9/12/10

Η γλώσσα της Ντόρας στην Τουρκία

Η διπλωματική γλώσσα της Ντόρας Μπακογιάννη είναι πια πολύ πιο ελεύθερη... Τώρα που είναι πρόεδρος κόμματος κι όχι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ντόρα τα λέει έτσι όπως τα πιστεύει. Χθες, στην ομιλία της σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βab-I-Ali στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα «Ενα κοινό όραμα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων» έδειξε πώς αντιλαμβάνεται την ιστορία αυτών των σχέσεων, δείγμα τού πώς οραματίζεται το μέλλον τους.

Για την Ντόρα «τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά,μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια,εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821. Το 1923, όμως, οι δύο σημαντικοί αρχηγοί των κρατών μας ξεκίνησαν μια νέα πορεία: ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας και συμμαχίας».
Λέξεις όπως «άλωση της Κωνσταντινούπολης», «επανάσταση του ’21» και «Μικρασιατική
καταστροφή» έχουν εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό της. Το ίδιο συμβαίνει και με την «τουρκική εισβολή στην Κύπρο». Συχνά, όπως είναι γνωστό, στη διπλωματία δεν έχει τόση σημασία τι λες, αλλά πώς το λες...
EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

12 σχόλια:

  1. Τελικά πολύ καλά κάναμε εμείς οι Νεοδημοκράτες που την ξωπετάξαμε με την ψήφο μας τον περασμένο Νοέμβριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυρία Ντόρα ανοίκει στο γνωστό κλάμπ των εξυπηρετούντων της Τουρκίας . Και μόνο το γεγονός ότι ψήφισε υπέρ του σχεδίου Ανάν δείχνει ποόύς σκοπούς και ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί. Σίγουρα όμως όχι τα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...η Ντόρα τα λέει έτσι όπως τα πιστεύει."

    Ακριβώς, αυτή η στάνη αυτό το τυρί κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βλέπω σε τι άλλαξε η "γλώσσα" της Μπακογιάννη τώρα. Τα ίδια λέει, που έλεγε και ο Γιωργάκης ως ΥπΕξ, ο Κωστάκης ως πρωθυπουργός και ο Αντωνάκης δεν τα απορρίπτει.

    Βλέπετε, αυτά τα -άκης που καθιερώθηκαν, δείχνουν πώς αντιλαμβάνεται, έστω ενστικτωδώς, ο Έλληνας του "ηγέτες" του.

    @ Γ. Βλάχο

    Την ξωπετάξατε εσείς οι Νεοδημοκράτες και κερδίσατε τι; Σε τι διαφέρει τώρα η συμμορία που λέγεται ΝΔ; Διότι, κατά την ταπεινή μου άποψη, ΝΔημοκράτης, ΠΑΣΟΚος, ή ο,τιδήποτε άλλο από τα επί 36 χρόνια κυβερνώντα κόμματα, μπορεί να είναι ή βολεμένος, ή βλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I will not comment on the intentions, but the arguments have nothing to do with logic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Βλάχο
    Για εσάς τους υπεύθυνους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του κοινοβουλευτισμού, έχω ένα ρητορικό ερώτημα. Πως εσείς σαν υπεύθυνοι πολίτες και με ποιο τρόπο θα αποζημιώσετε την Ελλάδα μας και τους Ελληνες, από τις ζημίες που προκλήθηκαν απο τις πράξεις και παραλήψεις της πρώην ΥΠΕΞ της Ν.Δ, γνωστής πρωταθλήτριας και προπαγανδίστρια της πολυ-πολιτισμικότητας? Ειναι αυτονόητο ότι η απομάκρυνση της από την ΝΔ δεν επαρκεί..
    Το ίδιο ρητορικό ερώτημα απευθύνετε στους φίλους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για τον GAP..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ελληνικό ιερατείο του νέο – οθωμανισμού

    http://www.newscode.gr/diplomatia/story/to-elliniko-ierateio-tou-neo-othomanismou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς 12.38
    για να υπαρξει φιλια πρεπει να λυθουν τα προβληματα μεταξυ μας αλλα επειδη η τουρκια συνεχως δημιουργει νεα προβληματα με ολους τους γειτονες της θα πρεπει να αξιοποιουμε την καθε ευκαιρια και να τασσομαστε με οσους εχουν προβληματα μαζι της ετσι ωστε να περιωριστει η επιρροη της,διοτι μια τουρκια υπερδυναμη δεν θα συμφερε σε κανεναν ακομα ουτε και στους φιλους της διοτι οι τουρκοι εχουν μαθει να ζητουν περισσοτερα απο αυτα που δινουν,θεωρω το ταξιδι της μπακογιαννη καλο για την ωρα για τον λογο οτι μια πιο αυστηρη πολιτικη ισως να ηταν ολεθρια για μας παραρολα αυτα δεν θεωρω την μπακογιανη σαν το εμπιστο ατομο για αυτη την δουλεια,το πολιτικο μας συστημα ειναι ξεπερασμενο και ειναι αυτο που εχει φερει την σιψη και την διαφθορα.Η μπακογιαννη ειναι μερος αυτης της κομματικης χουντας,μασονα,ανελληνιδα τυχοδιοκτησσα, σαν τον πατερα της.
    Αυτη η πολιτικη της μπακογιαννη θα ειχε αποτλεσμα μονο εαν συνδυαζοταν με αυστηρη πολιτικη σε θεματα εθνικης κυριαρχιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ? Η ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ? ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΚΕΣ, ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΙΣΧΥΡΟΙ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. C.D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήθελα να’ ξερα σε τι ορκίζονται πια οι φύλακες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατορθώματα απείρου (παγ)κάλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ,ΕΛΕΓΕ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ,ΟΤΙ ,ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ! ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ,ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ.
    ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ.
    ΔΗΛΑΔΗ ....ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ...
    ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ.
    ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ;
    ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙ !
    ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΕΑΝ ΕΧΕΙ !
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ.
    ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ
    ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΝΕ ΜΙΛΙΑ ;
    ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ή ΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ !
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ;
    ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;
    ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ 1071 ΠΡΟΔΩΣΑΝ,ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ Βυζαντινοί...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1453 ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ 250.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.....
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ....
    ΕΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ!
    Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΑΝ ΘΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΓΕ Ο "ΓΕΡΟΣ"
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.