10/8/10

Πολλοί σύμβουλοι, ελάχιστα αποτελέσματα

Έντονη κριτική από τον Τύπο δέχεται το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργό για τις επιλογές των επιστημονικών συμβούλων με σκοπό να βοηθήσουν σε δύσκολα θέματα. Η πρόσφατη ανακοίνωση του Τομάσο Σκιόπα -ως οικονομικού συμβούλου- έγινε δεκτή με αρκετές επιφυλάξεις από πολλούς που εκτιμούν ότι το μόνο που κερδίζει η κυβέρνηση είναι πρόσκαιρες εντυπώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε η συγκρότηση επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης, αποτελούμενη από πέντε προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο Κέβιν Φέδερστοουν, καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στο London School of Economics, ο Ρότζερ Γουίλιανς, σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας και ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, καθηγητής στο Χάρβαρντ. Η επιτροπή, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει καμία μελέτη.

Ένα μήνα μετά υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάθισαν στα θρανία για να παρακολουθήσουν σεμινάριο διαχείρισης κρίσεων από τον καθηγητή του Χάρβαρντ, Ρόν Χάιφέτς, χωρίς κανείς να αποφανθεί για το τι αποκόμισαν από το σεμινάριο αυτό που -σύμφωνα με πληροφορίες- κόστισε 250.000 δολάρια.

Η αποτελεσματικότητα των συμβούλων από πολλούς δεν κρίνεται ικανοποιητική, αφού τα αποτελέσματα των συμβουλών τους δεν είναι ορατά ούτε σε πολιτικές που αφορούν τη λειτουργία του κυβερνητικού επιτελείου και του μοντέλου διακυβέρνησης που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός, ούτε εν τέλει στην καθημερινότητα των πολιτών
SKAI.GR

7 σχόλια:

  1. Ο εθισμός στην επεκτατική-αποδασωτική γεωργία των 'αυξάνεσθε και ερημοποιείτε' δολοφόνων Κάιν, ξεκίνησε από κατάντια, λόγω έλλειψης άλλης τροφής σε έρημους κάμπους, και κατέληξε η υπ. αρ. 1 απειλή για το απροετοίμαστο σήμερα για ηφαιστειακούς χειμώνες, κατευθυνόμενα υπερπληθυσμιακό ανθρώπινο είδος, αφού οι γεωργοί παντού ζουν με τον καθημερινο ΤΡΟΜΟ για χαλάζι-πλημμύρες-ξηρασία-ακρίδες-αρρώστιες...
    Τα κατσίκια-ξαδέρφια των ελαφιών ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το δάσος και ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φροντίδες, αφού τρέφονται με χαμηλούς βλαστούς. Αντίθετα πρόβατα και αγελάδες προωθούνται από κλίκες επειδή χρειάζονται αποδασωμένα λιβάδια, όπου συναγωνίζονται μεταλλαγμένα και γεωργία, διχάζοντας τα θύματά τους...
    Μακάρι, από την Ελλάδα, η οποία ύμνησε την κτηνοτροφική-δασική αυτάρκεια που τη βοήθησε να επιβιώσει και να προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, ολοένα και περισσότεροι να δουν, εν μέσω επεκτεινόμενης πείνας, την ευκαιρία διάδοσης της αλήθειας για τη θανάσιμη παγίδα τής γεωργίας και τη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ λύση της αιγοτροφίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα το είχε αυτό το χούι ο Γιωργάκης. Ήθελε να περιβάλλεται από πολυάριθμους συμβούλους, συνήθως αμερικανοσπουδαγμένους και ουδεμίαν σχέσιν έχοντας με την ελληνική πραγματικότητα.

    Ως μη Έλλην, προφανώς αγνοεί την παροιμία "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί αν ξημερώσει". Το θέμα είναι αν αυτόν τον ενδιαφέρει να ξημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμβουλοι του London School of Economics, Χάρβαρντ και κουραφέξαλα. Εδώ χρειαζόμαστε πραγματικούς Έλληνες που αγαπόν τον τόπο και την καταγωγή τους τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα να διορθωθούν αρκεί να υπάρχει πραγματική θέληση. Φέρνουν τον κάθε μ@@@@@ από έξω να στρώσουν τα πράγματα λες και δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι σ' αυτή την χώρα που μπορούν και καλύτερα από τα μαμούνια που μας φέρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΑΓΕ,ΜΕ ΤΙ "ΠΑΚΕΤΑ" ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ...ΦΩΣΤΗΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλοι τους είναι ξένοι σύμβουλοι ,άρα ο πρωθυπουργός μας συχαίνεται τους άχρηστους Έλληνες Εκτιμητές.
    ΤΙ ΛΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ[ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ]ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΒΙΔΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ [ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ].ΣΕ ΕΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ?ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?ΜΟΝΟ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ...{ΕΜΕΝΕ ΣΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ...ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ-ΕΠΟΠΤΕΙΑ...ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ...ΜΟΝΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ ....ΜΠΑΓΕΒΙΤΣΗΣ ΚΤΛ ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ ΑΔΕΛΦΙΑ...ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησης τού Ιταλού πρώην υπουργού Οικονομίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα στη θέση του συμβούλου σε θέματα οικονομίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε άλλες «μετεγγραφές» από το εξωτερικό σε θέσεις συμβούλων, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση." in.gr

    Και εν μέσω φοβερής κρίσης και θυσιών των απλών και τιμίων Ελλήνων πολιτών, ο Π/Θ της χώρας κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα.. Δωρίζει κάποια εκατομμύρια ΕΥΡΩ σε συμβούλους, ραμολιμέντα αμφιβόλου αξίας και αξιοπιστίας, αγνοώντας τις εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, αγνά ελληνόπουλα με άριστες σπουδές και περγαμηνές για να τον συμβουλέψουν πραγματικά και με πλήρη υπευθυνότητα να ανοίξουν οι ορίζοντές του μήπως και δούμε κάποιον πραγματοποιήσιμο Αντικειμενικό Σκοπό, ο οποίος θα είναι δυνατόν να υλοποιηθεί με σωστούς τρόπους και τις αστείρευτες πηγές και μέσα της περήφανης ελληνικής κοινωνίας.


    Εσύ αγνέ και τίμιε έλληνα πολίτη που βρίσκεσαι? Τι κάνεις? Τα δικά σου παιδιά γιατί είναι εκτός? Δεν είναι ικανά να παίξουν σωστή "μπάλλα"??

    Αντίδραση επιτέλους!!!

    Χρειάζεται δράση τώραααααααα, για δυναμική παρέμβαση στις δραματικές επερχόμενες μελλοντικές εξελίξεις για ένα πολύ καλύτερο αύριο..
    ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ στο Κίνημα Ανιδιοτελών ΝεοΕλλήνων Νέων Αρχών, για εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.