8/9/09

Τιμολόγιο Ναζισμού Φωτεινού Ακελιστή


Ε Κ Ε Ι Ν Η ακριβώς η ναζιστική θεωρία και πράξη της συλλογικής τιμωρίας του λαού και ο εξαναγκασμός του να «πληρώσει βαρύτατο τιμολόγιο», είναι, τηρουμένων των αναλογιών, ο πυρήνας της σκέψης, η βάση της λογικής και το κεντρικό επιχείρημα του Ακελιστή αρθρογράφου κ. Γρ. Φωτεινού, όπως, επί λέξει, το έγραψε στον «Πολίτη» ο ίδιος: «Δυστυχώς, το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης δεν θα το πληρώσουν μόνο όσοι έριχναν τους Τ/κ στα ξεροπήγαδα το '63-'64, όσοι έκαμναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε βάρος Τ/κ γυναικόπαιδων το '67 και όσοι πήραν τα όπλα καταλύοντας τη Δημοκρατία το '74. Το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης θα το πληρώσει ολόκληρος ο κυπριακός λαός, αθώοι, ένοχοι, συνένοχοι, προδότες, προδομένοι, πατριώτες, υπερπατριώτες και λιγότερο πατριώτες...» («Π» 5.9.09). Δυστυχέστατα, αυτή η αντίληψη δεν ανήκει μόνο στον κ. Φωτεινό. Διαχέεται και υποστηρίζεται από πολλούς άλλους και πολύ πιο σημαίνοντες….Ειρήσθω
Τιμολόγιο Ναζισμού Φωτεινού Ακελιστή
ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ - ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Κ Υ Ρ Ι Ο Σ Γρηγόρης Φωτεινός, μέλος του ΑΚΕΛ, που δημοσίευσε άρθρο στον «Πολίτη» της 5.9.09 υπό τον τίτλο «Πατριωτική Εκστρατεία Αποενοχοποίησης», προφανώς δεν είναι Νεο-ναζιστής. Ούτε οπαδός του Χίτλερ και των μεθόδων της ναζιστικής Βέρμαχτ και των Ες-Ες. Αντιθέτως, είναι 100% βέβαιο ότι βδελύττεται τον Ναζισμό και τις μεθόδους του και εκλαμβάνει ως μέγιστη προσβολή να τον συσχετίσει κανείς με τους Ναζί. Ωστόσο, η βάση της λογικής του άρθρου του, ο πυρήνας των επιχειρημάτων που δημοσίευσε, αποτελεί αποδοχή και υιοθέτηση της θεωρίας και πράξης του Ναζισμού. Της αντίληψης και δράσης της Βέρμαχτ και των Ες-Ες, όπως την υπέστησαν από τους Γερμανούς κατακτητές οι υπόδουλοι λαοί, ανάμεσά τους κι ο ελληνικός στον Β΄ Παγκ. Πόλεμο. Που «έπρεπε», κατά τη ναζιστική θεωρία της συλλογικής τιμωρίας, να «πληρώσουν το αντίτιμο» για τα «εγκλήματα» (όπως χαρακτήριζαν οι κατακτητές την εναντίον τους δράση της Εθνικής Αντίστασης) που κάποιοι «διέπρατταν» εναντίον των γερμανικών δυνάμεων: «Η εντολή για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους αμάχους είχε εκδοθεί από το Γενικό Αρχηγείο της Βέρμαχτ στις 16.12.1942 και ανέφερε ρητά ότι «κάθε (Γερμανός) στρατιώτης είναι συνεπώς υποχρεωμένος και είναι στη δικαιοδοσία του, σ’ αυτό τον αγώνα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο χωρίς περιορισμό ακόμη και εναντίον γυναικών και παιδιών, εάν αυτό τον βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου του» ( Μανώλης Γλέζος, «Εθνική Αντίσταση 1940-1945» εκδ. Στοχαστής, τόμος Α΄ σελ. 287).

Τ Ο ΒΑΡΥΤΑΤΟ «τιμολόγιο» - ενός από πλήθος παρόμοια - για τη δράση ανταρτών 16-17/10/1943 στην περιοχή Κερπινής, Ρωγών, Καλαβρύτων της Πελοποννήσου, ήταν η σειρά τους να πληρώσουν στις 13 Δεκεμβρίου 1943, στημένοι μπροστά στα πολυβόλα της Βέρμαχτ, οι 497 άμαχοι (άνω των 14 ετών) κάτοικοι Καλαβρύτων (Μ. Γλέζος Β΄ τόμος σελ.1004).

