21/10/12

Υπέρ της απαγόρευσης της μαντίλας τάχθηκε ο Πούτιν

Πούτιν: «Ναι στον Αθλητισμό, όχι στην εξάρτηση»
Με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες στη Ρωσία εξαιτίας των αντιδράσεων μέρους της μουσουλμανικής κοινότητας επειδή απαγορεύτηκε σε μαθήτριες να πηγαίνουν στα σχολεία με μαντίλες στα κεφάλια τους, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πήρε σαφή θέση.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως είναι αντίθετος στην επιθυμία των μουσουλμάνων μαθητριών να πηγαίνουν στα σχολεία τους  φορώντας την μουσουλμανική τους μαντίλα. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν λίγες ημέρες η μουσουλαμική κοινότητα της Σταυρούπολης διαμαρτυρήθηκε στον Μουφτή τους, επειδή οι διευθυντές των σχολείων απαγόρευσαν στις μουσουλμάνες μαθήτριες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με την αιτιολογία πως φορούσαν την μαντίλα.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήγησε πως οφείλουμε πάντοτε να σεβόμαστε το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, ωστόσο όπως συμπλήρωσε δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως ζούμε σε ένα κοσμικό κράτος. Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα η Ρωσία θα μπορούσε να διδαχθεί πολλά από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες κατά το πρόσφατο παρελθόν αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Μπορεί για το ζήτημα της μαντίλας στα σχολεία ο Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι ανοικτά αντίθετος, ωστόσο για ένα άλλο θέμα, αυτό της επαναφοράς της ποδιάς στα σχολεία όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του είναι φανατικά υπέρμαχος. Όπως εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος, το υπουργεί Παιδείας πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά αυτή την προοπτική, η οποία όπως τόνισε είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
http://rbth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.