19/4/12

Ο Τζέιμς Μποντ διαλύει το Μεγάλο Παζάρι

Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα κάνει μόνο φίλους στην Κωνσταντινούπολη. Το επόμενο 007, η παραγωγή, η οποία έχει προγραμματιστεί να βγει στους κινηματογράφους το Νοεμβρίο 2012, «Skyfall », γυρίζεται στην ιστορική χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης. 
Για την περίσταση, κλείστηκε το Αιγυπτιακό Παζάρι (Misir çarçisi), για λίγες ημέρες. Μια γέφυρα προστέθηκε πάνω από το Μεγάλο Παζάρι και το ιστορικό κτίριο του οθωμανικού ταχυδρομείου ανακαινίστηκε πλήρως για την περίσταση. Η ομάδα της ταινίας άρχισε την παραμονή της στην Τουρκία με γυρίσματα σκηνών στην πόλη Άδανα στο νότο.

Αλλά η παράσταση του μυστικού πράκτορα της Αυτής Μεγαλειότητας στις ακτές του Βοσπόρου αντιμετώπισε ένα απροσδόκητο εμπόδιο. Μια σκηνή κασκαντέρ στο δρόμο των κοσμηματοπωλείων του ιστορικού Μεγάλου Παζαριού, σε ένα κτίριο που χρονολογείται από τον δέκατο πέμπτο αιώνα, δεν έγινε όπως είχε προγραμματιστεί.  Ένας μοτοσικλετιστής, που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σε αυτή αρτηρία, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε σε μια από τις 60 μπουτίκ, σπάζοντας παράθυρα σε πολύτιμο κρύσταλλο, που χρονολογούνται πάνω από τρεις αιώνες ...

«Είναι υπέροχο ότι το Μεγάλο Παζάρι έχει επιλεγεί ως τοποθεσία για αυτό το είδος της ταινίας. Αλλά η διοίκηση του Παζαριού δεν μας προειδοποίησε ότι αυτό θα γινόταν έτσι» , παραπονέθηκε ο Μέτε Βoybeyi , ιδιοκτήτης του καταστήματος στο τουρκικό κανάλι NTV. « Αυτό το μέρος διοικείται από το Συμβούλιο για τα ιστορικά μνημεία. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ακόμα και ένα παράθυρο χωρίς την άδειά τους».
Μια καταγγελία  υποβλήθηκε στην αστυνομία. «Κανένας από το πλήρωμα της ταινίας ήρθε να μας ρωτήσει για τη ζημιά», συνεχίζει. 
Γνωρίζαμε έναν Τζέιμς Μποντ περισσότερο τζέντλεμαν.


Δύο Τζέιμς Μποντ είχαν ήδη γυριστεί στην Κωνσταντινούπολη. 
Το 1963, «Από τη Ρωσία με αγάπη», με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι, είχε μερικές πολίτικες σκηνές, ειδικά στις βυζαντινές στέρνες του Sultanahmet (Yerebatan) και στην Αγία Σοφία. Και το 1999, ήταν «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός», με τη Σοφί Μαρσό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.