19/6/11

Η Τουρκία αμφισβητεί και τους... Φούρνους!

Προκλήσεις κατά της Ελλάδας περιέχονται σε βιβλίο της Ακαδημίας Ιστορίας της Τουρκίας με τίτλο “Οι ζώνες του λυκόφωτος στο Αιγαίο, τα μη λησμονημένα τουρκικά νησιά”.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, το βιβλίο περιλαμβάνει χάρτες που – σύμφωνα με τους Τούρκους ιστορικούς – δείχνουν τις τουρκικές κτήσεις στο Αιγαίο. Μεταξύ αυτών, λένε, είναι και νησίδες και θαλάσσιες περιοχές που είναι “εξαρτώμενες” ή “παρακείμενες” των μεγάλων νησιών, που θεωρούν ότι ανήκουν σε αυτούς.

Μεταξύ αυτών, η Ψέριμος, η Αρκοί, το Φαρμακονήσι, το Λιάδι, η Σύρνα, η Πλακίσα, η Σοφράνα και η Αστακίδα. Παράλληλα οι τούρκοι ιστορικοί αναφέρουν ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν παραχώρησε ποτέ στην Ελλάδα, την Οινούσσα και το Ποντικονήσι, ούτε όμως και τους Φούρνους.
http://www.sigmalive.com/news/greece/393966

3 σχόλια:

  1. Απορώ!!! Εκπλήσσομαι!!! Πρώτη φορά μας ξανασυμβαίνει πάλι!!!
    Το αντίθετο θα αποτελούσε είδηση...
    Υπάρχει κάτι Ελληνικό που να μην αμφισβητείται από τους Τούρκους??
    Την αγάπη τους την έχουμε καταλάβει κι εμπεδώσει στο έπακρον, δεν χρειάζεται να μας την υπενθυμίζουν με τη πρώτη ευκαιρία..άλλωστε αμοιβαία τα αισθήματα!!!
    Ετσι και "έσβηνε" η Ελλάδα από τον χάρτη ξέφρενο γλέντι θα έστηναν.
    Οχι ότι έχω την ψευδαίσθηση πως οι άλλοι θα πικραίνονταν (αναγκαίο κακό για πολλούς νιώθω)αλλά λέμε τώρα..
    Κι επειδή κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια..ούτε με την λογική ούτε με το συναίσθημα αντιμετωπίζω πλέον τις όποιες δηλώσεις τους παρά μόνο με χιούμορ και απαντώ πως εάν διευκολύνονται ας περάσουν τον Αύγουστο που έχουμε εκπτώσεις και προσφορές να τους έρθουν και φτηνότερα..
    Τι "γείτονες" κι αυτοί..εκ των καλυτέρων!!!

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αισθήματα μπορεί να είναι αμοιβαία, αλλά η στάση της Ελλάδας υπήρξε πολλές φορές ενδοτική σε καίριας σημασίας θέματα.
    Και αυτό, προσπαθεί η Τουρκία να το εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο, ζητώντας πάντα, παντού περισσότερα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας και δυστυχώς η ενδοτικότητα τείνει να μετατραπεί σε δουλικότητα εάν δεν έχει ήδη γίνει. Παρά ταύτα σε ότι με αφορά προσπαθώ -και σίγουρα δεν αποτελώ εξαίρεση- για μία Ελλάδα της οποίας η στάση δεν θα με θίγει και δεν θα μου θυμίζει πως "κάποιον που τον δέρνουν φταίει αυτός που το ανέχεται ποτέ αυτός που τον χτυπά.."

    Βικτώρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.