1/11/11

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον Πρωθυπουργό ζητεί η Εύα Καϊλή

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό ζητεί η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, με επιστολή της προς τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θεωρεί ότι «τα σχέδια περι Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά».
Ειδικότερα, η κ. Καϊλή αναφέρει ότι «το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία».

«Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσας, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας», σημειώνει στη συνέχεια.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής
Αγαπητέ Πρόεδρε,
στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, ετσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.

Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ.
Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειές σας τα τελευταία δυο χρόνια.
Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.
Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσάς, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.
Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, ότι τα σχέδια περι Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.
Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.
Ούτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Εθνος, καλούμαστε όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω.
Με εκτίμηση
Εύα Καϊλή
Πηγή: Ναυτεμπορική

6 σχόλια:

  1. Πέφτουν οι μάσκες και ένας ένας φανερώνει πράξεις και προθέσεις.
    Τελικά το συμπέρασμα που θα βγει θα είναι ότι άλλοι των σπρώξανε στην απόφαση για το ΔΝΤ και τα μνημόνια, ε ρε που μας φτάσανε να μας κάνουν να υποστηρίζουμε το ΓΑΠ , σκέτη κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὅλοι τὸ συμφἐρον τους κοιτᾶνε. Τὶ κυβερνήσεις έθνικῆς σωτηρίας καὶ κουραφέξαλα, ἐδῶ ὁλόκληρο ΠΑΣΟΚ δὲν μπορεῖ νὰ τὰ βρῆ μὲ τὴν βάσι του καὶ κινδυνεύει νὰ διαλυθῆ, θὰ τὰ βροῦν ὅλοι μαζί;

    Ἡ ἀλήθεια εἶναι ἄλλη:
    Λένε οἱ πασόκοι, μόνο ἐμεῖς θὰ καταστραφοῦμε;
    Ἕλα ὅμως ποῦ οἱ ἄλλοι τοὺς ἔχουν πάρει χαμπάρι καὶ γίνεται τὸ ἕλα νὰ δῆς.
    Αὐτοὺς ψηφίσαμε, αὐτοὺς ἔχουμε. Μόνο μὴν διαλυθοῦμε ὡς κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είχατε χαθεί κα. Καίλη όλο αυτό το καιρό εεε ; αλλά μόλις το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια τρέχουν να σωθούν.Αλλοι αρρωσταίνουν και άλλοι γράφουν επιστολές.
    Και να φανταστεί κανείς ότι δεν είμαι και ΠΑΣΟΚ αλλά είπαμε άλλοι για να ζεσταίνονται και άλλοι γιατί τα τιμάνε...
    Ολοι μαζί προδόσαμε την Ελλάδα...
    Τώρα όλοι μαζί στο χορό ...
    Κανείς δεν θα φύγει σαν ήρωας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φάγαμε ήπιαμε, ας κάνουμε και μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ε Εύα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετεροχρονισμένοι "ηρωισμοί".
    Στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα.
    Εμ, το τάιμιγκ άμα χαθεί, τι να βλέπεις πια;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.