10/9/09

Αψιμαχίες κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Eurokinissi
Ερωτηματικά για το έργο


Κόντρα μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναφορά του κ. Παπανδρέου στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, την περασμένη Τρίτη, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο έργο, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο «πάγωμα» του έργου από τη νέα βουλγαρική κυβέρνηση, με την «ανοχή» της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί ότι «η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της, τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία του αγωγού αυτού», τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης των περιβαλλοντικών όρων.

«Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται ύστερα από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία» είχε πει ο κ. Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι στη βουλή έχει κυρωθεί η διακρατική συμφωνία, όχι όμως η περιβαλλοντική και η κατασκευαστική συμφωνία.

«Υπάρχει μια συνέχεια του κράτους. Η συνέχεια του κράτους σημαίνει ότι παραλαμβάνεις τις συμφωνίες όπως υπάρχουν και κοιτάς ή να τις βελτιώσεις, αν δεις ότι επί της ουσίας χρήζουν βελτίωσης, ή να τις εφαρμόσεις με τον καλύτερο τρόπο για το συμφέρον της χώρας» είπε αργότερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο αγωγός «είναι ένα έργο πνοής, που όταν ολοκληρωθεί θα τοποθετήσει την Ελλάδα στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη της Ευρώπης. Ένα έργο που επαναχάραξε το γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής, με καταλυτική σημασία για την αναπτυξιακή προοπτική του Έβρου και της Ελλάδας. Οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκπλήσσουν και θέλω να πιστεύω ότι εντάσσονται στις ανεύθυνες υπερβολές της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ».

«Ταυτόχρονα, άνευ λόγου και αιτίας, ο κ. Παπανδρέου έριξε σκιά στις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία. Σχέσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη των οποίων, αυτή η κυβέρνηση έχει εργαστεί ακούραστα τα τελευταία χρόνια. Σχέσεις που στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θα ήθελα, για μία ακόμα φορά, να υπογραμμίσω ότι η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής απαιτεί υπευθυνότητα και συνέπεια» προσέθεσε.

Σχόλιο έκανε και ο Κ.Χατζηδάκης, λέγοντας ότι προκαλεί «έκπληξη» η «θέση του κ. Παπανδρέου ότι η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο της ρωσικής πλευράς. Καθώς επίσης και η προσθήκη του, σύμφωνα με την οποία αφήνει να εννοηθεί, ότι μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους επαναδιαπραγμάτευση για το θέμα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανασκευάσει τη δήλωση του αρχηγού του γι' αυτό το θέμα», καθώς διαφορετικά «δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά».

Newsroom ΔΟΛ

38 σχόλια:

  1. Παμε ολοι μαζι...


    Ζήτω η Νέα Αμερικανική Αποικιοκρατία!

    Ζήτω οι Απεσταλμένοι της Τοποτηρητές!

    Ζήτω ο Γιωργάκης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ BARAK HUSEIN OBAMA , JEFRY GAP ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι
    το ιστολόγιο έχει φίλους από όλα τα κόμματα.
    Παρακαλώ θερμά τους σχολιαστές να αποφύγουν τους χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα και κόμματα, για να μην το διαλύσουμε εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πάντως παράξενο. Από τον Γιωργάκη το περίμενα η στάση της Ντόρας με εξέπληξε.
    Είδες τι σου κάνει η αντιπολίτευση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καλεντερίδη,
    συμφωνώ απολύτως.
    Να συστήσετε σ΄αυτούς που θεωρούν εαυτόν μοναδικό εθνικόφρονα να κόψουν τα περί συμμοριτοπολέμου και να σκεφτούν ότι το χαράκωμα είναι ένα και μέσα είμαστε όλοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετοίμαζα κάτι πολύ πιο αιχμηρό αλλά το άλλαξα κατόπιν της παράκλησης του Σάββα. Λοιπόν υπενθυμίζω ότι:

    Κατόπιν όλων αυτών στον επίσημο πολιτικό διάλογο της χώρας μας έχει υιοθετηθεί από πολιτικό χώρο ο οποίος θα πάρει τα ινία αυτής της χώρας η θέση της τουρκάλας αναλύτριας Ζεϊνό Μπαράν.
    Η κα Ζεϊνό Μπαράν εργάζεται στο αμερικανικό ινστιτούτο Hudson και είναι σύζυγος του υπαλληλίσκου της Ουάσιγκτον στην περιοχή μας Μάθιου Μπράϊζα.
    Η κα Μπαράν σε άρθρο της ισχυρίστηκε ότι η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία και ότι επίσης οι ενεργειακοί αγωγοί δεν είναι καλοί για την Ελλάδα διότι μπορούν να δημιουργήσουν περιβαλλοντικά προβλήματα στο Αιγαίο.

    Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, ας δώσω τόπο στην οργή και ας μην συνεχίσω προς χάριν αυτού του ιστολογίου που φιλοξενεί τις απόψεις μας.

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Η Ρωσία ουκ ολίγες φορές στήριξε την εθνική υπόθεση της Κύπρου με την ψήφο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με αυτή την χώρα θα επαναδιαπραγματευθούμε διακρατικές συμφωνίες που δεσμεύουν κράτη και όχι κόμματα. Να χαιρόμαστε αυτούς που θέλουν να μας κυβερνήσουν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. BURGAS-ALEXANDROUPOLIS OIL PIPE LINE MIGHT CHANGE ITS ROUTE Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης OIL PIPE LINE θα μπορούσε να αλλάξει ITS ΟΔΟΣ

