11/12/10

Μόλις 36% επιτυχία στον πόλεμο του 2006 η ισραηλινή Αεροπορία!

Δραματική βελτίωση φέρεται να έχει πετύχει πλέον η ισραηλινή Αεροπορία στην ακρίβεια στόχευσης, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.



Ο απερχόμενος αρχηγός, στρατηγός Γκαμπί Ασκεναζί, δήλωσε ότι τα βελτιωμένα ραντάρ, οι νέοι αισθητήρες, οι νέας γενιάς πύραυλοι, κυρίως όμως η βελτίωση στη συνεργασία των χερσαίων με τις αεροπορικές δυνάμεις, εξηγούν αυτή τη βελτίωση.

Η απόκτηση της δυνατότητας ακριβέστερης όσο το δυνατόν στόχευσης είχε τεθεί ως βασική προτεραιότητα, δεδομένου ότι συχνά οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να επιχειρήσουν σε αστικό περιβάλλον (π.χ. Λίβανος, Γάζα), οπότε οι πιθανότητες απωλειών μεταξύ αμάχων είναι υψηλότατες, κάτι που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατηγός Ασκεναζί είναι εντυπωσιακά: Υποστήριξε, ότι σήμερα τα ποσοστά επιτυχίας έχουν ανέλθει στο 91% ενώ στον πόλεμο του 2006 στο Λίβανο, με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, το ποσοστό ακρίβειας της Αεροπορίας ήταν μόλις 36%, ένα στοιχείο το οποίο δεν ήταν ευρύτερα γνωστό.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεσμεύτηκαν σε πρόσφατο συνέδριο για τον αστικό πόλεμο (urban warfare), αναμένεται να προκαλέσουν συζητήσεις.

Σε μια τελευταία παρατήρηση, ο Ασκεναζί υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο των πληροφοριών στο σύγχρονο πεδίο μάχης, κυρίως όμως στις συνθήκες που συνήθως αντιμετωπίζει στις συγκρούσεις η χώρα του. Οι πληροφορίες, ανέφερε, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες εκ των προτέρων. Δεν φτάνει σήμερα να είσαι προετοιμασμένος για μάχη και να γνωρίζεις την περιοχή. Όταν έρχεται η ώρα, απαιτούνται πληροφορίες και όλο το παρασκήνιο…
http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1451:-36-2006-&catid=38:defence-international&Itemid=58

11 σχόλια:

  1. ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ12 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:03 π.μ.

    Κύριε Καλεντερίδη επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω, αναφορικώς με το χρόνο "εμπλοκής" στόχου κατά τη διάρκεια αερομαχίας από αντιστοίχους χειριστάς:
    ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ: 5,5"
    ΕΛΛΗΝΑΣ: 12,5"
    ΤΟΥΡΚ:12,5"
    ιρανός:12,61"
    ΜΙΣΙΡ (=αιγύπτιος...ξέρεις αυτός που συνεργάζεται με τους ΤΟΥΚΛΕΡ για να υπεξαιρέσει τον ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΟΣ)...12,5"
    Τα συμπεράσματα δικά σου από τα ως άνω διαλαμβανόμενα και για τον ποιόν θα οφελήσει η Στρατηγική Συμμαχία ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν λίγο καιρό είχα πει εδώ ότι οι Ισραηλινοί -μέσω της συνεργασίας τους με την Πολεμική μας Αεροπορίας- αποσκοπούν στο να βελτιώσουν τους χαμηλούς τους δείκτες και ότι η ελληνική ΠΑ είναι ίσως η καλύτερη πολεμική αεροπορία παγκοσμίως, μερικοί το θεωρήσατε υπερβολή.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απόλυτος αεροπορική Ισραηλινή υπεροχή στον εντός του Λιβάνου πόλεμο του Ιουλίου-Αυγούστου 2006 εναντίον της Χεζμπολλά ΔΕΝ κατέληξε σε μία στρατηγική επιτυχία των Ισραηλινών ΕΔ. Αντίθετα, η διασπορά, η οργάνωση αμυντικών γραμμών σε βάθος, τα ευέλικτα δίκτυα επικοινωνιών, και οι τακτικές παραλλαγής των δυνάμεων της Χεζμπολλά, συνέτειναν σε μία στρατηγική αποτυχία των Ισραηλινών ΕΔ παρά την αφθονία και τεχνολογική υπεροχή στρατηγικών και τακτικών συστημάτων αναγνώρισης και στοχοποίησης, π.χ., ανεπάνδρωτα αεροχήματα HERON, δορυφορικά συστήματα OFEQ, κ.λ.π.

