7/11/11

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κυβέρνηση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης. «Πυρετός» συσκέψεων στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κάλεσμα στο λαό να ανατρέψει τη νέα κυβέρνηση απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα. Προϋποθέσεις για τη στήριξη του όλου εγχειρήματος έθεσε ο Γ. Καρατζαφέρης. «Ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας «σώσουν», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης και τη σύνθεσή της, έγινε λίγο πριν τις 15.00, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επικοινωνίες. Νωρίτερα, περί τις 14.00, ο κ. Παπανδρέου έφθασε στο γραφείο του στη Βουλή, όπου έχει σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης για τις διαβουλεύσεις τους προέδρους του ΛΑ.Ο.Σ., της Δημοκρατικής Αριστεράς [Βλέπε άρθρο] και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Μόλις υπάρξει κατάληξη στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή του (και της κυβέρνησης), προκειμένου να ανατεθεί στο διάδοχό του η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Φαβορί για διάδοχος του κ. Παπανδρέου προβάλλει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, στον οποίο έκανε αναφορά και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας [Βλέπε άρθρο] .
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στη νέα κυβέρνηση θα μετέχουν ως αντιπρόεδροι, οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Δήμας (νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ). Μιλώντας πάντως στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Αγγελος Τόλκας, σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά τόσο αναφορικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού όσο και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.
Αργά το βράδυ τη Κυριακής, στη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπήρξε προσέγγιση απόψεων τόσο ως προς τις αναγκαίες ενέργειες, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα με καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών την 19η Φεβρουαρίου. Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαχινίδης και της ΝΔ οι κ.κ. Σταϊκούρας, Σταμάτης και Λαζαρίδης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Ζανιάς και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Χριστοδούλου.
Στο στρατόπεδο της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε το πρωί σύσκεψη στα γραφεία της Λ. Συγγρού με κορυφαία στελέχη του κόμματος για να καθοριστεί το πλαίσιο της χθεσινής συμφωνίας για το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως οδηγήθηκε στην απόφαση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Παπανδρέου μπροστά στην αποσταθεροποίηση της σχέσης της Ελλάδας με την Ε.Ε., την οποία προκάλεσαν οι χειρισμοί του κ. Παπανδρέου. Η νέα κυβέρνηση, επανέλαβε, είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου και έχει ως μοναδικό σκοπό να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι με τη χθεσινή κίνηση του Αντώνη Σαμαρά διασφαλίζεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, αλλά και οι εκλογές, ενώ επισημαίνουν ότι βασική προτεραιότητα ήταν να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου.
«Η πρώτη φάση πήγε καλά, ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε όπως ήταν ο πρώτος όρος που είχαμε θέσει. Τώρα πρέπει να δούμε τη δεύτερη φάση που είναι σε εξέλιξη», σχολίασε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου του κόμματος.
Όπως προαναφέρθηκε, η ΝΔ επιθυμεί να είναι βραχύβια η νέα κυβέρνηση και να έχει συγκεκριμένη αποστολή. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, ο όρος ότι η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει «άμεσα» μετά την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου ήταν απαίτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο στις τάξεις της ΝΔ υπάρχουν και εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι με τη στάση του ο κ. Σαμαράς εγκαταλείπει σταδιακά την αντιμνημονιακή γραμμή, κάτι που μπορεί να έχει πολιτικό κόστος για τον ίδιο και τη ΝΔ.
Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις στελέχους της ΝΔ που επικαλείται το Reuters, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμεί να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια του έργου που έχει αναλάβει το οικονομικό επιτελείο. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012 και θα στηρίξει και το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. «Έχουμε δεσμευθεί και θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

H συνέντευξη της Α. Παπαρήγα
Κάλεσμα στο λαό να ρίξει με την πάλη του τη νέα κυβέρνηση «μαύρου μετώπου» (όπως την αποκάλεσε) σύντομα, προτού ληφθούν τετελεσμένες αποφάσεις, και να επιβάλει εκλογές, απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προειδοποιώντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι λίγων εβδομάδων, αλλά θα λάβει αποφάσεις που θα πλήττουν το λαό τουλάχιστον για 10 - 15 χρόνια [Βλέπε άρθρο] .

