18/11/11

O Φαήλος απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη! Το σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος άρχισε κάτι πολύ μεγάλο!!!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής, αναφερόμενος στον φίλο του προέδρου της ΝΔ, Φαήλο Κρανιδιώτη, είπε:
«Είναι όψιμος Νεοδημοκρατης. Γνωρίζω τους αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, όχι όμως και για τη ΝΔ. Γι'αυτό δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές στη ΝΔ».
Παράλληλα, ο Κυριάκος έκανε λόγο για πρόσωπα χωρίς θεσμική ιδιότητα, που δεν βοηθούν την προσπάθεια της ΝΔ, καθώς προκαλούν διχασμό, αντί σύνθεσης στο κόμμα.
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε στο Αντινιούζ:

“Το ποια είναι η πλειοψηφία της λαϊκής πατριωτικής μας βάσης το απέδειξε η 29 Νοεμβρίου 2009 και η συντριπτική νίκη του Αντώνη Σαμαρά. Τους βουλευτές έχει δικαίωμα να τους κρίνει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Πρωτίστως δε οι απλοί πολίτες που τους εκλέγουν, όπως εγώ, ο τελευταίος από τους 800.000.
Όποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική. Ήταν και είναι για την εθνικά πολιτική, την συμπαράσταση στον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στο Αρμενικό και Κουρδικό Κίνημα. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, την Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος. Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του.
Εγώ πάντως στις 9 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, το οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποιοι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται“.

9 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον κ. Κρανιδιώτη. Οι αριθμοί όμως βγαίνουν άλλοι αντί άλλων στο ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ρε, πώς κάνετε έτσι; Αφού έτσι κι αλλοιώς σε λίγο θα είσαστε σε διαφορετικά κόμματα (κάτσε να γίνει και το τουρλουμπούκι στην πασοκάρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ρωτήσει ο κ. Κρανιδιώτης για πιό λόγο ο κ. Τσουκαλάς γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας επί κυβερνήσεως ΝΔ και νυν Ευρωβουλευτής, με αναφορά του στον εισαγγελέα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

    Διαβάζουμε στο Ιn.gr (http://news.in.gr/greece/article/?aid=946886)
    Αθήνα 12 Okt. 2008
    Την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να ζητήσει εντός των προσεχών ημερών από τη Βουλή ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής ο βουλευτής της ΝΔ φέρεται να σχετίζεται με υπόθεση επιδοτήσεων στο πλαίσιο του Γ ΚΠΣ προς την εταιρεία IVEN, υπόθεση την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη.

    Απντώντας, ο Κ.Μητσοτάκης ρίχνει «καρφιά» κατά του γγ Έρευνας και Τεχνολογίας Γ.Τσουκαλά την εποχή που υπουργός Ανάπτυξης ήταν ο Δημήτρης Σιούφας, καθώς ο κ. Τσουκαλάς έστειλε την υπόθεση IVEN στον εισαγγελέα.

    Σε δήλωσή του ο Κ.Μητσοτάκης που μεταδόθηκε από το Mega, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Το να ανάγεται όμως μία διαφωνία για το τι συνιστά καινοτομία σε ποινική υπόθεση ανήκει στη σφαίρα του παραλογισμού, πόσο μάλλον όταν από αυτή την ιστορία το ελληνικό Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ζημιώθηκαν ούτε κατά ένα ευρώ».

    Οι εισαγγελικές Αρχές φέρονται να εξετάζουν αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για υπόθεση που αφορά το διάστημα 2001-03 και σχετίζεται με επιδοτήσεις στο πλαίσιο του Γ ΚΠΣ από μη νόμιμους χειρισμούς της εταιρείας, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, ύστερα από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία IVEN υπέδειξε την ένταξη εταρειών σε πρόγραμμα ενίσχυσης «θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων» από τις οποίες καμία δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, όσα εισέπραξε η εταιρεία με τη μορφή δαπανών τελικά τα επέστρεψε την τελευταία 3ετία και συγκεκριμένα ποσά της τάξης των 2,2 εκατ. ευρώ.

