20/11/11

Ένα καλό και κι ένα κακό σενάριο για την Ελλάδα


Χωρίς κέρδος ...κέρατα;
του Σάββα Καλεντερίδη
Με την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα εκχώρησε κυριαρχικά της δικαιώματα στην Ε.Ε. Τα δικαιώματα αυτά σε γενικές γραμμές συνοψίζονται στα εξής: αποφάσισε την κατάργηση του εθνικού νομίσματος και αποδέχτηκε το κοινό νόμισμα, αποδέχτηκε την κατάργηση ελέγχου στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε., που στην ουσία σημαίνει κατάργηση της διαφύλαξης των συνόρων, αποδέχτηκε την ισχύ του ευρωπαϊκού δικαίου, το οποίο μάλιστα υπερισχύει του εθνικού, όπως επίσης αποδέχτηκε την ευρωπαϊκή σημαία, η οποία κυματίζει δίπλα στην ελληνική.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά κάποιον τρόπο εξισορροπείται με την παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, η οποία είναι δυνατόν να εκληφθεί ως παρουσία ενός Έλληνα υπουργού στην ευρωπαϊκή κυβέρνηση, και με την παρουσία 21 -σε σύνολο 736- ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο νομοθετεί, παράγοντας ευρωπαϊκό δίκαιο που υπερισχύει του εθνικού.
Το θλιβερό είναι ότι η σύγχρονη ελληνική τραγωδία εκτυλίχθηκε αμέσως μετά την είσοδό μας στην ΕΟΚ, δηλαδή από το 1981 και εντεύθεν, όταν ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με το πάθος της ηττημένης αριστεράς για εκδίκηση, αντί να οργανώσουν κατάλληλα το κράτος και την οικονομία, να αξιολογήσουν τα όποια πολιτικά και οικονομικά αγαθά της Ε.Ε. και να εξασφαλίσουν την κατά το δυνατόν ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδος στις ευρωπαϊκές δομές, έστρωσαν το χαλί στους επιτήδειους κάθε χρώματος και κόμματος, οι οποίοι επί τριάντα χρόνια απογύμνωναν τους Έλληνες πολίτες από τα εθνικά τους ιδεώδη και στην κυριολεξία λεηλάτησαν τον εθνικό, ευρωπαϊκό και δανεικό πλούτο, καθιστώντας τη χώρα το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης.
Αυτή η Ελλάδα, απογυμνωμένη από εθνικά ιδανικά, με μια κοινωνία και ένα εσωτερικό μέτωπο διαλυμένο, με μια κυβέρνηση που επί δυο χρόνια ακολούθησε την πιο καταστροφική οικονομική πολιτική και διέσυρε παγκοσμίως την εικόνα της πιο πλούσιας και ένδοξης σε ιστορία χώρας του κόσμου, αποδέχτηκε τη «σωτήρια» συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Μια συμφωνία που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση στην κοινωνία και το ελληνικό κοινοβούλιο, τη στιγμή που η συμφωνία αυτή θα ορίσει την τύχη της χώρας και του έθνους σε έναν χρονικό ορίζοντα που εκτείνεται πολύ πέραν του 2020.
Με βάση το καλό, σωτήριο σενάριο, η Ελλάδα με το «κούρεμα» απαλλάσσεται από το βάρος 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ε.Ε. αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση του εξωτερικού μας χρέους μέχρι το 2020, που τότε θα έχει κατέλθει στο 120% του ΑΕΠ.
Αυτά τα δέκα χρόνια θα πρέπει να εξυγιανθεί το πολιτικό μας σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα προβεί στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, για να αρχίσει να παράγεται περισσότερος πλούτος από αυτόν που καταναλώνουμε, και μέσα από αυτήν τη διαδικασία να πετύχουμε την ανάπτυξη, την εξυπηρέτηση του χρέους και έτσι να διασφαλίσουμε τη θέση μας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι από όλες αυτές τις δοκιμασίες θα έχουν απομείνει Έλληνες στην Ελλάδα, αφού η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει ήδη πλήξει τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή.
Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η κατάσταση στη χώρα μας, αυτήν την κατάσταση έρχεται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία έχει ως κύριο έργο την επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και την ψήφιση των κύριων νόμων που αφορούν την εφαρμογή της.
Υπάρχουν όμως και μερικές άλλες πτυχές και απόψεις, ένα άλλο σενάριο, που αν μη τι άλλο, πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός και να συναξιολογεί, μαζί με όσα του σερβίρονται για τη «σωτήρια» συμφωνία. Σύμφωνα λοιπόν με το άλλο σενάριο, με την επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η χώρα, με τις αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την έγκριση της ευρύτατης πλειοψηφίας του ελληνικού κοινοβουλίου, σχεδόν το σύνολο του ελληνικού χρέους θα υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο, ενώ μέχρι σήμερα υπάγεται στο εθνικό μας δίκαιο. Επίσης, η Ελλάδα, σε περίπτωση αδυναμίας, θα αναλάβει την υποχρέωση αποπληρωμής του χρέους σε ευρώ, με εκχώρηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Τί σημαίνει αυτό; Ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους στόχους της συμφωνίας και οδηγηθεί στην έξοδο από το ευρώ ή διαλυθεί η ευρωζώνη και το ευρώ, η Ελλάδα, σε περίπτωση αδυναμίας (πτώχευσης), δεν θα μπορεί να ρυθμίσει η ίδια το νόμισμα με το οποίο θα αποπληρώσει το χρέος, όπως της δίνει το δικαίωμα η υπαγωγή του χρέους στο εθνικό δίκαιο. Έτσι, αν η Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρεθεί εκτός ευρώ, με τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει, θα υποχρεωθεί να αποπληρώσει το χρέος σε ευρώ. Σε περίπτωση δε αδυναμίας αποπληρωμής, οι δανειστές μας θα εκποιήσουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ποιος ξέρει με ποιούς όρους.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, με την επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αναλαμβάνει τεράστιες δεσμεύσεις και, χωρίς να είναι εξασφαλισμένο κανένα αποτέλεσμα και η παραμονή στο ευρώ, υποθηκεύει σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και άρα το μέλλον της Πατρίδος και του Έθνους για περισσότερο από έναν αιώνα, αν υπάρχει Ελλάδα και ελληνικό έθνος κάτω από τέτοιες συνθήκες.
Όπως όλοι οι Έλληνες, ελπίζουμε και ευχόμαστε να πετύχει το πρώτο, σωτήριο σενάριο. Το γεγονός όμως ότι στην κυβέρνηση συμμετέχουν σε καίρια πόστα εκείνοι που δέχτηκαν και εφάρμοσαν το πρώτο μνημόνιο, το οποίο σημειωτέον συντάχτηκε στο ίδιο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου που συνέταξε και το εγκληματικό Σχέδιο Ανάν, επιβάλλεται να μας κάνει επιφυλακτικούς. Άλλωστε, πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι εκείνη η ομάδα που επεδίωκε με πείσμα την κατάλυση του κυπριακού κράτους -απόπειρα που δεν πέτυχε επειδή μπήκε εμπόδιο στα σχέδιά τους ο Τάσος Παπαδόπουλος και ο κυπριακός λαός-, ανεξάρτητα με το τί επιδιώκει με τα μνημόνια, στην πράξη οδηγεί στην κατάλυση και την καταστροφή το ελληνικό κράτος;
Μήπως όλοι αυτοί, συνεπικουρούμενοι από τον όχι και τόσο άμωμο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθιστώντας κατά κάποιο τρόπο συνένοχο τον Αντώνη Σαμαρά, για να πετύχουν το στόχο τους, επιδιώκουν να βγάλουν από τη μέση μια άλλη εκδοχή του Τάσου Παπαδόπουλου;
Λέμε, μήπως;
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

60 σχόλια:

  1. >το σύνολο του ελληνικού χρέους θα υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο, ενώ μέχρι σήμερα υπάγεται στο εθνικό μας δίκαιο. Επίσης, η Ελλάδα, σε περίπτωση αδυναμίας, θα αναλάβει την υποχρέωση αποπληρωμής του χρέους σε ευρώ, με εκχώρηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.<

    Αυτο ειναι και ο μεγαλυτερος φοβος για την Ελλαδα.Η παραμονη μας στο Ελληνικο Δικαιο (αποφασεις απο το Ελληνικο Κοινοβουλιο για τους τροπους πληρωμης) ειναι τεραστιο διαπαραγματευτικο οπλο στα χερια μας που δυστυχως αμφισβητειται εκβιαστικα με την ...δοση μας (Κοκκα?,Μαυρη?).11 εκατομμυρια "φτιαγμενοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι,να δούμε την αλήθεια κατάματα,έχουμε ήδη χρεωκοπήσει και μας πασάρουν ψεύτικες ελπίδες.

    Ποιός δανειστής δεν θα ευχόταν να χρεοκοπήσει ο δανειζόμενος μετά απο μια τέτοια συμφωνία;

    Όσο για τον Σαμαρά,δεν έχει σταθεί στο ύψος το περιστάσεων,όχι ακόμη τουλάχιστον,επομένως φίλε Σάββα καλύτερα να μη τον συγκρίνουμε με τον Τάσο Παπαδόπουλο,γιατί έτσι δείχνουμε ασέβεια πρός τον Ηγέτη του ΌΧΙ της Κύπρου.

