2/11/11

Συναντήθηκαν Γκιουλ - Καρζάι - Ζαρντάρι

Οι ηγέτες του Αφγανιστάν και του Πακιστάν πραγματοποίησαν τις πρώτες τους συνομιλίες μετά τη δολοφονία ενός Αφγανού διαπραγματευτή, σε μια συνάντηση που φιλοξενεί η Τουρκία με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα που θεωρείται ότι εμποδίζει τις προοπτικές τερματισμού του πολέμου στο Αφγανιστάν.
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και ο πρόεδρος του Πακιστάν Άσιφ Άλι Ζαρντάρι συναντήθηκαν μαζί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ οι αρχηγοί των επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των χωρών τους είχαν διαβουλεύσεις ενόψει μιας διεθνούς διάσκεψης για το Αφγανιστάν, η οποία θα ακολουθήσει.

Η Καμπούλ κατηγορεί την υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) ότι υποστηρίζει τους Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει μια σειρά δραματικών επιθέσεων τούς τελευταίους μήνες, την ώρα που οι ξένες δυνάμεις ετοιμάζονται να αποσύρουν το μεγαλύτερο μέρος των μάχιμων δυνάμεών τους ώς το 2014.

Οι διμερείς επαφές Αφγανιστάν - Πακιστάν είχαν διακοπεί μετά τη δολοφονία, τον Σεπτέμβριο, του διαπραγματευτή Μπουρχανουντίν Ραμπανί, που αποδόθηκε σε μαχητές των Ταλιμπάν, που σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση έχουν έδρα την πόλη Κουέτα, στο Πακιστάν.

Το Ισλαμαμπάντ -το οποίο διαψεύδει ότι υποστηρίζει τους Ταλιμπάν- διαμαρτύρεται διότι οι αντάρτες του κινήματος των Ταλιμπάν, στο Πακιστάν (TTP), χρησιμοποιούν το αφγανικό έδαφος για να εξαπολύουν επιθέσεις.
http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.