Η δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι θα στηρίξει το εγχείρημα της νέας κυβέρνησης υπό τρεις προϋποθέσεις. «Όχι άλλες μειώσεις μισθών συντάξεων, όχι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, όχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί», υπογράμμισε, καλώντας επίσης τον ομογάλακτο εταίρο» να ζητήσει την άρση του νόμου περί ιθαγένειας μεταναστών.

Η δήλωση του Α. Τσίπρα
«Ενώνουν τις αποτυχίες τους για να μας "σώσουν" ... στην πραγματικότητα όμως αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της διάλυσης και εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας [Βλέπε άρθρο] . «Όλες αυτές τις ημέρες ζήσαμε ένα απίστευτο παρασκήνιο σε βάρος του ελληνικού λαού, στόχος τους ήταν να εμποδίσουν τη λαϊκή ετυμηγορία», υποστήριξε και εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή, αλλά θα λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύουν το λαό για δεκαετίες.

Την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης: «Εμείς, δεν θα μετέχουμε στο νέο κυβερνητικό σχήμα και σε ό,τι αφορά τη στάση μας, θα την εξαρτήσουμε από τη θητεία - η οποία ακούγεται ότι θα είναι μέχρι το Φεβρουάριο - και επίσης κυρίως από τις πολιτικές δεσμεύσεις και το τι καλείται να πράξει αυτή η μεταβατική κυβέρνηση. Δεν σπεύδω να σας πω ούτε ότι θα υπερψηφίσουμε, ούτε ότι θα καταψηφίσουμε τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κουβέλης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.
Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα είναι νέος πρωθυπουργός, αναγνώρισε πως «είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει και μακροοικονομικά και τη λειτουργία του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος». «Βεβαίως», σημείωσε, «είχε μια διαφορετική άποψη σχετικά με το "κούρεμα", αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που θα διαμορφώσει σε αυτόν η ανάθεση των καθηκόντων του πρωθυπουργού από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».
Την πρόθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας διατύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό. «Έχω ξεκαθαρίσει ότι το θέμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν είναι η συμμετοχή. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει», υπογράμμισε και ζήτησε οι όποιες αποφάσεις για τη νέα κυβέρνηση να ληφθούν γρήγορα και να υπερισχύσουν οι σώφρονες μέσα στα κόμματα «και όχι οι ακραίες φωνές».
Τέλος, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ελπίδα πως «η κυβέρνηση δεν θα είναι προσχηματική -δεν θα έχουν προσχηματικές λογικές τα κόμματα, δεν θα είναι δηλαδή ένα φύλλο συκής για τους Ευρωπαίους, διότι έτσι δεν πρόκειται να λειτουργήσει».
«Με ανακολουθίες, με ανακρίβειες, με ψέματα και με παλινωδίες, κυβέρνηση που θα έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού δεν υπάρχει», παρατήρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς. «Αλλη», είπε, «ήταν η εντολή του λαού στις τελευταίες εκλογές και άλλη πολιτική προσπαθούν να εφαρμόσουν οι επικυρίαρχοι του συστήματος», επαναλαμβάνοντας τη θέση του Αρματος για «εδώ και τώρα εκλογές με απλή αναλογική».
«Είχαμε χαρακτηρίσει από την αρχή την προοπτική μιας κυβέρνησης όπως αυτή που προαναγγέλθηκε ως το "μικρότερο κακό". Το πολιτικό σύστημα, με το βάρος της ευθύνης για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα και με δεδομένη την έλλειψη νομιμοποίησης της σημερινής Βουλής, οφείλει τώρα να εξασφαλίσει τα επείγοντα συμφέροντα της κοινωνίας, δηλαδή την αποτροπή μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη ώστε χωρίς να δεσμεύσει τη χώρα για δεκαετίες, να την οδηγήσει σε εκλογές», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
Nαυτεμπορική

