19/2/12

O ΓΑΠ, οι κηπουροί, ο Χρυσοχοΐδης, η Κατσέλη, ο ...πρωθυπουργός Πετσάλνικος, η ΝΔ και ο μοναδικός Ντράγκι!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)κύριος Ντράγκι, σε συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε: “Είπαμε ότι η Ελλάδα είναι μοναδική (περίπτωση). Είναι πράγματι μοναδική σε όλα”. Η συγκεκριμένη αναφορά του Ιταλού τραπεζίτη, που έχει στα χέρια του τις τύχες της ΕΚΤ και κατά κάποιο τρόπο και της Ελλάδος, έγινε μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν το σχέδιο στήριξης που αφορά την Ελλάδα, θα ισχύσει και για άλλες χώρες που πιθανόν βρεθούν στη θέση της χώρας μας. 
Παρότι η αναφορά αυτή αν διαβαστεί στο χαρτί φαίνεται ότι έχει μια ειρωνεία εναντίον της χώρας μας, αν έβλεπε κανείς την έκφραση του Ντράγκι, θα διέκρινε στο πρόσωπο και το βλέμμα του έναν πόνο ψυχής ανάμεικτο με τρόμο, αφού μάλλον τη στιγμή εκείνη αναλογίστηκε ο δυστυχής τί και πόσα έχει να υποστεί, ασχολούμενος με τη λύση του προβλήματος που λέγεται Ελλάδα, όπου όλα είναι μοναδικά.
Άλλωστε, σε ποια άλλη χώρα θα μπορούσε καταλάβει την εξουσία άτομο αμφίβολης νοητικής ικανότητας, ο οποίος, αφού περιστοιχίθηκε από μια ομάδα ατόμων ενός νέου πολιτικού ανθρωποείδους, αυτού των κηπουρών, ανέλαβε εργολαβικά την αποστολή της διάλυσης μιας χώρας. Το από που έλαβε την αποστολή, μη ρωτάτε, πάντως μπορεί ο καθένας να αναλογιστεί ότι ένας πολιτικός -λέμε τώρα- που αγαπά, είναι έτοιμος να ματώσει και νοιώθει ως πατρίδα του τη χώρα που κυβερνά, δεν την κατασυκοφαντεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, όπου περιφέρεται όχι για να λύσει προβλήματα, αλλά για να τα καταστήσει κυριολεκτικά άλυτα. Να λοιπόν μια μοναδικότητα, που δικαιώνει τον Ντράγκι.
Αφού πλέον επί μια διετία φαγώθηκε το βόδι και είχε μείνει η ουρά, όπως λέει ο λαός μας, για την καταστροφή της χώρας, ακολούθησε το ...καλύτερο! Ήταν το δημοψήφισμα, που στην κυριολεξία τρέλανε τους Ευρωπαίους ηγέτες και μάλλον ήταν ένα από τα θέματα που είχε κατά νου ο Ντράγκι, όταν εμφανίστηκε στο πρόσωπό του εκείνη η συμπόνια ανάμεικτη με τρόμο για το ζήτημα Ελλάδα.
Όμως, δεν σταματούν εδώ τα μοναδικά, αφού μόλις γύρισε από την Ευρώπη ο πρωθυπουργός δαφνοστεφανωμένος και τροπαιούχος, μετά την τορπίλη του δημοψηφίσματος, τον υποδέχτηκαν όρθιοι με θερμότατα χειροκροτήματα εκτός των υπουργών και υφυπουργών του νέου πολιτικού ανθρωποείδους, και οι άλλοι, οι παλαιοί, του βαθέος και του επιφανειακού ΠΑΣΟΚ!
Για να μην εξαντληθούν οι εκπλήξεις προς τους ξένους που παρακολουθούν άναυδοι και κυριολεκτικά με κομμένη την ανάσα το θέατρο του παραλόγου στην Ελλάδα, αυτοί οι ίδιοι που χειροκροτούσαν, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στη Βουλή, αποφάσισαν αμέσως μετά να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ο οποίος εξέλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης ως σήμα για διάλυση της κυβέρνησης και δημιουργία άλλης, υπό νέο πρωθυπουργό! Τόσο λογικά πράγματα.
Για να μην δώσουμε την ευκαιρία στους θεατές να πάρουν ούτε ανάσα, ακολούθησε το θρίλερ της κυβέρνησης Πετσάλνικου, που κυριολεκτικά τίναξε την μπάνκα στον αέρα, για να προκαλεί πλέον κάτι σαν ανία στη συνέχεια του έργου η νέα 52μελής κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τα περισσότερα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης, κηπουρούς, βαθείς και επιφανειακούς, να είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή για την έκπληξη, αν μη τι άλλο, για να έχει λίγο ουσία το έργο!
Μετά ακολούθησαν σκηνές κωμικοτραγικές μεταξύ παλιοεπαναστατών πασόκων υπουργών και υπουργών του ΛΑΟΣ, να αλληλοσφάζονται εντός και εκτός υπουργικού συμβουλίου. Χάρμα!
Μετά την κοιλιά που εμφάνισε το έργο, έμελλε να αποζημιωθούν οι θεατές με αυτά που ακολούθησαν, που η μια έκπληξη διαδεχόταν την άλλη, όσο έφθαναν οι μέρες του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ στο Μνημόνιο-2.
Εκεί είδαμε πρωτοκλασάτο υπουργό του εκσυγχροστικο-επιφανειακο-βαθέος ΠΑΣΟΚ να ομολογεί με μια ειλικρίνεια που άγγιζε τα όρια του κυνισμού ότι δεν διάβασε καν το Μνημόνιο-1, επειδή λέει είχε δουλειά, το οποίο μάλλον δεν διάβασαν ούτε αυτοί που το εισηγήθηκαν και εννοούμε τους εδώ, όχι τους απ’ έξω, που το διάβασαν πολύ καλά, αφού οι ίδιοι το συνέταξαν.
Πάντως το στέλεχος αυτό ήταν συνεπές στις αρχές του, αφού είπε ΝΑΙ στο Μνημόνιο-2, στο οποίο όμως είπε ΟΧΙ η εκ των αρχιτεκτόνων της εφαρμογής του πρώτου κυρία Κατσέλη, αλλά και ο εκ των πρωτεργατών της ιδέας του δημοψηφίσματος και εκ των θερμοτέρων χειροκροτητών του Προέδρου, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έκανε ομάδα βουλευτών αρνητών του δεύτερου κακού μνημοσίου. Ανάμεσά τους και τ’ εμέτερον η Κυριακή Τεκτονίδου, που έκλεισε την επιστολή αποχωρισμού της από το Κίνημα υπό τη συνοδεία λαϊκών μελωδιών, με τα εξής αποσπάσματα ασμάτων: «μου χρωστάς δεν σου χρωστάω, έχε γεια σε χαιρετάω» και «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά», αποκαλύπτοντας έναν τελειωμένο πλέον -πολιτικό, μην παρεξηγηθούμε- έρωτα με τον Πρόεδρο!
Όμως ο τρόμος του Ντράγκι δεν πήγαζε μόνο την μοναδικότητα της κυβερνητικής παράταξης. Όπως αποδείχτηκε από την πορεία των γεγονότων, πολύ δυνατές εναλλασσόμενες σκηνές θρίλερ και κωμωδίας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι θεατές και στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, όπου δυο-τρεις ομαδάρχες, παίζοντας μικροκομματικά και προσωπικά παιχνίδια, έπιασαν στον ύπνο ένα κόμμα που δηλώνει έτοιμο να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας, φιλοδοξώντας μάλιστα να αλλάξει το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, φέρνοντας και πάλι την ελπίδα στον ελληνικό λαό, όπως δηλώνει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Αποτέλεσμα, μετά τη μεγάλη μάχη του ΝΑΙ και του ΟΧΙ εντός του κοινοβουλίου -εκτός δινόταν άλλη μάχη, λεπτομέρειες και σκηνές της οποίας θα δούμε στο άρθρο της Κυριακής-, το ΠΑΣΟΚ να χάσει το 16% και η Νέα Δημοκρατία το 25% της κοινοβουλευτικής του δύναμης, σπέρνοντας τον τρόμο στην Ευρώπη για την επόμενη μέρα των εκλογών, αφού η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, θα κληθεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που απαιτεί κόμματα με πολιτική συνοχή και αποτελεσματικότητα.
Είπαμε, η μοναδικότητα της Ελλάδος είναι το κάτι άλλο, «δεν υπάρχει», που λένε και οι μοναδικοί Νεοέλληνες!
Και το θρίλερ συνεχίζεται!
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