    The upcoming actualization of the technical and economic parameters of the project Burgas-Alexandroupolis could lead to changes in the oil line's route, according to a statement made in front of reportersNikolay Seregin
    by Nikolay Seriogin, Manager of the project from the "Gazprom Neft" company. Η επικείμενη επικαιροποίηση των τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων του έργου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές στη διαδρομή της γραμμής πετρελαίου, σύμφωνα με μια δήλωση που έγινε μπροστά σε δημοσιογράφους από Seriogin Νικολάι, διευθυντή του έργου από την "Gazprom Neft" εταιρεία.
    A technical meeting has been held in the first 10 days of June and the actualization of the technical and economic parameters of the oil pipe line was forthcoming, according to Seriogin. Μια τεχνική συνάντηση διεξήχθη στις 10 πρώτες ημέρες του Ιουνίου και η επικαιροποίηση των τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων του αγωγού πετρελαίου ήταν επικείμενη, σύμφωνα με Seriogin. He added that there would be several changes in the line's route while the actualization was going to be ready by the end of 2008 or the beginning of 2009. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο δρομολόγιο της γραμμής, ενώ η επικαιροποίηση αυτή θα είναι έτοιμη έως τα τέλη του 2008 ή τις αρχές του 2009. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι και ο λόγος για τον οποίο θα επιλεγεί πιθανότατα η δεύτερη εναλλακτική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί για τον αγωγό, καθώς η πρώτη πλησιάζει τα όρια ενός παραδοσιακού βιοτόπου κατέληξε !!!
    Προσοχή !!!


    ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ !!!

    The Burgas-Alexandroupolis oil pipe line is one of the major energy projects with Bulgarian participation. Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αγωγού πετρελαίου είναι ένα από τα μεγάλα ενεργειακά έργα με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας.

    http://makelio.blogspot.com/?zx=ace8f1e30cd3941c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. GEORGE OR JEFFREY? ΓΙΩΡΓΟΣ Ή ΤΖΕΦΡΙ;


    Όταν πριν ένα μήνα είχα ανοίξει την ιστοσελίδα της Wikipedia στο λήμμα “Papandreou” έγραφε :

    «George Papandreou junior was born as Jeffrey* Papandreou in St Paul, Minnesota, in the United States, where his father, Andreas Papandreou, then held a university post. His mother is American-born Margaret Papandreou, née Chant».

    Τώρα που την άνοιξα ξανά, γράφει:

    «Papandreou was born as Giorgos* Papandreou in St Paul, Minnesota, in the United States, where his father, Andreas Papandreou, then held a university post. His mother is American-born Margaret Papandreou, née Chant».

    * Όταν γεννήθηκε τον βάφτισαν Τζέφρι - Όταν γεννήθηκε τον βάφτισαν Γιώργο.

    Στην δε ελληνική (ο θεός να την κάνει) Βικιπαίδεια γράφει:

    «Γεννήθηκε το 1952 στο Σαιντ Πωλ (St Paul) της Μιννεσότα (Minnesota), Η.Π.Α., όπου ο πατέρας του, ο μετέπειτα πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, κατείχε πανεπιστημιακή έδρα. Είναι επίσης εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Γενέτειρα της οικογενείας Παπανδρέου είναι το Καλέντζι της Αχαΐας. Όταν ήταν μικρός, τον φώναζαν Τζέφρι»[1]

    Ενώ παλαιότερα έγραφε ότι είχε βαπτιστεί ως Jeffrey ( το Γεώργιος δεν υπήρχε καν, δεν τους είχε τότε απασχολήσει να τον ονομάσουν Γιώργο) και η παραπομπή [1] έχει εξαφανιστεί.

    ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟ JEFFREY ΣΕ GIORGOS ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ.

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΔΕΦΡΕΙΔΟ Ή ΤΖΕΦΡΙ Ή ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ!

    Όσον αφορά τον μπαμπάκα του τον Αντρέα γράφει:

    «Papandreou was born on the island of Chios, Greece, the son of the leading Greek liberal politician George Papandreou. His mother, born Zofia (Sofia) Mineyko, was half Polish»
    Δεν μας λενε βέβαια ότι επρόκειτο για πολωνοεβραία.

    Δηλαδή το συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει παρά τις σουπιομελανιές που ρίχνουν όποτε τους καπνίσει ανάλογα με τις επικοινωνιακές τους ανάγκες (έτσι κατάντησαν την ΙΣΤΟΡΙΑ: άθυρμα της επικοινωνιολογίας) είναι ότι:

    Ο Αντρέας (για μια Ελλάδα νέα) ήταν μισός έλληνας και μισός πολωνοεβραίος και ο Γοδεφρείδος μας ή κατά Λαζόπουλο Γιωργάκης ο Μαργαριταράκης μόνο κατά το ένα τέταρτο έλληνας.

    http://www.epanellinismos.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διακυβεύεται η ελευθερία του Τύπου
    «Χαστούκι» της Κομισιόν στην Τουρκία για το πρόστιμο-μαμούθ στον όμιλο Dogan

    Reuters
    Ο Ερντογάν έχει κηρύξει «πόλεμο» στον ενημερωτικό όμιλο Dogan
    Βρυξέλλες
    Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
    Προηγούμενο άρθρο:
    Με πρόστιμο δισ. δολαρίων «χτυπά» ο Ερντογάν τον ενημερωτικό όμιλο Dogan (8/9/2009)
    Επικρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κυβέρνηση Ερντογάν για το εξοντωτικό πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων που επέβαλε στο μεγαλύτερο όμιλο μέσων ενημέρωσης Dogan. Η Κομισιόν δηλώνει ότι διακυβεύεται η ελευθερία του Τύπου και προειδοποιεί ότι η εξέλιξη θα επηρεάσει την έκθεση προόδου του Δεκεμβρίου.

    «Όταν η κύρωση είναι τέτοιου μεγέθους που να απειλεί την ίδια την ύπαρξη ενός ολόκληρου ομίλου του Τύπου, όπως στην περίπτωση αυτή, τότε διακυβεύεται η ελευθερία του Τύπου» δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Κομισιόν.