11 σχόλια:

  1. Ευπατρίδης (1)

    skal, η είδηση από το φερόμενο ως "επίσημο" φιλοσαμαρικό σάιτ antinews:

    ***********************************
    Γραπτή δέσμευση από τα κόμματα ζητούν ΔΝΤ και Eurogroup
    Από factorx στις 07/11/2011

    Νέο σοκ για την Ελλάδα και την εμπιστοσύνη που εκπέμπει πλέον στον κόσμο. Μετά τις γραπτές εγγυήσεις που ζήτησε η τρόικα από τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο τώρα μας ζητούν και νέες δεσμεύσεις, γραπτές κι αυτή τη φορά, για τα μέτρα που έρχονται. Σε μια νέα ωμή παρέμβαση του Γιούρογκρουπ ζητούνται από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπογράψουν ότι θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις: «Είμαι πεπεισμένη ότι θα πρέπει να ζητήσουμε από όλα τα κόμματα να εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις και να το δηλώσουν αυτό γραπτώς καθώς και ότι θα ξεκινήσουν άμεσα την εφαρμογή τους και δεν θα περιμένουν τη διενέργεια εκλογών. Μόνο όταν θα έχουμε αυτή την εγγύηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση» δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ προσερχόμενη στη Σύνοδο των υπουργών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    Ανάλογη είναι και η εικόνα που έρχεται από το ΔΝΤ το οποίο διαρρέει ότι δεν αρκεί η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα.

    “Δεν αρκεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα για την έναρξη των συζητήσεων για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά θα πρέπει τα δύο κόμματα να δεσμευθούν εγγράφως ότι θα τηρήσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Η δέσμευση αυτή θα γίνει με την υπογραφή συμφωνίας ότι και το ΠαΣοΚ και η ΝΔ θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα της 26η Οκτωβρίου. Η θέση αυτή του ΔΝΤ θα μεταφερθεί στην Αθήνα, αμέσως μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης“.

    ***********************************

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευπατρίδης (2)

    skal, σε άλλο σχόλιό σου αποκάλεσες τον Σαμαρά ευπατρίδη, στηριζόμενος κυρίως στο οικογενειακό του υπόβαθρο. Πιθανολογώ/ευελπιστώ ότι έτσι είναι. Πλην όμως, και χωρίς καμμία διάθεση να προκαλέσω τούς υποστηρικτές του, θέλω να μεταφέρω την εμπειρία ενός άλλου χώρου:

    Ο Άρης Βελουχιώτης είχε συλληφθεί από τη δικτατορία του Μεταξά το 1936. Αποφυλακίστηκε το 1939 από τις φυλακές Κέρκυρας, αφού πρώτα υπέγραψε τη γνωστή δήλωση μετανοίας, ύστερα από 3 χρόνια φυλάκισης και βασανιστηρίων. Στον πόλεμο επιστρατεύθηκε στο Μακεδονικό μέτωπο, στη 10η πυροβολαρχία του 3ου Συντάγματος του αντιαεροπορικού πυροβολικού. Μετά, στην κατοχή, οργάνωσε τον ΕΛΑΣ και τον έκανε τον μεγαλύτερο αντάρτικο στρατό σε όλη την Ελλάδα. Το όνομα Άρης έγινε θρύλος.

