13/11/11

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης αναγνωρίστηκε από την Οργάνωση ECOSOC

31 Ιουλίου 2006
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης ΕΟΤΔΘ που είναι η ηγετική οργάνωση των 29 Συλλόγων Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο κέρδισε το δικαίωμα αντιπροσωπεύσεως στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών. Η ΕΟΤΔΘ καταγράφθηκε στο Συμβούλιο σαν μέλος 7. τουρκική οργάνωση.


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης από το 1988 όπου και ιδρύθηκε εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει εθελοντικά τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αναγνωρίστηκε από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών σαν η 7. τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ΕΟΤΔΘ κερδίσει έτσι και το αξίωμα σαν η πρώτη οργάνωση Τούρκων Δυτικής Θράκης αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη. Έτσι η ΕΟΤΔΘ κερδίζει το δικαίωμα να δημιουργήσει αντιπροσωπία στα κέντρα των Ηνωμένων Εθνών όπως στην Νέα Υόρκη, Βιέννη και Γενεύη. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΟΤΔΘ που συγκαταλέχθηκε σαν μη κυβερνητική οργάνωση με ιδιαίτερη θέση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών θα συμβουλεύει τα Ηνωμένα Έθνη σε μειονοτικά και σε θέματα περί της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δια της ιδιαίτερης θέσεως της θα μπορεί να παίρνει ενεργό μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συμβούλια των Ηνωμένων Εθνών.

Η καλύτερη απάντηση στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης ο κύριος Χαλίτ Χαμπίμπογλου είπε ότι η Ελλάδα με την απαγόρευση της τουρκικής λέξεως στο δημόσιο τομέα και με το κλείσιμο των συλλόγων μας που διαθέτουνε την ονομασία τούτη πήρε την καλύτερη απάντηση με την αναγνώριση της οργανώσεως μας που περιέχει την τουρκική ονομασία από τα Ηνωμένα Έθνη και συνεχίζοντας τόνισε ότι η χώρα μας Ελλάδα χρόνια τώρα προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα σε διεθνές επίπεδο να μας δείξει ακραίους και να λασπώσει την ειρηνική μας διάθεση στην αναζήτηση λύσεων στα μειονοτικά μας προβλήματα. Σαν ομοσπονδία με τις δραστηριότητες μας στις οργανώσεις που ανήκουνε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στα Ηνωμένα Έθνη καταφέραμε να μεταβιβάσουμε τα προβλήματα μας στην διεθνή κοινή γνώμη με τον καλύτερο τρόπο. Με την ανακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης σαν μια μη κυβερνητική οργάνωση αποδεικνύεται ότι η ομοσπονδία μας αναζητεί με ειρηνικούς μεθόδους λύσεις στα μειονοτικά της προβλήματα. Ελπίζουμε την επιστροφή της Ελλάδος από την λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί εναντίων της ομοσπονδίας.

Το ECOSOC το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών είναι το ύψιστο σκαλί που μπορούνε να φτάσουνε οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, έχει δώσει σε 2719 μη κυβερνητικές οργανώσεις ιδιαίτερη θέσει στον οργανισμό της. Επιτρέπεται να πάρουνε θέσει στην οικογένεια του οργανισμού οι οργανώσεις με ειρηνικές διαθέσεις που είναι ανεξάρτητοι από τις κυβερνήσεις τους, χωρίς τον στόχο κερδοφόρων οφελών και με δημοκρατικούς μηχανισμούς αποφάσεων. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανήκουνε στην οικογένεια του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών μπορούνε να χρησιμοποιούνε την φρασεολογία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού με Ιδιαίτερη Θέση στον Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών στις επίσημες αλληλογραφίες της, κάτι που τους δίνει κύρος σε διεθνές επίπεδο.
http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=2450 

1 σχόλιο:

  1. Εμείς κάναμε πάντοτε τη ζωή τους όσο ευκολότερη γινόταν και η ελληνική Πολιτεία ξεπέρασε πολλά νομικά αγκάθια για αυτόν τον λόγο.
    Ακραίοι δείχνονται συνεχώς εκείνοι που προκαλούν με κάθε τρόπο.
    Ας κάνουν όσους Συλλόγους θέλουν. Ομως εθνικά δικαιώματα δεν έχουν, αν και ξέρουμε ότι προσπαθούν να τα αποκτήσουν εξ υφαρπαγής.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.