3/2/12

Η Ρωσία θα παράγει έξι υποβρύχια το χρόνο από το 2013 και επεκτείνει το χρόνο υπηρεσίας των υποβρύχιων σε λειτουργία

Η Ρωσία θα είναι σε θέση να παράγει έξι υποβρύχια και ένα καταδρομικό αεροπλανοφόρο ανά έτος το 2013, ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Severodvinsk (βόρεια Ρωσία), ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Rogozin.
«Τα εργοστάσια μας θα είναι σε θέση να παράγουν έξι υποβρύχια (πυρηνικά και ντίζελ-ηλεκτρικά) και ένα καταδρομικό αεροπλανοφόρο κάθε χρόνο», δήλωσε ο κ. Rogozin στους δημοσιογράφους.

Το δυναμικό της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας θα ξεπεράσει εκείνο της Σοβιετικής βιομηχανίας που ναυπηγούσε πέντε υποβρύχια ανά έτος, κατέληξε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Η Ρωσία αποφάσισε να άρει προσωρινά την αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους (SSBN) που λειτουργούν σήμερα, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin.

«Η διάρκεια ζωής τους, που σήμερα ορίζεται σε 25 χρόνια, θα επεκταθεί σε 30-35 χρόνια», δήλωσε.


Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα καλύτερα μοντέλα των πυρηνικών υποβρυχίων θα προγραμματιστούν για δύο προληπτικές επισκευές κατά μέσο όρο ετησίως αντί για μία που είναι σήμερα.

1 σχόλιο:

  1. Με βάση τις τελευταίες αλλαγές στο στρατηγικό στρατιωτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας για τα έτη 2011-2020, τα στρατηγικά υποβρύχια τύπου Project 955 Borey θα αυξηθούν κατά δύο και θα φτάσουν τα δέκα συνολικά, ενώ ίδιος θα είναι και ο αριθμός των υποβρυχίων πολλαπλών χρήσεων τύπου Project 885 Yasen. Εκτός αυτού προγραμματίζεται να κατασκευαστούν και συνολικά 20 υποβρύχια ντίζελ διαφόρων ειδών.

    Ρεαλιστικά μιλώντας, όμως, και με βάση ανεπίσημες συζητήσεις αξιωματικών, η Ρωσία δεν διαθέτει αυτήν την στιγμή την παραγωγική δυνατότητα να παραδώσει όλα τα υποβρύχια πριν το 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.