    Δεν θα μπω στα εμφυλιοπολεμικά γεγονότα γιατί δεν θέλω να προκαλέσω τα πάθη και το κυριότερο γιατί άλλο είναι αυτό που θέλω να τονίσω: ακόμα και στις μέρες της μεγαλύτερης δόξας του, τον συνόδευε (σε κάποιους κύκλους) ο χαρακτηρισμός δηλωσίας. Το πλήρωσε ακριβά. Όταν αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας (και δικαιώθηκε ιστορικά γι αυτό), το κόμμα τον αποκήρυξε και για να τον απομυθοποιήσει στα μάτια των συντρόφων του, διαλαλούσε σε όλους τους τόνους: Ο δηλωσίας. Και ύστερα τον εγκατέλειψε στο έλεος των διωκτών του με τη χαρακτηριστική φράση: «Ούτε ψωμί ούτε νερό στον Μιζέρια».

    Η κατάληξη είναι γνωστή. Κατέληξε (όπως ο ίδιος αρεσκόταν αυτοσαρκαστικά να προφητεύει) “στα γουναράδικα”. Το κεφάλι του κρεμάστηκε από στύλο στην πλατεία των Τρικάλων.

    skal, θέλω ο Σαμαράς να αποδειχτεί ευπατρίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιγκουινε η Ιστορία μας διδάσκει το λέω και το γράφω συχνά πυκνά κιας με λοιδωρούν κάποιοι.

    Στο Βιβλίο του Παράδοση Οτζαλάν γράφει ο Σάββας " ο Ανθρωπος Οτζαλάν νίκησε τον Πολιτικό Οτζαλάν"

    Σε ότι αφορά τον Αρη τον θεωρούσα και τον θεωρώ τον Τελευταίο Λαικό Ηγέτη.Αν κάποιος προσεκτικά αντλήσει τα κατάλληλα συμπεράσματα θα ιδεί ότι ναι μέν ως πολιτικός ανδρώθηκε στις τάξεις του σταλινικού ΚΚΕ όμως σαν Ηγέτης καθιερώθηκε μέσα απο τον ΕΛΑΣ ο οποίος μέχρι να γίνει τακτικός στρατός ήταν Λαικός Στρατός. Η επαφή με τον Λαό και δη με τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας άλλαξε την νοοτροπία του.

    Είναι εκπληκτικό το πως το ΚΚΕ μέσα απο τις γνωστές σταλινικές πρακτικές, αυτο το λαικό κτήμα το έκανε κομματικό φέουδο.

    Ο Αρης ήταν αστικής καταγωγής μην το Ξεχνάμε.Αν κόψουμε κομμάτια απο την Ιστορία αφαιρούμε τμήματα απο το μέλλον

    Σε ότι αφορά τον Κο. Σαμαρά, ο Μπενάκης, ο Ζάννας , η Πηνελόπη Δέλτα αποτελούν σημαντικές ιστορικές παρακαταθήκες.

    Όμως ο Ηγέτης δεν γεννιέται μέσα από την συνέχεια αλλά από τις συγκρούσεις με το παλιό.Από την στιγμή που προχώρησε σε συμβιβασμό με τους προβληματικούς φιλο-μητσαοτακικούς κύκλους της ΝΔ, από την στιγμή που στην πρώτη γραμμή έχει στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή «προβληματικά» με μόνο σκοπό να διατηρήσει την συνοχή της Ν.Δ. έχασε την πρώτη μεγάλη μάχη.

    Όταν παίζεις με τους όρους του «παλαιού» σύντομα γίνεσαι και εσύ μέρος του.

    Πιγκουινε, Το θήραμα διαλέγει το πεδίο της μάχης όχι ο θηρευτής .

    Προσαρμόζεις λοιπόν τις συνθήκες στα μέτρα σου, μειώνεις την ισχύ των πλεονεκτημάτων του αντιπάλου, αντιστρέφεις την υπεροχή του σε μειονέκτημα και έτσι κερδίζεις την μάχη πριν την δώσεις.

