7/11/11

Άλλο εθνική συνεννόηση και συναίνεση, άλλο συνενοχή!

του Σάββα Καλεντερίδη
Εδώ που μας φθάσαμε ή για την ακρίβεια εδώ που τους αφήσαμε να μας φθάσουνε, από τούδε και στο εξής όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται υπό τέτοιες ή παρόμοιες συνθήκες. Θα θέτουν συνεχώς σοβαρά υπαρκτά ή ανύπαρκτα διλήμματα, για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Το θέμα είναι ότι ο Σαμαράς, υπό την πίεση -στην κυριολεξία- θεών και δαιμόνων, αναγκάστηκε να πει ναι σε μια κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν εκείνοι που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ-Τρόικα, με τον τρόπο -παραμένει αδιευκρίνιστος μέχρι τώρα- που το έκαναν.
Από τη στιγμή όμως που έγινε αυτό, είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν ο ευπατρίδης πολιτικός να κινήσει στο μέλλον διαδικασίες, για να μάθει ο Ελληνικός λαός τί έγινε από τις εκλογές του 2009 και μετά, όταν μια ομάδα εγκάθετων της παγκόσμιας διακυβέρνησης που κατασυκοφάντησε και διέσυρε τη χώρα διεθνώς, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Επίσης, θα είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τα στοιχεία εκείνα που σπατάλησαν το δημόσιο χρήμα και συναλλάχθηκαν αποκάλυπτα με ξένα και ντόπια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Με άλλα λόγια, αυτό που επιδιώχτηκε όλες αυτές τις ημέρες, που δέχτηκε απίστευτες πιέσεις ο Σαμαράς, δεν ήταν η εθνική συναίνεση ή εθνική συνεννόηση, αλλά η συνενοχή του.
Πέρα από την κάλυψη των σοβαρότατων δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ήταν να καταστεί συνένοχος ο Σαμαράς, για να μην μπορέσει να αντισταθεί και να διαχειριστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το διάστημα που θα είναι πρωθυπουργός τα εθνικά μας ζητήματα.
Και για να μην κουράζονται ορισμένοι, πιστεύω ότι χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και δέχεται γενικευμένη επίθεση από όρνεα εκτός και εντός Ελλάδος και ότι η κατάσταση αυτή για να αντιμετωπιστεί απαιτείται εθνική συναίνεση και συνεννόηση.
Όμως άλλο εθνική συναίνεση και συνεννόηση και άλλο συνενοχή.
Για να δοθεί δε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, διαδικασία που θα εξασφαλίσει το κατάλληλο κλίμα για τη δημιουργία αρραγούς μετώπου, για να κερδίσουμε τις μάχες που έρχονται και τον πόλεμο, που θα είναι σκληρός και αδυσώπητος.
Είπαμε, άλλο εθνική συναίνεση και συνεννόηση και άλλο συνενοχή.

25 σχόλια:

  1. Αλήθεια πόσο ηγέτης μπορεί να είναι κάποιος ηγέτης που δέχεται πιέσεις ;
    Ο ηγέτης δεν ,μπορεί να είναι χειραγωγήσιμος , κάτω από συνθήκες πολέμου.
    Το όποιο στοιχείο αιφνιδιασμού που μπορούσε να προσφέρει κάηκε , άρα τι είδους ελπίδα και προοπτική είναι ικανός να προσφέρει στον δοκιμαζόμενο λαό;

    Εγώ πιστεύω ότι πιθανόν να μπορεί αλλά με τεράστιο προσωπικό κόστος , που δεν γνωρίζω αν είναι σε θέση να επωμιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Δεν επέτυχαν μόνο την σιωπή.

    Η Οικονομική πολιτική ασκείται απο Ξένα Κέντρα με την μορφή προγραμμάτων τα οποία η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση τα εκτελεί με ακρίβεια

    Μονοκομματική κυβέρνηση τα Ξένα Κέντρα δεν δέχονται και αυτό σε συνδυασμό με τις δημοκοπικές έρευνες σε λίγο χρονικό διάστημα θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές

    Πλέον η Κεντροδεξιά είναι γεγονός (καθώς η ειδοποιό διαφορά των δύο κομμάτων η διαχείριση της υφισταμένης κατάστασης) και σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω αλλά και με το γεγονός ότι τα αριστερά κόμματα είναι εκτός τόπου και χρόνου η σημερινή κατάσταση σε πολλούς τομείς θα παγιωθεί.

    Τό μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι ο Παπανδρέου βγαίνει εκτός παιχνιδιού όμως λυπάμαι που κάποιοι εμπιστεύονται τις "φυλές" του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται δεν έμαθαν τίποτα τόσα χρόνια.

    τα κοινωνικά προβλήματα είναι εκρηκτικά, το στοίχημα είναι πως η συμπαιγνία θα περάσει στο λαό και πώς θα κατευνάσει το λαικό αίσθημα οργής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >>οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων<<

    Πώς;


    >>Η Οικονομική πολιτική ασκείται απο Ξένα Κέντρα με την μορφή προγραμμάτων τα οποία η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση τα εκτελεί με ακρίβεια<<

    Με αυτό το δεδομένο, ποιά μπορεί να αποτελέσει εθνικά βιώσιμη λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι να αποκτήσουμε συνείδηση και εθνικό σχέδιο, ένας ηγέτης θα μπορούσε να εμπνεύσει το λαό, για να πολεμήσει σύσσωμος την κρίση, με τις λιγότερες απώλειες.
    Ποτέ δεν ήμουν προσωπολάτρης και δεν πρόκειται να γίνω.
    Όμως είμαι πεπεισμένος ότι η βαριά κληρονομιά των προγόνων του, καθιστά τον Σαμαρά υπεύθυνο απέναντι στην ιστορία, ως εκ τούτου έναν ευπατρίδη που μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό του για το καλό της Πατρίδος και του Έθνους.
    Οψώμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαικός Ηγέτης και όχι απλός Ηγέτης.

