8/12/10

Δεν είμαστε προτεκτοράτο

Kύριε Στρος Καν,

Κατ’ αρχήν να συστηθούμε γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχετε ιδέα σε ποιους απευθύνεσθε. Είμαστε Ελληνες και μάθαμε από πατέρα προς γιο να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Σίγουρα κάναμε κάποια λάθη, τα οποία εμείς πληρώνουμε σήμερα. Ανθρωποι είμαστε κι εμείς. Αλλοι θεωρούν ότι είναι οι υπεράνθρωποι...
Γι’ αυτό και σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να γίνουμε προτεκτοράτο κανενός. Τούτη την ώρα είστε φιλοξενούμενος στη χώρα. Εμείς σας δεχθήκαμε για να σας ακούσουμε, αλλά θα πρέπει να ακούσετε κι εσείς. Κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για τον χαρακτήρα σας. Οπότε καλό θα ήταν να αφήσετε κατά μέρος την αλαζονική συμπεριφορά για εκεί που ενδεχομένως περνάει. Οχι πάντως σε τούτα τα περήφανα χώματα. Και να ’ταν μόνον η αλαζονεία που ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σας...

Αυτή την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών τι τη θέλατε; Ποιος σας είπε ότι εμείς οι Ελληνες δώσαμε σε κάποιον λευκή επιταγή; Ποιος σας είπε ότι στον τόπο αυτό που γεννήθηκε η δημοκρατία η αντιπολίτευση είναι διακοσμητική; Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι θα ήσασταν ευτυχής αν η αντιπολίτευση είχε οδηγηθεί ουσιαστικά σε αυτοκατάργηση. Ωστε απερίσπαστος, χωρίς προσκόμματα να φέρνατε σε πέρας το έργο σας. Δυστυχώς για σας, αλλά και γι’ αυτούς στους οποίους εσείς δώσατε τα εύσημα και όχι ο ελληνικός λαός, η αντιπολίτευση υπάρχει για να κάνει προτάσεις και να μιλάει για τα κακώς κείμενα. Προτάσεις που αν εισακούονταν δεν θα βρισκόταν η χώρα σήμερα σε αυτά τα χάλια.

Κύριε Στρος Καν, καλό θα ήταν να μην αγνοείτε τους συνομιλητές σας. Οταν μάλιστα προσπαθούν να σας πουν ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένα άλλο μίγμα πολιτικής με το οποίο σίγουρα θα είχαμε ξεφύγει ήδη από τον μαρασμό και τη θλίψη.
EΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΤΥΠΟΣ

8 σχόλια:

  1. Στρος Καν όπως λέμε Τσεγκιζ Καν; Μήπως έχουν η ομοιοτητα δεν είναι μόνο στο όνομα και τους σκοπούς αλλά και στην καταγωγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι χώρα είναι αυτή επί τέλους;
    Είναι δυνατόν να απευθύνονται στον αρχηγό των τοκογλύφων, λές και αυτός είναι ο φταίχτης;
    Γιατί δεν χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο, πρίν δώσετε δημοσιότητα σε αυτά τα απαράδεκτα ύπουλα και ραγιαδίστικα κείμενα;
    Εγώ δεν χτυπάω το δικό μου γιατί το έχω ήδη σπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο το κειμενο το απηγγειλε κανενας στη Βουλη κατα την παρουσια του Δομινικου Κοεν?
    Αν οχι τοτε ο Καν προφανως δεν αισθανεται και τοσο εντονη τη διαμαρτυρια του κοσμου, με ΜΟΝΟ 2 χιλιαδες νοματαιους εξω απο τη Βουλη και κανεναν βουλευτη να αντιδρα σθεναρα εντος αυτης......
    Και στο φιναλε φταιει ο Καν, που απλως πρεπει να φερει οσο δυνατον μεγαλυτερα κερδη στα αφεντικα του, ή τα εργα και οι ημερες των Ελληνικων κυβερνησεων τα τελευταια 30 χρονια τουλαχιστον και φυσικα η υπογραφη του επαισχυντου μνημονιου απο τον 100% Αμερικανο και νεοταξιτη ΓΑΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη διαμαρτύρεστε συμπολίτες, εμείς τους φηφίζαμε και τους ψηφίσαμε. Και αν όχι εγώ και εσείς, ασφαλώς η πλειοψηφία του λαού(έστω αυτών που προσήλθαν στην κάλπη) Η δημοκρατία αποφάνθηκε λοιπόν. Δεν έχουμε δικαίωμα να φωνάζουμε και να ζητάμε να μας αδειάσουν τη γωνιά ούτε να κριτικάρουμε τις πράξεις τους ή την απραξία τους. Είμαστε αναγκασμένοι ως δημοκράτες να ανεχθούμε την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για άλλα τρία χρόνια. Ο λαός ήθελε ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό έναν άνθρωπο εγνωσμένης ανικανότητας και αντίληψης να τον κυβερνήσει. Τον προτίμησε ο κόσμος λοιπον πιστεύοντας πως ακόμη και αυτός ο γλυκανάλατος ΓΑΠ και η όποια κυβέρνησή του δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότεροι από τον Καραμανλή και τα βατοπέδιά του. Έστω και αν έγινε η εκλογή του με υφαρπαγή της ψήφου του με σύνθημα "τα λεφτά που υπήρχαν". Αφού λοιπόν παρά την διαχρονική εξαπάτηση και υφαρπαγή της ψήφου αυτών που τον ψήφισαν δεν υπάρχει μαζική αντίδρασή τους, άρα υπάρχει σιωπηρή συναίνεση. Θα υπομείνουμε και τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ και τον παραγωγική σκέψη και κρίση του Πάγκαλου μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα ξαναψηφίσουμε αγεληδόν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτήν τη χολέρα και τη μαζοχιστική διαστροφή εμείς την εκτρέφουμε. Μας αντιπροσωπεύει, μας πάει γάντι. Ας την υποστούμε αυτή τη Δημοκρατία εμείς τα παιδιά μας και οι γενιές που θα έρθουν (αυτό παίζεται) χωρίς τις ανώνυμες ιντερνετικές φωνασκίες και κραυγές γιατί μόνο τέτοια μας αξίζει και μας πρέπει.


