10/9/12

Σάββας Ι. Αναστασιάδης, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

   Η οικονομική κρίση που μαστίζει, τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας έγινε αφορμή να αναδειχθούν αδυναμίες και παθογένιες, σ΄όλους τους τομείς της λειτουργίας του κράτους και του πολιτικού μας συστήματος.
   Η χώρα μας, εξ΄αιτίας της ανακολουθίας και των αστοχιών της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, απαξιώθηκε στη συνείδηση των ξένων, περιφρονήθηκε, λοιδωρήθηκε.
   Έχασε τελικά την αξιοπιστία της.
   Μετά την πρόσφατη, πετυχημένη , επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι, έχει αρχίσει και καταγράφεται βελτίωση του κλίματος υπέρ της χώρας μας και αλλαγή στη συμπεριφορά κορυφαίων κοινωνικών αξιωματούχων.
   Η αλλαγή αυτή, τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνει γενικευμένο χαρακτήρα και εκδηλώνεται δημόσια από πολλούς Εταίρους μας και θεσμικούς παράγοντες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Φαίνεται δηλαδή ότι, σε πρώτη φάση, ο Πρωθυπουργός κέρδισε το «στοίχημα» της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Ελλάδας, στο  εξωτερικό.
   Παράλληλα με την πετυχημένη προσπάθεια  στο εξωτερικό, είναι ανάγκη  να ξεκινήσει και η προσπάθεια δημιουργίας  ενός κράτους  δίκαιου και αποτελεσματικού στη βάση της διαφάνειας με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του  πολιτικού συστήματος.
   Τότε μόνο ο πολίτης που επωμίζεται τα σκληρά και επώδυνα μέτρα, της δημοσιονομικής προσαρμογής, θα γίνει σύμμαχος σ΄αυτό το μεγάλο αγώνα που δίνει η σημερινή κυβέρνηση.
    Ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να αλλάξουμε το κλίμα και στο εσωτερικό και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνης, της ισότητας και της διαφάνειας , είναι ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων «πόθεν έσχες», όχι μόνο των Βουλευτών, Υπουργών, κ.λ.π., αλλά και όσων με οποιονδήποτε τρόπο άσκησαν διοίκηση ή εξουσία (Δήμαρχοι, Νομάρχες, Διοικητές, Πρόεδροι κ.λ.π.), τα τελευταία τριάντα χρόνια.
    Εάν κατά τον έλεγχο τα περιουσιακά στοιχεία που θα παρουσιάζει ο ελεγχόμενος δεν δικαιολογούνται από την νόμιμη αποζημίωση που ελάμβανε ή λαμβάνει κατά την διάρκεια της θητείας του, ή από άλλους πόρους που τυχόν θα είχε, να δημευτούν με συνοπτικές διαδικασίες .
   Είναι ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας, που σήμερα σε περίοδο κρίσης γίνεται επιτακτικό, για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.
   Άλλωστε για το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε νόμος , με ευρεία πλειοψηφία από την προηγούμενη Βουλή.
   Η άμεση εφαρμογή  του επιβάλλεται για την αποκατάσταση της ισότητας και της δικαιοσύνης, αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα σ΄όσους ίσως σκέφτονται, ακόμα και σήμερα να «αξιοποιήσουν» την θέση που τους εμπιστεύθηκε ο λαός ή ο Πρωθυπουργός.
   Πρέπει     επίσης να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και ότι κάποιοι  όχι μόνο δεν φοβόμαστε τον έλεγχο, αλλά τον προκαλούμε κιόλας.
                                                            Σάββας  Ι. Αναστασιάδης
                                                      Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης                    

1 σχόλιο:

  1. Δεν είστε όλοι ίδιοι;

    Δηλαδή οι κομματικοί αρουραίοι,το προστατευόμενο είδος των υπαλλήλων της Βουλής,θα ΑΠΟΛΥΘΟΎΝ;;;;

    Τα 250 ΕΚ.Ευρώ που χρωστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Αγροτική,ΠΟΙΟΣ θα τα πληρώσει;;;;;

    Θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο,ή όπως αλλιώς τις βαφτίσατε,και ερωτώ:Θα δώσετε τις λίστες όλων όσων ρουσφετολογικά ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ,καταπατώντας κάθε έννοια Δικαίου;;;;;

    Θα επιτρέψετε τη διερεύνηση της εισόδου της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ,απο ανεξάρτητη Αρχή,με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες,και δίχως χρονικούς περιορισμούς;

    Ο νόμος Σιούφα,που επιτρέπει τη μονιμοποίηση των μετακλητών κομματικών σας υπαλλήλων στη Βουλή;;;;;

    Την έκθεση της Blackrock,θα μας την ανακοινώσετε ποτέ;;;;

    Ο κύριος Στουρνάρας,πόση ζημία προκάλεσε στο ΤΤ και ποιος θα πληρώσει;

    Βαρέθηκα να γράφω,και αυτό γιατί ξέρω ότι θέτω ερωτήματα που ποτέ δεν θα απαντήσετε. Όμως,εκτός απο εκείνους που διαπράττουν ένα έγκλημα,υπάρχουν και εκείνοι που δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.