    Οι «θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων» είναι δομές υποδοχής νέων εταιρειών που δραστηριοποιούνται συνήθως στον κλάδο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

    Μετά τις εκλογές του 2004 ο κ. Τσουκαλάς αμφισβήτησε το νόμιμο των δραστηριοτήτων της εταιρείας με αποτέλεσμα η IVEN ΑΕ να τεθεί σε εκκαθάριση. Ο κ. Τσουκαλάς μιλώντας στο Mega επέμεινε ότι σωστά έθεσε το θέμα στη Δικαιοσύνη.

    Αντιδράσεις ΣΥΝ και ΛΑΟΣ

    «Όταν ο κύριος Καραμανλής ως αντιπολίτευση έπαιζε το ρόλο του αρχιερέα της κάθαρσης, φαίνεται ότι κάποιοι από τα μεγάλα τζάκια της ΝΔ σπούδαζαν από τότε ως αρχιδιάβολοι της διαπλοκής. Το φυτώριο που γεννά διαπλοκή και σκάνδαλα είναι ο συναινετικός νεοφιλελεύθερος δικομματισμός...» δήλωσε από την πλευρά του Συνασπισμού το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Δημήτρης Στρατούλης.

    Eρωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ξανά μπλεγμένος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά μάννα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα, κουμπάρο, μπατζανάκη και οποιουδήποτε άλλου συγγενή. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, κάποιος από το σόι κρύβεται από κάτω».

    Newsroom ΔΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια, όταν διαβάζει κανείς αυτά, πόσο μπορεί να ενδιαφέρουν οι γελοίες κοκορομαχίες των παραπάνω κομματανθρώπων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ioannes και οποιονδήποτε άλλο έχει πρόβλημα με την απεικόνιση αριθμών. Έχει πρόβλημα ο firefox τουλάχιστον με κάποιες γραμματοσειρές (fonts) που χρησιμοποιούνται στις αναρτήσεις. Σα προσωρινή λύση μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή του firefox που λέει να διαλέγουν οι ιστοσελίδες τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιούν. Ακόμα καλύτερα όμως θα ήταν να χρησιμοποιούνται άλλες γραμματοσειρές για τις αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι ωραία αυτά τα πράγματα, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ίσως είναι αποπροσανατολιστικά. Αυτές οι διαμάχες φαντάζουν ανούσιες όταν δει κάποιος την ανάρτηση στην οποία παραπέμπει ο Nativist, ή την ανάρτηση Χωρίς λόγια....

    Από την άλλη, ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τα λόγια του Φαήλου Κρανιδιώτη ; Το θέμα είναι αν συμφωνεί ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Οι επιλογές των Τομεαρχών του κόμματός του τα τελευταία 2 χρόνια, οι πολιτικές του κινήσεις σχετικά με τον έλεγχο του Χρέους, την ψήφιση του νόμου για το Τζαμί, του μεσοπρόθεσμου, η αναγνώριση της κατάπτυστης δανειακής ως «αναπόφευκτης», η πρόθεση υπερψήφισής της, η συμμετοχή στην κυβέρνηση πασοκ-λαος, γιατί περί αυτού πρόκειται, ας μην παίζουμε με τις λέξεις, η ημι-διαγραφή άρα και άρνηση των σοβαρότατων καταγγελιών του Πάνου Καμμένου, πάλι παίζουμε-παίζουν με τις λέξεις, εννοείται, δείχνουν ότι ίσως στο τέλος του δρόμου τα λεγόμενα του ΦΚ δεν λάβουν την υποστήριξη που τους πρέπει. Ίσως.

    Περαιτέρω, ας μην ξεχνάμε, η νδ, όπως και το πασοκ, και τα λοιπά υποστυλώματα του πολιτικού συστήματος, έχουν πια τελειώσει .... έχουν όμως το θράσος να λαμβάνουν κι άλλα υπέρογκα δάνεια - επιδοτήσεις, εις βάρος του προϋπολογισμού ΜΑΣ, βασισμένα στα ποσοστά τους του 2009, ποσοστά που ούτε στα πιο κραυγαλέα όνειρά τους δεν θα ξαναδούν.