    Η μόνη πηγή που μπορεί να αντλήσει δύναμη ο Κος Σαμαράς απέναντι στο κατεστημένο είναι ο Λαός ας θυμηθούν κάποιοι την Δερβιτσάνη και θα καταλάβουν τι σημαίνει μιλάς στην ψυχή του Λαού και αγγίζεις την Ελληνική περηφάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -1-

    Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης και αυτός ν' αρχίσει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα "παιχνίδι". Να δώσει την "εντολή" στη δεύτερη ΝΔ, για να σχηματίσει δική της Κυβέρνηση. Αν η ΝΔ δεν θέλει να σχηματίσει τέτοια Κυβέρνηση, φοβούμενη να φορτωθεί μόνη της το "κόστος" των "αμαρτιών" του Γιωργάκη, θα πρέπει να "επιστρέψει" την "εντολή" και πάλι στον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος και πάλι, όπως επιβάλει το Σύνταγμα, θα αναζητήσει τον τρίτο, τον τέταρτο κ.ο.κ.. Η "εντολή", δηλαδή, θα "περάσει" από το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, τον Συνασπισμό, για να "ξαναγυρίσει" στον Πρόεδρο. Όλα τα κόμματα, τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές —και όχι αυτά τα οποία "δημιουργήθηκαν" εντός της Βουλής μετεκλογικά— έχουν δικαίωμα να λάβουν την "εντολή" από τον Πρόεδρο.Η "εντολή" πάντα παραμένει στα χέρια αυτού, που την πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Μόνον αν δεν θέλει κανένας από αυτούς ν' αναλάβει ως κόμμα την Κυβέρνηση, τότε ξεκινάει η διαδικασία από την αρχή και μπορεί να συζητηθεί η περίπτωση Κυβέρνησης Συνεργασίας, η οποία δεν θα είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ ...Μια Οικουμενική Κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα της Βουλής.Το Σύνταγμα δεν είναι "κουτό", για να δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους "μεγαλοκομματάρχες" να καταλύουν τη Δημοκρατία ...Ιδιώτες, που κάθε φορά θα λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων τους και εις βάρος της Δημοκρατίας ...Ιδιώτες, που, με μια τεράστια ισχύ εντός της Βουλής, θα επικαλούνται εθνικούς κινδύνους ή απειλή εξωγήινων, για ν' αποφύγουν ακόμα και την εκλογική διαδικασία. Να επικαλούνται ακόμα και λόγους "οικονομίας", για ν' αποφεύγουν να δώσουν τον λόγο στον λαό. Αυτά δεν γίνονται ποτέ, γιατί το Σύνταγμα δεν τα επιτρέπει.Γι' αυτόν τον λόγο κάνει αυτούς τους "κύκλους" των "εντολών". Χρησιμοποιεί το σύνολο του "εύρους" της Βουλής, ώστε σε περίπτωση Πραξικοπήματος να υπάρχει συνυπευθυνότητα του συνόλου της, ώστε να μην υπάρχει ούτε ίχνος δημοκρατικής "νομιμοποίησης".Αν λοιπόν τολμήσουν τα δύο αγράμματα κι ανεπάγγελτα ανθρωποειδή του Κολεγίου με τη βοήθεια του "συναδέρφου" τους Προέδρου της Δημοκρατίας να καταλύσουν το Σύνταγμα, ας γνωρίζουν από τώρα ότι θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του εγκλήματος. Απλά πράγματα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συλληφθούν από τις αρμόδιες αρχές όλοι οι Πραξικοπηματίες και στην περίπτωσή μας οι Παπούλιας, Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαδήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -2-
    Αν δεν μπορούν οι αρχές να τους συλλάβουν, ο λαός πρέπει ν' αναλάβει τον ρόλο του ...Τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ρόλο του, που είναι να προστατεύσει το Σύνταγμα με όλα τα μέσα ...Τον προβλεπόμενο ρόλο, που "θωρακίζει" νομικά τον πολίτη στο τελευταίο άρθρο του. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο λαός ν' αναζητήσει και να συλλάβει ζωντανούς ή νεκρούς όλους τους Πραξικοπηματίες.
