20/2/12

Gazprom: Το βλέμμα στην κυπριακή ΑΟΖ

Το ενδεχόμενο να εξασφαλίσει οικόπεδο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη για έρευνες και εξόρυξη φυσικού αερίου φέρεται να εξετάζει σοβαρά ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ.

Μάλιστα, κάποιοι συνδέουν το δάνειο ύψους 2,5 δισ. ευρώ από την ρωσική τράπεζα BTB (κρατικών συμφερόντων όπως και η Gazprom) με το ενδιαφέρον την εταιρείας φυσικού αερίου για τα κυπριακά οικόπεδα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με ευφορία αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη της Μεγαλονήσου το ενδεχόμενο επιχειρηματικής εμπλοκής της Gazprom στην Κύπρο, τόσο για τα οικονομικά όσο και για τα πολιτικά ή και γεωστρατηγικά οφέλη που θα έχει ο τόπος από μια τέτοια εξέλιξη.
http://www.skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Η παρούσα δημοσίευση στον"Πολίτη" όπως και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Νίκου Ρολάνδη σε σχέση με το φυσικό αέριο -σε άρθρο πιο κάτω- γίνονται καλύτερα αντιληπτές αν κατανοηθεί από τον μητροπολιτικό Ελλαδικό χώρο ότι η άρχουσα τάξη στην Κύπρο έχει αγκαλιάσει μια πορεία κυπριακού εθνικισμού.

    Η εφημερίδα "Πολίτης" ήταν και είναι η ναυαρχίδα του Ναι στο σχέδιο Ανάν και ο Νίκος Ρολάνδης ανήκει στην θλιβερή συνομοταξία πολιτικών οι οποίοι προωθούν την υποταγή στην κατοχική Τουρκία με την πρόφαση πως αγωνίζονται για την ειρήνη στην περιοχή.

    Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν γίνει κατανοητό από τον μητροπολιτικό Ελλαδικό χώρο ότι στην Κύπρο διεξαγεται ένας αδυσώπητος ιδεολογικός πόλεμος εις βάρος ημών των Ελλήνων της Κύπρου από την μειοψηφία εκείνη που προσπαθεί να επιβάλει μια πλαστή εθνική Κυπριακή ταυτότητα θα θρηνύσουμε και αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού.

    Μια τοποθέτηση επί τούτων στην Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia

    http://cyprusindymedia.org
    Η Διζωνική Αποτελεί την Προσπάθεια Ολοκλήρωσης του Κυπροεθνικισμού
    http://cyprus.calyx.com/node/90

    Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.