    Είναι σαφές ότι οι ψηφοφόροι του ΑΣ στις εσωκομματικές του 2009 αλλά και στις δημοτικές εκλογές του 2010 άλλα του «υπέδειξαν», άλλα περίμεναν. Σίγουρα του έδωσαν το δικαίωμα να είναι επικεφαλής στο κλουβί με τις τρελές, με την άρρητη όμως αλλά ταυτόχρονα σαφή εντολή να το «καθαρίσει» από τα παγώνια της πολιτικής που το μόνο που καταφέρνουν είναι να εμπνέουν άφθονο γέλιο στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι είναι αετοί. Ας μην παραπονιέται κανείς τώρα αν οι «τρελές» είδαν συγκυβέρνηση και χάρηκαν, και αποφάσισαν να διεκδικήσουν λόγο, πούλιες, παγιέτες, και «μεγαλεία» κυβερνητικά.

    Είναι αργά πια, η ηγεσία, που δεν στάθηκε στο ύψος μιας Ελληνοπρεπούς ηγεσίας όταν ήταν καιρός, είναι πια κλειδωμένη στο κλουβί. Μαζί με όλες τις τρελές. Οι εξαιρέσεις του κανόνα, που απλά τον επιβεβαιώνουν, όπως ο ΦΚ, ίσως μια μέρα ξεμείνουν από πίστη και απλά δραπετεύσουν, όπως πολλοί πολίτες που πίστεψαν στον ΑΣ, και ένιωσαν μετά τις παλινωδίες του πολιτικά ορφανοί, προς αναζήτηση άλλων επικεφαλής των ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ τους /μας αναφορικά με την εκνευριστικά όμορφη αλλά και εξοργιστικά παράξενη ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    Η κρίσιμη μάζα των Ελλήνων που ολοένα αυξάνεται, και που πιστεύω χωρίς καμία αμφιβολία ότι θα αποκαταστήσει την ΑΛΗΘΕΙΑ, ίσως είναι τώρα φιμωμένη, αλλά ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της. Θα εκφραστεί όπως πρέπει, όταν πρέπει, και τότε και οι «γόνοι» που νομίζουν ότι η άσκηση πολιτικής στην Ελλάδα είναι κληρονομούμενο τσαντίρι, θα μπουν στο κουτί με τα lego, όπου ανέκαθεν ανήκαν, αλλά και οι αφοσιωμένοι και έντιμοι Έλληνες θα έχουν την δική τους βάση έκφρασης, που δεν θα μπορεί να υπονομευτεί από κανέναν πολιτικό «ηγέτη» που δεν στάθηκε ικανός να πράξει το ελάχιστο : να κάνει σωστές πολιτικές επιλογές και να τιμήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρίκα, απόλυτα λογικά (όσο και φορτισμένα) αυτά που γράφεις. Ιδιαίτερα επειδή είσαι τού χώρου και είχες (έχεις) επενδύσει κάποιες προσδοκίες σε όλα αυτά. Εγώ από την άλλη, που δεν είμαι τού χώρου (και για να πω την αμαρτία μου δεν βλέπω να με καλύπτει ουσιαστικά κανένας από τούς υπάρχοντες χώρους), έχω μια πιο αποστασιοποιημένη οπτική (εξίσου υποκειμενική αν θέλεις). Δέξου λοιπόν μια τρίτη ματιά από έναν outsider.

    Καταλαβαίνω από τα σχόλιά σου ότι η σχέση σου με τον ηγέτη τού χώρου σου περιγράφεται κάπως έτσι. Γενικότερα, αν σερφάρεις στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσεις ότι κι άλλοι από άλλους χώρους είχαν ανάλογες αντιδράσεις. Αυτό είναι όμως και το μυστικό: Πόσοι ενημερώνονται από το διαδίκτυο; Το 5% τής κοινωνίας; Το 10%; Άντε βαριά - βαριά το 15%. Το υπόλοιπο 85-90% από πού ενημερώνεται; Μα από τα ΜΜΕ (κανάλια και εφημερίδες) φυσικά. Όλοι αυτοί λοιπόν είναι εκτεθειμένοι στη δικτατορία τής παραπληροφόρησης και τρομολαγνείας που αυτά τα μέσα επιβάλλουν στην κοινωνία. Μοιραία λοιπόν πολλοί από αυτούς την κίνηση Σαμαρά (τη στήριξη τού Παπαδήμου δηλαδή) την είδαν σαν λυτρωτική για την αποφυγή τής άμεσης χρεωκοπίας (για την οποία τούς είχαν πείσει τα ΜΜΕ).