    Ο κάθε πολίτης έχει την υποχρέωση και όχι απλά το δικαίωμα, όπου βρει κάποιον από αυτούς τους τρεις, να τον συλλάβει ζωντανό και αν αυτό δεν είναι δυνατό, να τον εκτελέσει επιτόπου. Οι Πραξικοπηματίες σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι κάτι το διαφορετικό από τον Καντάφι. Όπως συνελήφθη από τους όχλους ο Καντάφι, έτσι και οι Έλληνες πρέπει να τους συλλάβουν με το δικαίωμα να τους χειριστούν κατά βούληση και χωρίς καμία ποινική ή άλλη συνέπεια .Σε περίπτωση που αυτοί οι Πραξικοπηματίες προλάβουν και πάρουν "ψήφο" εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, μετατρέπουν το σύνολο της Βουλής σε Πραξικοπηματική και άρα μη νόμιμη. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ναός της Δημοκρατίας χάνει την ιερότητά του και μετατρέπεται σε ένα απλό κτίριο ...Ένα κτίριο, όπου θα στεγάζεται το "Κωλοχανείο" του Φασισμού. Την επόμενη φορά, που θα μαζευτούν κατά χιλιάδες οι Έλληνες μπροστά από αυτό το άντρο της παρανομίας, μπορούν όχι απλά να το απειλήσουν με εισβολή, αλλά νομιμοποιούνται να του βάλουν φωτιά και να το ισοπεδώσουν μαζί με όλους όσους βρίσκονται εντός του.
    Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ολοκληρη το εμβιο Βασιλειο υπαρχει μια βιωματικη καταγραφη η οποια στηριζει και την υπαρξη του καθε ειδους.Καθε εμβιο ον εχει δυο επιλογες για την υπαρξη του,η το παιζει θυμα η το παιζει θυτης και αυτα εχουν ολοκληρηρωμενη συγκροτηση με συμετοχη διαφορετικων καθε φορα νευρικων κεντρων και ορμονικων συμμετοχων (Συμπαθητικο νευρικο συστημα για την επιθεση και Παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα για την αμυνα).Δηλαδη Επιθεση η Αμυνα και τα δυο αναγκαια αλλα και ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΤΙΓΜΗ για την υπαρξη του καθε οντος.Οταν το ον αποφασιζει την μια στιγμη την επιθεση(το παιζει θηρευτης) και ενω ταυτοχρονα βρισκεται στην φαση της αμυνας(το παιζει θηραμα) την στιγμη εκεινη, παντοτε δινει λιγο χρονο χαρητος στον υποτιθεμενο (γιατι ετσι φανταζεται)θηρευτη να απομακρυνθει απο τις σκεψεις του οτι κυριαρχει αναμεσα στους δυο.Αν περασει η περιοδος χαρητος που θα ειναι επ αμοιβαιω οφελος και δεν αλλαξει διαθεση ο "θηρευτης" τοτε η επιθεση που θα υποστει απο το μεχρι εκεινη την στιγμη υποτιθεμενο θηραμα θα ειναι σφοδρη.Τοτε και να γυρισει με την κοιλια επανω (βασικη και συνηθης τακτικη επιβιωσης) σε ενδειξη υποταγης το πριν λιγο επιτιθεμενο ον που το παιζει θηρευτης η καταληξη του θα ειναι μοιραια.Το επιτιθεμενο (και εως λιγο πριν θεωρουμενο) θηραμα θα εχει ξεχασει τα τσαλιμια του θηρευτη που το επαιζε θηραμα ακομα και μιξοκλαιγοντας και οι οροι θα αντιστραφουν.
    Αυτα που περιγραφω ειναι γνωστα στους Γνωσιακους Ψυχολογους,στους Φυσιολογους κλπ,απλα ισχυουν παντου στο εμβιο βασιλειο και φυσικοτατα και στο ανθρωπινο βασιλειο και θεωρουνται βασικοι παραγοντες συνεχεια επαναλαμβανομενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αίτημα ΔΝΤ και Eurogroup για την έγγραφη δέσμευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την εφαρμογή τού σχεδίου 26ης Οκτωβρίου αφήνει τον Σαμαρά εκ των πραγμάτων με τρεις επιλογές:

    [1] Να μη δεσμευτεί, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε τη δόση.

