14/2/12

Μηνύματα εν μέσω ερειπίων

 της Ελίνας Γαληνού 
Ουδείς αρνείται την κακή πραγματικότητα των βανδαλισμών, οι οποίοι θυματοποιούν για άλλη μια φορά, τους φορολογούμενους πολίτες, καθιστώντας την ατμόσφαιρα κυριολεκτικά αποπνικτική και επικίνδυνη για τους διαδηλωτές. Αλλά και παρ΄όλα όσα έχουν ειπωθεί εκ μέρους των εκάστοτε αρχών μας για παρόμοια φαινόμενα, η κατάσταση παραμένει ίδια. Οι ειρηνικοί διαδηλωτές, οι εν δικαίω αγανακτισμένοι πολίτες, οι έστω-συνειδητά επαναστατημένοι, βρίσκονται στο έλεος κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Τα πραγματικά θύματα δηλαδή της πολύπλευρης ελληνικής κρίσης, δέρνονται και απειλούνται και από τις δύο πλευρές. Και από τους γνωστούς-αγνώστους και από τις δυνάμεις καταστολής!

Μέσα στη Βουλή επικρατεί ένταση και εν μέσω κοινοβουλευτικών ομάδων, αναβρασμός. Το εκβιαστικό δίλημμα, προαναγγελθέν άλλωστε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το βράδι του Σαββάτου, βρίσκεται στη μέση σαν δηλητηριασμένη τούρτα και το ξέρουν όλοι. Κι΄ας προσπαθούν να γλυκάνουν το φαρμάκι μερικοί, σε μια ύστατη προσπάθεια εξευμενισμού της κοινής γνώμης που σίγουρα ξέρουν ότι τους έχει καταδικάσει.
Η δανειακή σύμβαση, με τους όρους που την συνοδεύουν, προωθείται προς υπογραφή και βρίσκεται ήδη αναρτημένη στο διαδίκτυο. "Μετά απ΄αυτό τι;" αναρωτιέται ο κόσμος εύλογα. ¨"Ναί αλλά και χωρίς αυτήν, τι;" ανταπαντούν κάποιοι. Και αυτό το μήνυμα μας ήρθε από προχτές εξ Εσπερίας και απλώς, ο πρωθυπουργός το επικύρωσε με το διάγγελμά του, υπενθυμίζοντας ότι διακυβεύεται η παραμονή μας στο ευρώ και όσοι δεν το καταλαβαίνουν, δημαγωγούν επικίνδυνα. Βεβαίως, πάσης φύσεως προπαγάνδες είναι επικίνδυνες και αντιπαθητικές γενικά. Φτάσαμε όμως να θεωρείται δημαγωγία επικίνδυνη, ο σκεπτικισμός κάθε ανήσυχου πολίτη που βλέπει μακριά, ή κάθε πολιτικού που σέβεται τους ψηφοφόρους του και τη συνέπεια του λόγου του; Τότε, πολύ καλά μας κάνουν οι ξένοι και μας φέρονται έτσι!  Διότι είναι πια σαφές ότι δεν μας υπολογίζουν και γι΄αυτό μας τρομοκρατούν από την εξπρές διαταγή που δόθηκε από το Βερολίνο την Παρασκευή το βράδι.. "Η κάνετε ό,τι σας λέμε, ή κανονίστε την πορεία σας μέσα σε μια άτακτη χρεωκοπία.." Και αμέσως, άρχισαν οι περιγραφές για το τι θα συνέβαινε αν καταλήξουμε έτσι. Ελλειψη βασικών αγαθών, φαρμάκων, αδυναμία πληρωμής συντάξεων...Τέλειο μίγμα παραλυτικού εκβιασμού, που στοχεύει ακριβώς πάνω στα αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Μπράβο Ευρωπαίοι! Γράψατε ήδη την πρώτη πράξη καταδίκης της Ευρωπαικής Ενωσης των αξιών που κάποτε εμπιστευτήκαμε, σε σημείο να δηλώνουμε περήφανα και άφοβα, "ναί, ανήκουμε στη Δύση...".
Αλλά κάπως έτσι συμβαίνει, όταν ο απέναντί σου, σε βλέπει αδύναμο, γεμάτο ενοχικά συμπλέγματα και υποταγμένο. Σίγουρα, η φάση που βρεθήκαμε δεν είναι η καλύτερη και άρα, το να σηκώσουμε μύτη στους δανειστές μας, δεν είναι και τόσο εύκολο ούτε ανώδυνο. Υπάρχει όμως και ένα όριο σε όλα, όσο κι΄αν προσπαθούμε να εκλογικεύσουμε αυτήν την κατάσταση στην οποία συρόμαστε, εκόντες άκοντες. Μακάρι να το καταλάβαιναν αυτό οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Και αντί να αντιμετωπίζουν εμάς τόσο βίαια, ας δούν καλύτερα πώς θα αντιμετωπίσουν εκείνοι, τις αδηφάγες ορέξεις των αγορών που δεν χαρίζονται σε κανέναν. Είδαμε άλλωστε με πόση αγωνία περίμεναν την χτεσινή ψήφο από το ελληνικό Κοινοβούλιο, για να σταθμίσουν τις πρώτες αντιδράσεις από τις αγορές που άνοιγαν από στιγμή σε στιγμή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.