Ε Κ Ε Ι Ν Η ακριβώς η ναζιστική θεωρία και πράξη της συλλογικής τιμωρίας του λαού και ο εξαναγκασμός του να «πληρώσει βαρύτατο τιμολόγιο», είναι, τηρουμένων των αναλογιών, ο πυρήνας της σκέψης, η βάση της λογικής και το κεντρικό επιχείρημα του Ακελιστή αρθρογράφου κ. Γρ. Φωτεινού, όπως, επί λέξει, το έγραψε στον «Πολίτη» ο ίδιος: «Δυστυχώς, το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης δεν θα το πληρώσουν μόνο όσοι έριχναν τους Τ/κ στα ξεροπήγαδα το '63-'64, όσοι έκαμναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε βάρος Τ/κ γυναικόπαιδων το '67 και όσοι πήραν τα όπλα καταλύοντας τη Δημοκρατία το '74. Το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης θα το πληρώσει ολόκληρος ο κυπριακός λαός, αθώοι, ένοχοι, συνένοχοι, προδότες, προδομένοι, πατριώτες, υπερπατριώτες και λιγότερο πατριώτες...» («Π» 5.9.09). Δυστυχέστατα, αυτή η αντίληψη δεν ανήκει μόνο στον κ. Φωτεινό. Διαχέεται και υποστηρίζεται από πολλούς άλλους και πολύ πιο σημαίνοντες….
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡ 8.9.09

Αλλ’ ο μεμφόμενος άλλους - το παρελθόν Σάββατο 5.9.09 - ότι δεν διδάσκονται από την ιστορία, κεντρικός αρθρογράφος του «Πολίτη», όστις «ξέρει» και… Πλάτωνα και Αριστοτέλη, γιατί κολλάει ΜΟΝΟ στην ήττα του «Ατυχούς» ελληνο-τουρκικού πολέμου του 1897, γιατί άραγε δεν πετάγεται, έστω για μια ματιά, μόλις 15 χρόνια υστερότερα, στους δύο ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13, του πρωθυπουργού της νίκης Ελευθερίου Βενιζέλου; Κύπριοι, εξάλλου, εθελοντές πολέμησαν και στους τρεις, κατά πως αναδεικνύουν λεπτομερώς τα βιβλία του φίλτατου Πέτρου Παπαπολυβίου, πολύτιμα ιστορικά ένθετα του οποίου διένεμε παλαιότερα δωρεάν στους αναγνώστες του ο «Π»;
Λάζ.Α.Μαύρος

4 σχόλια:

 1. Επιτέλους τις μέθοδες του ΑΚΕΛ και τις μεθόδους ΠΟΥΡΙΜ της έχουμε αντιληφθεί πλέων όλη μας… ΚΑΙ επιτέλους, Ας βγάλουν επιτέλους το Άγαλμα του Λένιν του προστάτη του Κεμάλ από τα γραφεία τους η μπολσεβίκοι έλεος πόσα χρόνια της καραμέλες τους σιχαθήκαμε αδικούν τον εαυτό τους η δαρβινιστές Μαρξολόγοι της πλάκας και μορφώματος της αριστεράς … ας γραφτή επιτέλους ένα σοβαρό ιστορικό βιβλίο που να αναδεικνύει την Χαβιεδιστικο Κόμμα είναι …

  Έλεος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ερώτηση κρίσεως : γιατί οι σύμμαχοι όταν έμπαινε ο Στάλιν στην Πολωνία δεν επιτέθηκαν ενάντιων του ? και μόλις μια μέρα μετά όταν έμπαινε ο Χίτλερ ? και μόνο τότε επενέβησαν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τι παει να πει ναζιστικη θηριωδια?
  γερμανικη θηριωδια ηταν, ιταλικη.
  για τις βουλγαρικες θηριωδιες στη μακεδονια και θρακη δε μιλαει κανεις γιατι αραγε?
  με τη δικη σας λογικη και τα εγκληματα των αμερικλανων στο ιρακ αφγανισταν σερβια,και των εβραιων στην παλαιστινη ειναι δημοκρατικη θηριωδια.
  ξεκοληστε απο την αριστεριστικη προπαγανδα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. >τι παει να πει ναζιστικη θηριωδια?
  γερμανικη θηριωδια ηταν, ιταλικη.<

  Μην τα ισοπεδώνεις όλα. Δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί ναζί, ούτε όλοι οι Ιταλοί φασιστές.
  Δεν φταίμε όλοι οι Έλληνες για το πραξικόπημα στην Κύπρο. Η συλλογική ευθύνη είναι καθαρά ναζιστική, εφαρμόστηκε από τους Γερμανούς στον Β'ΠΠ και είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.