26/4/12

Νταβούτογλου: Έχουμε άσχημες σχέσεις με τρία κράτη-Σεμινάριο ισραηλινής γεωργίας στην Τουρκία


«Η τουρκική εξωτερική πολιτική βασίζεται σε πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες»

«Η τουρκική εξωτερική πολιτική βασίζεται σε πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες»
Η Τουρκία έχει άσχημες διπλωματικές σχέσεις μόνο με τρία κράτη, την Αρμενία, το Ισραήλ και τη Συρία έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου έκανε λόγο για καρποφόρα συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.
«Η τουρκική εξωτερική πολιτική βασίζεται σε πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» τόνισε.


Σεμινάριο ισραηλινής γεωργίας στην Τουρκία
Η Aegean Exports Union (EİB) σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ισραήλ-Τουρκίας και την Ένωση Παραγωγών του Ισραήλ διοργανώνει ένα σεμινάριο στη Σμύρνη με θέμα «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές στο Ισραήλ». Το σεμινάριο διοργανώνεται σε μια περίοδο ανανεωμένης πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, καθώς η Τουρκία έχει ασκήσει βέτο για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα.

Balkans.com

http://www.skai.gr/ 

3 σχόλια:

  1. Γιατί δεν κάνουν τέτοια σεμινάρια και στην Ελλάδα; Οι Ισραηλινοί έχουν κάνει άλματα και στην γεωργία.

    “Ζήλεψα αυτά που είδα στο Ισραήλ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nativist και λοιποί φίλοι του ιστολογίου,

    Όταν τα υπουργεία τα διοικούν υπουργοί, υφυπουργοί και γραμματείς άσχετοι με το αντικείμενο με "100" συμβούλους και "χίλιους" οδηγούς η Ελλάδα θα μένει στάσιμη κοιτώντας όταν δεν θα τρώει καρπαζιές.
    Άσχετα από τις καλές προθέσεις ίσως κάποιων ανθρώπων, μερικά υπουργεία χρειάζονται μόνο άτομα που γνωρίζουν το συγκεκριμένο αντικείμενο και έχουν την αποφασιστικότητα στη διοίκηση να συγκρουστούν με συμφέροντα, με λίγα λόγια και πολύ δουλειά. Με πράγματα που έπρεπε να γίνουν χθες.

    Για να χτίσεις Ελληνική γεωργία χρειάζεται:

    1) Άμεση σύγκρουση με τα κομματόσκυλα και σωστή αποφασιστική οργάνωση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος τηρώντας κατά γράμμα τις γνώμες-οδηγίες της αφρόκρεμας των ειδικών. Όχι εκπτώσεις.Καμία. Ισχυροί αγροτικοί συνεταιρισμοί ανά περιοχή, στην ουσία Ελληνικές μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες όπου ο κάθε αγρότης της περιοχής θα έχει το ποσοστό του(αφού εκεί θα δίνει τη παραγωγή του) και θα στελεχώνονται από τον απολύτως απαραίτητο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων και γεωπόνων με διάφορες ειδικεύσεις.
    Συνεταιρισμοί όχι εξαρτημένοι από το κράτος(μην περιμένουν απ΄το κράτος πολλά) αλλά ιδιωτικοί με ιδιοκτήτες τους αγρότες της περιοχής που θα πρέπει να αποκτήσουν σύγχρονη νοοτροπία παραγωγού-επιχειρηματία -εξαγωγέα. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Να μάθουν όλοι να συνεργάζονται να αναπτυχθεί η πατρίδα. Ας έχουμε ένα όραμα γι' αυτή τη χώρα επιτέλους να την κάνουμε πρώτη.