    Αυτό σημαίνει ότι αναδυκνείεσαι απο το Λαό μέσα απο κοινωνικούς και Εθνικούς Αγωνες και αναβαπτίζεσαι στην Λαική Εντολή,

    Ααυτό σημαίνει άμεση επαφή με το Λαό και μεταφράζεται με το να μιλάς λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους απλά και καθαρά, με το χτυπάς την φλέβα την εθνικής υπερηφάνειας που υπάρχει σε κάθε Ελληνα και Ελληνίδα,με το να κάνεις δόγμα σου πως το καλό του Λαού είναι καλό του κόμματος, με το να αποτελείς κοινή συνισταμένη ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων.


    Ποτέ έγινε αυτό για τελευταία φορά στην Ελληνική Κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εθνική συνείδηση δεν μπορεί να αποκτηθεί σε τέτοιο περιβάλλον informational warfare και με κράτος να στερείται μηχανισμών αυτού τού είδους πολέμου.
    Εθνικό Σχέδιο δεν μπορεί να παραχθεί από τον λαό ή από κάποιο κόμμα.
    Ως εκ τούτου, η αυτοθυσία είναι ταυτόσημη με τη δημιουργία των δύο ανωτέρω πέρα και πλέον από το κόμμα του. Αν έχει τέτοια θέληση, θα αποδειχθεί εντός των επομένων ελαχίστων ημερών.
    Οψώμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >>το καλό του Λαού είναι καλό του κόμματος<<

    Αυτό είναι σχεδιαστικά ανέφικτο γιατί τότε δεν θα υφίστατο λόγος ύπαρξης κομματικού μηχανισμού: κόμμα θα ήταν ένα think tank.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. την ιστορια σε αυτη τη χωρα την εχουν γραψει αυτοι που ειπαν ΟΧΙ!
    μην αρχισουμε να γραφουμε ονοματα αυτων που ειπαν το δικο τους οχι, το πλεον προσφατο το ειπε το 2004 ο παπαδοπουλος και ο κυπριακος λαος.
    λιγοτερες απειλες δεχτηκαν?
    λιγοτερες πιεσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Όμως είμαι πεπεισμένος ότι η βαριά κληρονομιά των προγόνων του, καθιστά τον Σαμαρά υπεύθυνο απέναντι στην ιστορία, ως εκ τούτου έναν ευπατρίδη που μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό του για το καλό της Πατρίδος και του Έθνους."(Skal)

    Σαββα
    Συμφωνω με την γνωμη σου και ειναι η ΠΡΩΤΗ φορα που μπορω να δω με συμπαθεια εναν πολιτικο ,εναν ανθρωπο που δεν μπορει να γινει συνενοχος αλλα αυτη την στιγμη παραμενει θυσιαστικα εκβιαζομενος για χαρη της Πατριδας και εχοντας να δωσει λογο στα 5.000 ατομα που αγωνιουσαν χθες βραδυ εξω απο του Μαξιμου και σε ολοκληρο τον Λαο μας.Ο Ελληνικος Λαος γνωριζει τον εκβιασμο αυτον και δεν καταχωρει αρνητικα στο βιογραφικο του Σαμαρα την κινηση του αυτη.Το αντιθετο.
    ΥΓ
    Εχω την εντυπωση οτι ο Σαμαρας σε εκτιμα και για το που το ξερω αυτο επικοινωνησε μαζι μου τηλεφωνικα.Περιμενω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -1-
    >Γιατί γίνονται όλα αυτά;

    Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται όλοι οι δωσίλογοι της ιστορίας, όλα αυτά τα κάνουν για «εθνικό» σκοπό. Δηλαδή, για να μην χαθεί η 6η δόση και δεν έχουμε να πληρώσουμε ως κράτος μισθούς και συντάξεις. Τέτοια πρεμούρα για τους μισθούς και τις συντάξεις έχουν εκείνοι που αδίστακτα αφαίρεσαν πάνω από το 30% του λαϊκού εισόδηματος τον προηγούμενο χρόνο και οδήγησαν εκατομμύρια οικογένειες στην απελπισία. Πρώτη φορά αυτός που δολοφονεί αδίστακτα κατά συρροή, εμφανίζεται να νοιάζεται τόσο πολύ για την υγεία των θυμάτων του.

    Όσο για το ότι η 6η δόση χρειάζεται για μισθούς και συντάξεις, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ σε τοκοχρεωλύσια και έντοκα γραμμάτια (3,3 δις ευρώ για τον Νοέμβριο και 12,2 δις ευρώ για τον Δεκέμβριο). Γι’ αυτά νοιάζονται. Μην τυχόν και αναγκαστεί το ελληνικό κράτος και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους επενδυτές από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όλα μπορούν να τα ανεχθούν, όλα μπορούν να τα υπομείνουν (αρκεί τα βάρη να τα φορτώνονται τα γνωστά υποζύγια), αλλά να χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι, ποτέ. Γι’ αυτό κόπτονται για την 6η δόση, η οποία ισούται με 8 δις ευρώ. 8 δις ευρώ για να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ στους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους μέσα στο τρέχον δίμηνο.

