18/2/12

«Σύμφωνο Αν. Μεσογείου» κατά της Τουρκίας προτείνει το Ισραήλ

Την δημιουργία ενός βαλκανικού «άξονα» Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ο οποίος μαζί με την Κύπρο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην Τουρκία βλέπουν διπλωμάτες στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post το Ισραήλ βλέπει την Κύπρο ως ένα στρατηγικής σημασίας περιφερειακό συνεργάτη με τον οποίο η ενδυνάμωση της συνεργασίας αποτελεί προτεραιότητας της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής.

Η ιδέα αυτή που αρχίζει σταδιακά να διαμορφώνεται σε μία εναλλακτική πρόταση για την εξέλιξη των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, θυμίζει έντονα τη Βαλκανική Συμμαχία του 1912 όπου και πάλι βασικός στόχος ήταν η αντιμετώπιση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από τις τέσσερις χριστιανικές χώρες των Βαλκανίων.

5 σχόλια:

  1. Ελπιζω να μην κανει κανεις τη μακακια αυτή .... Δεν ειναι τα πραγματα οπως φαινονται. Οι ευκαιριακες αυτες συμπαραταξεις δεν εχουν δοκιμαστει και ειναι εξαιρετικά επικινδυνες διοτι δεν υπαρχει "a way out".

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ , ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ << WAY OUT >> ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα έχουν κινδύνους. Και η τωρινή κατάσταση έτσι όπως έχει, δεν είναι ακίνδυνη, αλλιώς δεν θα απασχολούσε κανέναν.
    Οσο για το ότι δεν έχει ξαναδοκιμαστεί αυτό που συζητείται τώρα, δεν αποτελεί απαραίτητα αποτρεπτικό επιχείρημα για λόγους επικινδυνότητας.
    Κάθε καινούρια αρχή άλλωστε, είναι φυσικό να ξαφνιάζει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ανοίξουμε τα μάτια μας θα δούμε στρατιωτικές βάσεις των Τουρκομογγολων σε Αλβανία-Σκόπια, προετοιμασίες στρατιωτικές και προκλήσεις σε Αιγαίο-Κύπρο.
    Απο την άλλη έχουμε για πρώτη φορά σύγκληση τεραστίων συμφερόντων απο ένα ισχυρό κράτος της περιοχής το οποίο νιώθει ασφυξία μετά την Αραβική άνοιξη και το νταβατζή της περιοχής που το παίζει μάγκας όταν έχει τις πλάτες των ΗΠΑ και των εσαεί ομοφυλλοφύλων(Αγγλων).
    Εάν δεν ήταν παρών το Ισραήλ στη Κύπρο θα έμπαινε γαιοτρύπανο; ή θα γινόταν η΄΄γαργάρα΄΄ των s-300;
    Τελικά επειδή δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα είναι οφθαλμοφανές το αυτονόητο και όσοι επιχειρηματολογούν περί του αντιθέτου μας θυμίζουν τα λαμόγια που φωνάζαν για το Σχ, Ανάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.