24 σχόλια:

  1. H ερίτιμος κυρία Κατσέλη,
    Είναι αυτή που πέρασε τον Νόμο στην Βουλή, επί τη βάση του οποίου, κατά παράβαση του Συντάγματος, ουσιαστικά δημεύεται η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.

    Συγκεκριμένα, η τροπολογία της κ. Κατσέλη ορίζει ότι:
    οι ενοικιαστές αποκτούν το δικαίωμα αποχώρησης από το ακίνητο που μίσθωσαν, μόλις συμπληρωθεί ένα (αριθ. 1) έτος από την έναρξη του μισθωτηρίου συμβολαίου {αντί δύο (αριθ. 2)που ίσχυαν που ίσχυαν μέχρι πρότινος}.

    Ταυτόχρονα, μετά το πέρας 12μήνου, ο ενοικιαστής μπορεί να αποχωρήσει από το ακίνητο που είχε ενοικιάσει, ενημερώνοντας μόλις τρείς μήνες πριν το πράξει (αντί έξη που ίσχυε μέχρι πρότινος) καταβάλλοντας ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη του ακινήτου μόλις ένα (αριθ. 1) ενοίκιο (αντί τέσσερα ενοίκια που ίσχυε μέχρι πρότινος ).

    Ας αφήσομε τις διάφορες, οικονομολογικές υποτίθεται, σοφιστείες με τις οποίες μας περιλούει κάθε τόσο η κυρία Καθηγήτρια Πανεπιστημίου οικονομολόγος.

    Προτάσεις τελείως ανεδαφικές, που εκ του περιεχομένου τους μόνο θλίψη μπορούν να προξενήσουν στους κοινούς πολίτες που έχουν καταστραφεί από την τραγική οικονομική πολιτική των δύο ετών της διακυβέρνησής της, για αυτήν κατάντια του Ελληνικού Κράτους που οφείλεται αποκλειστικά σε αυτήν και τους άλλους συνεργάτες της.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά αυτό το χάος θα μας βοηθήσει να βγάλουμε όλοι χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιος είναι τι.
    Πολλές εκπλήξεις μας αναμένουν καθώς φαίνεται..
    Αν ερμηνεύω σωστά τα γραφόμενα σας είναι φανερό πως αν ήσασταν βουλευτής της Ν.Δ. θα είχατε πει ΝΑΙ στο μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση και άλλα φαιδρά όπως
    Globalaization is Global