    [2] Να δεσμευτεί άνευ όρων, το οποίο σημαίνει ότι
    (i) θα πάρουμε τη δόση,
    (ii) θα καταστρέψει τη χρησιμότητα οποιασδήποτε εκλογικής αναμέτρησης στο μέλλον, άρα και τη ΝΔ, και
    (iii) θα νομιμοποιήσει την επ'αόριστο παραμονή κάποιας κυβέρνησης συνεργασίας (=υλοποίησης τού σχεδίου των δανειστών).

    [3] Να δεσμευτεί υπό τον όρο δημιουργίας υπερκομματικών μηχανισμών, υπαγόμενων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την Εθνική Κυριαρχία και τη δυνατότητα ύπαρξης Δημοκρατίας.

    Οτιδήποτε άλλο αποτελεί φενάκη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια ή σε εξαθλιωτική αποικιοκρατία ή σε έκτροπα με απρόβλεπτες συνέπειες.

    Οι 3 τελευταίες αναρτήσεις τού Sterg περιγράφουν γλαφυρά αλλά ρεαλιστικότατα τη νομοτέλεια μίας εκ των εκφάνσεων τού "έκτροπα με απρόβλεπτες συνέπειες" - όχι τη χειρότερη. Όποιος είναι έμπρακτα δημοκρατικός πολίτης και σέβεται το Σύνταγμα και τούς νόμους που συμφωνούν με αυτό οφείλει να τα υπακούει - όχι κυρίως στην τηλεδιαδικτυακή ζωή. Το αν είναι κάποιος ανίκανος να τύχει δημοκρατικής διακυβέρνησης θα αποδειχθεί πολύ σύντομα: όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, ο Έλληνας αντέχει αδιαμαρτύρητα πολλά, πάρα πολλά - και μετά ξεσπάει απότομα.

