20/12/10

Προσφυγή Αρμενοαμερικανών εναντίον Τουρκίας

Τρεις Αμερικανοί, αρμενικής καταγωγής, προέβησαν σε προσφυγή σε δικαστήριο του Λος Αντζελες για διεκδίκηση περιουσιών των προγόνων τους που κατασχέθηκαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1915, αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο. 



Η προσφυγή των Αρμενοαμερικανών στρέφεται κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας και της κρατικής τράπεζας Ziraat. Oι ενάγοντες αξιώνουν αποζημίωση ύψους 63,9 εκ. δολάρια για τις κατασχεμένες από το 1915 εκτάσεις των προγόνων τους σε περιοχή της ΝΑ Τουρκίας, εκτάσεις που περιλαμβάνουν και την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.http://www.sigmalive.com

11 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι βέβαια καθαρά νομικό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στρέφονται κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας και της κρατικής τράπεζας Ziraat και όχι κατά του τουρκικού κράτους, το οποίο είναι ο κληρονόμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Πάντως, τα όργανα άρχισαν και αυτό είναι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας καιη Ζιραάτ, μετά τη γενοκτονία, ανέλαβαν τη διαχείριση των περιουσιών των Αρμενίων και με τα χρόνια όλα αυτά τα έκαναν 'αβαυά', όπως λένε και στο Λιμάνι.
    Κια τώρα οι Αρμένιοι τα ζητούν από εκείνους που τα σφετερίστηκαν.
    Μεταξύ αυτών και η Ζιραάτ, που κάνει τη φασιστική πολιτική του τουρκικού κράτους με τα ματωμένα λεφτά των Αμρενίων και των Ελλήνων. Βρε ουστ από δω παλιοκαθήκια του κερατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. skal, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους - και, όπως αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα, πολύ επιτυχημένα.

    το θέμα είναι να κάνουμε και εμείς τη δική μας - και δυστυχώς ΔΕΝ την κάνουμε.

    V for Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. V for Vendetta
    Η δική μας περίπτωση είναι διαφορετική.
    Εμείς υπογράψαμε συμφωνίες για ανταλλαγή πληθυσμών και περιουσιών και αυτό καθιστά πιο δύσκολη τη διαδικασία απαίτησης αποζημιώσεων.
    Φυσικά υπάρχει το θέμα της διεκδίκησης αναγνώρισης της Γενοκτονίας, που έχει πολύ πολιτικό 'ψωμί'.
    Εκεί να συναντηθούμε όλοι οι Έλληνες και αν αναζητήσουμε δρόμους για κοινούς αγώνες Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσυρο-Χαλδαίοι, Κούρδοι, Βούλγαροι, Αλεβίτες, Τσερκέζοι και λοιποί.
    Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί το θηρίο που λέγεται Τουρκία, είτε κεμαλική είτε ισλαμική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skal, δεν αναφέρομαι στην διεκδίκηση των περιουσιών αλλά στον τρόπο διεκδίκησης αιτημάτων γενικότερα.

    η συνεχής υποτακτικότητα, η οποία πηγάζει από τη στιγμιαία αδυναμία λήψης (πολιτικής) απόφασης λόγω της έλλειψης σοβαρού στρατηγικού σχεδιασμού και δημιουργίας υγιούς τεχνοκρατικού υπόβαθρου στο σύνολο σχεδόν των τομέων, είναι το καλύτερο έδαφος για να εφαρμοστεί η στρατηγική του άλλου

    για παράδειγμα, οι δρόμοι για κοινούς αγώνες που αναφέρεις, όπως και τα ζητήματα που είχες θίξει σε ομιλία σου για τον Εύξεινο Πόντο, χρειάζονται πολύ σοβαρή και μεθοδική ΔΟΥΛΕΙΑ από εξειδικευμένους πατριώτες και δεν γίνονται σε μια μέρα.