    Αντιλαμβάνεσθε την απάτη; Κατανοείτε το ψέμα; Η 6η δόση δεν έχει καμιά σχέση με πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά με την πληρωμή των δανειστών της χώρας. Καταλαβαίνετε γιατί δεν πρόκειται να «μας» την στερήσουν; Διότι πολύ απλά γυρίζουν μέσω ημών σ’ αυτούς και στα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Το ελληνικό κράτος απλά εκτελεί χρέη μεσάζοντα ανάμεσα σε πολιτικούς και τοκογλύφους που συχνά είναι τα ίδια πρόσωπα. Και πάλι όμως δεν φτάνει η 6η δόση για το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων. Δεν είναι αρκετή. Που θα βρεθούν τα υπόλοιπα; Κάποια από τα επιπλέον 7,5 δις ευρώ θα πρέπει να βρεθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα υπόλοιπα από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος αναζητά εναγωνίως 5 δις ευρώ από τους επιπλέον φόρους και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ; Δεν πρόκειται να πάνε σε τακτικές δαπάνες του κράτους, αλλά να συμπληρώσουν όσα λείπουν για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Ακόμη κι αν χρειασθεί κι άλλοι μισθοί και συντάξεις. Ακόμη κι αν οδηγηθούν στην ανέχεια και στην εξαθλίωση μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -2-
    >Κάθε φορά που ακούτε για την 6η δόση, θυμηθείτε ότι σας εξαπατούν βάναυσα. Ούτε ευρώ από τις δόσεις δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα πάνε σε τοκοχρεωλύσια και πάλι δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και επιβάλλονται τα μέτρα άγριας λιτότητας και περικοπών για να βρεθούν τα υπόλοιπα για τους τοκογλύφους. Κι επειδή πάλι δεν φτάνουν το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει να δανείζεται με επαχθέστατους όρους μέσω εντόκων γραμματίων 3μήνου και 6μήνου.

    Αυτός είναι ο λόγος που η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος δεν αφορά την δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά θέτει εν αμφιβόλω την πληρωμή των τοκογλύφων. Όσο πιο αποφασιστική είναι η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος, τόσο πιο έντονα νιώθουν την πίεση οι τοκογλύφοι και το πολιτικό τους προσωπικό. Το ίδιο και με την 6η δόση. Αν δεν δοθεί δεν τίθεται εν κινδύνω ο μισθός και η σύνταξη, αλλά τα τοκογλυφικά. Γι’ αυτό και πρέπει να απαιτούμε να μην εισπραχθεί, να σταματήσει εδώ και τώρα η καταβολή των δόσεων και να προχωρήσει το κράτος τουλάχιστον σε αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές προκειμένου να διασώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να διασώσει τους πόρους του.

    Μα τότε θα πτωχεύσει η χώρα, λένε κάποιοι. Μα είναι ήδη πτωχευμένη και μάλιστα οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ήδη αποφανθεί ότι αν τυχόν και γίνει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) της 26ης Οκτωβρίου, θα υποβαθμίσουν επίσημα την χώρα σε κατάσταση D (Default=Πτώχευση). Αν πάμε σε τέτοια πτώχευση η χώρα θα καταρρεύσει σαν την Αργεντινή και χειρότερα. Ενώ αν πάμε σε μονομερή αναστολή πληρωμών με σκοπό την διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα μπορέσουμε ως οικονομία και ως κοινωνία να ελέγξουμε τις συνέπειες. Η ελεγχόμενη πτώχευση που θέλουν να επιβάλουν οι ευρωκράτες είναι ακριβώς η ίδια που επιχείρησαν να επιβάλει το ΔΝΤ και στην Αργεντινή το 2001 με αποτέλεσμα την κατάρρευση. Ελεγχόμενη πτώχευση σημαίνει ελεγχόμενη για τους δανειστές και ανεξέλεγκτη ως προς τις συνέπειές της για την χώρα και τον λαό της. Ενώ μονομερής διαγραφή χρέους σημαίνει στην χειρότερη περίπτωση πτώχευση με ελεγχόμενες συνέπειες και επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Αυτό συνέβη και στην Αργεντινή όταν ο Νέστορ Κίχνερ διέγραψε το 70% του δημόσιου χρέους της χώρας και ο λαός της γλύτωσε την απίστευτη μιζέρια και καταστροφή που βίωνε επί τριετία μετά την κατάρρευση της χώρας του το 2001.

    http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_5348.html?utm_source=BP_recent<

    [ Πραγματικος μυλος το ολον θεμα τοσο που προβληματιζεσαι συνεχεια για το "εφικτο".Οι πληροφορηση ειναι καταιγιστικη τοσο που μερικες φορες σκεφτεσαι αν εισαι ξυπνος η σε εφιαλτικο ονειρο. Καθε τι που μπορει να ειπωθει την μια στιγμη εχει ανατραπει με στοιχεια σχεδον ισοτιμα και αναστροφα την αλλη στιγμη.Αντε βγαλε ακρη μαλ@κα Ελληνα!!!!!! ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α-
    «...είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν ο ευπατρίδης πολιτικός να κινήσει στο μέλλον διαδικασίες, για να μάθει ο Ελληνικός λαός τί έγινε από τις εκλογές του 2009 και μετά, όταν μια ομάδα εγκάθετων της παγκόσμιας διακυβέρνησης που κατασυκοφάντησε και διέσυρε τη χώρα διεθνώς, με τα γνωστά αποτελέσματα...»

