17/2/12

Σταθερά πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Σταθερά πέμπτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα». Πρώτο κόμμα, με απώλειες, η Νέα Δημοκρατία ενώ δεύτερο κόμμα προβάλλει η Δημοκρατική Αριστερά.
Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό εκλογικής επιρροής της ΝΔ διαμορφώνεται στο 27,5% (από 30,5% τον Ιανουάριο), δεύτερο κόμμα εμφανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά με 16% (από 13%) και ακολουθούν ΚΚΕ με 14% (από 12,5%) και ΣΥΡΙΖΑ με 13,5% (από 12,5%). Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 11% (από 12%), ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. υποχωρεί στο 4,5% (από 6% στην προηγούμενη μέτρηση).
Σταθεροποίηση για τους Οικολόγους Πράσινους στο 3,5%, υψηλό ποσοστό και πάλι για τη Χρυσή Αυγή στο 2,5%, την ώρα που Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών και Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνουν ποσοστό 2%. Αποχή, λευκά και άκυρα φθάνουν συνολικά στο 31,8%.
«Όλες οι αριστερές, οικολογικές και προοδευτικές δυνάμεις που καταψήφισαν το μνημόνιο Νο2, πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα. Να διεκδικήσουν μαζί τη νίκη στις εκλογές και τη διακυβέρνηση του τόπου», υπογράμμισε σε δήλωσή του με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «όσο η ευρεία αριστερά παραμένει διαιρεμένη, θα βασιλεύει και θα θερίζει η άγρια, υφεσιακή, άδικη και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου».
«Διαφορές υπάρχουν», αναγνώρισε, «αλλά μπορούμε και πρέπει να τις υπερβούμε προτάσσοντας τα πολύ περισσότερα σημεία σύγκλισης. Μόνο "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει"», παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης και ζήτησε «κλιμάκωση της κοινωνικής πίεσης για ευρύτατη συσπείρωση τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.