12/5/12

Προκλήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα

ΜΠΑΡΑΖπροκλήσεων χθες στο Αιγαίο από την Αγκυρα που έχει σε εξέλιξη, παράλληλα, δύο αεροναυτικές ασκήσεις. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ασκήσεων «Λευκή Θύελλα» και «Εφές» μπήκαν στο Αιγαίο 6 στρατιωτικά αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα που έκαναν συνολικά 24 παραβάσεις των κανονισμών, ενώ σε 22 περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο. Από τα αεροσκάφη δύο ήταν οπλισμένα. Τα ελικόπτερα ήταν κυρίως από φρεγάτες.
Όλα τα αεροσκάφη και ελικόπτερα αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Η «Λευκή Θύελλα» είναι μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση και θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου. Η άσκηση «Εφές» γίνεται κυρίως στα τουρκικά χωρικά ύδατα και είναι βασικά αποβατική και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου. Οι Τούρκοι άρχισαν τις ασκήσεις στις 7 Μαΐου, την επομένη των ελληνικών εκλογών και έχουν εμπλέξει πολλές δυνάμεις από αέρος και θαλάσσης. Η άσκηση διεξάγεται εναλλάξ με την DΕΝΙΖΚURDU (Θαλασσόλυκος) .

Τον ένα χρόνο διεξάγεται η μία και τον άλλο η άλλη. Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.Στην άσκηση συμμετέχουν σκάφη επιφανείας όλων των τύπων, καθώς και υποβρύχια του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και μαχητικά αεροσκάφη της ΤΠΑ.Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι αξιοποιούν και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την αβεβαιότητα και το ρευστό πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Αυτό εκτιμάται ότι γίνεται τώρα με μεγαλύτερη ένταση από τουρκικής πλευράς, ώστε να επιβληθούν τετελεσμένα στην περιοχή.
http://www.philenews.com/digital/ 

3 σχόλια:

  1. Με τις προκλήσεις προσπαθούν να στηρίξουν τον δικομματισμό στην Ελλάδα , όσους προσκυνούν το μνημείο του Κεμάλ δεν θα τους αφήσουν έτσι.
    Κουμπάρους και ζεϊμπεκοχορευτάδες δεν θα τους αφήσουν τώρα που τους χρειάζονται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως κάνετε έτσι, στο ΝΑΤΟ είμαστε και οι δύο και μιας που δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε περιπολίες κάνουν οι Τούρκοι, τόσο τρομερό είναι;......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος εδώ μέσα έγραψε και έγραψε:
    You can talk the walk; Can you Walk the talk?
    Μπορεί και το ΝΑΤΟ έχει πόρτα εξόδου που τη φυλάει για έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.