13/4/12

Ισλαμικός δάκτυλος αναβάθμισης Κουβάλησαν επενδυτές στα κατεχόμενα για «φιέστα αναγνώρισης»


Φωτογραφία
Παρεμβαίνει πιο έντονα ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας στα κατεχόμενα, εφαρμόζοντας μέρος του σχεδίου Β, που έχει διαμορφώσει η Άγκυρα για την Κύπρο. Η φιέστα που οργανώθηκε στα κατεχόμενα με το φόρουμ για επενδύσεις, εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Μηνύματα στέλνονται και προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά και στα Ηνωμένα Έθνη ενόψει της κρίσιμης σύσκεψης για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 19 Απριλίου, υπό τον Γενικό Γραμματέα.
Ο ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, για να συμμετάσχει στο φόρουμ «Επενδύστε στη βόρεια Κύπρο», που διοργανώνει ο ΟΙΔ και η Ισλαμική Τράπεζα Αναπτύξεως και στηρίζουν το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών και η Τουρκική Ενωση Επιμελητηρίων έκανε λόγο για άδικα εμπάργκο εναντίον των Τ/κ και επίδειξη αλληλεγγύης από τον ισλαμικό κόσμο στον «τ/κ λαό». Αναφερόμενος στο φόρουμ, είπε ότι θα ζωντανέψει την οικονομία στα κατεχόμενα και θα προσδώσει νέους ορίζοντες στη γεωργία. Ο κ. Ιχσάνογλου, ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής, ανέφερε ότι και στην επίσκεψή του τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν συζητήσει για τις προοπτικές που έχει ο τομέας των οργανικών προϊόντων στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι άρχισαν εργασίες για συνεργασία στον τομέα αυτό με ισλαμικές χώρες, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν επιτυχίες.

Κάθε μέρα, συνέχισε, η κυπριακή υπόθεση κερδίζει φίλους και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από συνελεύσεις και από τους ΥΠΕΞ, θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των Τ/κ.

Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε ο κ. Ιχσάνογλου, το ότι το φόρουμ πραγματοποιείται μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου στην Τζέντα. «Απ’ την άποψη ότι αυτό δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον του ισλαμικού κόσμου στην κυπριακή υπόθεση, είναι πολύ σημαντικό». Οι επαφές του κ. Ερογλου στον Οργανισμό και την Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης δημιούργησαν φίλους στον ισλαμικό κόσμο ανέφερε υποστηρίζοντας πως «δημιούργησε καλύτερες πιθανότητες για αναγνώριση».

Ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας Αναπτύξεως (ΙΤΑ) Αχμάντ Μοχάμεντ Αλί, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκιουργκούν, δήλωσε ότι πάνω από 100 επενδυτές συμμετείχαν στο φόρουμ. Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Αλί εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν επενδύσεις στα κατεχόμενα και δήλωσε ότι υπάρχουν καλές ευκαιρίες.
Ο κ. Οζγκιουργκούν είπε ότι το φόρουμ είναι σημαντικό για την παρουσίαση των ευκαιριών για επενδύσεις στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, ο Ερογλου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις επενδύσεις και το μέλλον στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι το ψευδοκράτος είναι ασφαλές.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας στην έναρξη του φόρουμ που διοργάνωσε η Ισλαμική Τράπεζα Αναπτύξεως και το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων, ο κ. Ερογλου κάλεσε τους επενδυτές από ισλαμικές χώρες να επενδύσουν στα κατεχόμενα και διαβεβαίωσε ότι δεν θα το μετανιώσουν. Οπως είπε, το ψευδοκράτος είναι μικρή οικονομία αλλά προσφέρει πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις.

Αστυνομικό κράτος είναι η Τουρκία
ΕΚΘΕΣΗ
ΑΥΞΗΣΗτων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημειώνεται στην Τουρκία. Σύμφωνα με την έκθεση του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουρκίας (ΙΗD) την οποία επικαλείται η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η τουρκική κυβέρνηση σταδιακά διολισθαίνει προς ένα αυταρχικό καθεστώς και λόγω αυτής της διολίσθησης σημειώνεται αύξηση των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι είναι ορατή το 2011 η χειροτέρευση των επιδόσεων της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η τουρκική κυβέρνηση, εγκαταλείποντας το 2010 τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και εναρμονιζόμενη με τα «κριτήρια της Άγκυρας», έχει μετατρέψει την Τουρκία σε αστυνομικό κράτος και το καθεστώς της γίνεται ολοένα πιο αυταρχικό και καταπιεστικό.

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Οζτούρκ Τουρκντογάν δήλωσε ότι το 2011 πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ήταν κρατούμενοι, άλλοι τρεις σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν από τους «πολιτοφύλακες», οι οποίοι, όπως επισημαίνει, έχουν αποθρασυνθεί έπειτα από την απαλλαγή δύο εξ αυτών από το δικαστήριο για το φόνο δύο ατόμων το 2010.

Λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης να προχωρήσει στις σχετικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε το 2009, η βία σε σχέση με το κουρδικό ζήτημα έχει αυξηθεί όπως και ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους από 244 το 2010, σε 338 το 2011. Το 2011, 175 γυναίκες δολοφονήθηκαν και άλλες 20 αυτοκτόνησαν λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης αναφέρει ότι 3.252 κατήγγειλαν βασανιστήρια εναντίον τους, ετέθησαν υπό κράτηση 12.685 άτομα και εξ αυτών τα 2.922 προφυλακίστηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.