22/2/12

ΔΗΛΩΝΕΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΗΣ Πάγκαλος: Το Δημόσιο χρεοκόπησε, όχι η Ελλάδα



«Φεντεραλιστής ευρωπαίος» και υπ΄αυτή την έννοια υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας δηλώνει με συνέντευξη του στο Europe 1, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της και να μην έχει σωθεί ακόμη, αλλά θα παραμείνει στο ευρώ, ενώ αναγνωρίζει ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε πόστα εξουσίας, όπως ο ίδιος, φέρουν ευθύνη για την κατάσταση της χώρας.


Αναγνωρίζοντας ότι η εποπτεία μεταφράζεται σε απώλεια κυριαρχίας και ότι αυτό συνιστά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την πλειοψηφία-ίσως- των Ελλήνων, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνει ότι ο ίδιος είναι «υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας» και χαρακτηρίζει τον εαυτό του περισσότερο «φεντεραλιστή ευρωπαίο».

3 σχόλια:

  1. Από πού αντλεί αυτήν την αυτάρκεια και την άνεση ο Πάγκαλος; Πολλοί αισθανόμαστε πρώτα Έλληνες και υπό προϋποθέσεις Ευρωπαίοι. Έχουν αρνηθεί άραγε στη Δύση ό,τι τους οδήγησε στο ναζισμό ή στο φασισμό; Κι αν όχι πώς εμείς προτρέχουμε και δηλώνουμε Ευρωπαίοι; Είναι αρκετά 60 χρόνια για να αλλάξουν νοοτροπίες λαοί που κατέστρεψαν τον πολιτισμό δυό φορές τον εικοστό αιώνα; Κι αν όχι τότε πώς εμείς δηλώνουμε Ευρωπαίοι; Πράγματι δεν είμαστε καλοί μηχανολόγοι, δεν φτιάχνουμε τάνκς και κανόνια, συνειδητοί φονιάδες όμως δεν είμαστε γι᾽αυτό και όταν πολεμάμε προασπίζουμε πάντα τον πολιτισμό απέναντι στη βαρβαρότητα. Πολύ φοβάμαι ότι και αυτή τη φορά οι αδελφοί του Πάγκαλου στη Δύση θα κλείσουν το μάτι στους Τούρκους και θα επαναληφθεί το γνωστό σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δε μας λέει ο πατέρας της σοπράνου, θα συνεχίσει και η κόρη του το επάγγελμα του ιδιωκτήτη βοσκοτόπων? θα την επιφορτήση και την κόρη του τη διαχρονικότητα της ανομίας, να ξέρουμε να τη ψηφίσουμε μη πάει άδικα η ασυλία της καρέκλας στη βουλή, γιατί ο Φραγκιουδάκης δε μας τα λέει καλά, Συγγρίνετε το έγγραφο του γραμματέα Ελ. Φραγκιουδάκη από τις 8 Μαίου1997, ούτε και για το Καρατζαφέρη, αλλά οι πολιτικές λαμογιές δεν είναι ευθύνη των πισινών που κάθονται στο άσυλο της καρέκλας στη βουλή!

    Άλλο τώρα το πως προηλθε το κάθε συμβόλαιο του κάθε τσομπαναραίου της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ P.G
    Οχι, σίγουρα εμείς δεν αναπτύξαμε ποτέ μας βαρβαρότητα γιατί δεν βγαίνει από μέσα μας. Μόνο φωνακλάδες γινόμαστε κάπου-κάπου μεταξύ μας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.