15/2/12

Φ. Κρανιδιώτης: Για τον Α. Γεωργιάδη τίθεται θέμα πολιτικής αισθητικής

«Ο Μάκης Βορίδης είναι και φίλος μου, παρά τις όποιες διαφορές έχουμε κι έχουμε αρκετές διαφορές.Στα εθνικά μπορώ να πω ότι συμφωνούμε, σε άλλα θέματα έχουμε διαφορές, είναι σοβαρός και θα ήταν χρήσιμος, αλλά αυτό θα το αποφασίσουν άλλοι», ενώ για τον Α. Γεωργιάδη, ο Φαήλος Κρανιδιώτης δήλωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικής αισθητικής».


Μιλώντας στον Βήμα FM, ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «Θεωρώ εγκληματική την πολιτική συνεισφορά του Ευ. Βενιζέλου. Εννοώ πολιτικά όχι ποινικά. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έβγαινε για το δημοψήφισμα από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και κουνούσε το δάκτυλο κι απειλούσε τους Έλληνες, λέγοντάς τους «θέλετε να γυρίσουμε στην Ελλάδα του ΄50 και του ΄60» και έπειτα από μια- δύο μέρες είχε βάλει την τραγιάσκα του ανάποδα κι έλεγε άλλα».

«Το 2009 η χώρα δεν είχε 250 χιλιάδες κλειστά καταστήματα. Είχε ένα πρόβλημα ελλείμματος και χρέους το οποίο, δυστυχώς, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου τη μετέτρεψε σε μια κρίση δανεισμού. Η απειλή ότι θα μας πετάξουν από το ευρώ είναι, μάλλον, χάρτινη για την Ευρώπη», είπε ο κ. Κρανιδιώτης.

Στη συνέχεια, σχετικά με την αλλαγή στάσης του Αντώνης Σαμαρά, δήλωσε: «Εγώ συνεχίζω να θεωρώ ότι αυτή η συνταγή του μνημονίου είναι λάθος. Δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ μνημονιακός. Σήμερα όμως είμαστε σε μια άλλη θέση. Δεν έχουμε το περιθώριο. Ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται και πιστεύει ότι η απειλή αυτή είναι πραγματική. Εγώ αυτό που θεωρώ και πιστεύω είναι ότι δεν είναι πραγματική η απειλή».

Όταν ρωτήθηκε για τις διαγραφές των βουλευτών, υπογράμμισε: «Δεν συμμετείχα και δεν θα συμμετάσχω ποτέ στο λιντσάρισμα κανενός. Με κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς είμαι και φίλος. Ελπίζω στην πορεία του χρόνου κάποια πράγματα να διορθωθούν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μίλησε για τη «νεοφιλελεύθερη τάση» της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι μια υπαρκτή κατάσταση, αν θέλετε, αν και πολλοί από αυτούς πιστεύω δεν είναι καν νεοφιλελεύθεροι. Κάνουν δημόσιες σχέσεις μερικοί, διαφοροποιούμενοι για τη διαφοροποίηση».

«Βεβαίως είναι κούριερ ο Παπαδήμος. Γιατί χάρις στον Αντώνη Σαμαρά έγινε κάποια διαπραγμάτευση, αυτή τη φορά. Τους προηγούμενους μήνες δεν θυμάμαι, μπορεί να μην το πήρα χαμπάρι αν έγινε. Μας σύρανε στο μνημόνιο», ενώ ξεκαθαρίζει πως θα κάνει κριτική στον Αντώνη Σαμαρά «εάν δεν υλοποιήσει την υπόσχεσή του ότι θα γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή για το πως πήγαμε στο μνημόνιο κι αν κάποιοι κερδοσκόπησαν από αυτό».

Σε άλλο σημείο, σχετικά με τον Κ. Καραμανλή, τόνισε ότι «δεν θα καταλάβει τη θέση που θέλουν κάποιοι να καταλάβει στη ιστορία. Θα έχει θετικό πρόσημο, πιστεύω, στην στορία όταν θα καταγραφεί».
http://www.epikaira.gr

2 σχόλια:

  1. Φαήλος Κρανιδιώτης.

    Η μετάλλαξη ενός ελεύθερου Έλληνα σε κομματόσκυλο.

    Χαίρομαι που συνεχίζετε ελεύθερος Κύριε Καλεντερίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κρανιδιώτης
    Ας υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς ξέρει περισσότερα, ξέρει καλύτερα και ως εκ τούτου η απόφαση του να ψηφίσει ΝΑΙ ήταν σωστή.
    Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όμως αυτής της απόφασης.
    1. Τινάζει στον αέρα την κοινοβουλευτική ομάδα και κατ επέκταση το κόμμα της Ν.Δ.
    2. Εξανεμίζει το μικρό εκλογικό του προβάδισμα και μπαίνει σε τροχιά αποσύνθεσης.
    3. Ανοίγει τον δρόμο για την ίδρυση ενός αντιμνημονιακού πατριωτικού κόμματος το οποίο θα του προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην επερχόμενη;; εκλογική αναμέτρηση.
    4. Παραβιάζει το σύνταγμα διότι το κόμμα της Ν.Δ. έχει εκλεγεί με άλλη προεκλογική ατζέντα και δεν νομιμοποιείτε να δεσμεύσει την χώρα με το μνημόνιο χωρίς την έγκριση του λαού.
    5. Χάνει την αξιοπιστία του σε μια περίοδο που έχουμε μεγάλη κρίση αξιοπιστίας αφού από την μια καταδικάζει το μνημόνιο και από την άλλη υπογράφει την εφαρμογή του.
    7. Εγκλωβίζετε σε μια αδιέξοδη επιλογή διότι αν κάποιος αναγνωρίσει το χρέος, αναγνωρίσει την υποχρέωση μας να το πληρώσουμε, αναγνωρίζει την υπογραφή των προηγούμενων κυβερνήσεων, (μνημόνιο 1), παραιτείτε από το δικαίωμα του να το επαναδιαπραγματευτεί, και ισχυρίζεται ότι το Ευρώ είναι μονόδρομος, τότε έχει μια επιλογή, να συμφωνεί απλώς με την Μέρκελ.
    6. Είναι πολύ πιθανό η μείωση των ποσοστών του κόμματος να είναι τόσο μεγάλη ώστε να χάσει το «ενδιαφέρον» του για τις εκλογές. Θα αναγκαστεί δηλαδή να επιλέξει ανάμεσα στο να χάσει ή να ξεχάσει τις εκλογές. Φοβάμαι ότι προκειμένου να υπερασπισθεί τις επιλογές του θα μεταλλαχθεί σε σκληρό οπαδό του μνημονίου.
    Το ερώτημα είναι ότι ακόμη και αν είχε, (που δεν έχει), δίκιο, πως θα υλοποιήσει τα σχέδια του αφού καθώς φαίνεται, με την κίνηση του αυτή, έθεσε τέρμα στην πολιτική του καριέρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.