να επιβιώσουν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να 'σαι καλα Ομηρε.Ετσι ειναι.Αυτος εχει προσφερει και θα προσφερει και στο μελλον. (13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.