5/4/12

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

1η Απριλίου
Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια τίμησε την 1ην Απριλίου συμμετέχοντας με αντιπροσωπεία του στο μνημόσυνο πεσόντων αγωνιστών της ΕΟΚΑ και στο τρισάγιο στον τάφο του Σάββα Ροτσίδη που τέλεσε η Ιερά Μητρόπολη Κερύνειας ,  στο Μάμμαρι.
Κατατέθηκε και στεφάνι στον τάφο του Σάββα Ροτσίδη.
Αντιπροσωπεία του Σωματείου συμμετείχε επίσης στο τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων που έγινε στα Φυλακισμένα μνήματα που τέλεσε ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59 και στην οποία συμμετείχε η Πολιτεία, η Εκκλησία και πλήθος άλλων Σωμάτων.
Τιμή και δόξα στους ηρωϊκούς νεκρούς με την υπόσχεση να υπερασπιστούμε την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ήταν προϊόν της θυσίας τους.
Θα τιμήσουμε τον αγώνα και τη θυσία τους αντιστεκόμενοι σε κάθε προσπάθεια Τουρκοποίησης  έστω και μια σπιθαμής Ελληνικής Κυπριακής γης.
Παράλληλα, καλούμε Κόμματα και Κυβέρνηση να μετουσιώσουν  τα μνημόσυνα τιμής προς τους ηρωϊκούς νεκρούς του Εθνικοαπελευθερωτικού   αγώνα των Κυπρίων , σε πολιτική πράξη αντίστασης στην Τουρκική κατοχή , εγκαταλείποντας την πολιτική εξευμενισμού του κατακτητή και συμβιβασμού   με τα κατοχικά δεδομένα , επανατοποθετώντας το Κυπριακό και διαμορφώνοντας νέα πολιτική απελευθέρωσης και αποκατάστασης του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο. 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.