    Αυτή είναι και η εξήγηση τής δημοσκόπησης που δημοσίευσαν χτες τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Σύμφωνα με την οποία ένα 75% τού κόσμου επικροτεί τη συγκυβέρνηση Σαμαρά. Επί πλέον (και σε σύγκριση με την ανάλογη δημοσκόπηση που είχαν δημοσιεύσει το Σεπτέμβριο), στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου παρουσιάζει αύξηση κατά 2% (30-->32) ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει άλλο ένα 6% (24,5-->18,5). Και παράλληλα με αυτά, κατά τις δύο αυτές δημοσκοπήσεις το ποσοστό πρόθεσης για αποχή/λευκό/άκυρο έπεσε από το 49% στο 27%! (είδες πώς δουλεύει η τρομοκράτηση τού κόσμου;). Ο (δημοσκοπικός;) αγώνας τού Σαμαρά τώρα δικαιώνεται...

    Από την άλλη, κακά τα ψέμματα, ο Σαμαράς παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή σαν η μόνη εναλλακτική συστημική λύση. Για τούς δικούς τους λόγους ο καθένας, κάποιοι την προωθούν (Λιβάνης-ΕΠΙΚΑΙΡΑ, Μάκης Κουρής-ΠΑΡΟΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛ. ΤΥΠΟΣ) και κάποιοι την πολεμάνε (ΔΟΛ, Μπόμπολας, Αλαφούζος, Γ. Κουρής - Χατζηνικολάου, κλπ). Αυτό που εισέπραξα εγώ είναι ότι ο Λιβάνης βγήκε μπροστά από τούς άλλους και τούς πρόλαβε με τη δημοσίευση τής δημοσκόπησής του. Είμαι λοιπόν περίεργος να δω σε τι περιθώρια θα μπορούν τώρα να παίξουν οι άλλοι στις κυριακάτικες δημοσκοπήσεις (έτσι ώστε να μην ξεφτυλιστεί τελείως το concept δημοσκόπηση).

    Δεν ξέρω αν σού φαίνονται λίγο ωμά όλα τα παραπάνω, αλλά κάπως έτσι παίζεται το παιχνίδι. Γιατί στα λέω όλα αυτά; Όχι για να σε κάνω να αλλάξεις προτίμηση (δεν καταδέχομαι ένα τέτοιο ρόλο, τον θεωρώ ποταπό, ταιριάζει σε προπαγανδιστές και manipulators), ούτε επειδή έχω να σού προτείνω κάτι άλλο (δυστυχώς δεν έχω), απλά για να μη φορτίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Πιγκουίνε, «με τόσα ψέμματα που ντύθηκαν οι λέξεις» (ωραίο το τραγούδι του Αλκίνοου, αλλά σιγά που θα τους πούμε και .... σ’ αγαπώ, την δουλειά τους θέλουμε να κάνουν, όπως –μας– πρέπει), με τέτοια κατάρρευση προσδοκιών, αναπόφευκτα κάποιες στιγμές τσαντίζομαι και, σε ευχαριστώ πολύ για την παραίνεσή σου και τον κόπο σου με την παράθεση των πληροφοριών να με αποτρέψεις από αυτό.

