14/7/10

Παρτίδα για γερά νεύρα στο Αιγαίο


-Έξοδος του ελληνικού ωκεανογραφικού «Φιλία» μετά τη «βόλτα» του «Πίρι Ρέις»
-Έξι τουρκικά μαχητικά πάνω απ' το Αγαθονήσι

Η έρευνα και διάσωση αποτελεί τις τελευταίες ημέρες την κορωνίδα της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης στο Αιγαίο, γεγονός που έχει ενεργοποιήσει τους διαύλους επικοινωνίας των δύο χωρών με στόχο να αποφευχθεί η οποιαδήποτε κλιμάκωση.
Την ερευνητική "βόλτα" του "Πίρι Ρέις" στο νοτιοανατολικό Αιγαίο υπό τη στενή συνοδεία ελληνικών πλοίων, ακολούθησε η έξοδος του ελληνικού "Φιλία" (ελληνικό ωκεανογραφικό) στα διεθνή ύδατα στην περιοχή μεταξύ Θάσου, Λήμνου, Σαμοθράκης. Στην περίπτωση αυτή οι έρευνες του "Φιλία" έγιναν αντικείμενο παρακολούθησης από τουρκικό ναρκαλιευτικό που από την πρώτη στιγμή βρισκόταν δίπλα του.

Και ενώ το ναυτικό παιχνίδι στη σκακιέρα του Αιγαίου εξελισσόταν ομαλά, η τουρκική αεροπορία έριξε λάδι στη φωτιά όταν έξι τουρκικά μαχητικά πέρασαν πάνω από το Αγαθονήσι, παραβαίνοντας κάθε διεθνή κανόνα πτήσεων και παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από εχθές το βράδυ παρακολουθούνται στενά όλες οι κινήσεις των δύο τουρκικών πλοίων, κινήσεις που μέχρι αυτήν την ώρα δεν παραβιάζουν τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Σε αυτό φαίνεται να επικέντρωσε και ο υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Βενιζέλος, που σχολιάζοντας τα γεγονότα είπε ότι "δεν πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη αξία στα γεγονότα, αλλά ούτε και να τους τη μειώνουμε".

Σχετικά με την απόρριψη του διαβήματος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Τουρκία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτή ήταν αναμενόμενη και δεν συνεπάγεται περαιτέρω όξυνση αφού η όποια αποδοχή του θα σήμαινε και την αποδοχή των ελληνικών θέσεων.

Διάβημα στην Άγκυρα για το «Πιρί Ρεΐς»

Διάβημα στην Άγκυρα για τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους «Πιρί Ρεΐς» στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή όπου επικαλύπτεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και του Καστελλόριζου, επέδωσε μέσω της πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, η Ελλάδα κάλεσε την Τουρκία να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ πρόκειται να επιδώσει ρηματική διακοίνωση.

"Οι ενέργειες της Τουρκίας μάς προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 19/7", τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημ. Δρούτσας, αναμένεται να θέσει το ζήτημα και στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ στο Αλμάτι.

Ο Γρ. Δελαβέκουρας επισήμανε ότι η Ελλάδα "θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων" και πρόσθεσε ότι στην περιοχή υπάρχουν ελληνικά πλωτά μέσα που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Απαντώντας σε ερωτηση για το αν η Ελλάδα διεξάγει ανάλογες σεισμολογικές έρευνες με τις τουρκικές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι καθώς η χώρα απειλείται συχνά από σεισμούς και ότι η Ελλάδα προβαίνει τακτικά σε έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

13 σχόλια:

  1. "Οι ενέργειες της Τουρκίας μάς προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 19/7", τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών."

    Καλύτερα θα είχα να μην μίλαγαν καθόλου, παρά να βάζουν την "κασέτα" να παίζει. Προβληματίζονται. Και τι κάνουν γι' αυτό; Ούτε μία μοίρα στροφή της δουλοπρεπούς πολιτικής της στήριξης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Γινόμαστε περίγελως των πάντων. Χίλιες φορές καλύτεροι οι Σκοπιανοί με την σταθερή εθνικιστική στάση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΧΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΦΤΕΞΟΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΑ-ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΑΚΟΥ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΛΥΚΟΥΣ!!!!!- ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ @@@@@@@@@@ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑ "MEMETIA FUCK YOU" ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ, ΕΜΒΟΛΙΖΕΙ Η ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΟ ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΣΚΑΤΟΚΑΡΑΒΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.ΚΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ.ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΠΟΙΟ ΚΩΛ@@@@@@@@@@@@ΡΑ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ. ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ Γ@@@@@@@@@ΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ.
    ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΕΟΝ. ΑΡ@@@@@@@@@@@ΙΑ ΖΗΤΑΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ; ΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΦΟΥΣΤΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣΟΝΑΚΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΠΑΦΤΕΣ. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΑΝΕΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ
    ΑΝΤΕ Γ@@@@@@@@@@@ΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 2 ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙς ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ :


    το τουρκικό ονμάζεται "Πίρι Ρέις",
    δηλ.έχει το όνομα Οθωμανού ναυάρχου-ναυτικού και χαρτογράφου,βλ.νεο-οθωμανικές βλέψεις,{ο οποίος δηλ. Οθωμανός (πιθανότατα εξισλαμισμένος ντόπιος) αλώνιζε σε ξένα-κλεμμένα ύδατα,το Αιγαίο και αλλού}

    ενώ

    το ελληνικό, ονομάζεται...ΦΙΛΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EMENA AYTO ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΗΦΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
    ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΠΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ,ΑΓΧΩΜΕΝΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ενέργειες της Τουρκίας μάς προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών.

