20/2/12

«Στηρίζει» το ψευδοκράτος η Ε.Ε…


ΤΟδιαδικτυακό έντυπο ΕuΟbserver δημοσιεύει άρθρο γνώμης του George Κyris, καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στα Πανεπιστήμια του Warwickκαι Μanchester με τίτλο: « Βόρεια Κύπρος -η άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής», σχετικά με το ρόλο της Ε.Ε. στη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
Σύμφωνα με το συντάκτη, το πιο σημαντικό όργανο βοήθειας για τους Τουρκοκυπρίους, είναι ο κανονισμός χρηματοδοτικής βοήθειας. Η Ε.Ε. το 2006 προσέφερε 259 εκατ. ευρώ για να φέρει τους Τουρκοκυπρίους πιο κοντά στην Ένωση, βασισμένη σε μια στρατηγική παρόμοια με αυτή των προηγούμενων διευρύνσεων. Μέχρι στιγμής, η εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, έχει επηρεάσει θετικά το περιβάλλον και τις αγροτικές και οικονομικές δραστηριότητες. Η βοήθεια προς την κοινωνία των πολιτών ήταν επίσης πολύ σημαντική.

Ο συντάκτης αναφέρεται στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, ο οποίος στοχεύει επίσης στην προώθηση της τουρκοκυπριακής οικονομίας.

Στα πρόσφατα χρόνια, υπήρξε μια αύξηση του τουρκοκυπριακού εμπορίου με την ελληνοκυπριακή πλευρά, από το 1 δισ. ευρώ το 2004, στο επίπεδο των 5,4 δισ. ευρώ το 2010. Από το 2005, Ομάδα Επαφής Υψηλού Επιπέδου, βοήθησε επίσης τους Ευρωβουλευτές, να πραγματοποιούν συναντήσεις με τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς και τις ΜΚΟ.
http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.