    Απλά δεν αντέχω τα ψέμματα και τα μισόλογα. Μην εκπλαγείς αν σου πω ότι δεν ανήκω στον χώρο της Δεξιάς, ίσα-ίσα ανέκαθεν ανέδυε για εμένα αυτός ο χώρος μια αίσθηση μούχλας. Δεν ανήκα ούτε ανήκω στην Δεξιά, απλά πίστεψα κάποτε ότι ο ΑΣ μπορούσε να κάνει την διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν με εκφράζει κανένα κόμμα, ούτε έχω ενταχθεί ποτέ σε τίποτα σχετικό, και ούτε πρόκειται. Μοιράζομαι την «αμαρτία» σου γιατί ούτε εμένα δεν με καλύπτει ουσιαστικά κανείς τους. Αν η Αριστερά δεν ήταν βουτηγμένη στις ΜΚΟ, στην λαθρομεταναστολαγνεία και στα αντεθνικά παραληρήματα θα ήταν μια κάποια λύση, αλλά μπα.... Είπαμε, Ζήτω ο Λαός (!) Κάτω το κεφάλαιο (!)... και το κεφάλι... είδαμε τι ωραία που φύλαγε το ΠΑΜΕ το κοινοβούλιο.

    Δεν μου αρέσουν οι συστημικές λύσεις ενός συστήματος που είναι πλέον παραπάνω από φανερό ότι προασπίζεται τα δικά του, και μόνο τα δικά του, συμφέροντα, εις βάρος εκείνων που οι μετέχοντες αυτού ορκίζονται να υπηρετούν, δηλ. ημών των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, είναι η τρομολαγνεία του συστήματος και τα καλά μελετημένα εργαλεία της επιβολής του φόβου και του δήθεν αναπόφευκτου κάποιων επιλογών, που διαμορφώνει τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, αν βέβαια δεχτούμε ότι είναι αξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις που γίνονται και δημοσιεύονται.

    Υποπτεύομαι ότι ο τρόπος που τίθενται οι ερωτήσεις στις δημοσκοπήσεις, πολλές φορές υπαγορεύει και τις «επιθυμητές» απαντήσεις και αποτελέσματα, με σκοπό να επηρεάσει τους αναποφάσιστους «αφού τόσοι θα ψηφίσουν αυτό, δεν μπορεί να είναι κακό, ας το ψηφίσω κι εγώ....». Κάπως έτσι. Παρατηρώ πάντως, σε καθημερινές συζητήσεις με γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους, ότι υπάρχει μια διαδικασία αλληλο-αφύπνισης, έχω εκπλαγεί με την οξύνοια και την αίσθηση αλήθειας στα λόγια ανθρώπων που είναι φανερό ότι δεν έχουν σχέση με το σπορ του διαδικτύου, και αυτό μου δίνει πολλή ελπίδα και ενθάρρυνση.

    Δεν μου φαίνονται καθόλου ωμά αυτά που μου λες, το αντίθετο, συμφωνώ και επαυξάνω, ούτε τα εξέλαβα σε καμία περίπτωση ως προσπάθεια αλλαγής προτίμησης (μου), είναι φανερή η ειλικρίνεια και ευθύτητά σου στην παρουσία σου εδώ. Όπως σου είπα δεν ανήκω στην Δεξιά, αλλά ούτε και πουθενά αλλού. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε, εσύ τουλάχιστον ως Πιγκουίνος ξέρεις καλύτερο κολύμπι, εμένα με βλέπω να αναρωτιέμαι τι χρώμα έχει ο πάτος.

    Εκτός κι αν εμφανιστεί ο Πανοραμίξ και μετατρέψει τον βούρκο σε μαγικό φίλτρο, ή μήπως να γίνουμε όλοι εμείς Πανοραμίξ, αντί να περιμένουμε να μας σώσουν τα φάλτσα του Κακοφωνίξ ; Άμα το πετύχουμε αυτό, και νιώθω ότι κάποια στιγμή θα το καταφέρουμε, τότε θα δούμε, μα τον Όσιρι και μα τον Άπι, ποιος θα γίνει στο τέλος ..... αγριογούρουνο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως ο Σαμαράς κατεψήφισε αυτό τον προϋπολογισμό; Αν ναι, τότε καλά κάνουν και σφάζονται στα γόνατά του και για πάρτη του τα "κοκοράκια".

    Όσοι "πιστοί", καιρός να ξυπνήσετε και να κυνηγήσουμε όλοι μαζί αυτό το ελεεινό σινάφι και τους παρατρεχάμενούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.