6/7/12

Ευρωπαικά απωθημένα

της Ελίνας Γαληνού
Εδώ και δυόμιση χρόνια, η χώρα μας βρίσκεται μέσα στη δίνη μιας τεράστιας κρίσης, διασυρόμενη και δυσφημούμενη συνεχώς. Οι "αγαπητοί" μας εταίροι, δεν έχασαν ευκαιρία ούτε ένα λεπτό για να χύσουν τα δηλητήριά τους κατά της χώρας μας και του λαού μας. Τα ΜΜΕ, ακατάπαυστα πυροβολούν καιρό τώρα την Ελλάδα και τους Ελληνες, επεκτείνοντας τους δυσμενείς σχολιασμούς ακόμα και σε θέματα που δεν τους αφορούν.
Μιλάμε για μια ομοβροντία δυσφημίσεων και υβριστικών σχολιασμών, η οποία βρήκε πολλά ευήκοα ώτα από τις χώρες-εταίρους μας.
Η προχτεσινή δήλωση του Βρεττανού πρωθυπουργού για κλείσιμο των συνόρων της Μ.Βρεττανίας προς τους Ελληνες, εάν η χώρα μας βγεί από το ευρώ, ήταν το αποκορύφωμα αυτής της σχεδόν καθολικής δυσφημιστικής επίθεσης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα. Η απάντηση του Υπ. Εξ μας προς τον Βρεττανό πρέσβη, ήταν το λιγότερο που τους άξιζε, εφ΄όσον ακόμα οι χώρες μας διατηρούν τυπικά, διπλωματικές σχέσεις μεταξύ τους. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι η Μ. Βρεττανία, η οποία δεν μετέχει στη ζώνη του ευρώ, θέλει να έχει γνώμη επί παντός επιστητού και να παριστάνει τον ρυθμιστή αποφάσεων της ευρωζώνης. Το άλλο γελοίο, είναι τα περίφημα μαθήματα ηθικής τάξεως που προσπαθούν εδώ και δύο χρόνια να κάνουν οι "εταίροι" σε εμάς τους ατάκτους. Ποιοί είναι όλοι αυτοί επιτέλους και πόσο άσπιλοι, για να συμπεριφέρονται έτσι;
Δεν πάει χρόνος από το σκάνδαλο του Βρετανικού Κοινοβουλίου όπου αποκαλύφθηκε ότι οι περισσότεροι βουλευτές του, έπαιρναν επιδόματα για ανύπαρκτους συνεργάτες τους, ή για ανύπαρκτα ταξίδια και δαπάνες. Βεβαίως, θυμόμαστε ότι η αποκάλυψη συνοδεύτηκε άμεσα σε παραιτήσεις των στοχοποιημένων, αλλά αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση. Ακόμα όμως και αν αυτό το συμβάν ξεθώριασε στη μνήμη μας, ήρθε το άλλο, το προχτεσινό με την ομολογία του επικεφαλής της Barclay's Bank, για την χειραγώγηση των επιτοκίων Libor και Euribor. Η παραδοχή του ότι "λυπάται πολύ που εξαπατήθηκαν οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοι της τράπεζας", τονίζει το αυτονόητο της ευρωπαικής υποκρισίας. Σωστά! Από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Αλλά αυτά όλα, είναι ψιλά γράμματα για τους ευρωπαίους φίλους μας, οι οποίοι σκέπτονται σοβαρά να μας κλείσουν τις πόρτες...
Λόγω επικαιρότητας, μιλήσαμε εκτενέστερα για την Μ. Βρεττανία σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα λόγια και απαντήσεις για κάθε χώρα ξεχωριστά απ΄όσες μας επιτίθενται και μας εξευτελίζουν. Η κακή αρχή βεβαίως βεβαίως, έγινε από τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό μας, ο οποίος τους άνοιξε την όρεξη πηγαίνοντας από δώ και από κεί και μιλώντας για "την διεφθαρμένη χώρα που κυβερνάει...". Φαίνεται όμως, ότι και οι ξένοι εταίροι μας, δεν ήθελαν και πολύ για να ορμήσουν απάνω μας σαν θηρία και να ξεσπάσουν όλα όσα είχαν κλεισμένα μέσα τους χρόνια τώρα. Ισως η λάβα να είχε αρχίσει να βράζει από τους Ολυμπιακούς μας το 2004, όπου όσο και αν έψαξαν δεν κατάφεραν να μας βρούνε ψεγάδια, ούτε να μην παραδεχτούν ότι συγκλονίστηκε η Οικουμένη από την τελετή έναρξης εκείνο το βράδι! Ισως ο καημός να τους άναψε πάλι πριν τρία χρόνια, όταν εγκαινιάσαμε το Μουσείο της Ακρόπολης και αναζωπυρώθηκε το ζήτημα επιστροφής των κλεμμένων από τον Ελγιν τους, αρχαιοτήτων μας. Μπορεί και άλλα πολλά, σχετικά με τη γεωγραφική μας θέση, τον ορυκτό μας πλούτο, που εντείνουν το ενδιαφέρον ισχυρών χωρών του πλανήτη προς την Ελλάδα.
Ας αφήσουν όμως εμάς ήσυχους για λίγο και ας δούν τι θα κάνουν με αυτήν την περίφημη "Ευρωπαική Ενωση" που έχει φτάσει στο άκρον άοτο της γελοιοποίησής της, από τους ίδιους τους μετόχους της. Γιατί αν αποφάσισαν να την διαλύσουν -πράγμα πολύ πιθανό πλέον έτσι όπως πορεύονται-να πάψουν τις υποκρισίες χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την κρίση στην Ελλάδα. Διότι φαίνεται ότι η κρίση στην ΕΕ, υπέβοσκε ίσως από τις πρώτες μέρες της θεμελίωσής της, εφ΄όσον τις αρχές και τους κανόνες της, δεν τους ενστερνίστηκε κατ΄ουσίαν κανείς από τους ευρωπαίους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.