    «Η Επιτροπή θα διαβιβάσει τις ανησυχίες της στις τουρκικές αρχές και προφανώς θα περιλάβει την εξέλιξη αυτή στην Έκθεση Προόδου που θα υιοθετηθεί στις 14 Οκτωβρίου» επισήμανε ο εκπρόσωπος.

    Με την επιβολή του υπέρογκου προστίμου η κυβέρνηση Ερντογάν ήλθε να κλιμακώσει τον διαρκή «πόλεμο» που μαίνεται με τον όμιλο Dogan, στον οποίο ανήκουν οι μεγαλύτερες εφημερίδες και τα κυριότερα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας (Hurriyet, Milliyet, Radikal, Kanal D, CNN Turk, Turkish Daily News).

    Πρόκειται για το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται φέτος στον όμιλο, ο οποίος ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς των μη κρατικών μέσων ενημέρωσης και έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ερντογάν για την πολιτική του, κυρίως για υποθέσεις διαφθοράς για τις οποίες έχουν κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης.

    Επιμένει ο Μάρτι Αχτισάαρι

    Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας και Νομπελίστας Ειρήνης Μάρτι Αχτισάαρι επαναλαμβάνει ότι το να δοθεί στην Τουρκία μια προοπτική ένταξης στην ΕΕ είναι θέμα αξιοπιστίας της Ένωσης.

    «Βασικό μου μέλημα είναι η αξιοπιστία της ΕΕ, η διεθνής υπόληψή της. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται αν θέλουμε να μας σέβονται ως εταίρους» δήλωσε ο Αχτισάαρι, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία (CIT), υπενθυμίζοντας ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ξεκίνησαν το 2005 με ομοφωνία.

    Η Ανεξάρτητη Επιτροπή δημοσίευσε στις αρχές της εβδομάδας τη δεύτερη έκθεσή της, στην οποία επικρίνει την εναλλακτική λύση της προνομιακής σύμπραξης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί της πλήρους ένταξης, ιδέα την οποία προωθούν κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία.


    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1051476&lngDtrID=245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου: "Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται μετά από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού."

    Κάτω από τις διπλωματικές αυτές διατυπώσεις, κρύβεται η σαφής αποδοκιμασία του συγκεκριμένου πρότζεκτ, που επί ΠΑΣΟΚ καρκινοβατούσε μια δεκαετία, και επί Καραμανλή συμφωνήθηκε και ξεκίνησε.

    Να θυμίσουμε ότι ο πετρελαϊκός αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, όπως και ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, είναι σχέδια τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα...http://www.enkripto.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @τους συντάκτες του ιστολογίου.

    Αγαπητοί κύριοι, επιτρέψτε μου να απολογηθώ για το σχόλιο μου, αλλά πρέπει να επισημάνω ότι δεν στρέφονταν κατά του ΠΑΣΟΚ, κατά της ιστορικής παράταξης την οποία αντιπροσωπεύει, και φυσικά ούτε κατά των ψηφοφόρων και οπαδών του.

    Στρέφεται αποκλειστικά κατά μιας αμφιλεγόμενης, ακόμα και από τους οπαδούς του προσωπικότητας. (ο θεός να την κάνει, τεσπα...)

    Εαν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι αυτά τα σχόλια μπορεί να προκαλέσουν κομματική αντιπαράθεση, την οποία ούτε εγώ επιθυμώ, παρακαλώ να τα διαγράψετε, πάραυτα.

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία, και παρακαλώ συνεχίστε, όπως έχετε αρχίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχώς που απο κεκτημένη ταχύτητα για την εξουσία του ξεφεύγουν....

    Ας είναι καλά το ιντερνέτ έχουμε ξεφύγει απο τον κλοιό της πλύσης εγκεφάλου της μάζας απο τα οργανωμένα συμφέροντα .

    Κανένας δεν θάχει την δικαιολογία να πεί ότι δεν ήξερε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προφανώς πολύ Ελληναράδες (τύπου Μπούλη) εδώ έχετε σοβαρό κόλλημα με το αν ό Γιώργος λεγόταν Jeffrey ή Giorgos στην αλοδαπή....ή αν το γεγονός ότι η μάνα του είναι Αμερικανίδα τον κάνει λιγότερο "Ελληνα" από εσάς....Αυτές είναι ρατιστικές ανασφάλειες που βγαίνουνε από άγνοια και καθυστερημένες αντιλήψεις.

    Ακόμα δεν έχετε καταλάβει πόσο έβλαψε την χώρα ο Ελληναράς Μπούλης και η καραγκιοζοπαρέα του τα τελευταία 6 χρόνια. Φτάσαμε στο σημείο όπου το Azerbaijan να έχει πιό ανταγωνιστική οικονομία από εμάς και η Botswana να έχει λιγότερη διαφθορά. Έτσι εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον;

    Προσωπικά χαίρομαι που δήλωσε ότι θα επανεξετάσει ως κυβέρνηση την συμφωνία για τον αγωγό για να διασφαλίσει ότι εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα..και ότι προστατεύεται το περιβάλλον.Δεν υπάρχει τίποτα μεπτό σε αυτό. Ακόμα η νέα Βουλγαρική κυβέρνηση εξέφρασε επιφυλάξεις και επιδίωξε να αποσπάσει άλλα πλεονεκτήματα από την Ρωσική πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος 4.01

    Μόλις άνοιξα το WIKI και λέει:
    "He was born as Jeffrey Papandreou in St Paul, Minnesota, in the United States, where his father, Andreas Papandreou, then held a university post. His mother is American-born Margaret Papandreou, née Chant."

