7/7/10

Η ιδοκτήτρια της L'Oreal "καίει" τον Σαρκοζί

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις στη Γαλλία για τις οικονομικές συναλλαγές του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί με την πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης, την 87χρονη κληρονόμο της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ. Το UMP και ο υπουργός Εργασίας Ερικ Βερτ κατηγορούνται ότι παραμονές των προεδρικών εκλογών του 2007 έλαβαν από τη Μπετανκούρ χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ, με αντάλλαγμα να καλύψουν τις φορολογικές ατασθαλίες της.

Τις κατηγορίες διέψευσαν την Τρίτη τόσο το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί όσο και ο Ερικ Βερτ, χαρακτηρίζοντας τα όσα γράφονται «ψευδή».

Ωστόσο, η ηλεκτρονική εφημερίδα Mediapart επιμένει πως έχει στην κατοχή της τις απομαγνητοφωνήσεις από συνομιλίες που είχε υποκλέψει ο μπάτλερ της Μπετανκούρ και στις οποίες η δισεκατομμυριούχος εμφανίζεται να συζητά με τον εκλιπόντα σύζυγό της για το πώς θα μπορούσε να αποφύγει την καταβολή φόρων, χρηματοδοτώντας πολιτικούς.

Η εφημερίδα υποστηρίζει, επίσης, ότι έχει στην κατοχή της αποκλειστική συνέντευξη της πρώην λογίστριας της Μπετανκούρ (η οποία αναφέρεται ως «Κλερ Τ.»), που δηλώνει ότι η κληρονόμος της διάσημης εταιρείας καλλυντικών και ο εκλιπών σύζυγός της χρηματοδοτούσαν συστηματικά συντηρητικούς πολιτικούς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Mediapart Εντουί Πλενέλ, στις συνομιλίες που υποκλάπηκαν η Μπετανκούρ «αναφέρει τον Ερικ Βερτ, σημερινό υπουργό Εργασίας, ο οποίος υπήρξε υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος (του Σαρκοζί) UMP, και θυμάται πως τον Μάρτιο του 2007 του έδωσε χρήματα -τόσα που αναγκάστηκε να φέρει τμήμα τους από την Ελβετία- συνολικά 150.000 ευρώ και του τα έδωσε για τον Νικολά Σαρκοζί».

Συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Γάλλος πρόεδρος έλαβε χρηματοδότηση σε ρευστό, αλλά στο ερώτημα εάν ο Έρικ Βερτ είχε λάβει τέτοια δωρεά, παρέπεμψε στο γραφείο του υπουργού.

«Αυτό στερείται βάσης, αλλά πρέπει να το ελέγξετε με τον υπεύθυνο των οικονομικών της προεκλογικής εκστρατείας» αρκέστηκε να πει.Στη Γαλλία, ο νόμος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων περιορίζει τις προεκλογικές οικονομικές συνεισφορές από ιδιώτες στα 4.600 ευρώ.Η συνεισφορά σε ρευστό δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα 150 ευρώ. Όλες οι ιδιωτικές συνεισφορές σε προεκλογική εκστρατεία που ξεπερνούν αυτό το ποσό θα πρέπει να καταβάλλονται με επιταγή ή online και να είναι εμφανής η ταυτότητα του καταθέτη.
iKypros

11 σχόλια:

  1. Παιδιά, η Μπετανκούρ δίνει 150 000 ευρώ στον παρκαδόρο της σε ένα χρόνο!!!.
    Μην τρελαθούμε τώρα....

    Σίγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά το σκάνδαλο! Τουλάχιστον πρόκειται για χρηματισμό απο Γάλλους σε Γάλλους, όχι όπως εδώ απο ξένες εταιρείες με χάσιμο της "Εθνικής κυριαρχίας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 150.000 ευρώ;;;;; μήπως θέλει να πει 150 εκατομμύρια.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 150.000 ευρώ! Πωωω, πωωω, σα δε ντρέπονται λίγο! Μας χαλάνε την πιάτσα!

    Ζιμενεσ-άκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα και στη λαμογιά οι άλλοι είναι διαφορετικής ...ποιότητας από τους δικούς μας τους φτωχομπινέδες που ό,τι πάρουν, το τσεπώνουν οι ίδιοι.
    Και χωρίς να πρέπει τα ποσά να είναι τεράστια, για να παραιτηθούν ή για να πάνε στη φυλακή.
    Πριν 3 χρόνια στην Ιαπωνία, ο υπουργός Γεωργίας επειδή δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι ποσό ...800 ευρώ που είχε πάρει ως εκλογική ενίσχυση, ήταν από νόμιμη πηγή, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ (κρεμάστηκε) μέσα στο γραφείο του στη Βουλή για να ξεπλύνει την ατιμία και να μην οδηγήσει το κόμμα του σε πτώση.

    Και στην Γαλλία τα πήρε το κόμμα του Σαρκοζί από την Μπεντακούρ και όχι ο ίδιος !!!

    Αυτοί οι δύο που υπόγραψαν την γνωστή κατάπτυστη σύμβαση για την αγορά των μα'ι'μού εμβολίων για την δήθεν πανδημία από την ...θανατηφόρα γρίπη των χοίρων και εισέπραξαν μίζα τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ από τις φαρμακευτικές, πού βρίσκονται τώρα;
    Κάνουν διακοπές και μαύρισμα και δεν τρέχει τίποτα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Do you think Ms. L'Oreal is "somehow" a relative of Mr. Sarkozi?
    Do you think that these kind of people are the ones who corrupt the human soul in order to execute "The Protocols of the Elders of Zion"?
    Do you think that Humanity MUST get rid of them ASAP?


    Anonymous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 7:01 μ.μ.

    I think that this blog MUST get rid of you IMMEDIATELY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 07 Ιουλίου 2010 7:35 μ.μ.
    as a perfidious Jew or Jewess you are polluting the environment you live in.

    Anonymous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλά τόσο συνταρακτικό γεγονός τα 150.000 που πήρε αν πήρε ο Σαρκοζί;
    Εδώ ο Τόλης χρωστάει 5.5εκ ευρώ και ακόμα το συζητάνε και δεν άνοιξε μύτη ...
    Αν τα πήρε για το καθαριστήριο της Κάρλα θα ήταν δεν μπορεί .Τόσο ωραία γυναίκα έχει και ανάγκες..
    Αμέσως να κατηγορηθεί το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν φτάνουν οι ελληνόφωνοι αντισημίτες, αλλά κάνουμε και εισαγωγή;

    07 Ιουλίου 2010 7:01 μ.μ.
    08 Ιουλίου 2010 4:31 π.μ.

    Οι διαχειριστές διαβάζουν τα σχόλια, ή τα περνάνε έτσι από τον μετριασμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλες αυτές οι [.....] αιφνιδιαστικές αποκαλύψεις με κάμνουν πολύ σκεπτικό !

    Όταν κάποιος "δεν τους πάει", π.χ. τότε ο Kohl, τώρα ο Σαρκοζύ, τότε εμφανίζονται ξαφνικά διάφορα "σκάνδαλα" που τους εκθέτουν και μειώνουν το κύρος και την δημοτικότητά τους!

    Πιστεύετε στις συμπτώσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.