    Να είστε όμως σίγουροι,ότι θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσει τον Σαμαρά αν αποφασίσει να προχωρήσει σε πράξεις ανάλογες με εκείνες του Τάσου,προλαβαίνει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mετὰ ἀπὸ τόσα χρόνια καλοπέρασης τὸ αἴσθημα τοῦ πατριωτισμοῦ ἔχει ἀμβλυθῆ.
    Καλῶς τὸ λέει, ἐὰν ὑπάρχη ἔθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο το Ευρώ δεν μπορούν να μας βγάλουν άμμεσα,αλλά έμμεσα σίγουρα μπορούν.


    Ο Σόιμπλε «απάντησε» στην επιστολή Σαμαρά

    Λίγες ώρες μόνον πέρασαν χθες από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα όπου ετέθη το θέμα των έγγραφων εγγυήσεων με τον Πρόεδρο της ΝΔ να θέτει το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το Βερολίνο έσπευσε να στείλει ένα νέο τελεσίγραφο:

    Ο Β. Σόιμπλε ανέλαβε τον ρόλο να απαντήσει στην επιστολή που έλαβε και η Άνγκελα Μέρκελ από τον Πρόεδρο της ΝΔ, προειδοποιώντας επί της ουσίας ότι εάν δεν μπουν υπογραφές και από τον Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από την επόμενη δόση.

    Η τοποθέτηση Σόιμπλε, που σύμφωνα με αρκετούς «γαλάζιους» αγγίζει και πάλι τα όρια της παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας από τη στιγμή που έχει προηγηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Ολομέλεια της Βουλής, δημιουργεί και πάλι συνθήκες έντονων τριβών στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί και στη σύνοδο της Μασσαλίας στις αρχές Δεκεμβρίου (7 και 8) λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 9 του μηνός.

    Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αμετακίνητος από τη θέση του και επιμένει ότι τόσο το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί πάνω στη νέα συμφωνία όσο και ο νέος προϋπολογισμός είναι αντικείμενα προς συζήτηση και διαπραγμάτευση από την επόμενη κυβέρνηση, ενώ οι συνεργάτες του επιμένουν ότι η ΝΔ με τις κινήσεις της έχει έμπρακτα αποδείξει ότι συμφωνεί με την επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων, αποφεύγοντας να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προειδοποιούν ότι αυτή η στάση του Βερολίνου μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα αφού ήδη οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με τον Λουκά Παπαδήμο μία συμβιβαστική φόρμουλα που δεν θα οδηγήσει σε λύση «νικητών και ηττημένων» ενώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να βάλει θέμα υπογραφών επιμένοντας στη συμφωνία για τη στήριξη και την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

    Πηγή:Real.gr

    Συνεχίζεται η προσπάθεια να μεταφερθεί η ευθύνη απο τον Παπανδρέου στον Σαμαρά,θα λυγίσει ο Αντώνης; Αν όχι,να ξέρει ότι,προσωπικά τουλάχιστον,θα είμαι δίπλα του.

    Τα έχει τα αχλάδια στα παντελόνια του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα του ισχυρού(;;;) Ευρώ,μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης(;;;),εν έτει 2011 θυμίζει περισότερο κατεστραμένη χώρα μετά απο πολυετή πόλεμο.Όσοι είναι γονείς μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τα παρακάτω.

    Παραδίδουν τα παιδιά τους για να τα σώσουν από τη φτώχεια


    Κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της ένα μικρό αγοράκι, η νεαρή μητέρα μπήκε δειλά δειλά στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων της Αθήνας, χαμήλωσε το βλέμμα της στο πάτωμα και με φωνή που μόλις ακουγόταν, είπε:
    -Κύριε εισαγγελέα, πάρτε το παιδί μου και βάλτε το στο ίδρυμα. Δεν έχω ούτε για το γάλα του!

    Τέτοιες εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης διαδραματίζονται συχνά τους τελευταίους μήνες στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας, όπου γονείς, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχειας και της απόγνωσης, αναγκάζονται να καταφύγουν ακόμη και στον εισαγγελέα, με την ελπίδα να βρει στέγη και φαγητό για τα παιδιά τους, έστω σε ένα ορφανοτροφείο, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν πια να τα θρέψουν, όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.

    Οι περισσότεροι που φθάνουν στο σημείο να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα ζητούν από τον εισαγγελέα να φιλοξενηθούν προσωρινά εκεί και να μην δοθούν για υιοθεσία, ώστε μόλις καταφέρουν οι ίδιοι να ξεπεράσουν τη φτώχεια και να σταθούν στα πόδια τους, να μπορέσουν να τα ξαναπάρουν πίσω...
    Κάθε φορά που καταλήγει ένας τόσο απελπισμένος άνθρωπος με το ίδιο αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου από τους εισαγγελείς πάντα με τον ίδιο στόχο: Να βοηθήσουν τους γονείς για να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους.

    Πηγή:Real.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο διαχρονικα εγκληματικος ΓΑΠαπανδρεισμος και η αριστεροπροοδευτικη θολοκουλτουρα που αποτελεσε την καταστροφικη αποδομηση της ελληνικης κοινωνιας, πρεπει επιτελους να εγκληθει!

    Θελουμε και τα παθαινουμε, αυτοπυροβολουμαστε με την ανομια μας!

    - Γ. Κοντογιώργης, "Το ελληνικό αδιέξοδο", 16.10.11
    http://www.youtube.com/watch?v=jqEFj6oU1V8&feature=player_embedded

    - Γ. Βαρουφακης, "Δραχμη", 18.11.11
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10309

    - Ο Στέλιος Ράμφος στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, 30.10.11
    http://vimeo.com/31661588

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κάτι ακόμη,τί περιθώρια ελιγμών έχει η Ελλάδα ώς μέλος του Ευρώ σε περίπτωση πολέμου; Ο Σημίτης πούλησε το χρυσό της χώρας με την αιτιολογία ότι ήταν ανούσιο λόγω του ότι μπήκαμε στο Ευρώ,δεν θα μπορούμε να τυπώσουμε χρήμα και γενικώς θα υπάρχουν πολύ σοβαρές παρενέργειες,υπάρχει κάποιος που να θεωρεί απίθανη την εμπλοκή της χώρας μας σε πόλεμο;

    Ή μήπως έχετε εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες,θεωρώντας αδύνατο να μας άφησαν τόσο ξεβράκωτους;

    ΌΛΑ πρέπει να εξεταστούν,τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ή αυτονόητο με αυτούς που μπλέξαμε.

    Πόσο εκτεθιμένοι είμαστε αυτή τη στιγμή άραγε; Ποιά θα είναι η στάση των υπόλοιπων Ευρωπαίων σε μια τέτοια περίπτωση; Θα δικαιολογούσε μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Ελλάδας,ώς κράτος μέλος της ΕΕ,το επόμενο βήμα της στρατιωτικής ενοποίησης της ΕΕ;

    Όλες οι ενοποιήσεις μετά απο καταστροφές θα γίνοντε,καλή μας τύχη.

    ΥΓ
    Δεν εκφράζω φόβους αλλά προβληματισμούς,ώς ωφείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημόκριτε

    Σε ποιόν αναφέρεσαι όταν γράφεις για αριστεροπροοδευτικη θολοκουλτουρα;

    Ελπίζω όχι σε εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -1-

    «Να αποχωρήσουν άμεσα οι χώρες του Νότου»

    JACQUES SAPIR Γάλλος ακαδημαϊκός, οικονομολόγος, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Βιομηχανικών Σπουδών.