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ
    Βαρουφάκης: Φρακφούρτη-Βερολίνο: 1Χ2
    http://www.nooz.gr/economy/varoufaki-fragkfoirti-verolino-1x2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο στην ψυχιατρικη αντιστοιχει με ομαδικη σχιζοφρενεια οπου η σχιζα επινεμεται ολοκληρη την οικογενεια μεταφερομενη σαν τους ιους απο ατομο σε ατομο.Συμβαλλει σε αυτο η ομαδικη φυλετικη παρακρουση του "ποιοι ειμαστε και ποιοι θα επρεπε, με το ζορι να δουνε οι εκτος οικογενειας ξενοι,οτι ειμαστε".Σε αυτο ειμαστε μοναδικοι,οπου τα λαμογια βαπτιζονται στον....Ιορδανη ποταμο σε αγγελους και οι δοσιλογοι βαπτιζονται εν μια νυχτι "ευεργετες"(επιχειρηματιες-εφοπλιστες-ελλαδιτες τραπεζιτες-εκδοτες κλπ κλπ)Πραγματι ειμαστε μοναδικοι σε αυτον τον χωρο στο να βλεπωμε τον εαυτον μας ανεστραμμενο απο την πραγματικη του διασταση και τις ενοχες που απωθουμε στα ενδοτερα για να δεσει και η εικονα της παρακρουσης ειμαστε ειδικοι να τις προβαλλωμε και στους εξω απο τον χωρο αυτο αλλα και σε φανταστικους στοχους εντος του χωρου αυτου που παραγει το παραληρημα καταδιωξης του ψυχωτικου εθνους (Εβραιους-Σιωνιστες-Τουρκοφιλους,μεχρι και πρακτορες απο δυναμεις εκτος Γαλαξια.Να! Που ειμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ! Νομιζω οτι αυτη η ιστορια ειναι μια αφυπνηση για πολλους ελληναραδες μεσα στα πλαισια της αντιψυχωτικης θεραπευτικης αγωγης.Ελπιζω στο βαθος του τουνελ (θεραπειας) θα υπαρξουν πολλοι αποθεραπευμενοι με εξιτηριο για να αναλαβουν την σωστη πλεον διαχειρηση των υπολοιπων επ ωφελεια της συνεχισης της υπαρξεως μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο αυτό, είναι ένας πραγματικός καταπέλτης, που εκτοξεύει πλήθος πραγματικών κατηγοριών κατά των πρόσφατων καταστροφέων της Πατρίδας μας.

    Αναφέρει όσα έχουμε ζήσει, αλλά και όσα υποπτευόμαστε τα τελευταία δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησης του ……. μανιώδους «κωπηλάτη, ποδηλάτη και bodybuilder» εκ Μινεζότας ΗΠΑ ορμώμενου και διαθέτοντος αμερικανικό διαβατήριο εκδοθέν υπό της αμερικανικής πρεσβείας του Λονδίνου……., «που καταδέχεται» (sic!) να «κυβερνά» (sic!) μια τόσο … «διεφθαρμένη» (sic!) χώρα.

    Τώρα αν αυτός υπήρξε υπουργός Παιδείας, Εξωτερικών κ.τ.λ. κ.τ.λ., αυτής της τόσο διεφθαρμένης χώρας και επί εικοσαετία και πλέον, συμμετέχει ενεργά ως διαφθορέας στην διαφθορά της, αυτό κατά την άποψη αυτού και της λαμπρής οικογένειάς του, της οικογένειας η οποία ζει – τρώει και πίνει - «εις βάρος και δια λογαριασμό μας» τόσα χρόνια, αυτό βέβαια κατ’ αυτόν είναι άλλο ζήτημα!! .


    Στο προηγούμενο σχόλιό μου για τα κατορθώματα της εριτίμου κ. Κατσέλη η οποία με μια μονοκονδυλιά στερεί με ένα ακόμη μέτρο το συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων να έχουν ακίνητη περιουσία δεν ανέφερα ούτε τα άλλα δημευτικά μέτρα ούτε τα χαράτσια. Θέλησα μόνο να δείξω τον σεβασμό που τρέφουν στα δημοκρατικά ιδεώδη όλοι αυτοί οι πάμπλουτοι δήθεν αριστεροί και σοσιαλιστές.

    Διότι, ο μακαρίτης Δρ. Πίτερμαν, τ. αντιπρόεδρος της Αυστριακής Κυβέρνησης και τ. Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διέμενε σε μια εργατική κατοικία δύο μόλις δωματίων. Ομοίως και ο αείμνηστος τ. Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σάντρο Περτίνι, ο οποίος διέμενε σε μια σεμνή κατοικία δύο δωματίων στην Ρώμη.

    Οι «δικοί μας» δήθεν σοσιαλιστές μας έχουν «τρελάνει» στις βίλες, στα πολυτελή διαμερίσματα και τα πολυτελέστατα αυτοκίνητα, καθώς και την τεράστια προσωπική ακίνητη περιουσία τους, η οποία δημιουργήθηκε εκ του μηδενός εις βάρος του Λαού μας.

    Ωραίο άρθρο! .



    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elpasa
    έχω πει τις απόψεις μου για το ναι και το όχι.
    Χθες, πριν στεγνώσει το μελάνι από το παραπάνω κείμενο, εις εκ των κηπουρών πρωταγωνίστησε στους Αγώνες της Ολυμπίας.
    Έχασε πολλές δεκάδες αντικείμενα, που αποτελούν την καρδιά της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας.
    Και περιμένει να γίνει δεκτή η παραίτησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαμαράς-Παπανδρέου απο το πρώτο κιόλας μνημόνιο συνεργάστηκαν άψογα,σχεδόν κανένας δεν πήρε χαμπάρι το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν.

    Διαπιστώνω ότι στους υποστηρικτές της ΝΔ υπάρχει η ίδια άρνηση που υπήρχε και στους αντίστοιχους του ΠΑΣΟΚ,να αποδεχτούν ότι αυτός που κάποτε πίστεψαν,ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.Ελπίζω να μη χρειαστούν ακόμη δυο χρόνια για να καταλάβουν και αυτοί ότι με την ψήφο τους έβαλαν θηλιά στο λαιμό μας.