    Γνωρίζετε ότι στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές χιλιάδες Ελληνόπουλα (πολλά από μικτούς γάμους) που χρησιμοποιούν άλλα ονόματα από τα βαπτιστικά τους. Αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Ότι δεν είναι υπερήφανοι για την Ελληνική τους καταγωγή; Είστε τόσο στενόμυαλοι και μισαλλόδοξοι; Θέλετε να αποκλείσετε όλλα αυτά τα παιδιά...όλλο αυτό το πλούτο...από το στενό σας πατριδικάπηλο κόσμο που μόνο ζημιά μας έχει κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @5:19
    Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι που ο Γ.Α. Παπανδρέου είναι 1/4 έλληνας ή ότι όταν ήταν μικρός ονομαζόταν Jeffrey. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι και τα 6 του δεν μιλούσε λέξη ελληνικά. Απλά ο πατέρας του δεν είχε ενδιαφερθεί για την ανατροφή των παιδιών του (λόγω δουλειάς και λοιπών ενασχολήσεων) και αυτό το ανέλαβε η τότε σύζυγός του Μαργαρίτα. Όταν έφτασε ο Γ.Α.Π. στην Ελλάδα βρέθηκε ξάφνουν σε μία χώρα με ξένα ήθη και έθιμα και όπου όλοι μιλούσαν μία άνγωστή του γλώσσα. Η ταινία "πρώτη φορά νονός" περιγράφει αυτό ακριβώς το σοκ του Γ.Α.Π. Δεν είναι μυστικό ότι ο μικρός ήρωας της ταινίας παίζει ακριβώς το ρόλο του Γ.Α.Π.

    Αυτό είναι το πρόβλημα με αυτόν τον άνθρωπο, ότι είναι αμερικανός και όχι Έλληνας. Αφού ακόμη και στην Ελλάδα την ανατροφή των παιδιών συνέχισε να έχει η μητέρα του. Και ερωτώ, γιατί έχει αμερικανικό διαβατήριο; (όπως και ο πατέρας του βεβαίως) Τί το χρειάζεται; Γιατί δεν το επέστρεψε; Κι εγώ θα μπορούσα να έχω γερμανικό διαβατήριο, ωστόσο δεν το παίρνω, αφού μου φτάνει και μου παραφτάνει το ελληνικό. Τα παιδιά του έχουν επίσης αμερικανικό διαβατήριο; Και γιατί πηγαίνει στο Λονδίνο για να το ανανεώνει; Μήπως για να μην τον πολυπαίρνουν χαμπάρι οι ιθαγενείς;

    Προσωπικά ήμουν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν το ψηφίζω όμως, ώσπου να φύγει ο Γ.Α.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελευθέριε, έγραψες...

    Ιδού οι θέσεις του ινστιτούτου Hudson για τον Burgas-Αλεξανδρούπολη:

    http://www.hudson.org/index.cfm?fuseaction=publication_details&id=4556

    και ιδού μια ωραία φωτογραφία της κυρίας Zeyno Baran, συντάκτριας της παραπάνω έκθεσης.

    http://www.eylence.az/blogs/media/T_01.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ 10 Σεπτέμβριος 2009 5:19 μμ
    ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΛΙΓΟ ΜΕ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ Η JEFFREY. ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ, ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ......ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΠΩΣ ΤΑ ΓΥΡΙΣΑΝ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ "ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ".
    ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΙΝΤΙ, ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

    SHADOW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους.

    Εγώ δεν θα σχολιάσω την ανάρτηση, ούτε θα ταχθώ υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος.

    Αυτό που εγώ θέλω να τονίσω ή ακόμα και να παρακαλέσω

    ΟΛΟΥΣ όσους διαφωνούν εδώ μέσα σχολιάζοντας,

    είναι το να είναι ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ που θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΑ ΟΛΩΝ, σε περίπτωση ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ από το κόμμα που εκείνοι ΨΗΦΙΣΑΝ.

    Ανεξάρτητα ποιο είναι το κόμμα αυτό. Γιατί ξεπουλήματα έχουμε δει εκατέρωθεν.

    Τα ξεπουλήματα και τα σκυψίματα θα σταματήσουν ΜΟΝΟ όταν πάψουν να ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ αυτοί που τα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως, ο Φωτιάδης δεν είναι υποψήφιος στον Έβρο, ούτε ο Δρυς, νομίζω(βλ. βατοπαίδι).Αυτό είναι καλό σημάδι!
    Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Γιώργου είναι ότι δεν περιμένουν πολλά απ'αυτόν-είναι καλύτερα να ξεκινάς με χαμηλές προσδοκίες.
    Όσο για τον αγωγό, αν είναι να επιτευχθούν καλύτεροι όροι, προστατεύοντας και το περιβάλλον, ας γίνει.Μην κολλάτε σε ιδεολογήματα για το ξανθό γένος, καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του!
    ΕΒΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Mαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα στους καμπους πεφτει χιονι...ετσι και βγει το παιντί (λεμε τωρα)μην ακουσω μονο μετα να κλεγεται κανενας στα blogs. λες και δεν ηξερε τι ψηφιζε.ολα ειναι καθαρα.μονο οσοι δε θελουν,δε βλεπουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. H Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ υποχρεώθηκε να ακολουθήσει της επιταγές της σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος (Σύνταγμα 1986 Άρθρο 24, Ν 1650/1986 κλπ). Το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο διέπει την περιβαλλοντική αδειοδότηση κάθε έργου ή δραστηριότητας.

    Για ένα έργο τέτοιας κλίμακας προφανώς θα προηγηθεί της κατασκευής περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση και έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

    Όλα αυτά για τα δημόσια και ιδιωτικά έργα είναι αυτονόητα δεν είναι κάτι καινούργιο.

    "στη βουλή έχει κυρωθεί η διακρατική συμφωνία, όχι όμως η περιβαλλοντική και η κατασκευαστική συμφωνία."
    ->
    Και είναι λογικό γιατί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα προηγηθεί της κατασκευής με βάση την εθνική νομοθεσία.

