12/6/11

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΝΑΤΟικές πιέσεις στους πρώην αυτονομιστές

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Εκπρόσωπος της ΝΑΤΟικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο («KFOR») κάλεσε χτες την κυβέρνηση των Κοσσοβάρων Αλβανών να σταματήσει αμέσως την ανάθεση καθηκόντων αστυνόμευσης σε πρώην αυτονομιστές του ΟΥΤΣΕΚΑ που συγκροτούν τη λεγόμενη «Δύναμη Ασφαλείας Κοσσόβου» (KSF).


Ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος λοχαγός Χαν Βίχτερ σημείωσε πως η δύναμη 3.000 ανδρών «KSF» έχει σαν «αποκλειστικό έργο τη διαχείριση έκτακτων ανθρωπιστικών και φυσικών καταστροφών και όχι την καταστολή διαδηλώσεων ή την αστυνόμευση». Αφορμή για την αντίδραση του ΝΑΤΟικού αξιωματούχου ήταν η δημοσιοποίηση μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον επικεφαλής της «KSF» Αγκίμ Τσέκου (πρώην διοικητής του ΟΥΤΣΕΚΑ) και το υπουργείο Εσωτερικών στην Πρίστινα σχετικά με την ενίσχυση της δύναμης των περίπου 8.000 Κοσσοβάρων αστυνομικών με τους 3.000 ελαφρά οπλισμένους της «Δύναμης Ασφαλείας Κόσσοβου», που αποτελούν τον έστω και σε εμβρυακό στάδιο «στρατό» του προτεκτοράτου.

Ο Τσέκου, πάντως, υπερασπίστηκε το μνημόνιο, λέγοντας, ωστόσο, ότι θα το αποσύρει και θα παρουσιάσει άλλο, αφού συνεννοηθεί, αυτή τη φορά, με τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.
http://www2.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.