    Η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων δεν κλονίζεται απο την ανικανότητα των βουλευτών της ΝΔ να εκτελέσουν πιρουέτες,αλλά απο τις ολίγον έγκυος δηλώσεις του Σαμαρά,όπως επίσης και της φθοράς που θα υποστεί λόγω της πτώσης του φύλου συκής.

    Αν οι βουλευτές δεν κατάφεραν εν μια νυκτί να αλλάξουν απόψεις,δεν ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό,αλλά ο αρχηγός τους που νομίζει μπορεί να παίζει με τους άλλους,θεωρώντας εαυτόν έξυπνο και όλους τους άλλους ηλίθιους.

    Το πολιτικό σύστημα μας διασύρει διεθνώς και εμείς ακόμη εντοπίζουμε λανθασμένα το πρόβλημα σε κάποια πρόσωπα.

    Είναι πολύς καιρός τώρα που γράφω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό.Φυσικά δεν εννοώ κάποια πρόσωπα ή ένα δύο κόμματα,αλλά ολόκληρο το πολιτικό μας μοντέλο απο την κορφή ως τα νύχια.

    Αν δεν αλλάξουμε το μοντέλο διακυβέρνησης της Ελλάδας,που επέτρεψε κάτι Αντωνάκηδες και κάτι Γιωργάκηδες να παίζουν το γιατρό στην πλάτη της χώρας,τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται και τα αποτελέσματα θα γίνονται όλο και πιο καταστροφικά.

    Η Ελλάδα,δυστυχώς,μέσω του Παπανδρέου,παίζει το ρόλο του δούρειου ίππου με στόχο να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η ιδέα του ευρωομόλογου,που θα έχει ώς αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η ΕΕ σε επικίνδυνο βαθμό.

    Να μην απορούμε που μας συμπεριφέρονται κατ'αυτό τον τρόπο.Ο στόχος τους δεν είναι οι Έλληνες αλλά η κυβέρνηση μας και το πολιτικό μας σύστημα.

    Ο Παπανδρέου,στο όνομα μας,προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην ΕΕ,μας χρησιμοποίησαν και μας χρησιμοποιούν ως οικονομική βόμβα.

    Στραβοί στραβούς οδήγαγαν και βρήκαμε όλοι μαζί το βράχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με λένε Ελλάδα...[video]

    Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!
    Βρίσκομαι στην Ευρώπη! Είμαι μικρή χώρα, μια κουκκίδα, στον παγκόσμιο χάρτη, έχω όμως το καλύτερο "οικόπεδο" στον πλανήτη...!
    Διακρίνομαι για την Ιστορία μου...,
    τους Αγώνες μου...,
    την Αντίστασή μου...,
    την Ψυχή και τον Πατριωτισμό μου!!!
    Όλοι με ζηλεύουν... Πάντα με ζήλευαν γι αυτό και πάντα είχα εχθρούς!
    Πολεμούσα κι Αντιστεκόμουν με όλη μου την δύναμη...
    και στο τέλος τα κατάφερνα!!!

    Κι εκεί που όλα ήταν ήσυχα... μ αιφνιδίασαν και τρόμαξα!!!
    Ο εχθρός με χτύπησε εσωτερικά... Πονηρά και Ύπουλα...
    όχι όπως τις άλλες φορές...
    Ζούσε "σπίτι" μου, τον είχα με τα παιδιά μου αλλά...
    ήταν καλά καλυμμένος και δεν φαινόταν...
    Ξεγέλασε ακόμα και μένα!!!

    Προσπαθώ να τον αντιμετωπίσω αλλά...
    πολλά απ τα παιδιά μου τον υποστηρίζουν...
    κι αντιστέκονται σε μένα!
    την ίδια τους την μάνα...

    Έχουν φτάσει σε σημείο να με περιγελούν...
    να με κοροϊδεύουν...
    να με πουλάνε...
    να μην με αναγνωρίζουν...!!!

    Είμαι Πικραμένη...
    Τρομαγμένη...
    Εξουθενωμένη...
    αλλά δεν θα το βάλω κάτω!!!

    Με το κεφάλι Ψηλά θ Αγωνιστώ...
    και θ Αντισταθώ, όπως έκανα πάντα...
    Μπορεί να γονατίσω... αλλά θα παλέψω...
    και θα νικήσω!!!

    Την Ψυχή και τον Πατριωτισμό μου δεν θα μου τα πάρουν ποτέ!,
    ούτε και πρόκειται να με φτάσει κανένας σ αυτά...
    Δεν πρόκειται να Παραδοθώ...
    να Πουληθώ...
    και να Πεθάνω για το χατίρι κανενός...

    'Άλλωστε...
    ποιά μάνα εγκαταλείπει το σπίτι και τα παιδιά της...

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cxIywbh6Cjk

    Πηγή:τρομακτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα αδέλφια μας στην Κύπρο.

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ: Για την Ελλάδα ρε...χρωστό το! [video]

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HoaP8QZH5kQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ότι και να λέμε,τα έφερε η μοίρα έτσι ώστε κανένα πολιτικό λαμόγιο ή διεφθαρμένο κόμμα να μη δικαιωθεί,αντιθέτως όλοι διαλύονται υπό το βάρος των συνεπειών των πράξεων τους όλα αυτά τα χρόνια.

    Το μοναδικό ερώτημα πλέον είναι αν θα τους αφήσουμε να μας συμπαρασύρουν στην καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν.

    Μπορούμε να απεμπλακούμε απο τα κόμματα,αρκεί να το πάρουμε απόφαση.

