3/12/10

Ανοιχτό το θέμα, αλλά δεν κλείνει ποτέ Γερμανικές αποζημιώσεις: Λόγια, λόγια…

Δεν έχουμε παραιτηθεί των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και δεν τις διεκδικούμε. Αυτό είναι για άλλη μια φορά το συμπέρασμα από την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Δόλλη να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή.

 «Καμία κυβέρνηση, ούτε εμείς έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, τόσο για το κατοχικό δάνειο, όσο και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία», είπε ο κ. Δόλλης και πρόσθεσε: «Διατηρούμε το δικαίωμα χειρισμών για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Ειδικά για το θέμα του κατοχικού δανείου, είπε ότι παραμένει ανοικτό, άρα επιδέχεται διευθέτησης, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου».

Αλλά και τον Φεβρουάριο του 2010, όταν είχε ξεσπάσει ο άγριος καυγάς με τους Γερμανούς, με αφορμή (και) το υβριστικό εξώφυλλο του περιοδικού FOCUS, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και πάλι από το βήμα της Βουλής, είχε χαρακτηρίσει ανοιχτό και υπαρκτό για την Ελλάδα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αλλά είχε σπεύσει να προσθέσει ότι δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να το επαναφέρει στην παρούσα συγκυρία.

 «Ούτε παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας, αλλά και δεν παρασυρόμαστε από τη συγκυρία και από προβοκατόρικα δημοσιεύματα. Θα τα διεκδικήσουμε την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο. Το θέμα δεν έχει τύχει οριστικού διακανονισμού», είχε πει ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γ. Καρατζαφέρη.  «Αν εγείραμε το ζήτημα σήμερα θα στέλναμε το μήνυμα ότι αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας».

Εκείνη η πρωθυπουργική παρέμβαση ερμηνεύθηκε τότε ως έμμεση αποδοκιμασία της απόφασης του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου να καλέσει τον Γερμανό πρέσβη και να του εκφράσει την ενόχληση των βουλευτών για τα προσβλητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα, καθώς και των δηλώσεων  Πάγκαλου (στο Μπι Μπι Σι) περί κλοπής του ελληνικού χρυσού από τους Γερμανούς στον πόλεμο.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι ότι το θέμα παραμένει μεν ανοιχτό, αλλά και δεν κλείνει ποτέ…http://www.elzoni.gr

10 σχόλια:

  1. Ε, ας μη βιαζόμαστε.
    Ας περιμένουμε κανέναν αιώνα ακόμη(αν θα υπάρχουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τίποτα δεν πρέπει να δεχθούμε να ανταλλάξουμε, το Τίμιο Αίμα των Ελλήνων Πατριωτών που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας, με χρήματα, προκειμένου να "τα τσεπώσουν" κάποια βρωμερά καθάρματα που σήμερα καταστρέφουν την Πατρίδα μας!

    Να είσθε βέβαιοι, ότι η ανταλλαγή δεν θα ανακουφίσει τον Ελληνικό Λαό από τα δεινά του.

    Απεναντίας, θα βοηθήσει τους άτιμους παλιανθρώπους από τους οποίους μαστίζεται η χώρα μας από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, για να παραμείνουν κι' άλλο, δηώνοντας κι' άλλο τα Ιερά και τα όσια του Ελληνικού Λαού και να διαλύσουν κι' άλλο την Ελλάδα.

    Θα είναι κρίμα να ανταλλάξουμε το αγνό αίμα της Λέλας Καραγιάνη, του Κώστα Περίκου, της Ιουλίας Μπίμπα και του μέχρι τρέλας παράτολμου και γενναίου Αδάμ, καθώς και όλων των άλλων Ηρώων, με χρήματα που θα μπουν στις τσέπες των ελεεινών και αδιάντροπων λαμογίων, που σήμερα καθυβρίζουν παν τι το Ελληνικόν και δασύρουν την Πατρίδα.


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικα το χρυσο της Ελλαδος δεν το πειραν οι γερμανοι 2)γιατι δεν ζηταμε αποζειμιωσεις απο τους ιταλους 3)γιατι οχι απο τους τουρκους που μας εκαναν και την μεγαλυτερη καταστροφη ΕΛΛΗΝΕΣ η μηπως οι ΤΟΥΡΚΟΙ σας αφησαν και βιολογικη κληρονομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ερώτημα είναι γιατί δεν διεκδικούμε τις αποζημιώσεις και πολύ περισσότερο το αναγκαστικό δάνειο. Η "εξήγηση" ότι ο Καραμανλής τα είχε χαρίσει για να πάρουν περισσότερους μετανάστες, είναι τουλάχιστον βλακώδης, αφού τέτοιες προφορικές "συμφωνίες", ούτε γίνονται, ούτε δεσμευτικές είναι, διότι δεν αποδεικνύονται.

