19/7/12

Συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο Διαπιστώθηκε συναντίληψη σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα


Συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο
Συνεχή επαφή και πληροφόρηση για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου, επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ ως εταίρος στην συγκυβέρνηση. Στην πρώτη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Τρίτη (18.07.2012), έγινε εκτενής συζήτηση για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και παράλληλα ετέθη το ζήτημα της ενημέρωσης της ΔΗΜΑΡ.
«Συναντίληψη» με τον υπουργό σε κρίσιμα εθνικά θέματα διαπίστωσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Γιαννακάκη και Οδυσσέας Βουδούρης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας κ. Γεράσιμος Γεωργάτος .


Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτιμά θετικά τη συνάντηση, εκτιμώντας ότι υπάρχει κοινός άξονας θέσεων με τον κ. Αβραμόπουλο, όσον αφορά στα θέματα της ονομασίας και της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και «της αναγκαιότητας να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καθώς και στο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η χώρα μας στον μεταβαλλόμενο αραβικό κόσμο». Στη συνάντηση, παρόντες, δίπλα στον κ. Αβραμόπουλο, ήταν πέντε διπλωμάτες, ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων.

Πάντως, έχει ενδιαφέρον ότι η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ έθεσε επίσης το ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της χώρας. Η ανακήρυξη και οριοθέτησή της περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα της ΝΔ ενώ και στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΔΗΜΑΡ γίνεται αναφορά στη «συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ»
.
Από τη ΔΗΜΑΡ τόνισαν ότι χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί στο θέμα της ΑΟΖ, με δεδομένο, όπως επισημάνθηκε, ότι την Ελλάδα την ενδιαφέρει να μην αυξηθεί η ένταση. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκε το ζήτημα της υπογραφής με την Τουρκία μορατόριουμ ώστε να παγώσουν με ασφάλεια οι εξοπλιστικές δαπάνες για μια πενταετία -υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα των επτά σημείων της ΔΗΜΑΡ. Κατά τη συζήτηση, όπως έλεγαν από το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ, τονίσθηκε ότι λεπτοί χειρισμοί χρειάζονται και για το θέμα του μορατόριουμ των εξοπλισμών με την Τουρκία, «που είναι μεν επιθυμητό για την Ελλάδα αλλά πρέπει να εξετασθεί, αν είναι εφικτό να επιτευχθεί». 
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=467552 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.