    Το ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον αγωγό από την προηγούμενη κυβέρνηση - έργου κατά κοινή αποδοχή στρατηγικής σημασίας για τη χώρα - και στη συνέχεια κατασκευαστική συμφωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η πολιτική της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από το αν ο Παπανδρέου λέγεται Γιώργης ή Τζέφρι; Λίγη σοβαρότητα, κύριοι, λίγη σοβαρότητα. Ξέρουμε πια στην Ελλάδα το ποιος είναι ποιος, τι το ψάχνετε; Για μένα το ζήτημα είναι πώς θα απαλλαγούμε απ' αυτούς που κυβερνούν εδώ και 35 χρόνια και πώς θα ανακτήσουμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση σαν λαός. Πώς θα μπορέσουμε να ελπίσουμε ξανά σε ένα καλύτερο αύριο και πώς το θέλουμε να είναι αυτό. Λαός χωρίς όραμα κι ελπίδα, χωρίς πίστη στον εαυτό του, είναι λαός νεκρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. O Πουτιν είπε ότι θα βρει τρόπο: south stream μέσω Ρουμανίας Σερβία Μαυροβουνιο για δε τον Μπούργκας Αλεξανδρούπολη μέσω Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβω στον Γιώργο τα είπε πολύ καλά και τον συγχαίρω. Για μένα που κατοικώ στην Αλεξ/πολη με ενδιαφέρει η διασφάληση των περιβαλλοντικών όρων. Αυτό ήθελα να ακούσω και τα λεγόμενα του με καλύπτουν απόλυτα.

    Από πότε οι Ελληναράδες έγιναν κολιτάρια με τους Ρώσους και θίγονται τόσο πολύ.

    Και κάτι ακόμη.
    Ο Γιώργος έστω και κατά το 1/4 (σύμφωνα με κάποιο σχολιαστή) είναι αποδεδιγμένα ΕΛΛΗΝΑΣ.
    Ρωτώ όμως, αυτοί οι βασιλιάδες που κυβέρνησαν την Ελλαδίτσα μας για 150 χρόνια ήταν Έλληνες;;
    Ζητώ απάντηση.
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Τζέφρυ Παπανδρέου έκανε έμμεση πλην σαφή διατύπωση της θέσης του στο θέμα:αγωγός όχι!Θα επικαλεστεί περιβαλλοντικά,ώστε να μην υπάρξει και αντίδραση (ποιος θα αντιδράσει μπρος την ορμή της ψευτοοικολογίας;) και το θέμα θα το λήξει εκεί!είπαμε,η πολιτική του γνωστή πρέπει να είσαι υποκριτής ή μωρόπιστος για να μην την βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι τους νοιάζει. Θρακιώτικες θέσεις εργασίας θα χαθούν, όχι Αθηναϊκές. Το ΠΑΣΟΚ είναι κατ' εξοχήν αθηνοκεντρικό κόμμα. Θα στενάξει η περιφέρεια άμα βγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μάγκες σοβαρευτείτε...
    Θα έβγαζαν οι Ισραηλινοί Πρωθυπουργό που θα ήταν κατά 3/4 Έλληνας και κατά 1/4 Εβραίος, που δεν θα μπορούσε να αρθρώσει λέξη στα εβραικά αν πρώτα δεν του έγραφαν οι σύμβουλοί του όλο το κείμενο, που θα τα μασούσε για την κατασκευή ενεργειακού αγωγού που περνάει από την χώρα του και που θα εξαρτιώταν όλη η Ευρώπη από αυτό το έργο, που θα ήταν πρόεδρος μίας οργάνωσης εν ονόματι Σοσιαλιστική Διεθνής με αντιπροέδρους έναν Έλληνα πρώην Πρωθυπουργό/νυν Υπουργό Άμυνας και με μέλη του Δ.Σ. π.χ. Παλαιστίνιους που χρηματοδοτούνται από ελληνικών συμφερόντων Ιδρύματα αντίστοιχων των Open Society Institute, Raoul Wallenberg Foundation κτλ. κτλ.)???
    Έτσι για να αντιστρέψουμε τις συγκυρίες...
    Και μην βγει κάνας πληρωμένος και αρχίσει τα περί αντισημιτισμού...
    Η Ελλάδα στα χέρια άμεμπτων, αγωνιστών, σοβαρών Ελλήνων (σε αυτούς φυσικά και δεν συγκαταλέγεται κανείς από την οικογένεια Μητσοτάκη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 10 Σεπτέμβριος 2009 5:05 μμ
    Ανώνυμος είπε...
    "Προσωπικά χαίρομαι που δήλωσε ότι θα επανεξετάσει ως κυβέρνηση την συμφωνία για τον αγωγό για να διασφαλίσει ότι εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα..και ότι προστατεύεται το περιβάλλον"

    Ως Κυβέρνηση δλδ το ΠΑΣΟΚ θα επαναδιαπραγματευτεί την Διακρατική Συμφωνία που κυρώθηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2007 και με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ! Τότε γιατί δεν ζήτησε τροποποιήσεις στην Συμφωνία του έκανε τότε και δεν του κάνει σήμερα. Το ερώτημα είναι γιατί δεν του κάνει σήμερα; Λες για περιβαλλοντικά ζητήματα...πράσινα άλογα. Στο Πρότζεκτ θα πέσουν και κεφάλαια της Ευρωπαικής Ένωσης. Φαντάζεσαι η Ε.Ε θα αφήσει να γίνει έργο χωρίς συγκεκριμένες προδιαγραφές;

    Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη είναι ευθέως ανταγωνιστικός του πετρελαιαγωγού αμερικανικών συμφερόντων ΑΜΒΟ. Καμμία σχέση με τον ΝΑΜΠΟΥΚΟ που θα μεταφέρει φυσικό αέριο. Είναι επίσης γνωστός σε όσους έχουν στοιχειώδη ενασχόληση ότι ανάμεσα στους δύο αγωγούς γίνεται αγώνας δρόμου. Αν ο ένας απ τους δύο προχωρήσει και ο άλλος ακόμα έχει καθυστερήσεις εκ των πραγμάτων ο δεύτερος αγωγός που έχει μείνει πίσω λόγω των όποιων καθυστερήσεων θα ακυρωθεί. Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βάζοντας στον λόγο του "περιβαλλοντικά ζητήματα" ενώ γνωρίζει ότι τα κονδύλια για την κατασκευή του προέρχονται απ την Ε.Ε που θα εγγυάται τις προδιαγραφές αλλά και ζητήματα επανδιαπραγμάτευσης της Διακρατικής Συμφωνίας του 2007 την οποία και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ κύρωσε αλλά και μιλώντας για συζητήσεις διαβουλεύσεις με την τοπική κοινωνία το αποτέλεσμα ο στόχος είναι προφανής. Νέες καθυστερήσεις οι οποίες ουσιαστικά θα χουν ως αποτέλεσμα την ακύρωση του προγράμματος και εδραίωση ως μοναδικού πετρελαιαγωγού στην περιοχή εκείνου που θα πηγαίνει παράλληλα με τα βόρεια σύνορά μας ενισχύοντας γεωστρατηγικά πέραν της Βουλγαρίας Σκόπια και Αλβανία. Έτσι ο Παπανδρέου δεν βγαίνει να πεί ευθέως σαν αντράκι που είναι με τα χέρια σηκωμένα στον ελληνικό λαό "όχι στον αγωγό", δεν τον παίρνει αλλά δια της πλαγίας οδού ζητά επαναδιαπραγμάτευση ξανάμανάω προκαλώντας νέες καθυστερήσεις οι οποίες ουσιαστικά βάζουν την ταφόπλακα στο Σχέδιο.

    Τεράστιο μερίδιο ευθύνης αναξιοπιστίας και ακατάσχετης φαφλατολογίας φέρει και η Κυβέρνηση Καραμανλή η οποία είχε σε εκκρεμότητα τόσα χρόνια την Σύμβαση και δεν την έφερε προς επικύρωση στο Κοινοβούλιο...τα υπολοιπα τα σχόλια της Ντόρας και του Χατζηδάκη είναι πέρα για πέρα υποκριτικά. Μες στην τρελή χαρά είναι κι αυτοί.

    Τώρα οι λοιποί ΠΑΣΟΚΟΙ χάριν της υποστήριξης φυσικα του Προέδρου και του κόμματος μπορείτε φυσικά να χαίρεστε για τις επιλογές του όσο θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 5:39 όλοι οι άλλοι κοντόφθαλμοι υπερπατριώτες:

    Και εγώ, παρότι είχαι δύο Έλληνες γονείς, μεγάλωσα στο εξωτερικό με την Αγγλική ως πρώτη γλώσσα....όπως εκαντοτάδες χιλιάδες άλλα Ελληνόπουλα της διασποράς (από μικτούς και μη-μικτούς γάμους)...σήμερα και χθές. Αυτή είναι η πραγματικοκότα. Θεωρώ υπερβολικές και ρατσιστικές τις παρατηρήσεις που κάνετε αναφορικά με την καταγωγή του ΓΑΠ, χωρίς να έχω καμία σχέση με τον άνθρωπο και το κόμα του....Η δύναμη του πραγματικού οπικουμενικού Ελληνισμού που εσείς οι Ελλαδίτες σίγουρα δεν πρεσβεύεται είναι και ήταν ότι αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της, δημιουργεί και διαδίδει πολιτισμό και δανείζεται υγιές στοιχεία από άλλους πολιτισμούς. Έτσι μεγαλούργησε το Ελληνικό "έθνος" παλαιότερα. Το γεγονός ότι έχει πιάσει πάτω σήμερα οφείλετε κυρίως στο ότι Ελλαδικό κρατίδιο κατοικείται από υποανάπτυκτους κοντόφθαλμους "πατριώτες" του καναπέ...Εξ'άλλου είδαμε όλοι πόσσο την αγαπάτε την ¨Ελλάδα που την καταστρέφεται με φωτιές και σκουπίδια και δεν συμαζεύεστε. Δεν είναι τυχαίο ακόμα ότι σε όλες τι μεγάλες στιγμές του σύγχρονου Ελληνικού έθνους πρωτοστάτησαν οι Έλληνες της διασποράς....π.χ.Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι οι ¨Ελληνες την Μαριούπολης στην Ουκρανία είναι φλογεροί πατριώτες παρότι δεν ομιλούν την Ελληνική γλώσσα.

    Καλά θα κάνετε να ψάξετε πόσοι Ελλαδίτες είναι πραγματικά "Ελληνικής" καταγωγής προτού στολίζετε άλλους με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (πόσοι από εσάς είστε Αρβανίτικης, Βλαχικής, Κουτσοβλάχικης, Σλάβικης ...Αραβικής (Ιμπραήμ στην Πελοπόνησσο) κλπ...καταγωγής;...θα εκπλαγείται. Εγώ όμως αποδέχομαι όλους όσους θέλουν να λέγονται Ελληνες και είναι Ελληνόψυχοι. Εσείς λέτε ότι όποιος έχει μεγαλώσει στην αλοδαπή, ή έχει ένα γονέα μη Έλληνα, ή δεν έχει την Ελληνική ως μητρική γλώσσα..δεν είναι ¨Ελληνας. Ε τότε φίλοι μου..καλά πάτε...προς τον αφανισμό.

