1/11/11

''Φτωχές οι ηγεσίες στην Ελλάδα"

Αιφνιδιασμό αλλά και αρνητική στάση απέναντι στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα φανερώνουν οι πρώτες αντιδράσεις ευρωπαίων πολιτικών. Σύμφωνα με τη Le Monde ο Νικολά Σαρκοζί έχει σοκαριστεί από την απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού και εκφράζει τη θλίψη του. «H κίνηση αυτή των Ελλήνων είναι παράλογη και η γνώμη τους επικίνδυνη», ανέφερε στην εφημερίδα στενός συνεργάτης του Γάλλου Προέδρου.

"Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που ουσιαστικά είναι μια ψηφοφορία για την παραμονή της χώρας στο ευρώ" δήλωσε για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας Alexander Stubb. Τόνισε ότι δεν θα παρασχεθεί καμία βοήθεια, αν η Ελλάδα προσπαθήσει να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις.

Δηλώσεις έκανε και ο ηγέτης του FDP Rainer Bruederle ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος από την απόφαση και είπε ότι μοιάζει σα να προσπαθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός να αποδράσει από ότι έχει συμφωνήσει.  «Αυτός ο τρόπος δράσης είναι περίεργος. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε σε ένα πακέτο διάσωσης όπου ωφελήθηκε η χώρα του. Άλλες χώρες κάνουν σημαντικές θυσίες εδώ και δεκαετίες» είπε ο Bruederle, κάνοντας επίσης λόγο για «φτωχές ηγεσίες» στην Ελλάδα.

LIFO

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.