    Ενώ η Ισραηλινή ΠΑ (Heyl Ha' Avir) μπόρεσε να καταστρέψει έναν αριθμό βλημάτων Ε/Ε (FAJR-3/5) της Χεζμπολλά, δεν μπόρεσε να σταματήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Ισραηλινής επικράτειας, ούτε έπληξε τα Ιρανικής προέλευσης συστήματα Κ/Β Ε/Ε KOWSAR και C-801/802 τα οποία με μικτή επιτυχία προξένησαν μεγάλες ζημιές στην πυραυλοφόρο κορβέτα HANIT του Ισραηλινού ΠΝ ανοικτά της Βυρητού στις 14-7-2006. Αντίθετα, η Ισραηλινή ΠΑ άφοσιώθηκε σε καταστρεπτικούς βομβαρδισμούς αμάχων στόχων και της ανυπεράσπιστης από πλευράς Α/Α οικονομικής υποδομής του Λιβάνου. Αυτοί οι βομβαρδισμοί συμπεριέλαβαν την εκτεταμένη χρήση βλημάτων με υποπυρομαχικά τα οποία σε μεγάλο ποσοστό ΔΕΝ εξερράγησαν κι έτσι μόλυναν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσημης γής στον Ν. Λίβανο, και προξένησαν ανάλογες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό. Όσον αφορά τις δυνατότητες στοχοποίησης της Ισραηλινής ΠΑ κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων CAST LEAD στην λωρίδα της Γάζας το 2008-2009, οι καταστροφές εγκαταστάσεων του ΟΗΕ καθώς και άλλων αμάχων στόχων καθώς και η αμείλικτη αναφορά του Νοτιοαφρικανού Δικαστή GOLDSTONE (Εβραίου στο θρήσκευμα) μιλούν από μόνες τους.

    Λάμπρος Ε. Π.-εν Η.Π.Α. μετανάστης
    11-12-2010, τοπική ώρα 21:48 - ώρα Ελλάδος 04:48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεσποινίς Έπαλξη (με το ωραίο όνομα), μπορείτε να μου πείτε πότε ένας Ισραηλινός χειριστής ενεπλάκη σε αερομαχία με κάποιον άλλον εχθρικό χειριστή έτσι ώστε να έχει αποδείξει ότι έχει εμπλακεί εντός πέντε και μισού δευτερολέπτων (5,5") όπως μας λέτε;

    Και αφού θα κάνετε τον κόπο να απαντήσετε, μήπως να μας πείτε εάν μεταξύ των εχθρικών αεροσκαφών υπήρχαν και μερικά της ...Παλαιστινιακής Πολεμικής Αεροπορίας;;;
    Ευχαριστώ πολύ !!!
    Μου φτιάξατε την μέρα !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζίμη ώρες ώρες (όταν δεν βρίζεις) είσαι όλα τα λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που ειδες τον Τζιμη να βριζει φιλτατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν δέχομαι αντικανονικό χτύπημα κάτω από την ζώνη, αντιδρώ ενστικτωδώς/ακαριαίως και δεν προλαβαίνει να με πιάσει το ...χριστιανικό μου, να προσφέρω δηλαδή και το άλλο μάγουλο.