    Συνδυασμένη αποχώρηση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου από μια αποτυχημένη και νεκρή ευρωζώνη, προτείνει ο γάλλος οικονομολόγος Jacques Sapir, ο οποίος χαρακτηρίζει τρομακτικό το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ. Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Εχει μέλλον η ευρωζώνη υπό τις παρούσες πολιτικές;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εως τώρα η ευρωζώνη δείχνει ότι δεν έχει μέλλον. Κατά τη δημιουργία της υπήρχε η ελπίδα ότι θα ενώσει διαφορετικές και αποκλίνουσες οικονομίες. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί αλλά με δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, ότι θα είχε δημιουργηθεί το ισόποσο ενός ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, όχι μικρότερου του 12% του ΑΕΠ, το οποίο θα επέτρεπε μεγάλες μεταφορές χρημάτων σε χώρες με χαμηλή παραγωγικότητα και οικονομική δραστηριότητα. Δεύτερον, οι κανόνες που διέπουν την ΕΚΤ είχαν σχεδιασθεί πολύ διαφορετικά, υποδεικνύοντας ειδικότερα την ευθύνη της για την οικονομική ανάπτυξη, μαζί με την αποφυγή των υπερτιμήσεων.Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν σε μια νομισματική ένωση έχουμε ευρέως ετερογενείς καταστάσεις, η ανταλλακτική αξία αυτής της ένωσης είναι να ανταποκριθεί στην ανταλλακτική αξία της ασθενέστερης χωρας. Αντιθέτως, η ΕΚΤ άφησε το ευρώ να ανατιμηθεί απότομα μετά το 2002.Στη πράξη η Γερμανία ήταν ανένδοτα αντίθετη σε κάθε ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και επέβαλε τη θέση της στην ΕΚΤ. Αυτό ισχύει σήμερα και καταδικάζει την ευρωζώνη. Το ευρώ δεν μπορεί να «δουλέψει» απλά με ένα συνδυασμό δημοσιονομικών πολιτικών κι ένα κοινό όριο ελλείμματος σε κάθε χώρα. Η λογική του ευρώ ήταν να οικοδομήσει μια αληθινή ομοσπονδία, αλλά αυτό συνεπάγεται ισχυρές επιδοτήσεις από μερικές χώρες σε κάποιες άλλες. Από τη στιγμή που η Γερμανία είναι αντίθετη πολιτικά και συνταγματικά σε αυτή τη λύση, το κοινό νόμισμα είναι νεκρό. Αλλά η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος μπορεί να πάρει από ένα έως δύο χρόνια. Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα είναι όμως δριμείες.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καθώς οι κανόνες στην ευρωζώνη δεν πρόκειται να αλλάξουν, οι χώρες του Νότου -της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης- θα ήταν καλύτερο να υιοθετήσουν μια κοινή συμφωνία άμεσης αποχώρησης από το ευρώ αντί να προσπαθούν να μείνουν εκεί με κάθε κόστος. Κανείς δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις. Ο αποπληθωρισμός που επιβλήθηκε σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και τώρα στην Ιταλία, δεν θα είναι μικρής διάρκειας. Θα διαρκέσει 5-6 χρόνια στη καλύτερη περίπτωση και δέκα στη χειρότερη. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της παραμονής στην ευρωζώνη θα είναι τρομακτικό. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία, η οποία θα είναι η επόμενη χώρα που θα πληγεί από την κρίση.Ασφαλώς οι αποκαλούμενες χώρες του Νότου θα ήταν καλύτερο να σκεφτούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη Γερμανία. Δεν το έκαναν, και τώρα πληρώνουν το τίμημα της χωριστής τους αντιπαράθεσης με τη γερμανική ισχύ και αλαζονεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -2-
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί ωστόσο να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ειλικρινά, δεν βλέπω πιθανό να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Είναι αλήθεια ότι η εναλλακτική λύση, ο συνδυασμός αθέτησης πληρωμών των δημόσιων χρεών και σημαντικής υποτίμησης θα κοστίσει μεσοπρόθεσμα στον πληθυσμό λιγότερο απ’ ό,τι μια μακρά περίοδος ύφεσης και δυσπραγίας. Η ελαστικότητα των τιμών σε εισαγωγές-εξαγωγές, ευνοούν αυτό το σενάριο. Το υποτιμητικό σοκ θα έχει βέβαια αρνητικές συνέπειες, που θα ξεπεραστούν όμως από θετικά γεγονότα και από την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Υπάρχουν τα παραδείγματα της Ρωσίας και της Αργεντινής. Στη Ρωσία είχαμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη μετά την κρίση του Αυγούστου 1998 και αυτή η ανάπτυξη ήρθε πριν από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα ακολουθήσει;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η χρεοκοπία θα αποκλείσει τη Ελλάδα από τις χρηματοδοτικές αγορές για κάποιο διάστημα. Αλλά μ’ ένα νέο νόμισμα οι κανόνες της κεντρικής τράπεζας μπορούν να αλλάξουν. Αλλωστε η Ευρώπη συνολικά δεν χρησιμοποιούσε τις αγορές για να χρηματοδοτήσει το χρέος της πριν από τα μέσα του ’70.Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για άλλες χώρες (Πορτογαλία-Ιταλία). Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια συντονισμένη έξοδος από την ευρωζώνη. Αλλά αυτό δεν φαίνεται πιθανό σύντομα. Η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει το γεγονός ότι είναι πιθανόν να φύγει από την ευρωζώνη πρώτη. Αλλά αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και η έξοδος άλλων χωρών μπορεί να συμβεί τους επόμενους 6-12 μήνες. Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αυτό συνεπάγεται σημαντικά μέτρα. Πρώτον, οι τράπεζες είναι αναπόφευκτο να κρατικοποιηθούν. Δεύτερον, θα πρέπει να εγκατασταθεί σύντομα ένα ισχυρό σύστημα ελέγχου κεφαλαίων. Τρίτον, οι κανόνες χρηματοδότησης του ελλείμματος του προϋπολογισμού θα αλλάξουν. Τέταρτον, χρειάζεται συνδυασμένη πολιτική τιμών και εισοδήματος. Η αποχώρηση θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τον πληθυσμό, λιγότερες όμως απ’ ό,τι η συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής. Ας δούμε την εναλλακτική: Με τη σημερινή πολιτική τα επόμενα τρία χρόνια το ΑΕΠ θα μειωθεί πιθανώς κατά 15% και τα εισοδήματα κατά 20%. Με την αθέτηση πληρωμών και την υποτίμηση θα υπάρξει ένα άμεσο σοκ αλλά μετά η ανάπτυξη θα είναι ραγδαία.
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

    http://papaioannou.wordpress.com/2011/11/20/t%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8C-h-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στέργκ
    πολύ χρήσιμα τα στοιχεία που παραθέτεις.
    Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαββα
    Καλη...λευτερια! Αντε να δουμε στο τελος ποσοι θα μεινουνε ζωντανοι και υγιεις απο τον λαο μας.Μεγαλα τα προβληματα και μας εβρηκανε μονους και ερημους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α-
    «Άλλωστε, πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι εκείνη η ομάδα που επεδίωκε με πείσμα την κατάλυση του κυπριακού κράτους -απόπειρα που δεν πέτυχε επειδή μπήκε εμπόδιο στα σχέδιά τους ο Τάσος Παπαδόπουλος και ο κυπριακός λαός-, ανεξάρτητα με το τί επιδιώκει με τα μνημόνια, στην πράξη οδηγεί στην κατάλυση και την καταστροφή το ελληνικό κράτος;»

    Νομίζω ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το αρχικό μνημόνιο μας απαγορεύει τον δανεισμό από πηγές εκτός τρόϊκας, όπως μας απαγορεύει και την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων. Γιατί ; Ταυτίζεται όλη η τρόϊκα με τα συμφέροντα της Γερμανίας, άραγε ; Ή μήπως δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά να ξεπληρώσουμε το χρέος μας, γι’ αυτό και τα επιβαλλόμενα μέτρα και χρονοδιαγράμματα καθιστούν αυτή την αποπληρωμή αδύνατη ; Ίσως και να μην το θέλουν. Έτσι θα μας πάρουν τα πάντα, χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Αφού πρώτα θα μας έχουν γονατίσει την Ψυχή.

    Και γιατί να μην μπορούμε να δανειστούμε από άλλες πηγές προκειμένου να αποπληρώσουμε το χρέος μας ; Και πάλι αναρωτιέμαι, θέλουν τα χρήματα πίσω ή όχι ; Η συνταγή τους αποκλείει κάθε υποψία ανάπτυξης. Τότε πως θα βρεθεί το κεφάλαιο για την αποπληρωμή του χρέους ; Είναι δυνατόν να μας χρωστάει κάποιος και να του απαγορεύουμε να δανειστεί από οπουδήποτε αλλού, παρά μόνο από εμάς, για να αποπληρώσει ΕΜΑΣ ; Παράλογο. Και δεν νομίζω ότι είναι ηλίθιοι οι της τρόϊκας, άρα, που στοχεύουν ;

    Τελικά μιλάμε για την αποπληρωμή ΠΟΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ; Πως δημιουργήθηκε αυτό το υπέρογκο χρέος ; Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας (κυρίως πασοκ αλλά και νδ) αρνήθηκε την σύσταση επιτροπής ελέγχου του. Και πάλι γιατί ; Πέρα από τις ευθύνες της Ελληνικής κοινωνίας για την τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης (τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια) ληστών αντί έντιμων πολιτικών, είναι τα άνω ερωτήματα αναπάντητα, και καθιστούν ύποπτη την προσπάθεια της τρόϊκας να «εξυγιάνει» την Ελληνική Οικονομία.

    Μήπως είναι ο έλεγχος της Οικονομίας το μέσο επιβολής άλλου είδους ελέγχων ; Ο σαδισμός του Σόϊμπλε προς την απόσπαση της υπογραφής του Αντώνη Σαμαρά τι μας λέει ; Ο οποίος δεν συμφωνώ ότι μέσω ίσως κάποιας παγίδας κατέστη συνένοχος. Έχει ή όχι κρίση και βούληση, μπορεί ή όχι να σκεφτεί πολιτικά και να πει Όχι, πραγματικό Όχι ; Αν ναι, γιατί δεν το κάνει ; Ας μη ξεχνάμε ότι η δική του δήλωση περί ψήφισης της δανειακής ως «αναπόφευκτης» έδωσε άλλοθι και ζωή στον παπανδρέου, και τελικά μπήκαμε στο ντόμινο των εκβιασμών που μας οδήγησε στην δυσχερέστατη σημερινή θέση. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο παπανδρέου κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και ατιμώρητος, και οι συνένοχοί του κατέχουν κυβερνητικά πόστα στην συγκυβέρνηση πασοκ-νδ-λαος.

