8/11/11

Όρους προς ΠΑΣΟΚ – ΝΔ θέτει το Γιούρογκρουπ

nd pasok 300x186 Όρους προς ΠΑΣΟΚ   ΝΔ θέτει  το ΓιούρογκρουπΟι χώρες της ευρωζώνης ζητούν από τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, να υπογράψουν μια γραπτή δήλωση με την οποία θα δεσμεύονται στην πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου για τη νέα στήριξη της χώρας. Μάλιστα, το θέτουν ως προϋπόθεση για την εκταμίευση έκτης δόσης ύψους 8 δισ. ευρώ εντός του Νοεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσαν χθες βράδυ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, οι χώρες της ευρωζώνης καλωσορίζουν τη συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ελλάδα και ζητούν από όλες τις πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να μας στείλουν, όπως είπε, μια επιστολή που θα υπογράφουν οι δύο ηγέτες όπου θα δεσμεύονται για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, η τρόικα θα επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις συζητήσεις, τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η κατ’ αρχήν απόφαση του Γιούρογκρουπ για την εκταμίευση της έκτης δόσης βρίσκεται σε ισχύ, απλώς θα ενεργοποιηθεί μόλις σταλεί από την Αθήνα η γραπτή δέσμευση.
Ερωτηθείς σχετικά με την επιμονή των εταίρων για εθνική ενότητα στην Ελλάδα και κατά πόσο αυτό αποτελεί παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία ενός κράτους μέλους, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι το ζητήσαμε γιατί το ίδιο κάναμε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Και στις δύο χώρες το δέχθηκαν, αν και ήταν πολύ δύσκολο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ δύσκολο, θα εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη των χωρών μας ότι επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, εάν δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά ανταπόκριση. Οπως είπε, η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί εδώ και δέκα μήνες.

Ο κ. Ρεν χαρακτήρισε θεμελιώδες να υπάρξει συναίνεση του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Οπως είπε, όταν αναλάβει η νέα κυβέρνηση θα πρέπει ξεκάθαρα να δεσμευθεί επάνω στο πρόγραμμα της 26ης Οκτωβρίου. Η τρόικα θα πάει στην Αθήνα όταν αναλάβει η νέα κυβέρνηση, είπε, προσθέτοντας ότι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου είναι απόφαση 17 χωρών, και της Ελλάδας. Περιμένουμε η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της, εμείς κάνουμε το χρέος μας και αυτοί πρέπει να κάνουν το δικό τους, τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η μονομερής δήλωση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα διέρρηξε την εμπιστοσύνη, γι αυτό ζητήθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και γραπτή δέσμευση, κατέληξε ο Φιλανδός Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
http://www.onlycy.com

3 σχόλια:

  1. Το Ταμειο διασωσης αργει.Παρα την αξιολογηση αυτου του Ταμειου με ΑΑΑ ,το 10ετες ομολογο των 3 δις ευρω που εξεδωσε αυτο το ταμειο ειχε επιτοκιο 4% μεγαλυτερο απο αυτο που ειχανε υπολογησει οι εκδοτες αυτου.
    Η Ιταλια πρεπει να πληρωσει (αναχρηματοδοτησει) εως το τελος αυτου του χρονου χρεος 40 δις ευρω ενω τα σπρεντς για αυτην εχουν παει σε απαγορευτικα υψη.
    Στην Ελλαδα τα πραγματα εχουν φθασει σε αδιεξοδο με την μη αποδοχη απο Σαμαρα να συναινεσει στην εγγραφη αποδοχη της συμφωνιας της 26/10/11 οπως απαιτει το χθεσινο τελεσιγραφο απο Ευρωπη.Ταυτοχρονα ο,τι γινεται αυτη την στιγμη στην ελλαδα βρισκεται εκτος των οριων της Συνταγματικης νομιμοτητας και αγνοειται συστηματικα απο προεδρο δημοκρατιας η υποχρεωση του να δωσει εναλλαξ την εντολη σχηματισμου κυβερνησης σε ολα τα κομματα με την σειρα.Διοτι κανεις δεν γνωριζει εκ των προτερων οτι δεν θα υπαρξει λυση μεσω αυτης της Συνταγματικης διαδικασιας που ειναι και η μονη νομιμη.Και απο την αλλη μερια απο προχθες επρεπε να εχωμε παρει την 6η δοση η να τους γυρισωμε την πλατη πρωτοι εμεις και πριν υπογραφει η συμφωνια βασει της οποιας υπευθυνα για επιλυση των διεκδικησεων θα ειναι τα αγγλικα δικαστηρια αντι των μεχρι αυτην την στιγμη Ελληνικων δικαστηριων.Μεγαλη η προ-πτωχευτικη παγιδα για εμας που αφου μας δεσουνε κανονικα μετα θα μας πεταξουνε στον δρομο.Η κινηση ματ πρεπει να ειναι δικη μας φαινεται γιατι μετα μονο το κουτι με το σκακι μπορουμε να τους πεταξουμε στο κεφαλι,το παιχνιδι θα εχει χαθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλτε τις ζώνες σας και κρατηθείτε....αναγκαστική προσγείωση(;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατροκοσμάς:91. “Ο χαλασμός στόν τόπο θά γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.