    Σχετικά με τα διαβατήρια, και εγώ έχω Ελληνικό διαβατήριο (ως Έλληνας) και Καναδέζικο (γιατί τιμώ την χώρα όπυ μεγάλωσα). Δεν υπάρχει καμία "σύγκρουση" ταυτότητας ή συμφερόντων. Βγάλτε τις παροπίδες επί τέλους για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Διαβάζοντας ένα ένα τα σχόλια καταλήγω στο εξής ερώτημα :
    Γιατί υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση;
    Για τον αγωγό;
    Για το ποιος θα το κάνει που;
    Για το αν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος ;
    Για το αν ο Παπανδρέου λέγετε Γοδεφρίγος Γιώργος Μήτσος ;
    Για το αν είναι Ελληνας ή όχι;
    Για το αν όταν βγει κυβέρνηση θα υπογράψει δεν θα υπογράψει ;

    Τελικά όλοι εμείς που είμαστε΄Ελληνες τη ψήφο μας όταν πάμε να την ρίξουμε γιατί δεν αναλογιζόμαστε το απλό : ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑ.
    Αλλά στην κάλπη μπροστά ελάχιστοι θα το σκεφτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 12:01, Το ότι στους περισσότερους με δύο διαβατήρια σίγουρα δεν υπάρχει σύγκρουση ταυτότητας και συμφερόντων, αποτελεί αξίωμα για το 100% των περιπτώσεων και προηγούμενο; Και εν πάση περιπτώσει πιστεύεις ότι ο ΓΑΠ αν δεν ήταν γυιός του φαδερ του υπήρχε περίπτωση να ηγείται κόμματος και να στέφεται πρωθυπουργός; Πώς τον κόβεις;
    Και ΜΜ Αλεξανδροπουλιώτη, όλη σου η φιλοδοξία είναι η πόλη σου να είναι πόλη δημοσίων υπαλλήλων; Ξέρεις καμμιά χώρα που να της προτείνεται να γίνει ενεργειακός κόμβος και να μην χαίρεται; Καλά λένε ότι άμα θες να δεις ποιος θέλει να κοντύνει τον τόπο δεν έχεις παρά να ακούσεις ποιος επικαλείται την οικολογία... Λες και ο αγωγός δεν θα έχει προδιαγραφές περιβαλλοντικής ασφάλειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δήλωση Παπανδρέου
    «Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται ύστερα από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία»

    Δηλώσεις Χρυσοχοϊδη
    «Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει θέσεις ξεκάθαρες και, πάει πολύ να εμφανίζεται σαν τιμητής του, μια κυβέρνηση, που θα μείνει στην ιστορία για το μηδενικό της έργο και την έλλειψη στρατηγικής στην πολιτική της. Το ΠΑΣΟΚ θα επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής του αγωγού, με γνώμονα και προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και σε συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Τί ξέχασε να πεί ο κος Παπανδρέου σε σχέση με την διευκρινιστική δήλωση Χρυσοχοϊδη
    α) Στήριξη του Πρότζεκτ
    β) Ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις σε εύλογο χρόνο.

    και επιπλέον όπως εκφράζεται το τελευταίο "Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται ύστερα από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία" μόνο επιταχυνόμενες δεν φαίνεται να είναι οι διαδικασίες

    Ειλικρινά η άποψη Χρυσοχοϊδη αν είχε λεχθεί ως έχει παραπάνω από τα χείλη του κου Παπανδρέου δεν θα υπήρχε ουδένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ελεος αδελφια,ελεος.Το μικροβιο της διχονοιας μας εχει σαπισει και μας εχει σαλεψει τα μυαλα.Δηλαδη ο αγωγος Μπουργκας - Αλεξ/λης ειναι περιβαλλοντολογικα υποπτος ?.Οι δεκαδες αγωγοι και αυτοι που υπεγραψε η τουρκια,ειναι αστερια ?.Τον Ασωπο και τα ποταμια μας που χυνονται τοξικα,τον ξεχασαμε ?.Την καμμενη Ελλαδα που θα μολυνθει απο τις βροχες μεχρι κατωτατου υδροφορου οριζοντα,την ξεχασαμε ?.Τα σκουπιδια και τα πλαστικα που ριχνουμε στην θαλασσα,τα ξεχασαμε ?.Απλουστατα ειναι μια δικαιολογια για να μην γινει ο αγωγος γιατι εκτος των αλλων,χαλαει και την Ελληνοτουρκικη φιλια και εμεις σε θεματα φιλιας και αδελφοσυνης ειμαστε παραδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. δεν σε βλέπω Μίνωα τώρα που σου θίγουμε το κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΝΑΙΑΣ ποια αδέλφια; Στημένος αλλοδαπός είναι ο και καλά αλεξανδροπουλιώτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΕΡΟΣ Α΄
    Όσοι έίστε Εβρίτες και κουνάγατε σημαιάκια όταν ο Γιώργος έλεγε αυτά που έλεγε στην ίδια σας την Πόλη σχετικά με τον αγωγό, τί να πώ; Βρίσκουν και κάνουν όμως. Δείτε τα παρακάτω ρεαλιστικά αν μπορείτε πέρα απ τις κομματικές παρωπίδες σε ένα δημοσίευμα πολιτικού χώρου ο οποίος μάλιστα καταψήφισε την Διακρατική του 2007 την οποία τότε το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ως είχε χωρίς να ζητήσει τροποποιήσεις και ασμένως μιλάει για αναθεώρηση. Νωρίς δεν το θυμήθηκε;

    Αυτά περί διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία συζητήσεις συμφωνίες κλπ και αναθεώρηση της Διακρατικής του 2007 που και το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνω και θα επαναλαμβάνω ΕΨΗΦΙΣΕ είναι ο τρόπος του να πεί ο Γιώργος "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ" στους Ρώσους, "ΝΑΙ στα Σχέδια των Αμερικανών για τον ΑΜΒΟ" και συγχρόνως να μην τον πάρουν χαμπάρι οι Έλληνες πολίτες και τον πάρουν στην κυριολεξία με τις τομάτες και τα γιαούρτια αφού θα κρύβει το "όχι" πίσω από ατέρμονες συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο και αναθεωρήσεις αλλά και περιβαλλοντικά περιτυλίγματα στοχεύοντας στις καθυστερήσεις που καθυστερηση στον Αγωγό σημαίνει ουσιαστικά και τελεσίδικα ΑΚΥΡΩΣΗ του Σχεδίου.

