16/9/12

Το αποτέλεσμα της απογραφής του πληθυσμού, αποδεικνύει τη διάλυση της χώρας. Δεν καταφέραμε ούτε να μετρηθούμε σωστά!

Χάσαμε και το μέτρημα
Στις 31 Ιουλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού που είχε πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2011. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 9.903.268 άτομα. Με δεδομένο ότι με βάση την αμέσως προηγούμενη απογραφή του έτους 2001 ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανερχόταν στα 10.964.020, προκύπτει ότι στη δεκαετία αυτή χάθηκαν 1.000.000 άτομα!
Η μείωση του πληθυσμού μιας χώρας κατά 10% σε μια δεκαετία μπορεί να εξηγηθεί αν έχει προϋπάρξει πόλεμος, λιμός ή μαζική μετανάστευση, με καραβάνια προσφύγων. Τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη στη δεκαετία 2001 - 2011, και όμως, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 1 εκατ. άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Μόλις δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία, υπήρξαν κάποιες χλιαρές αντιδράσεις και ανησυχίες, αλλά το θέμα σκεπάστηκε από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
Μέχρι που ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασ. Καπερνάρος παρατήρησε πως, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ μέτρησε το νόμιμο πληθυσμό σε 9.903.268 άτομα, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται στους 9.952.570 άτομα! Δηλαδή, το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το νόμιμο πληθυσμό στην πατρίδα μας, φαινόμενο που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί.
Αν ο «νόμιμος» πληθυσμός της χώρας είναι μικρότερος κατά 50.000 άτομα από τους επίσης «νόμιμους» ψηφοφόρους, τι γίνεται; Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά, είτε με την απογραφή του 2001 είτε με την απογραφή του 2011. Σε κάποια εκ των δύο έγιναν τεράστια και ανεπίτρεπτα λάθη, για τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη εξηγήσεις.
Σε σχόλιο για τα greek statistics που δημοσιεύθηκε στις 25/1/2012, η «Ναυτεμπορική» έγραφε: «Η λέξη στατιστική προέρχεται από τη λατινική λέξη status, που σημαίνει κράτος και δήλωνε αρχικά, όταν πρωτοεμφανίστηκε η συγκεκριμένη επιστήμη, τη συλλογή στοιχείων για τις κρατικές ανάγκες.
Κατέγραφε, δηλαδή, μεγέθη που είχαν να κάνουν με την έκταση της γης, τον πληθυσμό, την παραγωγή κάποιων προϊόντων και άλλα αντίστοιχα στοιχεία που χρειάζεται οπωσδήποτε να γνωρίζει όποιος κυβερνά. Οι Κινέζοι έκαναν απογραφές πληθυσμού πριν από 4.500 χρόνια, το ίδιο και οι Ρωμαίοι αρκετούς αιώνες αργότερα.
Σ' αυτό περίπου το επίπεδο, το προ 4,5 χιλιετιών, βρίσκεται και η ποιότητα των σύγχρονων ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Δηλαδή τα μόνα δεδομένα τα οποία δεν αμφισβητούνται -τουλάχιστον όχι ακόμη- είναι αυτά που αφορούν τις απογραφές του ελληνικού πληθυσμού. Μέχρι εκεί φθάνει η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων».
Χάθηκε όμως και αυτό το τελευταίο οχυρό αξιοπιστίας. Δεν θέλω να φανταστώ ότι φτάσαμε στο σημείο το ελληνικό κράτος να μην μπορεί να μετρήσει τον πληθυσμό του, όταν το καταφέρνουν κράτη της υποσαχάριας Αφρικής ή πολυπληθείς χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.
ΠΑΝΟΣ Φ. ΚΑΚΟΥΡΗΣ - pkak@naftemporiki.gr
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:


  1. Αντιγράφω από το επίσημο σάιτ της Ελλ ΣΤατ - Μαίος 2011:

    "10.787.690 (ΚΑΙ ΟΧΙ 9.903.268) μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων
    5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%)".


    http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/A1602_SAM01_DT_DC_00_2011_01_F_GR.pdf

    δεν ξέρω πού βρήκε η Ναυτεμπορική αυτό το νούμερο.

    Το περίεργο είναι ότι και άλλο μπλογκ κατηγορεί την ΕΛΣΤΑΤ για ασυναρτησίες και κανείς δεν κάνει το κόπο να δει τι πραγματικά δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ. Δίνουμε μεγαλύτερη πίστη στην Ναυτεμπορική και όχι στις ορίτζιναλ πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από μερικές δεκαετίες επέστρεψα στήν Ελλάδα καί είδα ότι τό όνομά μου δέν ήταν στούς εκλογικούς καταλόγους.
    Στήν μερίδα μου τού δήμου Αθηναίων ήταν μόνον ένα από τά παιδιά μου,οι γονείς είχαν εξαφανιστεί....
    Ο υπάλληλος τού δήμου είπε τήν εξης δικαιολογία,ξέρεις οι νέοι πού διορίσανε δέν ήξεραν καλό κομπιούτερ καί έγιναν λαθη.
    Μάλλον μέ τόν τρόπο αυτόν θά έγινε η απογραφή.
    Πέρασαν τρία χρόνια γιά να διορθωθεί η μερίδα μου στόν δήμο,αλλά καί πάλι είμαι εκτός εκλογικών καταλόγων καθώς καί ένα από τά παιδιά μου.
    Αθάνατο Ελληνικό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με την απόκλιση στους αριθμούς των "νόμιμων κατοίκων" και των "εγγεγραμένων στους εκλογικούς καταλόγους": Στους εκλογικούς καταλόγους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού (και πολύ σωστά συμβαίνει αυτό), οι οποίοι βεβαίως, αν καιΈλληνες υπήκοοι, δεν προσμετρώνται στον "νόμιμο πληθυσμό" της Ελλάδας. Ας μην τους ξεχνάμε! Δεν υπάρχει αναντιστοιχία στυς αριθμούς. Απλά πρέπει να γίνεται σωστή ανάγνωση αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρετε πόσος πληθυσμὸς δὲν ἀπογράφηκε ἀπὸ φόβο μὴν τὸν φακελώσουν καὶ λοιπὲς βλακεῖες;

    Οἱ ὑπάλληλοι ἦταν ἀδιάφοροι καὶ πολὺ πιθανὸν νὰ μὴν ἤξεραν καλὰ τὴν δουλειά των ἢ νὰ μὴν ἤθελαν νὰ τσακωθοῦν μὲ τοὺς μὴ ἀπογραφέντες ἀνθρώπους.

    Ξέρετε πόσοι πιθανὸν νὰ πῆγαν στὰ χωριά τους καὶ πιθανὸν νὰ μὴν ἀπογράφησαν καθόλου, διότι ἡ ἀπογραφὴ διήρκεσε 10 ἡμέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αντικειμενική ενημέρωση σχετικά με την απογραφή του 2011:

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE_2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.