7/2/12

Στρατιωτική Βάση στην Κύπρο ζητά το Ισραήλ

Απο την ημέρα της ανακοινώσεως της επίσκεψης του ισραηλινού Πρωθυπουργού  Μπενιαμίν Νετανιάχου στις 16 Φεβρουαρίου, (σε μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη.στην Κύπρο) πλήθος δημοσιευμάτων σε ισραηλινές, Κυπριακές και τουρκικές εφημερίδες και ιστότοπους κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατιωτική βάσης των Ισραηλινών στην Κύπρο.Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια γενική αναφορά της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz η οποία επεσήμανε ότι ένα από τα δύο θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες κατα την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού είναι -κατά πάσα πιθανότητα- και το ισραηλινό αίτημα να επιτραπεί σε αεροσκάφη της χώρας να σταθμεύουν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» (η οποία και είχε δημιουργηθεί για να σταθμεύουν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη) στην Πάφο.
Αυτό το δημοσίευμα αποτέλεσε αντικείμενο υπερβολικής προβολής στα τουρκικά ΜΜΕ κάτι που αμ΄τι άλλο καταδεικνύει την ανησυχία της Αγκυρας για μια τέτοια εξέλιξη.. 

Μέσα σε αυτο το κλίμα έρχεται να προστεθεί σημερινό δημοσίευμα της Ισραηλινής Εφημερίδας Jerusalem Post  στο οποίο και γίνεται λόγος για την εγκατάσταση βάσης με σκοπό να παρέχει υποστήριξη στις δυνάμεις της IAF κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή.Παράλληλα γίνεται λόγος και για το ενδεχόμενο προστασίας των περιοχών της Μεσογείου Θάλασσας  με μεγάλο ενεργειακό ενδιαφέρον για το Ισραήλ. 


4 σχόλια:

  1. Το Ισραήλ οφείλει μια συγγνώμη στην Ελλάδα και την Κύπρο -
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_2722.html#.TzFo5ch58xg
    Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο πιο χαμηλα μπορει να πεσει η Κυπρος και ο Ελληνισμος γενικοτερα? Απο το να κανουν τη βρωμικη δουλεια του Ισραηλ στο να γινεται η Κυπρος θλιβερο προτεκτορατο του σιωνιστικου καρκινωματος. Ειχαν λογο τελικα οι Εβραιοι που ηθελαν τη Κυπρο διαιρεμενη και τεμαχισμενη και οχι ισχυρη και ενωμενη (με την Ελλαδα) γιατι με ενα ισχυρο ελληνικο τοξο στην ανατολικη μεσογειο δεν θα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν την Κυπρο αλλα και την Ελλαδα ως οχηματα των (τεραστιων) γεωπολιτικων τους βλεψεων) και απλα βαζουν τον μπαμπουλα και νταη που λεγεται Τουρκια να φοβεριζει προκειμενου να κρατηθει η Ελλαδα δεσμια απειλων και αναζητησει "συμμαχιες" οι οποιες ειναι περισσοτερο σχεσεις υποτελους και αφεντικου. Για τη σημερινη οικονομικη και γεωπολιτικη καταντια της Ελλαδας ευθυνονται αποκλειστικα οι ΗΠΑ και το Ισραηλ και αποτελουν τους Νο 1 εχθρους μας. Η θεση της Ελλαδας ειναι διπλα σε Ρωσια και Ιραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο πιο χαμηλα μπορει να πεσει η Κυπρος και ο Ελληνισμος γενικοτερα? Απο το να κανουν τη βρωμικη δουλεια του Ισραηλ στο να γινεται η Κυπρος θλιβερο προτεκτορατο του σιωνιστικου καρκινωματος. Ειχαν λογο τελικα οι Εβραιοι που ηθελαν τη Κυπρο διαιρεμενη και τεμαχισμενη και οχι ισχυρη και ενωμενη (με την Ελλαδα) γιατι με ενα ισχυρο ελληνικο τοξο στην ανατολικη μεσογειο δεν θα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν την Κυπρο αλλα και την Ελλαδα ως οχηματα των (τεραστιων) γεωπολιτικων τους βλεψεων) και απλα βαζουν τον μπαμπουλα και νταη που λεγεται Τουρκια να φοβεριζε προκειμενου να κρατηθει η Ελλαδα δεσμια απειλων και αναζητησει "συμμαχιες" οι οποιες ειναι περισσοτερο σχεσεις υποτελους και αφεντικου. Για τη σημερινη οικονομικη και γεωπολιτικη καταντια της Ελλαδας ευθυνονται αποκλειστικα οι ΗΠΑ και το Ισραηλ και αποτελουν τους Νο 1 εχθρους μας. Η θεση της Ελλαδας ειναι διπλα σε Ρωσια και Ιραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιωνιοι Ραγιαδες!

    Ευτυχως που υπαρχει μια ΕΕ αλλα και το Ισραηλ. Οι αριστεροπροοδευτικη νοοτροπια ζητιανοτζαμπατζη του κλεπτοκρατικου μας Οθομανο-Σοβιετ, ειναι ο Νο1 εχθρος μας. Κοιμομαστε ορθιοι!

    - Ν. Λυγερός, "Τα μυαλά της Ελλάδας"
    http://www.lygeros.org/lygeros/8629-gr.html

    - Ν. Λυγερός, "ΑΟΖ: Από το Δίκαιο στην Επανάσταση της θάλασσας"
    http://www.lygeros.org/lygeros/8628-gr.html

    - D. Pipes, "Kastelorizo - Mediterranean Flashpoint?"
    http://www.danielpipes.org/10630/kastelorizo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.