    Διαπιστευτήρια Παπανδρέου στην Ουάσινγκτον

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/09/2009
    Έκπληξη προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του Γ. Παπανδρέου προχθές στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με την οποία η ελληνορωσική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της Ρωσίας. Ο Γ. Παπανδρέου προετοίμασε μάλιστα το έδαφος για αναθεώρηση της συμφωνίας, επικαλούμενος “διαβούλευση με την τοπική κοινωνία”, με στόχο “η Ελλάδα να διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού”.

    Αναμενόμενες ήταν οι κυβερνητικές αντιδράσεις, καθώς το ενεργειακό άνοιγμα προς τη Ρωσία θεωρείται ως “επίτευγμα” της κυβέρνησης Καραμανλή. Η Ντ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για “ανεύθυνες υπερβολές της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ”, ενώ ο Κ. Χατζηδάκης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ “να ανασκευάσει τη δήλωση του αρχηγού του γι' αυτό το θέμα. Αλλιώς δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά”.

    Η μεταστροφή του Γ. Παπανδρέου, μόλις λίγες εβδομάδες πριν την προβλεπόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ, είναι εύλογο να σχολιάζεται, καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε υπερψηφίσει τη σύμβαση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη στη Βουλή. Ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις ή και τις αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κανείς για τη συμφωνία αυτή (και έχουν διατυπωθεί σοβαρές οικολογικές και οικονομικές ενστάσεις), ασφαλώς δεν διαφεύγει του Γ. Παπανδρέου ότι ο αγωγός, που μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας, αποτελεί εργαλείο της περιβόητης ενεργειακής διπλωματίας στην περιοχή και της διαμόρφωσης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων.

    Όλοι θυμόμαστε ότι η αμερικανική πλευρά δεν θέλει τον συγκεκριμένο αγωγό πετρελαίου, που είναι διακλάδωση του ρωσικού αγωγού προς την Ευρώπη και συνοδεύεται από τον αγωγό φυσικού αερίου. Είναι μάλιστα ακόμη πιο περίεργο ότι η δήλωση του Γ. Παπανδρέου γίνεται σε περίοδο κατά την οποία η Τουρκία προχωρεί σε συμφωνίες για τους ενεργειακούς αγωγούς με την Ρωσία, όπως φάνηκε με την πρόσφατη επίσκεψη Πούτιν στην Άγκυρα.

    Να υποθέσουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επαίρεται για τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, αγνοεί την γεωπολιτική των αγωγών της ενέργειας; Το πιθανότερο είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία προς την πρωθυπουργία, κλείνει το μάτι προς την Ουάσινγκτον, όπως εύστοχα παρατηρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ο οποίος επιπλέον σημειώνει ότι η κίνηση αυτή του Γ. Παπανδρέου “γίνεται σε μια περίοδο που η Ν.Δ. υποκύπτει όλο και περισσότερο στις αμερικανικές πιέσεις”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Συναγωνισμός συμμόρφωσης προς τις αμερικανικές υποδείξεις; Καταλαβαίνουμε το δράμα της Ντ. Μπακογιάννη. Μπορεί να υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος, αυτός που αφορά αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αλλά ούτε και αυτό περνά από το μυαλό μας, γιατί θέλουμε να πιστεύουμε αυτό που λέει ο Γ. Παπανδρέου, ότι “δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν”.

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=489332
    Ν.Φ.

    Και τα παραπάνω σχόλια που τα συνυπογράφω είναι γροθιά στο στομάχι για τους φανατικούς που ψηφίζουν και πιστεύουν σε ανθρώπους μαριονέτες που βρίσκονται διασκορπισμένοι στο πολιτικό στερέωμα για να υπηρετούν συμφέροντα τρίτων.

    Όπως οι Ζιμενς βρισκόταν και είχε ανθρώπους διαπαραταξιακά για να κάνει τις δουλειές της έτσι και εδώ υπάρχουν διαπαραταξιακά εκείνοι οι άνθρωποι ώστε σε πολιτικές υψίστης σημασίας για την υπερδύναμη και τέτοιο είναι το θέμα του αγωγού ΑΜΒΟ για εκείνη που είναι ανταγωνιστικός του Μπουργκάς να έχει ανθρώπους κλειδιά σε Κυβέρνηση Αντιπολίτευση αλλά και μελλοντική Κυβέρνηση βλ Βουλγαρία αλλά και Ελλάδα ώστε βάζοντας τις απαραίτητες τρικλοποδιές να καθυστερήσουν το ανταγωνιστικό πρότζεκτ του ΑΜΒΟ τον Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη.

    Πάντως είναι φοβερό. Θέλει πραγματικό θράσσος να λες στον άλλο στην πόλη του στα μούτρα του κεκαλυμμένα ότι του στερείς επενδύσεις στον τόπο του θέσεις εργασίας σε δύσκολους καιρούς, γεωπολιτική σχετική ασφάλεια σε μια δύσκολη περιοχή και εσύ ο οπαδός να είσαι απο κάτω και να τον χειροκροτάς ανίδεος κυριολεκτικά για το ότι αυτά που λέει δεν απευθύνονται ουσιαστικά σε σένα αλλά σε τρίτους πέρα και έξω απ τη χώρα και εσύ να βλέπεις το περιτυλιγμα "περιβάλλον αναθεώρηση" και οι έξω να βλέπουν το μήνυμα, "νέες καθυστερήσεις=ακύρωση του Σχεδίου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.