    Είναι τυχαίο το ότι στις κυβερνήσεις της Ελλάδας αλλά και της Ιταλίας, την ίδια χρονική περίοδο, τοποθετήθηκαν πρωθυπουργοί – μέλη της Τριμερούς επιτροπής, η οποία, παραμπιπτόντως έχει ως logo της την Λερναία Ύδρα ; Οι υποψίες μας τελικά ανήκουν στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας ή της ωμής Αλήθειας που στιγματίζεται ως συνωμοσιολογία για να μην έχει ελπίδα επιβίωσης ; Και ποια είναι η πραγματική Αλήθεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Β-
    Πόσο εύκολα μπορούμε να δεχτούμε ότι η Τριμερής επιτροπή, η Bilderberg και οι σχετικές κλειστές κλίκες είναι απλά λέσχες παρηκμασμένων γερουνδίων που πίνουν τον καφέ τους μακριά από τους κοινούς θνητούς, εμάς δηλαδή, και συζητούν για το μέλλον του κόσμου ; Δεδομένου του ότι οι συμβολισμοί κατέχουν πρωτεύοντα ρόλο σε τέτοιου είδους λέσχες, τι σηματοδοτεί η Λερναία Ύδρα στο λογότυπο της Τριμερούς, ένα μυθικό τέρας της Ελληνικής φυσικά, μυθολογίας, που μάλλον ξέχασαν ότι ηττήθηκε από τον Ηρακλή. Μέλη αυτής της λέσχης έχουν τα ηνία της Ελληνικής Οικονομίας στα χέρια τους. Αναρωτιέμαι, ποιος νοήμων άνθρωπος θα πήγαινε το παιδάκι του σε παιδικό σταθμό που θα λεγόταν Ηρώδης, ή Μήδεια, για παράδειγμα ; Συνωμοσιολογώ ; Ίσως ναι. Δικαιούμαι όμως να ξέρω. Άρα ίσως όχι.

    Όλοι μας δικαιούμαστε να γνωρίζουμε τι είδους πόλεμος είναι τελικά αυτός στον οποίο συμμετέχουμε, ερήμην μας. Ποια είναι τελικά η μεγαλύτερη εικόνα, σε επίπεδο παγκόσμιο. Ποιος ο πραγματικός στόχος των τοκογλύφων και των εντολοδόχων τους σε κάθε κυβέρνηση. Αν δεν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, δεν θα μπορέσουμε να πολεμήσουμε με τα κατάλληλα όπλα.

    Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, και στην πολιτική ζωή της χώρας μας, που γνωρίζουν το τι ακριβώς διακυβεύεται. Όμως δεν μιλούν. Ίσως νομίζουν ότι βολεύονται με την τρέχουσα πραγματικότητα, ξεχνώντας ότι οι μεγάλοι της εκάστοτε ραδιουργίας ξεφορτώνονται ως αναλώσιμους τους πάσης φύσεως ηλιθίους που τους βοηθούν στο έργο τους νομίζοντας ότι συμμετέχουν στο σχέδιό τους και αναμένοντας τα αντίστοιχα οφέλη. Ίσως πάλι δεν έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν τα πραγματικά δεδομένα, υποτιμώντας την Δύναμη αλλά και την συμπαράσταση (προς εκείνους που θα βγουν μπροστά) της Ελληνικής κοινωνίας που σήμερα διψά για την Αλήθεια.

    Έστω. Θα την ανακαλύψουμε μόνοι μας. Δεν έχουμε μάλλον όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε, άρα, στην παρούσα φάση, αρκεί να μην αφήσουμε τις κρίσιμες ερωτήσεις ούτε στιγμή από το μυαλό μας. Την Αλήθεια θα την ανακαλύψουμε μόνο αν την διεκδικήσουμε, κάθε ώρα και στιγμή, με επιμονή και σθένος. Όλα τα άλλα έπονται, αρκεί να μην είμαστε αφελείς, αλλά ούτε και φοβισμένοι. Δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε τους φοβισμένους που κινούνται υποχθόνια και μουλωχτά, ο Ήλιος της Ελλάδας, που χτυπούν χωρίς οίκτο, θα τους βγάλει στο Φως.


    Υ.Γ. Έχω την αίσθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβιώσει της επίθεσης των «αγορών», φοβάμαι ότι στο τέλος θα διαλυθεί, ΜΕ ΣΤΟΧΟ να ανασυσταθεί κάποια στιγμή με άλλους πολιτικούς όρους και προϋποθέσεις πραγματικής ενότητας. Ίσως ο τρόπος για να πεθάνουν οι «αγορές» είναι να καταρρεύσουν τα θύματά τους. Με την διαφορά ότι τα θύματα θα ανορθωθούν ξανά, με πραγματική Δύναμη και Ωριμότητα, ενώ οι «αγορές» και ότι αυτές σηματοδοτούν, θα γίνουν μόνιμο παρελθόν. Ίσως έχω άδικο, μένει να δούμε τι θα συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ''Σε περίπτωση δε αδυναμίας αποπληρωμής, οι δανειστές μας θα εκποιήσουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ποιος ξέρει με ποιούς όρους.''
    ..και ιδιωτικη?
    οχι μονο λιμανια, αεροδρομια, κτηρια, εκτασεις κ.λ.π.
    μηπως θα επρεπε να διευκρινιστει και να τονιστει λιγο περισσοτερο αυτο?
    μηπως και ξυπνησουμε μερικοι παραπανω...

    οσο για το αν μας θελουν στο ευρω και την ευρωπη, δειτε αυτο

    http://filologos10.wordpress.com/2011/11/20/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%87%cf%89%cf%81%ce%ac-%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%8d%ce%bc%cf%86%cf%89/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσο πιστεύει κάποιος ακόμα ότι μας σώζουν με κάθε δόση τότε πιστεύει και στην επιτυχία του πρώτου σεναρίου.
    Στο δεύτερο σενάριο περιγράφετε μόνο η αρχή ενός εφιάλτη.

    Το κακό είναι ότι την περίπτωση εξόδου από το ευρώ δεν τη συζητάει κανένας ή έστω μέχρι να δοθεί “εντολή” από κάποιον που τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ που εκπροσωπεί συμπίπτουν.
    Φωνές βεβαίως και υπήρχαν από πριν και μέσα και έξω από την Ελλάδα, αλλά όλοι τους κάνανε πως δεν ακούγανε.
    Όλοι είδαμε ούτε μήνα πριν όλο το πολιτικό φάσμα να πανικοβάλλεται και μόνο στην ιδέα της εξόδου από το ευρώ, εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι ποιος θα εμπιστευθεί των κολοτούμπα που αύριο θα σας πει για το “συντεταγμένο” σχέδιο του για μια νέα Δραχμή;
    Μιλάω για συντεταγμένο γιατί ειπώθηκε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος, και ποιος δεν συμφωνεί, μόνο που εμείς θα φάμε την ερμηνεία που λέει με την άδεια της Ευρωπαϊκής ένωσης, που σημαίνει όταν αυτοί θα είναι λιγότερο εκτεθειμένη στους κινδύνους μιας τέτοιας απόφασης και άσχετα με μας που συνεχίζουμε να ψάχνουμε να βρούμε πάτο και δε βρίσκουμε.
    Όλα αυτά γιατί πρωτίστως είναι πολιτικό το πρόβλημα και περιμένουμε λύσεις από αυτούς που το δημιούργησαν.
    Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι αυτές που μας οδηγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που παραθέτει ο sterg (2:34μμ), είναι ένα ενδιαφέρον σενάριο που έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται εδώ και τουλάχιστον ενάμισυ χρόνο (ή και ακόμα παλιότερα). Τώρα που μπήκε και η Ιταλία στο λούκι, αλλά και από κατά καιρούς δηλώσεις (στο άσχετο;) τού Σαρκοζί περί Μεσογειακής Ένωσης, ίσως πρέπει να το αξιολογήσουμε μέσα σε ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο. Όπως και νά 'χει, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ ψωμί εδώ.

    Χρήστος Χατζησαββίδης (12:36μμ): "Ο Β. Σόιμπλε ανέλαβε τον ρόλο να απαντήσει στην επιστολή που έλαβε και η Άνγκελα Μέρκελ από τον Πρόεδρο της ΝΔ, προειδοποιώντας επί της ουσίας ότι εάν δεν μπουν υπογραφές και από τον Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από την επόμενη δόση."

    Χρήστο, αυτό που λέγαμε για το γατόνι...

