12/5/12

YILDIZ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Η Τουρκία έχει διανύσει σοβαρές αποστάσεις σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη στα πυρηνικά προκειμένου να λιγοστέψει το λογαριασμό που πληρώνει για την ενέργεια. Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız, έκανε κάποιες δηλώσεις από το Aydın σε σχέση με τους πυρηνικούς σταθμούς. Ο κ. Yıldız σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δημιουργήσει το δικό της μοντέλο κατασκευής πυρηνικού σταθμού αναφέροντας ότι χάρη στο μοντέλο αυτό που βασίζεται στην εγχώρια παραγωγή και τη χρήση του ανθρώπινου πόρου, θα αποκτήσει ποικιλία αλλά και θα μεγαλώσει ο τομέας της ενέργειας.
«Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον δεύτερο πυρηνικό σταθμό τεσσάρων μονάδων που θα φτιάξουμε στη Μαύρη Θάλασσα. Έχουμε κάποιες εργασίες στην Ιαπωνία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, τη Ρωσία και τον Καναδά. Ο δεύτερος και ο τρίτος πυρηνικός σταθμός που θα καλύψουν τον ρυθμό ανάπτυξης της Τουρκίας, βρίσκονται σε στάδιο είτε διαχείρισης, είτε κατασκευής και θα πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθούν μέχρι το 2023. Η Τουρκία έχει διανύσει σοβαρές αποστάσεις σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση». Αυτά είπε ο υπουργός Ενεργείας και Φυσικών Πόρων προσθέτοντας ότι μέσα σε 6 χρόνια θα σταλούν 300 φοιτητές στη Ρωσία για να εκπαιδευτούν ως πυρηνικοί μηχανικοί.

TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.