3/4/12

Πώς άλλαξε τα φώτα στη ΔΕΗ η... ΓΕΝΟΠ

Πώς άλλαξε τα φώτα στη ΔΕΗ η... ΓΕΝΟΠ
Χορό εκατομμυρίων είχαν στήσει συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ. Μέσω υπερτιμολογήσεων εισέπραξαν 2.080.209 ευρώ. Το ποσό αφορά: Αποστολές που πληρώθηκαν χωρίς να γίνουν. Πολυτελή φιλοξενία ξένων αντιπροσωπειών. Αναθέσεις μελετών σε συγγενικά πρόσωπα. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ εστάλη στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο εισαγγελέα

Αλλαξαν τα... φώτα στη ΔΕΗ οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, έχοντας εισπράξει μέσα από υπερτιμολογήσεις και τριγωνικές τιμολογήσεις 2.080.209 ευρώ για πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη, για συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν αλλά πληρώθηκαν, για φιλοξενία-λουξ στη χώρα μας ξένων συναδέλφων τους, αλλά και για αναθέσεις μελετών σε συγγενικά τους πρόσωπα, χωρίς αυτές να έχουν παραδοθεί ποτέ.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, η ΓΕΝΟΠ και ο ΟΚΔΕ χρέωσαν στην ΔΕΗ «καπέλο» 1.194,497 ευρώ την ώρα που οι πραγματικές δαπάνες άγγιζαν τις 885.711 ευρώ!
Επιπλέον, «φούσκωναν» τις δαπάνες με τριγωνικές τιμολογήσεις και με εικονικές χρεώσεις από τις κόρες μεγαλοσυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ!

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις χρεώσεις για συνέδριο με θέμα «Ανάλυση της οδηγίας 72/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» βρέθηκαν σύμφωνα με το πόρισμα «τρία τιμολόγια για την ίδια εργασία, ήτοι τη σύνταξη μελέτης για τις επιπτώσεις στη ΔΕΗ και στους εργαζομένους…». Από την εταιρία δεν υπήρξε παραδοτέο και συνεπώς η τιμολόγηση ήταν εικονική!!!
Τέλος, βρέθηκαν 12 περιπτώσεις, που αφορούσαν ταξίδια, τα οποία δεν έγιναν ποτέ, αλλά πληρώθηκαν αδρά μέσω υπερτιμολογήσεων.

Προσλήψεις λίγο πριν τις εκλογές με… παχυλούς μισθούς
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φαίνεται πώς κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό από το απίστευτο φαγοπότι. Λίγο πριν τις εκλογές, δηλαδή πριν λίγες μέρες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και η ΔΕΗ προχώρησαν σε νέους διορισμούς και σε στελέχωση νευραλγικών θέσεων της θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.), ενώ προωθούνται πέντε υποψηφιότητες για θέσεις τομεαρχών και υποτομεαρχών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Νήσων.
Μάλιστα, οι μισθοί των ανθρώπων αυτών θα ξεπερνούν τις 9.000 ευρώ, την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι αμείβονται το πολύ με 1.500 ευρώ και την ώρα που η μητρική εταιρία προχωράει σε συγχωνεύσεις τμημάτων.
Πηγή: Έθνος, Ελεύθερος Τύπος
 http://www.ethnos.gr/
http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.