7/11/11

Το συμβόλαιο με το χάος!

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Ενώ η Τουρκία εμφανίζεται ως περιφερειακή δύναμη, η Ελλάδα τελεί υπό την κατοχή ενός «πανάθλιου αθηναϊκού κράτους». Και επειδή ζούμε σε δημοκρατίες, οι εκλογές είναι η κλασική διέξοδος. Βεβαίως, ουδείς γνωρίζει εάν και πόσο θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση. Από την πολιτική ωριμότητα των Ελλήνων εξαρτάται. Σίγουρο είναι ότι η κυριαρχία ανήκει στον λαό. Και διά της ψήφου του μπορεί να αποφασίσει για νέα κυβέρνηση, που θα διαχειριστεί την υφιστάμενη τραγική κατάσταση.

Υπάρχει και ο ισχυρισμός ότι με τις εκλογές τίποτε δεν θα αλλάξει. Και ότι ο νέος Πρωθυπουργός θα είναι καβαλάρης του χάους. Έτσι, όμως, είναι ως η Ελλάδα να προσυπογράφει συμβόλαιο με το διαρκές χάος. Είναι, δε, πρόδηλο ότι δεν συνιστά το μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης, μόνο επειδή το θέλουν «κάποιοι ξένοι», αλλά επειδή η ίδια στοχοποιεί εαυτόν. Κλασικό παράδειγμα, η κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού να θέσει σε δημοψήφισμα την τελευταία απόφαση της ΕΕ και στην ουσία να ερωτά εάν θα μείνει ή όχι η χώρα στην ευρωζώνη.

Με αποτέλεσμα να τεθεί και ο ίδιος και η Ελλάδα στο σκαμνί των Καννών, ενώπιων του γαλλογερμανικού άξονα. Και όχι μόνο. Τα όσα ακολούθησαν με την ψήφο εμπιστοσύνης και την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τις υφιστάμενες συνθήκες αποτελούν κινήσεις, που στόχευαν πολύ περισσότερο στη διάσωση του ΠΑΣΟΚ, στη λογική της πολιτικής νομιμοποίησής του εντός του Κοινοβουλίου, την οποία όμως δεν διαθέτει και στην κοινή γνώμη, και πολύ λιγότερο στη σωτηρία της Ελλάδας. Εάν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε ναι, θα γινόταν συνένοχος σε μια συγκυβέρνηση και μια πολιτική την οποία επί μακρόν θεωρούσε λανθασμένη ως προς το μείγμα.

Και, μάλιστα, δικαιώνεται γι΄ αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα της Αριστεράς. Είναι εύηχη η περί συγκυβερνήσεως αντίληψη, αλλά σε ποια λαϊκή εντολή και σε ποια κοινωνική βάση θα στηριχθεί; Σε αυτήν του 2009; Άλλωστε, η ομορφιά και η λειτουργικότητα της δημοκρατίας είναι η διαφορετικότητα των απόψεων. Δεν μπορεί να γίνονται συγκυβερνήσεις στο πόδι! Εάν για λόγους αρχής δεν μπορούν συγκεραστούν οι απόψεις, τότε ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και εδώ τίθεται θέμα και ευθυνών και αρχών.

Δεν μπορεί κάποιος να συμβαδίζει με το λάθος για λόγους συναίνεσης. Ούτε μπορεί να γίνεται συνένοχος σε μια πολιτική στην οποία δεν συμμετείχε, καθότι διαφωνούσε. Και ο Πρωθυπουργός γιατί δεν έκανε τις εισηγήσεις του προ της λήψης των όποιων αποφάσεων στις Βρυξέλλες και γιατί τις έκανε όταν δέσμευσε τη χώρα και όταν φυλλορροούσε η παράταξή του;

Μαζί, όμως, φυλλορροεί και η Ελλάδα, ενώ η Τουρκία εμπεδώνεται ως περιφερειακή δύναμη και αφού ξεμπερδέψει με την Κύπρο, στη βάση ενός νέου σχεδίου Ανάν, θα ασχοληθεί εκτεταμένα και με την εμβάθυνση της σχέσεων φινλανδοποίησης με το «αθηναϊκό κράτος»!
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/435196

1 σχόλιο:

  1. Το πουλακι μου,το καναρινι μου,το λαμογιακι μου.Ηθελε και "Εδρα Κισσινγκερ Ανατολικης Μεσογειου".Δεν κοιταει την δικη του εδρα να αλλαξει κανενα σωβρακο

    >Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011
    Ύποπτος για κακούργημα ο ΛΑυρεντιάδης
    Ως ύποπτος τέλεσης κακουργημάτων καλείται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ι. Δραγάτση, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της Proton Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τα 700 εκατομμύρια ευρώ, τα....οποία φέρεται να είχε εκταμιεύσει η Proton προς εταιρείες συμφερόντων του, την εποχή κατά την οποία εκείνος ήταν επικεφαλής της τράπεζας, δηλαδή μετά το 2010.Τα κακουργήματα για τα οποία ο επιχειρηματίας καλείται ως ύποπτος είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει στην πράξη την εφαρμογή του νόμου περί άρσης του αξιοποίνου με την επιστροφή από την πλευρά του κ. Λαυρεντιάδη των 51 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα. Ως ύποπτοι καλούνται επίσης να δώσουν εξηγήσεις άλλα έξι άτομα – μέλη του Δ.Σ. και υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας την επίμαχη περίοδο.
    Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/11/blog-post_1257.html#ixzz1d2ZWTreG <

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.