    Ρίκα Κ. (4:02μμ): "Είναι δυνατόν να μας χρωστάει κάποιος και να του απαγορεύουμε να δανειστεί από οπουδήποτε αλλού, παρά μόνο από εμάς, για να αποπληρώσει ΕΜΑΣ ; Παράλογο."

    Τα είπες όλα!

    Ρίκα Κ. (4:04μμ): "...τι σηματοδοτεί η Λερναία Ύδρα στο λογότυπο της Τριμερούς;"

    Να ρωτήσουμε τον anaconda σαν πιο ειδικό επί τέτοιων πλασμάτων ;>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέκνα μου, σημαίνει "όποιο κεφάλι και να κόψεις, είναι μάταιο, αφέσου"...

    http://www.youtube.com/watch?v=oNcmcnxB2h4, όπως θα έλεγε και ένας λαϊκός τύπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. >καθιστώντας κατά κάποιο τρόπο συνένοχο τον Αντώνη Σαμαρά, για να πετύχουν το στόχο τους, επιδιώκουν να βγάλουν από τη μέση μια άλλη εκδοχή του Τάσου Παπαδόπουλου;<

    Από πού κι ως πού ο Σαμαράς είναι μία άλλη εκδοχή του Τάσσου Παπαδόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νέιτιβιστ
    μπορείς να δικαιολογήσεις το μένος και το μίσος που εκφράζουν εναντίον του Σαμαρά οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες μνημονιακοί συνεργάτες τους;
    Αν ήταν αχυράνθρωπος και δεν τον θεωρούσαν απειλή, γιατί να το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. skal, η μέθοδος αυτή ονομάζεται "controlled shadow-enemy creation process".

    Δεν ισχυρίζομαι πως αυτό ισχύει σε αυτή την περίπτωση, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε όλα τα ενδεχόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Πόσο εύκολα μπορούμε να δεχτούμε ότι η Τριμερής επιτροπή, η Bilderberg και οι σχετικές κλειστές κλίκες είναι απλά λέσχες παρηκμασμένων γερουνδίων που πίνουν τον καφέ τους μακριά από τους κοινούς θνητούς, εμάς δηλαδή, και συζητούν για το μέλλον του κόσμου"

    Ρικα
    Η Λασχη Μπιλντενμπεργκ πριν λιγες ημερες μας πεταξε απο εξω και δεν εστειλε προσκλησεις σε ελληνες παρατηρητες-συνεδρους εξωτερικου κυκλου,οπως εκανε καθε χρονο μεχρι περισυ.Δεν μας θεωρει πλεον Κρατος που αξιζει να κληθει να συμμετασχει.Οταν κατανοησει καποιος την γλωσσα του σωματος αυτων των κυκλων τοτε θα κατανοησει την σοβαροτητα του θεματος,δηλαδη την μη αναγκαιοτητα ενημερωσης ανθρωπων απο ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ skal

    Μα συνεργάστηκε, τελικά. Δεν νομίζω ότι κανένας πνέει μένεα εναντίον του πια. Επειδή, πουλά ψευτοπαλληκαριές με την υπογραφή (τελικά να μου θυμάσαι ότι θα υπογράψει), αυτό δεν είναι λόγος να τον συγκρίνεις με έναν αληθινό Ηγέτη και Έλληνα, του διαμετρήματος του αείμνηστου Παπαδόπουλου. Δες μονάχα την πορεία του ενός και του άλλου. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Skal, αποκλείεται να ισχύει το "controlled shadow-enemy creation process" που ανέφερε ο Anaconda (όπως το καταλαβαίνω) και να παίζουν θέατρο με το όχι του Σαμαρά ; Ίσως τον πολεμούν, οι ίσως γνωρίζοντες, για να γίνει πειστικό το θέατρο, και οι λοιποί γιατί απλά δεν τον χωνεύουν που πήρε την Προεδρία του κόμματος, κλπ (βλ. ο τούμπας, η κυρία, και λοιποί χαζο-γόνοι). Αφού τους υποσχέθηκε (της τρόϊκας) ότι θα ψηφίσουν τα υπάκουα νδάκια τα πάντα, μια υπογραφή τους νοιάζει;
    Μήπως είναι μια προσπάθεια ταπείνωσης της Ελλάδας, στο πρόσωπό του, αλλά και ταυτόχρονης ηρωοποίησής του στα μάτια μας ; Να χάσουμε την μεγάλη εικόνα, και να λέμε ορίστε, τους είπε Όχι (στα λόγια), αγνοώντας το Ναι στην πράξη. Αφού στην ουσία τους έχει ήδη πει σε όλα Ναι. Να δούμε βέβαια αν θα το πράξει κιόλας. Το Ναι. Έχει μια τελευταία ευκαιρία να μας αποδείξει σε ποιο στρατόπεδο ανήκει πραγματικά. Πιστεύω στο δικό τους ανήκει, και μακάρι να κάνω λάθος, για το καλό της Ελλάδας. Μακάρι να κάνω λάθος, μακάρι να ανατρέψει τα πάντα. Ξέρουμε ότι, αν θέλει, έστω με μεγάλες δυσκολίες, μπορεί.

    Πιγκουίνε, νομίζω είναι απλό το θέμα. Θέλουν τα money τους πίσω, ναι ή ου ; Αν ναι, τι τους νοιάζει που θα τα βρούμε ; Άρα .... δεν είναι το χρήμα που τους απασχολεί. Ξέρουν καλά εξάλλου πως είναι τόκοι τόκων που διαμορφώνουν το τελικό ποσό, και εννοείται, δεν θέλουν να ελέγξουμε τις λεπτομέρειες, γι’ αυτό και πασοκ, νδ, κλπ υπάκουα στρατιωτάκια, με σκελετούς στις ντουλάπες, κρυφές ατζέντες και λερωμένες φωλιές, αρνήθηκαν την πρόταση της Σοφίας Σακοράφα νομίζω για Σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους. Αναρωτιέμαι πόσες φυλακές θα πρέπει να χτίσουμε στο μέλλον για να χωρέσουν αυτοί που πρέπει.

    Anaconda, ούτε μάταιο είναι, ούτε θα αφεθούμε. Η κυρά έχει πολλά κεφάλια, δεν είναι σωστό να έχει τόσα, ούτε δίκαιο, εξάλλου είναι της μόδας το «Ακέφαλη Λερναία Ύδρα», κάτι σαν τον «Ακέφαλο Καβαλάρη». Κι αν δεν είναι, θα γίνει.
    (μίνι υ.γ. Ήθελα νά ‘ξερα που τα βρίσκεις αυτά τα ηχορρυπαντικά άσματα).

    Sterg, δεν το ήξερα ότι στερηθήκαμε φέτος την «μεγάλη τιμή», πω πω στενοχώρια το εγχώριο συναπάντημα που θα στερηθεί τα μεγαλεία. Αποκλείεις όμως το γεγονός να μας κάνει μούτρα η Λέσχη επειδή τα «λέμε» με την Τριμερή, αποκλείεται να τρώγονται κι αυτοί μεταξύ τους ; Το λέω γιατί πρώτη φορά φέτος, φανερά τουλάχιστον, πάτησε πόδι εδώ η Τριμερής, και η άλλη δεν μας θέλει, πρώτη φορά, άρα ....
    Ωραίο νέο πάντως μετέφερες, και να σου πω την αλήθεια είχα μια σκασίλα αν δεν μας θεωρεί κράτος άξιο καλέσματος η Bilderberg... Άντε να τελειώνουμε με μερικές από αυτές τις καταστάσεις, αν και δεν θα είναι εύκολο. Πολύ αξία, και ποιος ξέρει τι άλλο, τους δώσαμε. Τσακώνονται μάλλον τα βουβάλια, και μάντεψε .... ποιος είναι τα βατράχια. Προς το παρόν, τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρίκα, Νέιτιβιστ, Χρήστο Χατζησαββίδη και ιλοιποί φίλοι,
    δεν έχω καμία όρεξη και διάθεση να λιβανίσω κανέναν.
    Νομίζω ότι ο Σαμαράς εκβιάστηκε να συναινέσει, για να μην γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής.
    Η αξιοπιστία του για μας τους Έλληνες δέχτηκε πλήγμα, αλλά είναι το μόνο χαρτί που έχουμε.
    Ο καιρός θα δείξει.
    Συνεχίζω να πιστεύω ότι το μίσος που έδειξαν απέναντί του, ήταν για να μην εξελιχθεί σε ένα φαινόμενο τύπου Τάσου Παπαδόπουλου.
    Αν δεν πείθεστε, κρατάτε την άποψή σας κι εγώ την δική μου.
    Εκτός των άλλων, νομιζω ότι πληρώνει και το γεγονός ότι τους έκαψε το μεγάλο τους πουλέν,την Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. skal, οι καταστάσεις είναι τέτοιες που δεν θα έχει 'γκρίζες περιοχές' από εδώ και πέρα: δεν θα έχει 'περίπου', θα είναι ή πατριώτης ή προδότης, θα πρέπει να δείξει αν είναι βεληνεκούς Τάσου Παπαδόπουλου ή Τάσου Μπουγά:
    - με την υπογραφή για την 6η δόση
    - με το αγγλικό δίκαιο της δανειακής και άλλα σχετικά
    - με τη σύνθεση της ΕΔΕΥ
    μακάρι οι ελπίδες να μη διαψευστούν, γιατί συμβιβασμοί και δικαιολογίες σε αυτά δεν θα υπάρξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε Skal, δεν εξέλαβα ως λιβάνισμα την πίστη στον ΑΣ, απλά εγώ έχασα την δική μου, δίνοντας όμως, πάρα πολλές ευκαιρίες στο πρόσωπό του. Κι εγώ υποπτεύομαι ότι εκβιάστηκε, δεν είχε όμως δικαίωμα να ενδώσει και να πάψει να πιστεύει σε όλους εμάς. Μακάρι να είμαι λάθος, και τι δεν δίνω για να είμαι λάθος. Τρελαίνομαι στην σκέψη ότι η δανειακή θα λάβει 180 ψήφους στην Βουλή, με όσα τραγικά για όλους μας αυτό συνεπάγεται. Θα ξέρουμε πολύ σύντομα πάντως. Μακάρι να βγω λάθος, ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν μπορεί να είναι κανείς "ολίγον έγγυος", όμως δεν μπορεί να είναι κανείς και τυχοδιώκτης.
    Θα περιμένουμε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Anaconda (6:12μμ): "Τέκνα μου, σημαίνει "όποιο κεφάλι και να κόψεις, είναι μάταιο, αφέσου"..."