    2) Να αναγκάσεις χωρίς πολλές πολλές διαπραγματεύσεις, επίσης με αποφασιστικότητα όσους καθηγητές κάνουν έρευνα να συνεργαστούν αφήνοντας στην άκρη τους εγωισμούς τους.Είσαι κράτος. Όποιος καθηγητής δεν συνεργάζεται με τον συνάδελφο του με διάφορες δικαιολογίες και πονηριές να μην παίρνει το παραμικρό κονδύλιο για την έρευνα του. Ούτε για αντικειμενοφόρο πλάκα και καλυπτρίδα. Να μάθουν όλοι να συνεργάζονται.Να κόψουν το λαιμό τους αλλά να συνεργαστούν όλοι. Αλλιώς κονδύλιο...Νιετ.
    Έρευνα σημαίνει πάνω απ'όλα συνεργασία και στην Ελλάδα αυτό δεν το αντιλαμβάνονται όλοι. Σε άλλα κράτη είναι το βασικό πριν αρχίσουν καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3) Η μόνη σχέση του κράτους με τους συνεταιρισμούς να είναι η εξής:
    Οι γεωπόνοι της κάθε περιφέρειας να είναι γενικά υψηλού επιπέδου και να αναλάβουν το ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ των γεωπόνων των συνεταιρισμών και των ερευνητών γεωπόνων. Δηλαδή συχνά επιμορφωτικά σεμινάρια των γεωπόνων συνεταιρισμών που ΔΕΝ θα είναι "η ώρα του παιδιού μια από τα ίδια τίποτα το ιδιαίτερο δεν μάθαμε". Έτσι θα επιτυγχάνεται η άμεση εφαρμογή της επιστημονικής έρευνας και ο Έλληνας παραγωγός έχοντας καλύτερες συνθήκες παραγωγής (πιο αποτελεσματικές, πιο γρήγορες, πιο οικονομικές) με τον διαρκώς ενημερωμένο "φύλακα άγγελο" γεωπόνο του συνεταιρισμού να τον συμβουλεύει όποτε χρειάζεται, θα γίνεται ανταγωνιστικός με το γεωργικό προϊόν που θα παράγει. Χρηματιστήριο είναι η αγορά!
    Άρα, για να επανέλθω, θα γίνεται ο συνεταιρισμός καλύτερος
    Άρα θα αναπτύσσεται ο κάθε συνεταιρισμός, σε ανταγωνισμό πάντα με τον άλλο στην ελεύθερη αγορά.
    Άρα οι τιμές θα κρατιούνται σε πιο λογικά επίπεδα.
    Άρα θα αυξηθούν και οι γεωργικές μας εξαγωγές
    Άρα θα κινηθεί χρήμα στην αγορά
    Και το χρήμα αυτό για ένα διάστημα να μην φορολογηθεί καθόλου ή να φορολογηθεί συμβολικά.
    Ανάπτυξη και βαριά φορολογία δεν πάνε μαζί να το χωνέψουμε όλοι.
    Ο αγροτικός τομέας πρέπει να υποστηριχθεί με επιστημονική έρευνα, άμεση εφαρμογή της, ευνοϊκή φορολογία για τους αγρότες και αποφασιστικότητα όταν χρειάζεται.
    Με το να κλείνεις ερευνητικά ινστιτούτα φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού "για λόγους οικονομίας" και να εισάγεις ξένο χάνεις χρήμα από τη χώρα πριν καν αρχίσεις να σπέρνεις.
    Η λύση δεν είναι να έρθουν να μας κάνουν σεμινάρια. Η λύση είναι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και με όσους ξένους επιστήμονες το επιθυμούν.
    Να εξάγουμε γεωργικά προϊόντα υψηλής ποιότητας καθώς και φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό υψηλής ποιότητας. Είναι ντροπή, για την Ελλάδα που την ευνοούν τόσο οι κλιματικές συνθήκες κι άλλοι παράγοντες να μην είναι παραγωγός χώρα φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού. Εκεί υπάρχει πολύ χρήμα. Γίνεσαι κέντρο απαραίτητο. Γίνεσαι σαν κόμβος αγωγών πετρελαίου.Πετρέλαιο, αέριο, ήλιος, άνεμος, ναυτιλία, κατασκευές, φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό. Το τελευταίο είναι πιο σημαντικό από την απλή εξαγωγή ποιοτικών τροφίμων.
    Στις σχολές Γεωπονίας και Βιολογίας της χώρας έχουμε ανθρώπους που σε μια δεκαετία μπορούν μέσα από συνεργασίες των καθώς και την στήριξη της κυβέρνησης να κάνουν την πατρίδα μας "Ολλανδία του Νότου" σε αυτό το τομέα. Δεν χρειάζονται τεράστια ποσά. Αυτό το "χρειάζονται πολλά λεφτά" σε μεγάλο ποσοστό είναι μύθος.Τουλάχιστον στην αρχή δεν θα χρειαστεί και αργότερα θα υπάρχει χρήμα. Πρέπει να έχουμε όρεξη να δουλέψουμε, να αποφύγουμε και να συγκρουστούμε για να ανέβουμε ψηλά! Η Ελλάδα μπορεί. Όχι όμως με λόγια και ημίμετρα.
    Όχι με εγωισμούς.
    Όχι με καθηγητικό υφάκι "Εγώ είμαι θαυμάστε με"
    Όχι σαν φοβισμένοι ποντικοί
    Όχι με σαπροκομματικοποίηση
    Διαφορετικά θα μαστε ραγιάδες εμείς, ραγιάδες τα παιδιά μας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών μας και όταν θα έρχονται οι εκλογές θα λέμε ή θα ακούμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και θα χειροκροτάμε από κάτω χαμογελαστοί. Το χαμόγελο του μ@λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.