    Κι όμως, απαραίτητη προϋπόθεση συνέχειας της Ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνικού Έθνους, είναι ακριβώς αυτό. Η ενδελεχής και αποφασιστική έρευνα των εγκλημάτων, η απόδοση πολιτικών, αστικών και ποινικών ευθυνών, και η σκληρή τιμωρία των ενόχων. Εκ των ων ουκ άνευ.

    Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν δύναται να κινηθεί ανάλογα, εξαιτίας των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ επιλογών, όσες πιέσεις κι αν δέχτηκε, ότι κι αν συνέβη, τότε απλά είναι ένα καμμένο πολιτικό χαρτί και ένας απλός διεκπεραιωτής της προδοσίας που σίγουρα άλλοι διέπραξαν, αλλά η δική του συναίνεση επιτρέπει να λάβει μορφή, αφήνοντας μεγάλο μέρος της κοινωνίας ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΦΑΝΟ, εκείνους που πίστεψαν σε αυτόν, είχαν απαιτήσεις, γι’ αυτό και μετά από δύο χρόνια, έχουν είτε απογοήτευση είτε οργή.

    Κατά την άποψή μου, αυτά τα δύο χρόνια είχε άπειρες ευκαιρίες να αντιδράσει δυναμικά απέναντι στα εγκλήματα που το σύστημα «βαθύ πασοκ-οικογένεια παπανδρέου και σια» διέπραττε προκλητικά, ανερυθρίαστα, σχεδόν ανθρωποφαγικά, Ελλαδοφαγικά, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.

    Δικός του βουλευτής είναι ο Πάνος Καμμένος, δική του και η αντίφαση που καταλαμβάνει το μυαλό μας : ο ΠΚ κυριολεκτικά «χτυπιέται» τόσο καιρό για τις ύπουλες μεθοδεύσεις της οικογένειας παπανδρέου και της παρέας τους, για τα CDS, μιλώντας για μεθόδευση της πτώχευσης της Ελλάδας με σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό της οικογένειας του πρωθυπουργού – καταγγελία τόσο σοβαρή, που δεν αντέχουμε ίσως να την σκεφτόμαστε ; ή χάνεται μέσα στις τόσες άλλες ; τι έκανε για αυτές ο Αντώνης Σαμαράς ; Αναρωτιέμαι, έπρεπε ίσως να στηρίξει τον βουλευτή του κόμματός του, που δέχεται τόσο πόλεμο από τα σκοτεινά συμφέροντα που πολεμά με σθένος, ή να τον αποκηρύξει ως τρελό ίσως, να τον διαγράψει, και να ασκηθούν εναντίον του μηνύσεις για δυσφήμιση της ίσως αθώας οικογένειας παπανδρέου... τίποτα από τα δύο πιθανά έστω σενάρια δεν έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς. Καμία κουβέντα, σαν να μην συνέβη τίποτα.

    Αντιφάσεις. Μίλησε για κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου, του νομοσχεδίου – μαγνήτη των μουσουλμάνων κυρίως έποικων της Ελλάδας, όμως δεν το προσέβαλε ως αντισυνταγματικό όταν ήρθε για ψήφιση. Όμως, ψήφισε υπέρ της δημιουργίας τζαμιού στην Ελλάδα, ικανοποιώντας ποιον ; και με ποιου τα χρήματα, την στιγμή που τα παιδιά στα σχολεία δεν έχουν βιβλία (ένα από τα μεγαλύτερα, κατά την γνώμη μου, εγκλήματα) και άνθρωποι αξιοπρεπείς σκύβουν το κεφάλι και καταφεύγουν σε συσσίτια.

    Αντιφάσεις. Άρνηση της πρότασης Σύστασης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους. ΓΙΑΤΙ ; Δεν έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε τι καλούμαστε να πληρώσουμε ; Πως δημιουργήθηκε το υπέρογκο χρέος, όταν έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα 1 ΤΡΙΣ 800 ΔΙΣ περίπου ευρώ τις τελευταίες δεκαετίες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Β-
    Κι άλλες αντιφάσεις. Μας μίλησε ποτέ για την ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, που ακόμα δεν έχει ψηφιστεί ; Αυτήν που θα επικυρώσει ψηφίζοντας την πρόσφατη συνέχειά της ; Αυτήν που συντάχθηκε από το νομικό γραφείο του Λονδίνου, το ίδιο που συνέταξε το σχέδιο ΑΝΑΝ, αυτήν που μας απαγορεύει να αναζητήσουμε δάνεια από άλλες εκτός τρόϊκας πηγές, που μας απαγορεύει να διεκδικήσουμε το κατοχικό δάνειο και τις κατοχικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, αυτήν που αφαιρεί την Εθνική κυριαρχία από την Ελλάδα, που αντισυνταγματικά επιρρώθηκαν οι αρχικές επιταγές της από τον παπακωνσταντίνου μέσω ενός αμφιλεγόμενου και παράνομου – νόμου που του έδωσε το δικαίωμα να υπογράφει μόνος του ότι επιθυμεί, ότι του κάνει κέφι, του ιδίου και των εντολοδόχων του. ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ; Όχι, ποτέ.