    Άρα; Θέλουν κόψιμο/κάψιμο τα κεφάλια (πανάρχαιη δοκιμασμένη συνταγή)

    Υ.Γ. Πού το ξετρύπωσες αυτό το "αστέρι" ρε συ; Με έπιασες τελείως αδιάβαστο...

    Ρίκα (9:06μμ), αυτό ακριβώς λέω εδώ και πολύ καιρό. Είναι σαν τις τράπεζες που έτσι και πας μια μέρα και τούς πεις: "Ξέρετε κάτι; Βρήκα όλα τα υπόλοιπα χρήματα να αποπληρώσω το δάνειο", τότε σού βάζουν penalty πρόωρης εξώφλησης! Θέλουν να σ' έχουν συνέχεια στον κουβά και να στα παίρνουν για μια ζωή.

    skal, έχω κι εγώ εκφράσει κατά καιρούς την υποψία που αναφέρει ο Anaconda (7:23μμ), αλλά επειδή δεν μού αρέσει να είμαι προκατειλημμένος θα συμφωνήσω ότι "Ο καιρός θα δείξει". Από την άλλη, θα διαφωνήσω εν μέρει με την τελευταία πρότασή σου (10:10μμ). Τη Ντόρα την καθάρισε στεγνά ο Κ.Κ. στο Βουκουρέστι και την αποτελείωσε στην εσωκομματική κούρσα μέσω Σιούφα και Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πιγκουίνε, είναι σωστή η απόψή σου για τον Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φιλε Χρηστο, σιγουρα δεν αναφερομε σε σενα!

    Aλλα στους "Νεαντερταλ" του Αριστερο-προοδευτικου Εθνομηδενισμου τυπου ΓΑΠ, Ντορα και το υπολοιπο Ανανιστικο σιναφι ... :)

    - Top 20 Pasok Voters Countdown (Final)
    http://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παλι η παλαια αρτηριοσκληρωτικη συνταγη που οποτε δεν τηρηθηκε ,η Ελλαδα απο Λαμια εφθασε στον Εβρο και απο Ψωροκωσταινα εγινε ,εστω με τσοντα,Ευρωπαικη χωρα.Και οποτε τηρηθηκε το ="ασπρο-μαυρο χωρις ιχνος αποχρωσεων της τεραστιας γκαμμας του γκρι", δηλαδη "προδοτης η πατριωτης" η ελλαδα εμεινε μονη και φουνταρησε στα ταρταρα.
    ΥΓ
    "και η 6η δοση θα δοθει και ο Σαμαρας δεν θα συνυπογραψει γιατι οι ευρωπαιοι καταχρεωμενοι δεν θα βαλουν φωτια στο σπιτι τους"( και ομως αυτη ειναι η γνωμη ενος απλοικου ανθρωπου σημερα το πρωι σε συζητηση που ακουσα τυχαια οταν σταματησα για...τσιγαρα!!Εγω ακουω τους ΠΑΝΤΕΣ και ας το ειρωνευτουν διαφοροι φελλοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά είανι η διάδοχη κατάσταση. Υπάρχουν κάποια σημάδια ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.Αναφέρομαι στις τοποθετήσεις και στις ενέργειες του Κου Δήμα και του Κου Αβραμόπουλου.Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας σε ηγετικό επίπεδο και δείχνει αποφασισμένος να μην παραδώσει γή και ύδωρ.

    Η Ευρωπαική Ενωση χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει.

    Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας δεν προσφέρει σε κανέναν την πολυτέλεια να αδιαφορήσει για την τύχη της την ώρα που υπάρχουν στον ορίζοντα "μνηστήρες".ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΎΜΑ ΕΑΝΙ ΜΕΓΆΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ skal

    >Νομίζω ότι ο Σαμαράς εκβιάστηκε να συναινέσει, για να μην γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής.<

    Ακριβώς, ενώ ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος δεν άφησε να εκβιαστεί από κανέναν! Και οι πιέσεις που αυτός δέχτηκε, ακόμη και από την "μάνα"-Ελλάδα, ήταν σαφώς μεγαλύτερες. Η όποια σύγκριση μαζί του, απλώς προσβάλλει τον νεκρό.

    Δεν θα προχωρήσω σε άλλα, που δείχνουν τι σόι "ηγέτης" είναι, όπως στο ότι καταδέχεται να χρηματοδοτούνται τα κόμματα (κομματάρχης γαρ), να έρχονται σε ψήφιση προϋπολογισμοί, που εξανεμίζουν το εισόδημα του μικρού και αφήνουν άθικτο αυτό των "εθνοπατέρων", ότι δεν μιλά για λαθρομετανάστευση, την στιγμή που ο εληνικός λαός πεθαίνει κλπ., κλπ. Αυτά τα έχουμε ξαναπεί.

    ΥΓ: Σάββα, ο Παπαδόπουλος έγραφε το μικρό του όνομα με δύο σίγμα (Τάσσος). Έτσι το είχε καθιερώσει από τα φοιτητικά του χρόνια στο Cambridge.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αν βάλει την υπογραφή για την 6η δόση, θα έχει, ως κυβέρνηση αργότερα, αν ο λαός τον εγκρίνει, άπλετο γκρι χώρο για λεκτικές ευελιξίες με μηδενικό πρακτικό αποτέλεσμα.
    Αν αναγνωριστεί το σύνολο τού χρέους και υπαχθεί στο Αγγλικό δίκαιο, θα έχει ως κυβέρνηση αργότερα, αν ο λαός τον εγκρίνει, άπλετο γκρι χώρο για λεκτικές ευελιξίες επί τής διαχείρισης τού τίποτα.
    Αν συναινέσει στην επιλογή μαριονετών με πλούσιο βιογραφικό για την μηντιακά συνεπή επικοινωνιακή διαχείριση τής παράδοσης των υδρογονανθράκων άνευ όρων, θα έχει ως κυβέρνηση αργότερα, αν ο λαός τον εγκρίνει, άπλετο γκρι χώρο για λεκτικές ευελιξίες επί τής εκ των πραγμάτων αδυναμίας του να φέρει ένα ελάχιστα επωφελές αποτέλεσμα για την πατρίδα.

    Άλλο πράγμα η διαπραγμάτευση με διάφορα επίπεδα ευελιξίας και άλλο η απόφαση με συγκρικριμένο, ορισμένο από το άλλο μέρος κατώτατο όριο αποδοχής (υπογραφή προαποφασισμένου κειμένου). Δεν ισχυρίστηκα ποτέ να λειτουργούμε χωρίς να λαμβάνουμε υπ'όψιν τις παραμέτρους τού περιβάλλοντος - το αντίθετο μάλιστα: άλλο πράγμα όμως το situational awareness και άλλο το "είναι μάταιο, αφέσου".

    Κάθε φορά προσπαθούμε να αποδείξουμε πως είμαστε τα καλά παιδιά (βλ. διαπραγματευτικές θέσεις με Σκόπια, διαπραγματευτικοί γύροι με Τουρκία) και στο τέλος γελάει και πρωτοετής φοιτητής στις διαπραγματεύσεις με τις θέσεις που παίρνει επισήμως το Ελληνικό Κράτος.