    Πάντως οφείλετε να παραδεχτείτε, ότι το ΥΠΕΞ μας τα λέει πολύ [........] χαριτωμένα (sic)!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία"
    Ανδρέας Κάλβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άκου "φιλία",όχι πείτε το "μοιρασιά" ρε!

    πόσο μα...ες ακόμα αντέχουν να είναι οι Έλληνες;;;

    και μιας που είμαστε στις 14 του Ιούλη, Βαστίλλη θέλει η Αθήνα!

    (πες το Κανάρη,πες το Βότση, έστω πες το Αιγέα, να ξέρουμε όλοι από πού κρατά η σκούφια του πελάγους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. //EMENA AYTO ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΗΦΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
    ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΠΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ,ΑΓΧΩΜΕΝΟ//
    ------------------
    Φίλε μου, ήταν έτσι επειδή δεν είχε φάει το μεσημεριανό του.
    Μετά, έρχεται στα ίσια του !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ψηφίζουν το απασφαλιστικό τώρα τα παιδιά και σ.......! ειναι πολυ προβληματισμένα.
    το θέμα είναι οτι μας έχουν απασφαλίσει τελείως και είναι θέμα χρόνου να σκάσει.
    έλεγα σε μια γνωστή ότι με την ελληνοποίηση των ιθαγενών θα έχουμε αξιωματικούς της αστυνομίας του στρατου κλπ αλβανούς,ασιατες κλπ και μού έίπε τιιιιι;
    δεν το ξέρετε;
    όχι;

    και τι θα κανουμε ειπε;
    αυτός θα ενδιαφερθεί για το σπίτι σου και την οικογενεια σου;
    οχι φυσικά μου ειπε;
    τι κάνουμε σ αυτές τις περιπτώσεις ρώτησα;
    "θα τους σκοτώσω τους αλήτες" απάντησε.

    φιλοι ο κόσμος μέσα στην καθημερινότητα του είναι ανενημερωτος και δεν έχει συνειδητοποιήσει τι γίνεται.
    όταν συνειδητοποιηθεί καλά τότε που θα τα περάσουν όλα, τότε δεν ξέρω αν θα γλυτώσουν, αν θα προλάβουν να φύγουν αν θα ταφούν ή θα γίνουν κομμάτια με το πόδι στην κρήτη και το κεφάλι στη θράκη.
    και μετά λέμε αν είναι κάποιοι χλωμοί;
    ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και τί έρχεται και χλωμιάζουν γιατί ψάχνουν να βρούν με ποιό τρόπο μπορούν να την κάνουν μασκαρεμένοι.
    έρχεται μάλλον πολυ σύντομα η ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς που βρέθηκε ένας ...σωστός (ο 15 Ιουλίου 2010 5:09 π.μ.), να ενημερώσει την κυρία !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Πίρι Ρέϊς ήταν Ελληνας εξομώτης όπως ήταν καί οι αδελφοί Μπαρμπαρόσα. Λεγόταν Πύρρος καί ήταν από την Ηπειρο.

    Οσο γιά @@ δέν έχουν γιατί οι πολιτικοί μας είναι σαν τούς ευνούχους του Βυζαντίου. Γυναικωτοί καί μέσα στά πλούτη καί τά μετάξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε αυτό φαίνεται να επικέντρωσε και ο υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Βενιζέλος, που σχολιάζοντας τα γεγονότα είπε ότι "δεν πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη αξία στα γεγονότα, αλλά ούτε και να τους τη μειώνουμε".

    Ποιος καθορίζει το μέγεθος της αξίας για να δώσει την πρέπουσα σημασία;
    Μήπως το καθορίζουν όπως και τότε στα Ιμια που τους ευχαριστήσαμε γιατί μας επέτρεψαν να ζήσουμε με λίγες απώλιες

    Α ρε Ευάγγελε που απο τη πολύ μάσα όταν έρχεται η ώρα να υπογράψεις έγγραφο το χέρι δεν φτάνει στο τραπέζι.
    Αλλα τι να πούμε για τα Εθνικά όταν φροντίσαμε και αυτόν που είπε την σημαία πανί του δώσαμε και αξίωμα ...
    Ψάξε τώρα να βρεις μυαλό από το συσωρευμένο λίπος...

    Οσο για τις φουστίτσες που είπες ανώνυμε θα έλεγα ότι ούτε αυτές θα τους ταίριαζαν γιατί ουτε για επι χρήμασι εκδιδόμενες δεν κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμ βλέπετε, οι "σικάτοι-κομψευόμενοι" που εκπροσωπούν την διπλωματία μας, θεωρούν τις πατριωτικές κορώνες, πολύ μπανάλ.
    "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" αλλά όταν λείπουν αυτά, επιστρατεύεται η σνομπαρία και το μπλαζέ ύφος, ως προπέτασμα πυρός.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.