    Εκεί γίνομαι οβραίος "οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος" σε συνδιασμό με το ελληνικό "μάχαιραν έδωκες, ...χατζαριάν θα λάβεις"...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 1:03 π.μ.

    >Κύριε Καλεντερίδη επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε<

    >ξέρεις αυτός<

    >Τα συμπεράσματα δικά σoυ<

    - Ανακολουθία στο ύφος
    - Μη παράθεση πηγών για διασταύρωση
    - Ανακρίβεια ως προς την εμπλοκή Ισραηλινών σε αερομαχία

    Συμπέρασμα αφελέστατο: Επειδή είναι οι Ισραηλινοί "γρηγορότερα πιστόλια" θα ωφεληθεί από την συνεργασία μαζί τους η Ελλάδα; Σε τι; Δεν έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν;

    Είναι εξόφθαλμα χοντροκομμένο το προβοκατόρικο κείμενο. Πρέπει να είναι κανείς πολύ βλάκας για να μην το βλέπει. Βάλατε κάμποσα που κάνουν "μπαμ" μέσα, για να τα πιάσουν (πιάσετε) τα "σαΐνια" παρακάτω. Βρε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ13 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:37 π.μ.

    Κύριε Καλεντερίδη παρακαλούμε την ευγένειά σας όπως ενημερώσει τους αναγνώστας σας και ιδιαιτέρως τον "ΕΚΩΝ-ΑΚΩΝ" πολύτιμο "ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ" μας κύριο "τζίμη", αναφορικά με την πρώτη κατάρριψη από F-15.
    Στην εν λόγω αερομαχία κατερρίφθησαν τρείς Συριακοί Στόχοι, υπόψη σου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑ...οι λοιποί δεν έκαναν τίποτα...
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ...το τρίτο Συριακό κατερρίφθη με...ΠΟΛΥΒΟΛΙΣΜΟ...το χέρι του ΔΑΥΙΔ τον είχε στα 600 με 650 μέτρα, πολύ κοντά για πύραυλο...και με δύο "ΠΑΤΗΜΑΤΑ"...τον "έπαιξε" όπως λένε και οι Κύπριοι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ-Σύμμαχοί μας.
    Έχετε μια παροιμία που λέει..."ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ...ΚΑΘΟΣΟΝ Η ΗΛΙΘΙΟΤΙΣ ΕΙΝΑΙ...ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ!"
    Πόσο σοφός είναι ο λαός των Ελλήνων!!!
    Και του χρόνου...Σε Κωνσταντινούπολη και λευτεριά σε Ιερουσαλήμ και Λευκωσία...και πολύ αργότερα...και σε έναν Αυτόνομο Πόντο...πρώτα θα είναι Μουσουλμανικός...αλλά μετά...ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!!
    Αργά και σταθερά θα τον υπονομεύσουμε...εξαγοράζοντας συνειδήσεις...και επαναπαρτίζοντας Χριστιανούς.
    Βλέπετε πόσο απλό είναι κ. Καλεντερίδη...ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ... ΑΙ ΙΔΕΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΑΙ!!!
    Επανερχόμενοι υποστηρίζουμε ότι τα παιδιά του Δαυΐδ μπορούν σε 5,5" να αντιδράσουν...γιατί;
    Διότι οι εργαζόμενοι στην Πολεμική μας Βιομηχανία θέτουν εαυτούς επωφελεία της Πατρίδος μας εργαζόμενοι αμισθεί πλέον του ωραρίου...και όχι στην υπηρεσία του κομματισμού/Συνδικαλισμού που διέλυσε την ιδικήν σας Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "...σε έναν Αυτόνομο Πόντο...πρώτα θα είναι Μουσουλμανικός...αλλά μετά...ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!!" να γίνει εβραίικος !!!
    η φίλη σας Έπαλξις
    --------------------
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεσποινίς Έπαλξη, αφού είστε εβραιοπούλα και έχετε την ...έδρα σας στο Ισραήλ, το σωστό είναι να το λέτε "ΙΣΡΑΗΛΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ"...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.