    Πάνος Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είμαστε προτεκτοράτο;

    Τι είμαστε δηλαδή;

    Μας ενοχλεί ο χαρακτηρισμός;

    Είμαστε κυρίαρχο κράτος και δεν μου το είπε κανείς;

    Τόσα χρόνια τι ήταν η Ελλάδα;

    Τώρα μας πείραξε που γίναμε και με τη βούλα;

    Τα χώματα μας αν δεν τα σεβαστούμε πρώτα εμείς να μην περιμένουμε απο κανέναν άλλο να τα σεβαστεί,είναι τουλάχιστον υποκριτικό απο μέρους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κ. Σοροπίδη,
    δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Η δημοκρατία που έχουμε δεν είναι δημοκρατία ούτε ο πολίτης είναι ελεύθερος. Επιτέλους ας έχουμε μια αμφισβήτηση στην άκρη του μυαλού μας γιαυτά που μας σερβίρουνε.
    Όσο για το ότι θα περιμένουμε μέχρι να έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε σεβόμενοι την δημοκρατία, γνώριζε ότι από την αρχαιότητα μέχρι και την πτώση του βυζαντίου, στον τόπο αυτό οι κλέφτες και οι ψεύτες της εξουσίας και αυτοί που έκαναν κακό στον τόπο τους, είχανε συνέπειες και μάλιστα πολύ μεγάλες. Ας όψεται η νέα τάξη που μας έχει κάνει χυλό και βούτυρο στο ψωμί της.
    Το ποτήρι όμως κάποτε ξεχυλίζει. Οι στερήσεις του κόσμου αρχίζουν και τον βγάζουν από τη νιρβάνα της πολυτέλειας και του καταναλωτισμού. Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς τα καταναλωτικά 'αγαθά' και σίγουρα μπορεί να ζήσει καλύτερα και πνευματικά. Από αυτή την άποψη η παρούσα κατάσταση μας κάνει καλό. Το θέμα είναι όταν θα μείνουνε άδεια τα στομάχια. Εκεί δεν νομίζω ότι οι πολιτικοί πλέον θα μπορούν να περπατούν ελεύθερα στους δρόμους, θα πρέπει πρώτα να έχουν πείσει και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο για τους σημερινούς (και τους χθεσινούς).

    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΝ ΓΛΥΦΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΙ.
    ΜΟΝ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤ΄ ΑΡΧ... ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναί αλλά και ο βουλευτής Πάνος Καμμένος, φόρεσε μια μπλούζα που έγραφε "Greece is not for sale". Και όταν τον ρώτησαν αν θα μπεί μέσα στην αίθουσα μαζί με τους άλλους συναδέλφους του για να ακούσει τον Ντομινίκ Στρός Κάν, απάντησε "όχι δεν χρειάζεται, άλλωστε σίγουρα ο κ. Κάν έχει πληροφορηθεί για το τι γράφει η μπλούζα μου..."
    Πειράζει που ο Καμμένος είναι ΝΔ;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.