    Ελπίζω ο Σαμαράς και οι γύρω του να μην παραμείνουν θύματα τού illusion of control, γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος - ούτε για αυτούς, ούτε για την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Νοεμβρίου 7, 2011
    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, μη κερδοσκοπικό σωματείο 920 επιφανών Θεσσαλονικέων, αποτελεί το ισχυρότερο επιστημονικό ερευνητικό κέντρο της χώρας εξειδικευμένο στο Μακεδονικό Ζήτημα και στα Βαλκάνια. Προς τούτο συνεργάζεται με τα Βουλγαρικά Κρατικά Αρχεία, το Αρχείο της Γιουγκοσλαβίας, τα Κρατικά Αρχεία της Αλβανίας, τα Κρατικά Αρχεία της Γερμανίας, τα Οθωμανικά Αρχεία του Πρωθυπουργού της Τουρκίας και το Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος. Αποδελτιώνει καθημερινά τα ΜΜΕ των ομόρων χωρών. Το σύνολο των επιστημονικών εκδόσεών της από το 1939 υπερβαίνει τις 250. Από τον Απρίλιο 2006 μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 κυκλοφόρησε 21 εμβληματικές επιστημονικές μελέτες της τεκμηριωμένες σε ξένα Αρχεία. Αναρτά στο Διαδίκτυο και προσφέρει δωρεάν όλες τις μελέτες της. Προγραμμάτισε και ήδη ολοκληρώνει 14 τουλάχιστον μελέτες της αφιερωμένες αποκλειστικά στα Εκατό Χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Είναι ο μοναδικός Οργανισμός που εορτάζει δημιουργικά την εθνική αυτή επέτειο. Από 2/11 έως και 16/12/ 2011 οργανώνει εισηγήσεις κορυφαίων ειδικών με θέμα Βαλκάνια, 100 χρόνια χίμαιρες και θύελλες.
    Όλες οι εκδόσεις της αποστέλλονται δωρεάν στην πολιτική ηγεσία, σε όλες τις Βιβλιοθήκες της χώρας και σε Δήμους, Μητροπόλεις και οργανώσεις της Μακεδονίας. Εφέτος δώρισε 4.638 αντίτυπα εκδόσεών της σε 55 Βιβλιοθήκες,
    Το έργο της Εταιρείας προς υπεράσπιση της Μακεδονίας χρηματοδοτούν οι ευγενείς χορηγοί της και τα μισθώματα των κτιρίων της τα οποία είτε της κληροδότησαν Μακεδόνες ευεργέτες είτε ανηγέρθησαν με υψηλές χορηγίες, κρατικές ενισχύσεις και συνεισφορές όλων των Βορείων Ελλήνων. Τα πάντα για την Πατρίδα.
    Προκαλεί, συνεπώς, έκπληξη και βαθειά ανησυχία το γεγονός ότι, μέσω της κυβερνήσεώς της και της Βουλής των Ελλήνων, η Πατρίδα έπληξε ήδη βαρύτατα τη δυνατότητα της Εταιρείας να την υπηρετεί με απόλυτη ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα η Πατρίδα:
    1. Φορολόγησε με 20% όλα τα μισθώματά μας και
    2. Φορολόγησε με το «έκτακτο» τέλος ακινήτων –και με τον υψηλότερο μάλιστα συντελεστή– όλα τα μισθωμένα ακίνητά μας ανάλογα με το εμβαδόν τους το οποίο υπερβαίνει συνολικά τα 15.000 τ.μ.
    3. Αφαιρεί από το οπλοστάσιο της Εταιρείας περισσότερα από 120.000 € ετησίως.
    4. Αδιαφορεί ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οφείλει μισθώματα 265.000 € στην Εταιρεία την οποία ταυτόχρονα εξαναγκάζεται να πληρώσει «έκτακτο» τέλος 55.000 € για το κτίριο του Θεάτρου της που έχει συνολικό εμβαδόν 11.000 τ.μ.
    Κρίμα που η Ελληνική Δημοκρατία σήμερα επιβεβαιώνει εμπράκτως ότι εν Ελλάδι ουδεμία πατρωτική πράξις παρέμεινε ποτέ ατιμώρητος!
    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, παρόλα αυτά, παραμένει αταλάντευτα αποφασισμένη να υπερασπισθεί τη Μακεδονία μας έναντι παντός τιμήματος. Ο ελληνισμός διαθέτει ακόμη ισχυρές πατριωτικές δυνάμεις και την εμπιστεύεται.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο
    Θεσσαλονίκη, 1 Νοεμβρίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασκήσεις επι χάρτου κάνεις ,έχεις όμως το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα να αναπτύσσεις τις σκέψεις σου.

    Εγω απλά έγραψα για το πεδίο μάχης, για τα υπόλοιπα που εσυ αναπτύσσεις όταν έρθει η ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σαμαράς σε πρώτη φάση, ζήτησε εκλογές.
    Σε δεύτερη φάση, δέχτηκε απροκάλυπτες πιέσεις, οι οποίες αφορούν και την λοιπή αντιπολίτευση, αλλά αρκετά λιγότερο από την αξιωματική. Οι πιέσεις προερχόμενες από το Βερολίνο κυρίως, μάλλον αποσκοπούν στην κατάλυση του αντίπαλου δέους.
    Τον Σαμαρά είτε επέμενε σε εκλογές, είτε δέχεται συζήτηση συνεργασίας, τον βγάζουν "καμμένο χαρτί". Τον κρατάνε στο ρίγκ υπό προυποθέσεις για να βοηθήσει το καθεστώς ΓΑΠ. Αν αρνηθεί, θα τον κάψουν πάλι με τη ρετσινιά του "άπατρι".
    Με άλλα λόγια, εμ και τα θαλάσσωσε ο ΓΑΠ εμ και άλλοι θα φάνε το μπουγέλο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.