    Δεν είναι απαραίτητο να συνδέσουμε τη μοίρα της χώρας μας με τα κόμματα.

    Να διαλυθούν τώρα όλα τα κόμματα,να αναλάβει η Δικαιοσύνη,να εκλέξουμε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο θα περάσουν το ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ,και ΥΠΟΙΚ,και αυτός να διορίσει Πρωθυπουργό ο οποίος θα σχηματίσει κυβέρνηση,αλλά όχι απο βουλευτές.

    Όλοι οι βουλευτές ανεξάρτητοι,αφού πρώτα εκλεγούν απο το λαό.

    Το παρόν πολιτικό σύστημα ΔΕΝ μπορεί να δώσει την παραμικρή λύση,παράγει πολλαπλάσια προβλήματα απο όσα λύνει.

    Μια τέτοια κίνηση θα ενώσει σε μεγάλο βαθμό τους Έλληνες,θα αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το περί δικαίου αίσθημα που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτή η χώρα,θα ξεφύγουμε απο αγκυλώσεις του παρελθόντος και θα έχουμε οπωσδήποτε ένα πολύ πιο αποτελεσματικό μοντέλο διακυβέρνησης.

    Δεν τους έχουμε ανάγκη.

    Αυτοί είναι που φοβούνται,γιατί γνωρίζουν ότι μόλις απολέσουν την εξουσία θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους,και θα δώσουν λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναξάρτητα της προσωπικής τοποθέτησης του κυρίου Σάββα και φυσικά ανεξάρτητα από το τι θα προτιμούσαμε όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να του αναγνωριστεί για άλλη μια φορά πως έχει δίκιο και πως ξέρει να αναλύει σωστά τις μη λεκτικές πληροφορίες. Δηλαδή τις πληροφορίες που δεν δίνει κάποιο στόμα αλλά η φευγαλέα δυναμική της όρασης. Αυτό όμως που πραγματικά με συγκλονίζει εδώ και χρόνια είναι η αισχρή χρησιμοποίηση του πατριωτισμού από πολιτικούς. Δε μιλάω μόνο για τις παρατάξεις που μπορεί να το φέρουν ως τίτλο πλάι στο λογότυπο και να τον ανεμίζουν σαν παντιέρα, αλλά ιδιαίτερα για πολιτικούς που λένε πως όλα όσα κάνουν είναι για το καλό της πατρίδας... ωστόσο μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει πως πίσω από τη σημαία του πατριωτισμού κρύβεται το προσωπικό συμφέρον. Για άλλη μια φορά θα πω ότι ακόμα και τότε που η χώρα έπαιρνε αράδα τα δάνεια τα οποία θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στη σημερινή κατάσταση κάποιοι "ενίσχυαν" άτυπα ή τυπικά το προφίλ της χώρας θριαμβολογώντας. Ενώ όχι μόνο απέκρυπταν την αλήθεια (κάτι όχι αναγκαία κακό... Αλλά κακό τελικά όπως χρησιμοποιήθηκε) αλλά θόλωναν τα νερά και αποπροσανατόλιζαν την κοινή γνώμη οδηγώντας την ενέργεια του λαού σε ανύπαρκτα προβλήματα λ.χ. ο τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια που επί ΠΑΣΟΚ άλλαξε τουλάχιστον τέσσερις φορές... ή ο τρόπος διορισμού στο δημόσιο ο οποίος άλλαξε κι αυτός για να παραμείνει στο τέλος πάντα ίδιος. Όλα αυτά που έγιναν για το καλό της πατρίδας, που τελικά ήταν για το κακό της, δημιουργησαν μια σύγχυση στον κόσμο γύρω από την έννοια του πατριωτισμού δηλαδή τη συλλογική ευθύνη διατήρησης της ύπαρξης και της ταυτότητας. Αν ήθελα να ονομάσω όλη αυτή την εποχή θα την έλεγα η εποχή της μεγάλης αντίφασης. Προσπαθούμε τώρα να λύσουμε προβλήματα που θα μπορούσαμε να έχουμε λύσει αν από χρόνια χρησιμοποιούσαμε ελάχιστη ηθική και ουσιαστική δικαιοσύνη. Όμως κανείς δεν μπορεί πια να πιστέψει κανέναν κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά δε θα το συγχωρήσω ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ το οποίο όχι μόνο ήταν ο μεγάλος δάσκαλος αλλά έχει και το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης ακόμα κι αν το μετρήσουμε με τα χρόνια διακυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχουν κολυμβήθρες του Σιλωάμ για τους διαπλεκόμενους.

    Γιακουμάτος: ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!!

    Αν είναι αυτό το τεχνούργημα το δακτυλίδι που έκλάπη, μάλλον είναι Μινωικό αφού επεικονίζει Ταυροκαθάψια.

    Χρυσό δαχτυλίδι του 16ου αιώνα π.Χ. είχαν «βάλει στο μάτι» οι ληστές
    http://www.24h.gr/section/ellada/xruso-daxtulidi-tou-16ou-aiona-px-eixan-balei-sto-mati-oi-listes

    Προφανώς δεν βρήκαν κάτι σε ΑΡΠΑΓΗ της ΕΥΡΩΠΗΣ (το πολυαγαπημένο θέμα της Μινωικής εποχής) και πήραν αυτό.

    ΤΙ ΚΡΙΜΑ, Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (το αφιερώνω στον ακούραστο Χρήστο)

    ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΜΑΣ ΒΙΆΑΑΖΟΥΝΕ....

    ΑΛΛΑΑΑ... Ο ΣΑΜΑΡΆΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Georgia Eleonor,στην Ελλάδα υιοθετήθηκε απο κάποιους η Αμερικανική εκδοχή της απόλαυσης του αναπόφευκτου βιασμού.