    οι Τούρκοι σχεδιάζουν χρόνια και εφαρμόζουν τη στρατηγική τους ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. εμείς είμαστε όπου φυσάει ο βραχυπρόθεσμος επικοινωνιακός μικροπολιτικός άνεμος και το βαθεοκρατικό συμφέρον κάποιων ελληνόμορφων κρατικών παραγόντων

    V for Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά διαφωνώ με οικονομικού είδους αποζημειώσεις,απο το Κυπριακό μέχρι και τον Πόντο,νοιώθω πως με έναν τόσο αισχρό τρόπο ο φασισμός και οι γενοκτόνοι ξεκαθαρίζουν.

    Όπως εχω αναφέρει αρκετές φορές είμαι Πόντιος,η προγιαγιά μου έχασε μωρό παιδί στο διωγμό και ένα ακόμη παιδί που κανείς μας ποτέ δεν έμαθε τι απόγινε,θεωρώ πως θα ήταν ύβρις προς την οικογένεια μου να λάβουμε οι απόγονοι χρήματα για αυτή την πράξη.

    Οι περιουσίες πρέπει να επιστρέψουν και οι Τούρκοι να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους,και δεν ενοώ οικονομικά.

    Ξέρω πως δεν το βλέπω ''πολιτικά ορθά'' το θέμα,αλλά οι πρόγονοι μου,μου έδωσαν αυτή την παιδεία,δεν μου έμαθαν οι διωγμένοι βλέπεις να σκέφτομαι ''πολιτικά ορθά''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ skal 9:11 π.μ.

    Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Δεν το ήξερα αυτό.

    9:01 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ skal 10:26 π.μ.

    Σε πρώτη φάση, θα μπορούσαν να ζητήσουν αποζημίωση οι Κων/λίτες, Ίμβριοι και Τενέδειοι για τις περιουσίες τους που καταστράφηκαν τον Σ/μβριο του 1955 και φυσικά αυτές που έχασαν με τις απελάσεις μετά. Αυτές δεν είναι μέσα στις συνθήκες.

    Όσο για το ότι μία συντονισμένη κίνηση όλων των πληγέντων θα φέρει αποτέλεσμα, το θεωρώ ασφαλώς σωστό, αλλά κάπως δύσκολα εφαρμόσιμο. Πώς θα συντονιστούν τόσοι μαζί; Πάντως, ένα είναι βέβαιο. Δεν πρέπει να αφήσουν (αφήσουμε) την Τουρκία σε χλωρό κλαδί. Μην περιμένεις τίποτε από το Ελλαδικό κράτος, απολύτως τίποτε.

    Κι ας μην ξεχνάμε (θα το λέω πάντα) τους αδελφούς μας στην Β. Ήπειρο, οι οποίοι υφίστανται τα ίδια. Η ατιμωρησία της Τουρκίας, έδωσε στην Αλβανία μούρη.

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτος Ο Κερκοριαν που εχει του κοσμου τα λεφτα και την επιρροη, κανει τιποτα αραγε?
    Γιατι οι δικοι μας εχοντες ειναι απασχολημενοι μονο με την αυξηση του πλουτου τους και τη διοχετευση του σε φορολογικους παραδεισους.... Κανενα συναισθηματισμο δεν τρεφουν για τη χωρα που τους μεγαλωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //Η δική μας περίπτωση είναι διαφορετική.
    Εμείς υπογράψαμε συμφωνίες για ανταλλαγή πληθυσμών και περιουσιών και αυτό καθιστά πιο δύσκολη τη διαδικασία απαίτησης αποζημιώσεων.// skal
    ----------------------
    Σάββα, γι' αυτά που άρπαξαν από τους Ρωμηούς της Πόλης εν μέσω γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, ποιός δικός μας έβαλε υπογραφή αποδοχής;;;
    Τουλάχιστον ας απαιτήσουμε αυτά πίσω, όχι για τα χρήματα αλλά για το γαμώτο !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. E ρε γλεντια!
    Και τι στο κοσμο να δω τους Τουρκους "να τρεχουν και να μην φτανουν" για να αποφυγουν (ματιαως) να πληρωσουν για οσα εκλεψαν απο τους Αρμενοιυς! Αντε και μετα σειρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.