    Για την Ζήμενς πάλι, οι επιτροπές πασοκ και νδ, μια χαρά το έκλεισαν και αυτό το ενοχλητικό θέμα, την στιγμή που μπορούσε ένας θεσμικός παράγοντας, όπως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να πετύχει ακόμα και την απαγόρευσή της από οποιαδήποτε μελλοντική σύμβαση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, και παντού, την καταστροφή της δηλαδή, ΚΑΙ την επιστροφή στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ των οφειλομένων.

    Ταυτόχρονα, τοποθέτησε σε θέσεις – κλειδιά του κόμματος, ουσιαστικά στην σκιώδη κυβέρνηση, πρόσωπα που μας προκαλούν είτε θυμηδία είτε οργή, κυρίως οργή, να τους βλέπουμε, να τους ακούμε, γνωστό το γιατί, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Είναι δυνατόν να είναι τόσο αυτοκαταστροφικός ; κι όμως, υπήρξε.

    Και φτάνουμε λίγες μέρες πριν. Ποιος αμφισβητεί το γεγονός ότι η δήλωσή του περί «επικύρωσης της δανειακής σύμβασης» ως «αναπόφευκτης» εν μέσω του εκβιασμού του παπανδρέου περί δημοψηφίσματος στο οποίο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η πολιτική του ύπαρξη ταυτιζόταν με την επικύρωση της σύμβασης, την στιγμή που οι δειλοί, αναξιοπρεπείς και μοιραίοι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν το πλοίο, όχι από ευθιξία, φιλοπατρία ή ξαφνική επιφοίτηση ευθύνης, αλλά από φόβο, ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ στον παπανδρέου, και βοήθησε να συμβεί το σουρεαλιστικό, εξωφρενικό πολιτικό γεγονός : να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση στο πρόσωπο του προέδρου της, ως προϋπόθεση παραίτησης του προέδρου αυτού (!!!)

    Πλέον θα έχουμε, με την δική του συναίνεση, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας, άνθρωπο του περιβάλλοντος Σημίτη, που λέγεται ότι έπαιξε τον ρόλο του κατά την παράνομη είσοδό μας στην ΟΝΕ με τις ευλογίες της Goldman Sachs. Αλλοίμονό μας. Η Ζωή μας παραδίδεται άνευ όρων, το σύστημα νίκησε, και οι μελλοντικές γενιές θα μας σκέφτονται και θα ντρέπονται για εμάς.

    Είπαν πολλοί ότι χθες οι πρωταγωνιστές έπαιζαν θέατρο. Δεν το πιστεύω, όχι για χθες. Ήταν σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εγκλωβισμένος και ίσως οργισμένος. Ο παπούλιας φαινόταν αδιάφορος έως χαρωπός, γιατί όχι, διατηρεί τα προνόμιά του και τον ρόλο του στο θεατρικό. Για τον παπανδρέου, χαμογελαστό και κατακόκκινο, τι να υποθέσει κανείς, είναι επικίνδυνο να εισχωρήσει κανείς στις σκέψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γ-
    Ήταν σαφής η δυσχερής θέση του ΑΣ χθες. Ίσως για πρώτη φορά κατάλαβε ότι ο παλιός του συμφοιτητής τον παγίδευσε αμετάκλητα, τον έσυρε εκεί που ήθελε, ίσως χθες κατάλαβε πόσο τον είχε υποτιμήσει, και πόσο θα του στοιχίσουν οι εκπτώσεις, αντιφάσεις και ελλείψεις ας πούμε, των τελευταίων δύο ετών. Είναι όμως αργά για τα δικά του δάκρυα, αν είναι έτσι τα πράγματα, που δύσκολα αμφισβητεί κανείς ότι η ανηφόρα μας πλέον γίνεται κάθετη, τώρα αρχίζουν επίσημα και τα δικά μας.

    Έχει χαθεί η απλή λογική από την καθημερινότητα και την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Αντικαταστάθηκε από βαθιά πίκρα, απογοήτευση. Κι όμως, δεν γεννηθήκαμε για να είμαστε δυστυχισμένοι, πληγωμένοι, ταπεινωμένοι, εξευτελισμένοι, για να δεχόμαστε μύριους εμπαιγμούς. Όμως είμαστε όλα αυτά, και είμαστε ακόμα στην αρχή.

    Αυτή η κοινωνία, που πορεύεται πολιτικά ορφανή προς ένα μέλλον ομιχλώδες και σκοτεινό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αδίστακτων ανθρωποφάγων τοκογλύφων, υπό μια κυβέρνηση υπάκουο εντολοδόχο αυτών, με τόσους κινδύνους να την/μας περιβάλλουν, χωρίς κανένα δικαίωμα στο όνειρο, στην πρόοδο, στον πολιτισμό, μπορεί να έσφαλλε, εν μέσω πάντα απίστευτου ψυχολογικού πολέμου και ιδεολογικής υπονόμευσης, όμως ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Ποιος όμως θα μας εμπνεύσει, θα μας συσπειρώσει, θα μας δώσει φωνή και λόγο, δικαίωμα στον αγώνα, ποιος θα γίνει ΦΑΡΟΣ ΜΑΣ πριν μας πνίξουν τα κύματα, ΠΟΙΟΣ θα μας δώσει πίσω την ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ που τόσο λαχταρούμε ; Ποιος ;