    Εγώ βέβαια θα συνεχίσω να τους τονίζω ότι δεν είναι αναπόφευκτος ο βιασμός,έτσι τον βάφτισαν κάποιοι επειδή κατά βάθος τους αρέσει και σε μεγάλο βαθμό τους βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Χρήστος Χατζησαββίδης

    Προσπαθώ να το δω Αριστοφανικά (έχουμε Απόκριες- το χιούμορ σώζει, το καυστικό λυτρώνει κ.λ.π).

    Η προσέγγιση του skal -η πραγματικότητα η ίδια- θα έδινε τροφή στον Αριστοφάνη για πολλές, πολλές χιλιετίες - εμείς το συμπληρώνουμε.

    Αφού δεν μας λογοκρίνει λοιπόν- προς τιμήν του- ας προσθέσουμε στο άρθρο

    1) Ο Βιασμός είναι Ομαδικός, διαφορετικά θα βρίσκαμε διέξοδο όπως οι Ισλανδοί, που και χεοκόπησαν και τους αναβαθμίζει η Fitch (εν μέσω Καμορικής σιγής).

    2) Ένα απλό μικρό καθυστερημένο (ίσως και βιολογικά) ΟΧΙ έκανε σήμερα τον Σόιμπλε να προσποιηθεί ότι ρίχνει τους τόνους.

    3) Ανάμεσα στις σφαίρες επιρροής ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ (Γραία -Γηραιά GREECE) & ΦΩΤΕΙΝΗ (ΕΛΛΛΑΣ από Σέλας- ΦΩΣ).

    __..ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ__...

    ΌΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΆ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑΚΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕΡΗ,

    ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΤΟΜΑΧΟΚ (βλεπε Τσεκούρι ΟΥΓΚ!)

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΎΠΕΠΤΟ...

    ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όποιος χρειάζεται βέλη στην Φαρέτρα του:
    1)
    Sture Linner
    Swedish Red Cross
    Ο γερμανικός “πολιτισμός”:
    Ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, Σουηδός Στούρε Λιννέρ, στο βιβλίο του «Η Οδύσσειά μου» γράφει για το Δίστομο:
    Παντρευτήκαμε στις 14 Ιουνίου. Ο υπεύθυνος της ελληνικής επιτροπής, Έμιλ Σάντστρομ, παρέθεσε γαμήλιο γεύμα προς τιμήν μας. Αργά το βράδυ με πλησίασε και με απομάκρυνε από τα γέλια και τις φωνές, προς μια γωνιά όπου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε οι δυο μας. Μου έδειξε ένα τηλεγράφημα που μόλις είχε λάβει: οι Γερμανοί έσφαζαν για τρεις ημέρες τον πληθυσμό του Διστόμου, στην περιοχή των Δελφών, και στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό. Πιθανοί επιζώντες είχαν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Το Δίστομο ήταν μέσα στα όρια της περιοχής την οποία, την εποχή εκείνη, ήμουν αρμόδιος να τροφοδοτώ με τρόφιμα και φάρμακα. Έδωσα με τη σειρά μου το τηλεγράφημα στην Κλειώ να το διαβάσει, εκείνη έγνεψε κι έτσι αποχωρήσαμε διακριτικά από τη χαρούμενη γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όποιος χρειάζεται βέλη στην φαρέτρα του
    2)
    Περίπου μα ώρα αργότερα ήμασταν καθ’ οδόν μέσα στη νύχτα. Απαιτήθηκε ανυπόφορα μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου διασχίσουμε τους χαλασμένους δρόμους και τα πολλά μπλόκα για να φτάσουμε, χαράματα πια, στον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο Δίστομο.
    Από τις άκρες του δρόμου ανασηκώνονταν γύπες από χαμηλό ύψος, αργά και απρόθυμα, όταν μας άκουγαν που πλησιάζαμε.
    Σε κάθε δέντρο, κατά μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα, κρεμόντουσαν ανθρώπινα σώματα, σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποια εκ των οποίων ήταν ακόμη ζωντανά.
    Ήταν οι κάτοικοι του χωριού που τιμωρήθηκαν με αυτό τον τρόπο: θεωρήθηκαν ύποπτοι για παροχή βοήθειας στους αντάρτες της περιοχής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύναμη των Ες-Ες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όποιος χρειάζεται βέλη στην φαρέτρα του
    3)
    Η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Μέσα στο χωριό σιγόκαιγε ακόμη φωτιά στα αποκαΐδια των σπιτιών. Στο χώμα κείτονταν διασκορπισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, από υπερήλικες έως νεογέννητα. Σε πολλές γυναίκες είχαν σχίσει τη μήτρα με την ξιφολόγχη και αφαιρέσει τα στήθη, άλλες κείτονταν στραγγαλισμένες, με τα εντόσθια τυλιγμένα γύρω από το λαιμό. Φαινόταν σαν να μην είχε επιζήσει κανείς.
    Μα να! Ένας παππούς στην άκρη του χωριού! Από θαύμα είχε καταφέρει να γλιτώσει τη σφαγή. Ήταν σ ο κ α ρ ι σ μ έ ν ο ς από τον τρόμο, με άδειο βλέμμα, τα λόγια του πλέον μη κατανοητά. Κατεβήκαμε στη μέση της συμφοράς και φωνάζαμε στα ελληνικά: «Ερυθρός Σταυρός! Ερυθρός Σταυρός! Ήρθαμε να βοηθήσουμε».
    Από μακριά μας πλησίασε διστακτικά μια γυναίκα. Μας αφηγήθηκε ότι ένας μικρός αριθμός χωρικών πρόλαβε να διαφύγει προτού ξεκινήσει η επίθεση. Μαζί με εκείνη αρχίσαμε να τους ψάχνουμε. Αφού ξεκινήσαμε οι τρεις μας, διαπιστώσαμε ότι [η γυναίκα] είχε πυροβοληθεί στο χέρι. Τη χειρουργήσαμε αμέσως με χειρουργό την Κλειώ. Ήταν το ταξίδι του μέλιτός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΄Οποιος χρειάζεται βέλη στην φαρέτρα του
    4)
    Και ο Ελληνικός Πολιτισμός:
    Λίγο καιρό αργότερα η επαφή μας με το Δίστομο θ‘ αποκτούσε και έναν αξιοσημείωτο επίλογο. Όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα, αφού μια γερμανική μονάδα κατάφερε να περικυκλωθεί από αντάρτες ακριβώς στην περιοχή του Διστόμου. Σκέφτηκα ότι αυτό ίσως θεωρηθεί από τους Έλληνες ως ευκαιρία για αιματηρή εκδίκηση, πόσο μάλλον που η περιοχή εδώ και καιρό είχε αποκοπεί από κάθε παροχή βοήθειας σε τρόφιμα. Ετοίμασα λοιπόν φορτηγά με τα αναγκαία τρόφιμα, έστειλα μήνυμα στο Δίστομο για την άφιξή μας και έτσι βρεθήκαμε στο δρόμο για εκεί, για άλλη μια φορά, η Κλειώ και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΄Οποιος χρειάζεται βέλη στην φαρέτρα του
    5)
    Όταν φτάσαμε στα όρια του χωριού, μας συνάντησε μια επιτροπή, με τον παπά στη μέση. Έναν παλαιών αρχών πατριάρχη, με μακριά, κυματιστή, λευκή γενειάδα. Δίπλα του στεκόταν ο αρχηγός των ανταρτών, με πλήρη εξάρτυση. Ο παπάς πήρε το λόγο και μας ευχαρίστησε εκ μέρους όλων που ήρθαμε με τρόφιμα. Μετά πρόσθεσε:
    «Εδώ είμαστε όλοι πεινασμένοι, τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι Γερμανοί αιχμάλωτοι. Τώρα, εάν εμείς λιμοκτονούμε, είμαστε τουλάχιστον στον τόπο μας. Οι Γερμανοί δεν έχουν χάσει μόνο τον πόλεμο, είναι επιπλέον και μακριά από την πατρίδα τους. Δώστε τους το φαγητό που έχετε μαζί σας, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους».

