12/4/12

ΟΙΔ: "Άδικο του εμπάργκο των Τ/κ"

SigmaLive/KYΠΕ
Στα κατεχόμενα έφθασε χθες το βράδυ ο ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου για να συμμετάσχει στο φόρουμ ''Επενδύστε στη βόρεια Κύπρο'', που διοργανώνει ο ΟΙΔ και η Ισλαμική Τράπεζα Αναπτύξεως και στηρίζουν το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών και η Τουρκική Ενωση Επιμελητηρίων.

Σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζιάν ο κ. Ιχσάνογλου έκανε λόγο για άδικα εμπάργκο εναντίον των Τ/κ και επίδειξη αλληλεγγύης από τον ισλαμικό κόσμο στον ''τ/κ λαό''. Αναφερόμενος στο φόρουμ, είπε ότι θα ζωντανέψει την οικονομία στα κατεχόμενα και θα προσδώσει νέους ορίζοντες στην γεωργία.

Ο κ. Ιχσάνογλου ανέφερε ότι και στην επίσκεψή του τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν συζητήσει για τις προοπτικές που έχει ο τομέας των οργανικών προϊόντων στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι άρχισαν εργασίες για συνεργασία στον τομέα αυτό με ισλαμικές χώρες, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν επιτυχίες.

Κάθε μέρα, συνέχισε, η κυπριακή υπόθεση κερδίζει φίλους και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από συνελεύσεις και από τους ΥΠΕΞ, θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των Τ/κ.

Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε ο κ. Ιχσάνογλου, το ότι το φόρουμ πραγματοποιείται μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου στην Τζέντα. ''Απ' την άποψη ότι αυτό δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον του ισλαμικού κόσμου στην κυπριακή υπόθεση, είναι πολύ σημαντικό''. Οι επαφές του κ. Ερογλου στον Οργανισμό και την Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης δημιούργησαν φίλους στον ισλαμικό κόσμο ανέφερε υποστηρίζοντας πως ''δημιούργησε καλύτερες πιθανότητες για αναγνώριση''.

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Χουσείν Οζγκιουργκιούν σημείωσε πως το φόρουμ θα είναι πολύ σημαντικό για τις επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα των οργανικών προϊόντων, προσθέτοντας ότι η έλευση νερού στα κατεχόμενα από την Τουρκία το 2014 θα συμβάλλει στην πρόοδο και σε αυτό το θέμα υπάρχουν σημαντικές συνεργασίες που μπορεί να γίνουν με ισλαμικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.