    Είπα πολλά. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ''είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν ο ευπατρίδης πολιτικός;''.
    Έχω την άποψη ότι η λέξη ''ευπατρίδης''για στελέχη του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος και κυρίως των 2 κομμάτων που απο τη μεταπολίτευση και μετά εργάστηκαν συστηματικά για την πλήρη καταστροφή της Πατρίδος θα πρέπει να αποδίδεται με φειδώ.
    Ειδικά αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν σε όλες τις κυβερνήσεις και συμβούλια.
    ''ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ'' ήταν ένας ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ που πέθανε σε ράντσο και τον θάψανε με δανεικό κοστούμι.Βεβαίως για να μην ξεχνιόμαστε σε μία ανάλογη καταστροφή του Ελληνισμού(1922) δημιούργησε το ΓΟΥΔΗ και αυτό έχει τη σημασία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να ειμαστε σε επαφη με την πραγματικοτητα που συνεχως εξελισεται και εναλλασεται και αν θελωμε κατι να προτεινωμε να το προτεινωμε για να συνενοηθουμε εστω μεταξυ μας.Δεν ειναι ωρα για φιλιππικους χωρις αυτο να σημαινει οτι οι περισσοτεροι δεν τους αξιζουν.Αλλα! Υπαρχει και ενα "αλλα".Οποιος βλεπει αλλη λυση να την προτεινει.Ιδιως την στιγμη που ανωτατο στελεχος της Γκολντμαν Σακς δηλωνει οτι ετοιμαζεται σχημα απο Γερμανια να τους πεταξει ολους εξω και οχι μονο την Ελλαδα και να μεινουν μονο Γερμανια-Γαλλια-Μπενελουξ.Ποιος προετοιμαζει αυτες τις χωρες για κοινη πολιτικη και οικονομικη συνεργασια????Κανενας.Ολοι περιμενουν παθητικα το ...μοιραιο σαν αποσβολωμενοι.Ολοι εμεις που ημασταν η αγορα της Γερμανιας+Γαλλιας στα δις ευρω πολεμικου υλικου κλπ.με δανεια που χορηγουσαν αυτες οι χωρες για να αγοραστουν τα πανακριβα προιοντα τους απο τα κοροιδα και να μη κανει κραχ η οικονομια τους.Και τα κοροιδα με τις εντολες των δυο αυτων κυριως χωρων μεταλλαξαν την παραγωγη μας και αντι για σιταρι κλπ σπερνανε ανταλλακτικα για τανκς,πολεμικα πλοια και πολεμικα αεροπλανα ενω σιγονταριζαν αυτοι υπουλα την αναγκαιοτητα αυτων των αγορων τουλαχιστον απο Ελλαδα και μοιραζοντας και χοντρες μιζες στους ελλαδιτες παλιανθρωπους για την συγκαταθεση στις αγορες αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. >>Οποιος βλεπει αλλη λυση να την προτεινει.<<

    Έχω. Με 10%+φόρους λύνω το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ρίκα
    τα σεβη μου!
    ουτε ο γιανναρας στην επιφυλλιδα δεν εχει γραψει ετσι για το σαμαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να επιλέξουμε το σκληρό χωματόδρομο της εξόδου απο την ευρωζώνη,να ξαναγίνουμε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι ώς κράτος και να προχωρήσουμε μπροστά.

    Όσο το καθυστερούμε τόσο το χειρότερο.

    Κατά τη γνώμη μου η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της χώρας μας εντός της ευρωζώνης δημιουργεί περισότερα προβλήματα,είναι σαν κινούμενη άμμος,όσο περισότερο κινείσαι τόσο βυθίζεσαι.

    Γνωρίζω ότι οι περισότεροι το θεωρείτε καταστροφή αλλά δεν βλέπω κανέναν να μας εξηγεί το συμφέρον της Ελλάδας μακρυπρόθεσμα στο Ευρώ,μια χοάνη είναι που θα μας καταπιεί όλους.

    Δραχμή με σωστή διαχείριση μπορεί να γίνει αρκετά αξιόπιστο νόμισμα.

    ΥΓ
    Ο Σαμαράς έκανε το μεγάλο λάθος της καριέρας του,αυτό είναι μεγάλη επιτυχία του Παπανδρέου. Τώρα άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το άρθρο Σας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

    Ελπίζω ότι η κατάσταση που δημιούργησε αυτή η ομάδα . . . . μη χαρακτηριζομένων απερίγραπτων υποκειμένων . . . . να είναι ακόμη αναστρέψιμη.

    Πλην του ΓΑΠ και των ομοίων του, υπάρχουν και άλλοι Έλληνες της Διασποράς, όπως ο κ. Κωστούλας Πρεσβευτής της Ελλάδος τότε στο Ναϊρόμπι, που αν και δεν είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, δάκρυζε όταν ατένιζε την Ελληνική σημαία πριν αποχωρήσει από την Κένυα!!!