    Σ’ αυτή του τη φράση γύρισε η Κλειώ το βλέμμα της και με κοίταξε. Υποψιαζόμουν τι ήθελε να μου πει με αυτό το βλέμμα, αλλά δεν έβλεπα πλέον καθαρά. Απλά στεκόμουν κι έκλαιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κανενας δεν μας ζηλευει οπως γραφτηκε παρα πανω.Πλανη μεγαλη και συνεχιζεται.Την δικαιολογω μονο σαν συστατικο,εστω και απο παραμυθι,για να καλυψει το χασμα αυτοεκτιμησης των συχγρονων κατοικων της ελλαδας και τιποτα περισσοτερο.θα θεωρουσα οτι αντι για αυτες τις παπαρδελες να περασωμε το συντομοτερο στην αυτοσυνειδησια του ποιοι θα μπορουσαμε να ειμασταν ,ποιοι φταινε για την καταντια μας και τι θα πρεπει ψυχραιμα να κανωμε για να προχωρησωμε αφηνοντας πισω το σημερινο χαλι μας που μας λυπουνται και οι κοττες ακομα.Δηλαδη να φυγωμε απο την εθνικη ντροπη.Εγω ντρεπομαι οτι υπαρχω εδω αναμεσα στα λαμογια που δεν πληρωσε κανενας .Ευτυχως υπαρχουν και τα Ελληνοπουλα στο εξωτερικο που δειχνουν στους αλλους οτι οι Ελληνες δεν ειναι ολοι ιδιοι αλλα υπαρχουν και ΠΟΛΛΟΙ Ελληνες που ειναι πολυ καλυτεροι απο αυτους τους ιδιους.
    ΥΓ
    Μανωλης Καμβυσελης,34 ετων και αναπληρωτης καθηγητης στην εδρα της Βιοπληροφορικης του ΜΙΤ = "μη μεμφεστε τους Ελληνες του εξωτερικου οτι δηθεν στερουνε την χωρα απο την παρουσια τους,την σημαια της Ελλαδας σηκωνουνε και τη ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ "
    Πιστευω να συνενοηθηκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. «Ο γείτονας μας εκλιπαρούσε κι εμείς ανοίξαμε τις στρόφιγγες» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sabah που κάνει αναφορά στις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ ο οποίος τόνισε πως μετά το τηλεφώνημα του έλληνα ομολόγου του Παπακωνσταντίνου. « Δεν άντεξα στις εκκλήσεις του έλληνα ομολόγου του και ανοίξαμε τις στρόφιγγες παρ’ όλο που έχουμε δυσκολίες στις παραλαβές από το Αζαρμπαϊτζάν» φέρεται να δηλώνει ο Γιλντίζ.
    http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/TOURKIKESNEWSPAPERS/ondokuz%20subat%20sabah.jpg
    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=12338

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Μανώλης Καμβυσέλης, καθηγητής στο ΜΙΤ, ερευνά την κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος
    Του Ηλια Mαγκλινη

    Ο δρ Μανώλης Καμβυσέλης πηγαίνει κάθε μέρα στο φημισμένο ΜΙΤ της Βοστώνης με το ποδήλατο. Η τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής: λίγο πριν μπει στο εργαστήριο, διευκρίνισε ότι όση ώρα κουβεντιάζαμε, ποδηλατούσε για τη δουλειά του. Ο δρ Καμβυσέλης (ή Dr. Manolis Kellis) είναι Associate Professor of Computer Science, μέλος του Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory και του Broad Institute of MIT & Harvard, όπου διευθύνει το MIT Computational Biology Group. Η συζήτηση αυτή έγινε με αφορμή το βραβείο «Νίκη 2011» από το ινστιτούτο ΑΙΤ-Athens Information Technology για τη συνεισφορά του στην κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος.