    Δεν είναι όλα αχταρμάς, δεν είναι όλοι τσαπατσούληδες και γενικολόγοι "έλα μωρέ μακάκα, κάντο έτσι και μετά θα το μπαλαμουτιάσουμε κάπως": κάποια πράγματα είναι υψίστης εθνικής σημασίας, ακουμπούν σχεδιασμούς άλλων -οι οποίοι μελετούν, σχεδιάζουν και αποφασίζουν εδώ και δεκαετίες- πολύ πιο σοβαρών κρατών και ομάδων από εμάς, και, εκ των πραγμάτων, η εντύπωση πως η ευελιξία αφενός εκτιμάται από το έτερο μέρος της διαπραγμάτευσης και αφετέρου θα μας δώσει το δικαίωμα μελλοντικής διαπραγμάτευσης από καλύτερο σημείο σε σύγκριση με αυτό που θα βρεθούμε αν δεν είμαστε ευέλικτοι είναι απλά απόδειξη τής επιτυχίας των αλλοδαπών iw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. >Παλι η παλαια αρτηριοσκληρωτικη συνταγη που οποτε δεν τηρηθηκε ,η Ελλαδα απο Λαμια εφθασε στον Εβρο και απο Ψωροκωσταινα εγινε ,εστω με τσοντα,Ευρωπαικη χωρα.Και οποτε τηρηθηκε το ="ασπρο-μαυρο χωρις ιχνος αποχρωσεων της τεραστιας γκαμμας του γκρι", δηλαδη "προδοτης η πατριωτης" η ελλαδα εμεινε μονη και φουνταρησε στα ταρταρα.<

    Επαναλαμβανω="τεραστιας γκαμμας του γκρι"
    Παντα με γνωμονα τις μελλοντικες γεννεες της Πατριδας. Μας αρεσει η οχι,θελουμε η οχι,γουσταρει ο εγωισμος μας η οχι,ΠΑΝΤΑ θα ακουμπαμε καπου επι κοινη ωφελεια,οπως και ο Ελευθεριος καποτε ακουμπησε στους Εγγλεζους και στο "Ναι" των ελληνο-εβραιων και εφτασε την Ελλαδα σχεδον στα οραμματα της.Το θεμα ειναι ποιος εχει στην Πατριδα μας την δυνατοτητα ( αρχ@δια το λενε καποιοι) και να "γνωριζει" και να γινεται αποδεκτος και να εχει κοσμοθεωρια που συμβαδιζει με το δρομολογιο του "τραινου" χωρις να βρεθει φατσα με το αντιθετα ερχομενο "τραινο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. -1-

    >Σήμερα,ημέρα εορτής των ΕΔ, ξεκινάει τη “κούρσα”του στον πολιτικό στίβο το κόμμα Αποστράτων.

    Ποιες θα είναι η κεντρική πολιτική θέση του νέου κόμματος που θα παρουσιαστεί επισήμως σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας;

    •Επανέλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας για καθορισμό του επαχθούς χρέους για τη διαγραφή του. Εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το γεγονός ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο. Διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από την Γερμανία.

    •Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με στόχο την βελτίωση της απόδοσης του και όχι απλά την οριζόντια μείωση του προσωπικού. Νέα οργάνωση με την λογική του ελάχιστου απαραιτήτου και ορθά κατανεμημένου προσωπικού. Ενιαίο μισθολόγιο για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με μηχανοργάνωση του δημόσιου και αξιοποίηση του διαδικτύου, κατάργηση όλων των μη παραγωγικών οργανισμών και συγχώνευση συναφών υπηρεσιών, συνεχής αξιολόγηση των κρατικών υπάλληλων. Δραστική μείωση του κόστους διοίκησης (περιορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων, του αριθμού των ειδικών συμβούλων, των ενοικίων κλπ.) Κατάργηση όλων των καταχρηστικών συντεχνιακών προνομίων. Κατάρτιση των προϋπολογισμών λειτουργικών εξόδων από μηδενική βάση. Καθιέρωση της ποινικής ευθύνης των διοικήσεων.


    •Σεβασμός και απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του κράτους. Οι λαμβάνοντες κρατική χρηματοδότηση φορείς να υποχρεούνται να αποδίδουν ανά χρήση πλήρως αιτιολογημένο απολογισμό. Κεντρικός Έλεγχος των Προμηθειών του Δημόσιου. Αυστηρά κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Επανεξέταση του συνόλου των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων και των συντάξεων των αλλοδαπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. -2-
    •Αναδιοργάνωση φορολογικών υπηρεσιών. Μόνιμος υφυπουργός προερχόμενος από την υπαλληλική ιεραρχία. Υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου για πάταξη της διαφθοράς. Μηχανοργάνωση και μείωση των ΔΟΥ. Εκπαίδευση εφοριακών υπαλλήλων. Εξάλειψη της επαφής ελεγχόμενου και ελέγχοντος.

    •Περιορισμός της φοροδιαφυγής με καθιέρωση συστήματος κινήτρων και αντικινήτρων. Σταδιακή μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και αυστηρές ποινές για τους φοροφυγάδες. Εκλογίκευση συντελεστών ΦΠΑ και εξάλειψη της μη απόδοσης του ΦΠΑ με απευθείας είσπραξη του. Πόθεν έσχες για όλους. Καθιέρωση αποτελεσματικού συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων. Επανεξέταση του συνόλου των φοροαπαλλαγών. Μέγιστο όριο το ένα έτος για εκδίκαση φορολογικών διαφορών. Άμεση είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών. Φορολόγηση των κερδών του παράνομου τζόγου μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών. Έλεγχος της κινήσεως κεφαλαίων προς το εξωτερικό για απόδοση των οφειλομένων φόρων τόκων και δικαιολόγηση της προέλευσης των κεφαλαίων αυτών. Εξάλειψη του παραεμπορίου-Μαύρης Εργασίας. Φορολόγηση των κερδών από πώληση μετοχών.


    •Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους με παροχή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και όχι κατ’ ανάγκη πώληση. Αποκρατικοποιήσεις χωρίς να απολεσθεί ο έλεγχος στρατηγικών τομέων της οικονομίας.


    •Πάγωμα και κατασχέσεις μη δηλωμένων καταθέσεων στο εξωτερικό πολιτικών και ανωτάτων δημοσίων υπαλλήλων<

    Ελπιζω αυτο να μη σημαινει τελικη διασπαση δυναμεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

    «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»

    http://nationalpride.wordpress.com/2011/11/21/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CF%8E%CE%BD/#more-99786

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

    «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»

    http://nationalpride.wordpress.com/2011/11/21/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CF%8E%CE%BD/#more-99786

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

    «Η Ελλάδα να κάνει αθέτηση πληρωμών»

    http://nationalpride.wordpress.com/2011/11/21/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CF%8E%CE%BD/#more-99786

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_6358.html?showComment=1321804806741#c1312521446958314500

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΥΓ. Η ύπαρξη κόμματος αποστράτων είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα προσπάθειας πλήρους εσωτερίκευσης των μη ελεγχόμενων παραγόντων στο υφιστάμενο σαθρό πολιτικό σύστημα μέσω μιας ψευδαίσθησης τού διαφορετικού.

    Όσο για την επιτυχία που θα μπορούσε να έχει έναντι των υφιστάμενων 'πετυχημένων' κομμάτων, ας θυμηθούμε τί λέει το ανέκδοτο για τη σημασία τής εμπειρίας στη μονομαχία με έναν ηλίθιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν θα ήθελα να κουράσω άλλο γιατί βλέπω πως είμαι μοναχικός καβαλάρης σε αυτά που πιστεύω: οι ιδέες μου είναι, αποδεικνύεται, μη αποδεκτές.

    Θα θεωρούσα φυσιολογικό, για παράδειγμα, να υπάρξει μια ανάρτηση ή ένα σχόλιο για τη σημερινή ημέρα - αλλά μάλλον είμαι ο μόνος που τη θεωρώ κάπως ιδιαίτερη.

    Συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανακόντα
    ηρέμησε, που το είδες αυτό, ότι δηλαδή οι ιδέες σου δεν είναι αποδεκτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. -1-

    This is what austerity looks like

    Danny Dorling
    I travelled into the city after the cuts had been made. There were tourists on the train and people from other countries visiting their relatives. “What can I say?” the man opposite me shrugged, who was travelling from Germany to visit his daughter. “She fell in love, she’s settled here now, it’s a pity but she’s still in love and has children, they speak the language, this is their home now.”

    The city was quiet, much quieter than I had seen it before. Last year I had seen people searching in bins for food for the first time here. They were probably foreigners. The foreigners always lose out first. However, this year there were far fewer visitors, far less food in the bins, this year was very different. I didn’t see anyone searching in bins. Instead what I saw, all the time, was begging.

    There was begging in the streets, begging on the underground, begging quietly in corners, begging a bit more forcibly, people standing in front of me for a minute just looking in my eyes. Not the kind of begging I was used to. A mother begged while breastfeeding her baby.

    People gave money, but mostly the smallest of coins so those who were begging had to keep on begging, all day, just to get enough for a small meal. It was mostly older people giving to younger people and you knew that the older ones did not really have the money, that they would go hungry and cold for giving it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. -1-

    This is what austerity looks like

    Danny Dorling
    I travelled into the city after the cuts had been made. There were tourists on the train and people from other countries visiting their relatives. “What can I say?” the man opposite me shrugged, who was travelling from Germany to visit his daughter. “She fell in love, she’s settled here now, it’s a pity but she’s still in love and has children, they speak the language, this is their home now.”

