25/4/12

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΧρειάζονται 200.000 μετανάστες!


Περίπου 200.000 μετανάστες επιπλέον ετησίως χρειάζεται η Γερμανία για να αντισταθμίσει τη δημογραφική πτώση και να στηρίξει την ανάπτυξή της, σύμφωνα με τη Μπούντεσμπανκ.
Στη μηνιαία έκθεσή της, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας υποστηρίζει ότι αυτή η εισροή ξένου εργατικού δυναμικού θα πρέπει να συνδυαστεί με μεταρρυθμίσεις με στόχο να παραταθεί η διάρκεια της ενεργού ζωής και να διευκολυνθεί η επαγγελματική ζωή προσώπων που έχουν υπό την ευθύνη τους παιδιά.Η Γερμανία σχεδιάζει να αυξήσει στα 67 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης και προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους μετανάστες, κυρίως εξειδικευμένους εργαζόμενους όπως μηχανικούς, πληροφορικούς ή νοσηλευτές. Η χώρα υποδέχθηκε πέρυσι 177.300 μετανάστες, προερχόμενους κυρίως από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.

Με ποσοστά γεννητικότητας από τα χαμηλότερα στον κόσμο και μέση ηλικία από τις πιο υψηλές, η δημογραφία μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα για τη Γερμανία, επιβαρύνοντας το αναπτυξιακό δυναμικό και τα δημόσια οικονομικά της.

Η Μπούντεσμπανκ επισημαίνει στην έκθεσή της πως για να μην αντισταθμιστεί μόνο η δημογραφική πτώση, αλλά και να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της οικονομικής παραγωγής, είναι επίσης απαραίτητο να αυξηθεί η παραγωγικότητα, οι επενδύσεις να παραμείνουν υψηλές και να υπάρξει υψηλό επίπεδο καινοτομιών και τεχνικής προόδου.
http://www.elzoni.gr

2 σχόλια:

  1. Ἄντε νὰ δουλέψετε ἔξω κορόιδα νὰ πάρετε σύνταξι. Κολοκύθια θὰ πάρετε.

    Βγαίνει ὁ κάθε ἕνας ἑλληναρᾶς καὶ σοῦ λέει θὰ βρῶ δουλειά ἔξω. Ἔξω ρἐ, ἐργάτες θέλουνε κι ὄχι πτυχιούχους ψώνια.

    Ἄντε παιδάκια τῆς μαμᾶς νὰ δεῖτε τὶ σημαίνει ἐργοστάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να ψάχνουν για μετανάστες θα ήταν πολύ καλύτερο να έψαχναν να βρουν ποια είναι τα αίτια που δημιουργούν το δημογραφικό πρόβλημα.
    Υποψιάζομαι ότι μάλλον θα πρέπει να δώσουν οικονομικά κίνητρα στις οικογένειες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν,μάλλον θα πρέπει να προπαγανδίσουν λιγάκι υπέρ του θεσμού της οικογένειας,μάλλον θα πρέπει τονώσουν λιγάκι το χριστιανικό θρησκευτικό συναίσθημα των Γερμανών (γιατί όχι και το πατριωτικό ), μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν λίγο τα πρότυπα της επιτυχημένης γυναίκας (όπως τουλάχιστον εμφανίζονται από τα ΜΜΕ), μάλλον θα πρέπει να φτιάξουν νόμους που θα προστατεύουν αποτελεσματικά το παιδί από εγκληματικές εις βάρος του ενέργειες (αυστηρότερη λχ νομοθεσία για παιδοφιλία ,ναρκωτικά κλπ ) και το κυριότερο θα πρέπει να φτιάξουν μία κοινωνία όπου ο πολίτης δεν θα αισθάνεται τύψεις εάν θα φέρει στον κόσμο παιδιά!
    Σήμερα όπως είναι τα πράγματα μεθοδεύεται η δημιουργία ενός απαράδεκτου περιβάλλοντος που σαφώς λειτουργεί αποτρεπτικά για την δημιουργία οικογένειας και κατά συνέπεια για την λύση του δημογραφικού προβλήματος.Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στη Γερμανία αλλά και όλες τις άλλες χριστιανικές χώρες του κόσμου.
    Σήμερα σε ποια χώρα της Ευρώπης ο χριστιανός είναι διατεθειμένος να φέρει στον κόσμο παιδιά να ζήσουν σε μία πολυπολιτισμική τζαμαχιρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.