    «Ως καθηγητής Πληροφορικής στο ΜΙΤ», μας είπε, «ο σκοπός μου είναι η συστηματική κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος αναπτύσσοντας καινούργιες τεχνικές πληροφορικής. Το διδακτορικό μου είναι στην Πληροφορική, υπάγομαι σε τμήμα Πληροφορικής και οι σπουδαστές μου είναι σπουδαστές Πληροφορικής. Μέσα από διάφορες εργασίες λοιπόν, στους τομείς υπολογιστικής γεωμετρίας, ρομποτικής όρασης, τεχνητής νοημοσύνης και αποκεντρωμένου ελέγχου, έψαχνα πώς μπορούμε μέσω των υπολογιστών να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας».

    Αλυτο πρόβλημα
    Ο δρ Καμβυσέλης γοητεύθηκε από τη θεωρία της εξέλιξης στη βιολογία. «Ναι, διότι με τους πιο απλούς κανόνες όχι μόνο περιγράφει τον βιολογικό κόσμο, αλλά κάνει προβλέψεις για ενδιάμεσους οργανισμούς και ζώα, που ακόμα τώρα ανακαλύπτουμε. Ο σκοπός της έρευνας του ανθρώπινου γονιδιώματος δεν ήταν απλώς να συλλέξουμε όλα τα γράμματα του “βιβλίου του DNA” αλλά το επόμενο στάδιο: να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η γλώσσα του προγραμματισμού του ανθρώπινου γονιδιώματος, πώς καταγράφονται κυκλώματα λειτουργίας των διαφόρων κυττάρων, πώς καταφέρνουν με ένα κοινό γονιδίωμα να έχουν εντελώς διαφορετικές λειτουργίες. Η κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος είναι ίσως το μεγαλύτερο άλυτο πρόβλημα της εποχής μας, που όμως δεν περιορίζεται απλώς στον βιολογικό τομέα αλλά περνάει στη σφαίρα της πληροφορικής».

    Τα διάφορα κομμάτια της έρευνας του δρος Καμβυσέλη ενώνονται σε ένα θέμα: στην κατανόηση των ανθρώπινων ασθενειών. «Μπορεί να είμαστε 99,9% ίδιοι ο ένας με τον άλλον, αλλά αυτό το 0,1% πολλαπλασιασμένο με 3 δισεκατομμύρια γράμματα προκαλεί χιλιάδες διαφορές. Οι περισσότερες από αυτές δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, αλλά μερικές αλλάζουν τον τρόπο που μας επηρεάζουν οι ασθένειες ή τον τρόπο που αντιδρούμε στα φάρμακα. Ερμηνεύοντας το γονιδίωμα και τα κυκλώματα των κυττάρων, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι πιθανότητες έχει ο καθένας από εμάς να προσβληθεί με καρκίνο, διαβήτη, Αλτσχάιμερ, ηπατίτιδα και πολλές άλλες ασθένειες με γενετική βάση. Προσπαθούμε επίσης να καταλάβουμε τη γενομική βάση της κάθε ασθένειας: ποια γονίδια είναι υπεύθυνα και ποιες λειτουργίες έχουν αλλοιωθεί. Τέλος, προσπαθούμε να προβλέψουμε ποια επέμβαση θα έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα θεραπείας σε κάθε ασθενή, ανάλογα με το πώς υπολογίζουμε ότι λειτουργεί η ασθένεια σε αυτόν».

    Σύμφωνα με τον δρα Καμβυσέλη, «υπάρχει τεράστια πρόοδος στην ανάγνωση των ηλεκτρονικών πια σημάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ισως δεν είμαστε μακριά από ένα μέλλον όπου οι υπολογιστές θα λαμβάνουν εντολές απευθείας από τον εγκέφαλο του χρήστη, και μια τέτοια σύνδεση θολώνει τα όρια ανάμεσα στη φυσική και την τεχνητή νοημοσύνη.

    Θέματα μεταφυσικής
    »Η μίμηση της ανθρώπινης σκέψης και νοημοσύνης από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μάς στερεί πια τη μοναδική μας θέση ως το μόνο συνειδητό ον. Ξαφνικά διεισδύουμε σε θέματα μεταφυσικής, ακόμα και θρησκείας. Οσο όμως περισσότερο κατανοούμε τι μας κάνει ανθρώπους τόσο περισσότερο θαυμάζουμε και σεβόμαστε το τέλειο της δημιουργίας. Και καθώς προχωρούν η ανθρώπινη γνώση και επιστήμη, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ένας περήφανος παντοκράτωρ Θεός μάς κοιτά και χαμογελά. Πού και πού μας δείχνει και τον δρόμο».
    Hμερομηνία : 4/12/11
    Copyright: http://www.kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν χορταινω να διαβαζω για τον 34χρονο ΕΛΛΗΝΑ Καθηγητη στο ΜΙΤ Μανωλη Καμβυσελη (Manolis Kellis)γιαυτο κατανοηση αν σας τα...ζαλησα λιγο=

    MIT Computational Biology Group Pictures
    http://compbio.mit.edu/pictures.html

    http://web.mit.edu/manoli/www/manoli.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.