    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσο υφίσταται ακόμα στο μυαλό του Έλληνα ο συνδυασμός πολιτικοποιημένος = κομματικοποιημένος υπό την σκέπη κάποιας σημαίας ,το αλισβερίσι μεταξύ των κρατούντων και κρατούμενων δεν θα σταματήσει.
    Το ευκολότερο πράγμα που μπορεί να ανασταλεί την οποιαδήποτε αντίδραση δεν είναι ο φόβος αλλά το μικρόβιο του φόβου. Σπέρνεις το μικρόβιο και το αφήνεις και λειτουργεί μόνο του με την βοήθεια των ΜΜΕ , παπαγαλάκια, Επιχειρηματίες που κλείνουν και μετακινούν τα κεφάλαιά τους .
    Οι υπαρκτοί ‘’ηγήτορες’’ του σήμερα ήταν είναι και όσο υπάρχουν θα είναι κλωνοποιημένες μορφές της παγκοσμιοποίησης. Αυτής που δεν λειτουργεί με γνώμονα τον άνθρωπο αλλά το χρήμα. Μη παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω τα του Τσίπρα και Παπαρήγα διότι ο ο πρώτος δεν γνωρίζει καν τη είναι λαϊκός και λαός και η δεύτερη δεν έχει ενημερωθεί ότι η Ρωσία έπεσε και η Κίνα πια δεν έχει το κομουνιστικό καθεστώς που είχε .
    Όσο λοιπόν οι Έλληνες δεν βρίσκουν το όραμα που είχαν οι παλαιότεροι , αυτό που από μόνο του σου προκαλεί ψυχική ανάταση. Όσο δεν ξαναβάζουν στην ζωή τους πατρίδα , θρησκεία , οικογένεια μια τριάδα που μέχρι τώρα μας κράτησε.
    Όσο δεν σκέπτονται συλλογικά γιατί ο πόνος του διπλανού θα γίνει και δικός μου κάποια στιγμή καθώς αυτή η συνεπαγωγή δεν σπάει.
    Τοσο θα σερνόμαστε με το πρόσωπο στη λάσπη και θα οικτίρουμε τους άλλους.
    Το γεγονός ότι τα δυο μεγάλα κόμματα συνέπραξαν είτε βίαια είτε με κόλπο για μια αντ’ αυτού κυβέρνηση, διότι μόνο α/α μπορεί να λέγεται είτε α/α Σαρκοζί είτε α/α Μέρκελ α/α μόνο επισφραγίσει της χούντας μπορεί να σημαίνει και τίποτα παραπάνω.
    Σαφώς δεν μπορώ να απομονώσω ότι η αφορμή γι αυτό το γεγονός ήταν ο ανεκδιήγητος Γιωργάκης με το δημοψήφισμα ,αλλά αναλύοντας τα όλα, ακόμα και αυτή η κίνηση εσκεμμένη ήταν ή θα μπορούσε να είναι γατί οι ξένοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι συναίνεση μόνο έτσι θα έπαιρναν για μέτρα που το μόνο που επιφέρουν είναι ο θάνατος του λαού του έθνους του κράτους της ανθρώπινης υπόστασης μα πάνω από όλα της Ελεύθερης Βούλησης .
    Γιατί λοιπόν να μη πιστέψω το σενάριο ότι όλα ήταν μιλημένα από όλους;
    Διότι όλοι κάτι κερδίζουν.
    Όσο για το αν ο Γιωργάκης βγήκε καμένος από όλο αυτό το σκηνικό δεν θα συμφωνήσω απόλυτα. Κατάφερε κάποιος που είχε ενημερώσει ότι θα παραιτηθεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από μια κυβέρνηση που την επόμενη δεν θα υπήρχε ; (ποιος ο λόγος να το ζητήσει ; δεύτερος άσσος στο μανίκι ή απλά συνεννόηση μεταξύ ημών και υμών ;)
    Κατάφερε και πέρασε τα περισσότερα από αυτά που είπε την Παρασκευή και για τα οποία είχε αρνηθεί ο Σαμαράς;
    Τέλος ο Σαμαράς σύρθηκε να υπογράψει και έτσι ναι μεν έχασε κάποιες μονάδες αλλά όχι το ολοκληρωτικό κάψιμό του. Διότι στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος
    Ο Τσίπρας και η Παπαρήγα συνέχισαν να είναι αυτοί που λένε το μεγάλο όχι αλλά χωρίς κόστος , διότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε (ιστορικά αποδεδειγμένο )
    Οσο για τον Καρατζαφέρη μια καλή μα πάρα πολύ καλή κωλοτούμπα είναι από τα γεννοφάσκια του. Στο τέλος θα πάρει ,έστω και για λίγο, ένα υπουργείο μεταξύ κάπου κοντά στο Εσωτερικών ,νομίζω εγώ, μόνο και μόνο για να το χρυσώσουν το χάπι. Να μη συζητήσουμε την συνταγματικότητά του ή ,ότι άλλο αφορά τα νόμιμα διότι σε αυτή τη χώρα το ψέμα έχει γίνει η μόνη αλήθεια , η αλήθεια αφερεγγυότητα και τρομοκρατία - υποκρισία νομιμοποίηση.

    Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν και την μούρη να τους κόψεις βιτς βιτς θα κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Bob, και τα δικά μου σέβη, προς εσένα και προς όλους.
    Για την αναφορά στον καθηγητή Γιανναρά, τι να πω, εκείνος είναι, κατά την γνώμη μου, πνευματικό κεφάλαιο της Ελλάδας, καμία σχέση με εμένα. Απλά να ευχηθώ να κυβερνήσουν οι φιλόσοφοι μια ημέρα τον κόσμο, και όλα θα είναι τότε αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
    Πρώτο μέλημα μιας τέτοιας Εθνικής καταστροφής είναι η τιμωρία των εγκληματιών(δημοκρατικά), άν και εγώ θα προτιμούσα ένα αντίστοιχο ΄΄ΓΟΥΔΗ΄΄.Δηλαδή αυτό που έκαναν ακόμη και οι Τουρκομογγόλοι πρόσφατα(με Τσιλέρ-Γιλμάζ),να στείλουμε στο σπίτι τους το 80-90% των βολευτών των 2 κομάτων.
    Έπειτα να επιλέξουμε στα λοιπά κόματα πολιτικούς,ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ΗΘΙΚΟΥΣ.
    Όσο για το χρέος και δημοσιονομικά προβλήματα υπάρχει λύση πολύ απλή και ΕΘΝΙΚΗ.Είναι αυτή που έκριβαν τα λαμόγια τόσα χρόνια και τώρα διαπραγματεύονται το ξεπούλημά τους.Η λύση είναι τα τεράστια αποθέματα Υδρογονανθράκων και μεταλευμάτων που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη Ευρωπαική χώρα(μιά ματιά στη μελέτη των καθηγητών του Αριστοτελείου,Φιλλιπίδη και πολλών άλλων θα μας πείση).
    Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μας βάλανε χαριστικά στην ΕΕ ούτε είναι τυχαίο ότι πτωχεύσαμε μετά απο φιλότιμες προσπάθειες δοσιλόγων-νενέκων.Εδώ μέγιστη ευθύνη φέρει και ο κυρίαρχος λαός(όλοι μας,κατά πλειοψηφία φιλοτομαριστές)που όταν τους δώθηκε ευκαιρία να προωθήσουν ένα Ηθικό στοιχείο πχ Χαραλαμπίδη στο ΠΑΣΟΚ και Στεφανόπουλο στη ΝΔ προτίμησαν
    ένα Μητσοτάκη ή ένα Σημίτη ή ένα Τσοχατζόπουλο.
    Αλήθεια ποιοί έχουν τα 500 δις στην Ελβετία, θα μάθουμε ποτέ;θα φορολογιθούν;θα κατασχεθούν και θα μπούν στη φυλακή όσοι τα απέκτησαν παράνομα(βλέπε ΖΗΜΕΝΣ-Υ/Β-ΛΕΟ-ΠΥΡΟΒΟΛΑ κλπ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. [η βαριά κληρονομιά των προγόνων του, καθιστά τον Σαμαρά υπεύθυνο απέναντι στην ιστορία, ως εκ τούτου έναν ευπατρίδη που μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό του για το καλό της Πατρίδος και του Έθνους.}

    Αυτό το σχόλιο για το Σαμαρά μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει..με το συμπάθιο δλδ για τον αρθρογράφο και με όλο το σεβασμό! Πια είναι τα δήγματα γραφής του Σαμαρά από τον πολιτικό του βίο που τον καθιστούν αυτόματα ικανό να φέρει σε πέρας τόσο σημαντικά εθνικά θέματα,ζωής και θανάτου?
    Είναι αυτοί οι πολιτικοί που μας αξίζουν σαν λαός? ΟΛΟΙ είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα ... Γόνοι!..και οι καλύτεροι αφισοκολλητές!
    Εμείς έχουμε ανάγκη από ηγέτες που η ματιά και το πέταγμα τους να είναι γερακιού!..και όχι σαν της γελάδας πού κοιτάει το τρένο που έρχεται!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επειδή αυτές τις ημέρες, άκουσα άγρια προπαγάνδα και διαπίστωσα τεράστια σύγχυση ανάμεσα στον κόσμο και στους ψηφοφόρους, νομίζω ότι χρειάζονται ορισμένες διευκρινίσεις.
    Ο Σαμαράς, σ΄αυτή τη φάση πρέπει να κάνει κάποια υπέρβαση, όπως άλλωστε και ο καθένας. Εχει λοιπόν να επιλέξει ή την επιμονή σε άμεσες εκλογές (που θα σήμαινε μεγάλη περιπετεια για τη χώρα, μη εκταμίευση 6ης δόσης, περισσότερο αγρίεμα αγορών, ίσως έλευση ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας) ή την συγκαταβατική΄συνεργασία υπό όρους και κόκκινες γραμμές, φυσικά τηρουμένων των αναλογιών και πιέσεων των ξένων εταίρων.
    Μην ξεχνάμε ότι εκπροσωπεί το λαικό κόμμα της Ευρώπης στην Ελλάδα και η άποψη του ευρωπαικού είναι γνωστή...
    Σ΄αυτήν την περίπτωση, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις, δεν μπορουμε να έχουμε το ιδανικό. Επιλέγουμε το μη χείρον και στην τωρινή συγκυρία, το μη χείρον-εκείνο που δείχνει λιγότερο επιζήμιο για τη χώρα. Είπα "δείχνει" γιατί οι αποφάσεις παίρνονται συνήθως βάσει δεδομένων της παρούσης αφού δεν είμαστε μέντιουμ να προβλέπουμε το αύριο.
    Επομένως, ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε πώς θα αποτυπωθεί η συγκατάβαση Σαμαρά στις προσεχείς εξελίξεις, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι πήρε ένα μεγάλο ρίσκο υποθηκεύοντας το πολιτικό του μέλλον. Αν επέλεγε εκλογές, ίσως το περιέσωζε, αλλά το ρίσκο θα ήταν τεράστιο για την Ελλάδα.
    Ολα αυτά, βάσει των δεδομένων της παρούσης βέβαια, μην το ξεχνάμε.
    Γι΄αυτό, ας μη βιαστούμε να καίμε χαρτιά της αντιπολίτευσης, άλλωστε δεν μας συμφέρει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.