5/2/12

Η ΥΠΕΞ ανέβαλε επίσκεψη του Alain Juppe


Η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε από τον Γάλλο ομόλογό της Alain Juppe να αναβάλει επίσημη επίσκεψή του στη Λευκωσία, που ήταν προγραμματισμένη για προχτές Πέμπτη.
Ο Alain Juppe είχε στο παρελθόν διατελέσει και πρωθυπουργός της Γαλλίας και είναι ένας από τους πολιτικούς οι οποίοι βοήθησαν ιδιαίτερα τη δύσκολη ενταξιακή πορεία της Κύπρου (αρχής γενομένης επί υπουργίας Αλέκου Μιχαηλίδη).

Πιθανολογούμενη αιτία για την αναβολή αυτή ήταν η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που ορίστηκε την ίδια ημέρα.
Σύμφωνα, ωστόσο, με πολιτικούς παρατηρητές, μια τέτοια αιτιολογία δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή για μια μεγάλη χώρα και δύναμη, όπως είναι η Γαλλία, καθώς «κράτη με διεθνές βεληνεκές (και ανάλογη ιδέα για τον εαυτό τους), όπως η Γαλλία, δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τέτοιες συμπεριφορές».
Θέτουν συναφώς το απλό ερώτημα, κατά πόσο θα μπορούσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας να όριζε τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου σε άλλην ημερομηνία, ή, τουλάχιστον, η κ. Μαρκουλλή να απουσίαζε από τη συγκεκριμένη σύνοδο του Ε.Σ.
Επισημαίνουν δε, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έδειξε, με αυτόν τον τρόπο, άλλο «ένα κακό δείγμα γραφής», που δημιούργησε δυσφορία στο γαλλικό ΥΠΕΞ. Λίγες μάλιστα μόνον ημέρες μετά που ο Πρόεδρος Χριστόφιας καθησύχαζε για την πολύ κακή πορεία που πήραν τα πράγματα στο Greentree, λέγοντας ότι θα μας στηρίξουν οι φίλες χώρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας...
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.