6/2/12

Περί αξιοκρατίας στο Δημόσιο Τομέα...


"Το μέλλον των εφοριακών, βρίσκεται εδώ και καιρό, κάτω από καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας. Απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, βάρβαρες μειώσεις μισθών. Μόνιμη η επιχειρηματολογία της εκάστοτε εξουσίας, περί διαφθοράς, αναξιοκρατίας και αναποτελεσματικότητας.
Μόνιμη επίσης και η απουσία αναφοράς στις αιτίες, που δημιουργούν όλη αυτή τη την κατάσταση. Προφανώς γιατί, για τις κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, για όλα τα κακά την ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι!
Μιλάνε για αναξιοκρατία (ποιοι άραγε;;) και επικρίνουν (ουσιαστικά καταργούν) το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, λες και δεν διορίζονταν αυτά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις (με τη συμμετοχή φυσικά και των κυβερνητικών συνδικαλιστών). Λες και δεν χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι, χρόνια τώρα, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια για τη ''νομιμοποίηση'' αποφάσεων που λαμβάνονταν σε υπουργικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά γραφεία. Και για να «αποκαταστήσουν» τη χαμένη αξιοκρατία για την οποία τόσα χρόνια «παλεύουν», εφεύραν το θεσμό του «παντογνώστη», «πάνσοφου» και κυρίως «δίκαιου» υπουργού, ο οποίος διορίζει με μια υπουργική απόφαση του, εκατοντάδες προϊσταμένους. Αλήθεια:

• Με ποια κριτήρια έγιναν οι πρόσφατες τοποθετήσεις;
• Ποιοι εισηγήθηκαν (στο βαθμό που ο υπουργός δεν έχει προσωπική άποψη για τον καθένα από αυτούς) τις συγκεκριμένες κρίσεις;;
• Ο τρόπος στελέχωσης των υπηρεσιών μας, συνεπάγεται ταυτόχρονα και την ανάληψη της ευθύνης (απ' την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας), για τις όποιες δυσλειτουργίες, αναποτελεσματικότητες ή φαινόμενα διαφθοράς που τυχόν παρατηρηθούν και στο μέλλον ή αυτά θα βαραίνουν (εξ ορισμού πάντοτε) το σύνολο των εφοριακών; Εκτός και αν, όταν η πολιτική ηγεσία επιλέγει τα ''δικά της παιδιά'', απλά ''ασκεί διοίκηση'', αλλά όταν αυτά αποδεικνύονται κατώτερα των αναγκών της θέσης τους ή εμπλέκονται σε φαινόμενα διαφθοράς, την ευθύνη έχουν συνολικά οι εφοριακοί.
Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή περί αυτοκάθαρσης (με αφορμή τις αποκαλύψεις για ύπαρξη κυκλωμάτων στη βόρεια Ελλάδα, στα οποία φέρονται να εμπλέκονται εφοριακοί) είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που σκέπτονται και πράττουν καθώς και για την άρνησή τους να αναλάβουν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες, για τις αποτυχημένες επιλογές τους. Κυρίως όμως αποκαλύπτουν την σθεναρή άρνησή τους να συμπεριλάβουν στην πολιτική τους την διαφάνεια και την αξιοκρατία."

1 σχόλιο:

  1. Οταν ομως αρρωστησει καποιος και βρεθει στην θεση την μειονεκτικη εναντι του γιατρου τοτε θα κατεβασει το κεφαλι και σαν παιδι του Δημοτικου θα πουλησει και θα δωσει για να σωσει το τομαρι του διοτι εκεινη την ωρα και αυτος συνενοχος στην διαφθορα ειναι εστω και αν εκβιαζεται εμμεσα η και αμεσα για να κερδισει λιγα χρονακια η και μηνες μονον απο την κενη περιεχομενου ζωη του πηγαινοντας με το φακελλακι να εξαγορασει τον χαρο και να τον στειλει αλλου ,εκει που δεν εχουν να πουλησουν για να εξαγορασουν ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.