    The city was quiet, much quieter than I had seen it before. Last year I had seen people searching in bins for food for the first time here. They were probably foreigners. The foreigners always lose out first. However, this year there were far fewer visitors, far less food in the bins, this year was very different. I didn’t see anyone searching in bins. Instead what I saw, all the time, was begging.

    There was begging in the streets, begging on the underground, begging quietly in corners, begging a bit more forcibly, people standing in front of me for a minute just looking in my eyes. Not the kind of begging I was used to. A mother begged while breastfeeding her baby.

    People gave money, but mostly the smallest of coins so those who were begging had to keep on begging, all day, just to get enough for a small meal. It was mostly older people giving to younger people and you knew that the older ones did not really have the money, that they would go hungry and cold for giving it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. -2-
    The begging look was not just on the streets. Shopkeepers sat behind their glass fronts willing the few tourists there were to come into their premises. Most shops were empty almost all of the time but what else to do but sit and wait? There is no other way. Restaurants, even the most popular, were more than half empty. Again it is the tourists who have money and there are not enough of them. Locals don’t appear to eat out much anymore.

    The gas is being turned off in many apartment blocks. If you have a few savings you can pay to run an electric heater. It costs more, but this situation is not about efficiency, it is about the money running dry. When there are strikes they are no longer about people wanting more, but about people demanding to be paid for the work they have done. They blockade until they are paid.

    Every day you hear stories of people taking what money they have out of the country, to somewhere safer. Every day you feel that it is all spiralling down a little further, that more of the young people who can are leaving, that there is less and less to go round, and for every note that isn’t spent another person’s spending also falls who would have got that note. People become more careful. Prices of what's left rise, rents don’t fall as much as earnings, more and more are made homeless.

    And what do the people say? Some say “go back and tell them that we are not lazy, that we can work hard”, but many don’t say much at all, they just look haggard and tired. Having the hope slowly kicked out of you by a multitude of events at first makes you angry, then you become resigned and next you become scared. What you thought could never happen is happening.

    Athens, November 2011

    Danny Dorling is professor of human geography at the University of Sheffield. He is the author of Injustice: Why Social Inequality Persists and Fair Play.

    Posted by: Danny Dorling at 9:48am on 15 November 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ναι ρε Anaconda, καλά σού λέει ο skal (11:32πμ). Έ, κι αν κάποιες φορές ψιλοτσιγκλάμε ο ένας τον άλλο είναι έτσι, για το σπορ ;>)

    Αυτονόητο είναι ότι όποιος δεχθεί υπαγωγή όλου τού χρέους στο αγγλικό δίκαιο είναι πολύ απλά προδότης. Σκέτο. Μπλακ και χωρίς γάλα. Και δεν χωράνε δικαιολογίες ότι υπέκυψε σε έντονες πιέσεις και τρομακτικό Iw. Είναι αυτό που λέει ο λαός: "εδώ σε θέλω κάββουρα να περπατάς στα κάρβουνα"...

    Υ.Γ. Από την πλευρά σου πολύ καλά κάνεις και τονίζεις το Iw - Iw - Iw (σαν δεύτερος Σταυρίδης: Υβ - Υβ - Υβ). Το ανάλογο δεν κάνουμε και αρκετοί άλλοι, έστω και στο πιο λαϊκό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δανεισμός βάσει του αγγλικού δικαίου για τόσο μεγάλο χρέος,...κλάφτα.
    Ακόμα και αν θελήσει ο δανειζόμενος να το ξεπληρώσει..αύριο που λέει ο λόγος, έχει να πληρώσει και κάτι ακυρωτικά μαζί...αμάν!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Επεδή δεν έχω πρόβλημα να κάνω (για άλλη μια φορά) τον κακό λέγοντας τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν και όχι ευφημιστικά, επιτρέψτε μου να πω τα εξής.

    Σε όλα τα θέματα τα οποία έχουν συζητηθεί έως σήμερα, οι σχολιαστές χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:
    1. Οι ντετερμινιστές / είναι μάταιο, αφέσου / άλλοι σχεδιάζουν και εμείς τουμπεκί και ευχαριστώ.
    2. Οι προσαρμόσιμοι / ναι μεν, αλλά / κράτα πισινή / ευέλικτη φραστική αντιμετώπιση της πραγματικότητας με περιγραφικό τρόπο.
    3. Οι πιφ (σαν τούς ποδοσφαιριστές που περνάνε με 100 τρίπλες όλους τούς αντιπάλους και πετάνε τη μπάλα άουτ στην εξέδρα με άδειο τέρμα) / ρεαλιστική ανάλυση της πραγματικότητας αλλά στο τέλος ή άσκοπη γκρίνια ή μοιρολατρική αναμονή τού από μηχανής Θεού να φέρει τη λύση, παρόλο που έχω ξεκαθαρίσει πως δεν μπορώ να τα κάνω όλα εγώ.
    4. Οι μαχητές / αυτοί που κατανοούν και ψάχνουν εφαρμόσιμη λύση με εθνικά επωφελές αποτέλεσμα.

    Ο μόνος μαχητής στο θέμα τού χρέους είναι ο archaeopteryx: έχει πιάσει τον ακριβή παλμό τής στιγμής, σκέφτεται λύση, ψάχνει και είπε τα πάντα με έναν αριθμό: 1453.
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_9625.html?showComment=1321879325377#c3188460062858485880

    Δεν είναι όλα τόσο γκρι όσο κάποιοι έχουν επιτύχει βάσει των σχεδίων τους να φαίνεται. Η κατάσταση είναι pitch black. Ή θα παλέψουμε ή θα ξεκινήσει η σκλαβιά για 400 χρόνια - και δεν θα αντέξουμε τόσο. Θα αφανιστούμε. Όποιος πιστεύει πως είμαι ακραίος, έχει ήδη αποδείξει την επιτυχία τού αλλοδαπού iw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ skal

    Έγραψα παραπάνω "τελικά να μου θυμάσαι ότι θα υπογράψει" ... πριν αλέκτωρ.... Mήπως έστειλε την επιστολή ανυπόγραφη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ψυχραιμιαααααααααα!!!!!!
    Τελειωσαν οι "εαυτοι μας".Σειρα εχει η Πατριδα και εδω σπαζοκεφαλιαζομαστε ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σειρα εχει η Γαλλια και προετοιμαζουν και την ...Γερμανια.ε! ρε Ελλαδα τι κανεις...κινεις τα παγκοσμια νηματα...
    ΥΓ
    Τεραστιες οι εκκροες κεφαλαιων απο Γαλλια εν οψει της υποβαθμισης της απο τα παγκοσμια τσακαλια Moodys και Σια η... CIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χελι ειναι ο σαμαρας.Βρηκε πλαγιο τροπο.το ειπε στην ...θεια του να το πει στην πεθερα του που θα το μεταφερει στην γυναικα του για να το ανακοινωσει στο παιδι του.Αρκετη μπερδεψια για να χαθει το νημα στην διαδρομη του.Χελι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τελειωσαν οι "εαυτοι μας". (Sterg)

    Δεν καταλαβαίνω τί θες να πεις με αυτό, αλλά ελπίζω να μη συμμερίζεσαι αυτούς τούς γνωστούς-αγνώστους που πριν από λίγο καιρό άρχισαν τις απειλές και σήμερα τα μπραβιλίκια και τις λοιπές πρακτικές τού υποκόσμου για να με τρομοκρατήσουν, αν όχι κάτι περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τελειωσαν οι "εαυτοι μας". (Sterg)

    Ε! Δεν γινεται να μεταφραζω συνεχεια τα ελληνικα στα ελληνικα.
    Τελειωσαν οι πραξεις για την παρτη μας,αυτο ειναι το...μεταφρασμενο κειμενο.Σε θεωρω ελληνα .Πως σου περασαν αυτα απο το νου σου βρε παιδι μου???? Π{ιστευα οτι συγκαταλεγεσαι σε αυτους που δεν εχουν αναγκη τετοιων μεταφρασεων.Μη το καταντησουμε εδω σχολη βεγγου ξενων γλωσσων οπου τους μαθαινε να μιλανε ελληνικα σπασμενα για να συννενοουνται στην...αγγλικη γλωσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. >>Πως σου περασαν αυτα απο το νου σου βρε παιδι μου????<<
    Ευχαριστώ για την απάντηση - ελήφθη...

    >>Σε θεωρω ελληνα.<<
    Με... θεωρείς;!!!

    >>Μη το καταντησουμε εδω σχολη βεγγου ξενων γλωσσων οπου τους μαθαινε να μιλανε ελληνικα σπασμενα για να συννενοουνται στην...αγγλικη γλωσσα.<<
    Ε πες το ότι είσαι εκπαιδευτής στον ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ...
    Τώρα εξηγούνται τα παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτή είναι η δική μου άποψη .

    http://euxrooufrontis.blogspot.com/2011/11/blog-post_23.html

    Ισως τελικά να αποδειχθεί ότι όλο αυτό , είναι ένα κόλπο για να γυρίσει το πολίτικό σύστημα στο παλιό και βολικό μαντρί του , χωρίς φυσικά τον 'κακό' Σαμαρά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.