    Πιστεύω ότι και αυτό χρεώνεται στην ανικανότητα της ελληνικής διπλωματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα είναι δυνατόν να ζητάμε από την ελληνική πολιτική ελίτ να κινητοποιηθεί για την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων και την αποζημίωση της χώρας από την Γερμανία..Μου θυμίζει την μόνιμη επωδό των κατοχικών ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία 25ετία για τα 12 μίλλια..Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνήσεις μας..Αλλά πάλι δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τις εν λόγω κυβερνήσεις τις εφήφισαν συνέλληνες ..οπότε γιατί απορούμε ...Τέτοιοι είμαστε τέτοιοι μας αρμόζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ερώτημα είναι,αν πραγματικά έχουν πληρωθεί αποζημιώσεις ;; και αν ναι,ποιός τις εισέπραξε;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμεις οι Ελληνες και βεβαια θα υπαρχουμε αλλα οι Γερμανοι θα υπαρχουν σε 100 χρονια?
    Λεγεται οτι ο Μπερσνιεφ (σημειωτεον οτι πριν γινει προεδρος της τοτε ΕΣΣΔ ηταν στρατηγος του Ερυρθρου Στρατου και ειχε διακριθει στην απελευθερωση της Ουκρανιας την ανοιξητου 1944) ειχε δηλωσει σε Γερμανους διπλωματες "οτι αν ξανακανετε τριτη φορα τις ιδιες βλακιες που εχετε κανει σε αυτο τον αιωνα θα εξαφανιστητε απο τον χαρτη"
    Απο οτι φαινεται ομως δυστηχως οι Γερμανοι μαλλον δεν βαζουν μυαλο αλλα και εμεις ας μην σταματησουμε να`αγωνιζομαστε αν δεν δικαιωθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιος αναφέρθηκε στην Ιταλία.

    Η Ιταλία (όπως κ η Βουλγαρία) πλήρωσαν πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα το 1947 (!).

    Παράλληλα η Γερμανία έχει δώσει αποζημιώσεις στις παρακάτω χώρες:
    - Γιουγκοσλαβία
    - Τσεχία
    - Ιταλία
    - Ρωσία
    - Γαλλία
    - Ισραήλ κ πολλές άλλες εκτός από την Ελλάδα (!)

    Τέλος πρόσφατα η Ιταλία πλήρωσε αποζημιώσεις ύψους 5δις στην Λιβύη για την κατοχή (!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχετικά με το σχόλιο να ζητήσουμε αποζημιώσεις από τους Τούρκους.

    Ο λόγος που η ναζιστική Γερμανία πλήρωσε αποζημιώσεις είναι αφενός ότι δημιούργησε μια ανεπανάληπτη στην ιστορία της ανθρωπότητας καταστροφή (60 εκατ.νεκροί) και αφετέρου διότι ηττήθηκε και ΚΑΤΑΚΤΉΘΗΚΕ.

    Οι Τούρκοι δεν έχουν κατακτηθεί ποτέ από κανένα. Οπότε είναι λίγο δύσκολο να μιλάμε για αποζημιώσεις όταν δεν υπάρχει προηγούμενο.

    Στη Γερμανία υπάρχει προηγούμενο, η Γερμανία πλήρωσε πάρα πολλές χώρες ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκτός του μαλάκα δηλαδή. Υπάρχει άλλο παράδειγμα χώρας να είναι στην πλευρά των νικητών του Β'ΠΠ και να είναι σήμερα δακτυλοδεικτούμενη και σκλάβα στον Τούρκο στον Αλβανό και σκυμμένη στον κάθε αλήτη γύφτο που όποτε γουστάρει την φτύνει; Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη με καταλόγιση ευθυνών σε αποβιώσαντες και σε εκτέλεση των ζώντων υπευθύνων και κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας προκοπή δεν έχει. Κάποιος είπε ότι εμείς σε εκατό χρόνια θα υπάρχουμε και οι Γερμανοί όχι. Ας κάνει έναν μπακαλίστικο υπολογισμό ο φίλος του αριθμού των μουσουλμάνων εισβολέων (και όχι λαθρομεταναστών, δεν είναι λαθρομετανάστευση αυτή αλλά κανονική εισβολή και κατοχή) επί 5-6-7-8 παιδιά ο καθένας και ας συνεχίσει αν θέλει να έχει αυτήν την άποψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.