16/11/12

«Βγείτε έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!»



«Βγείτε έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!» φώναξε η  πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ,  σε ακτιβιστές  του συλλόγου «Φίλοι των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου».

Σύμφωνα με  τον Βλάτισλαβ Ντβόρακ, πρόεδρο του Συλλόγου,  η έκφραση «αηδιαστικοί Σέρβοι» δεν αναφέρονται μόνο στους  ακτιβιστές, αλλά στο σύνολο της σερβικής εθνότητας.

Το συμβάν εξελίχθηκε σε βιβλιοπωλείο της Πράγας, όταν ακτιβιστές διαφώνησαν με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ και η υπόθεση θα διερευνηθεί από τις τσεχικές αρχές.


Οι ακτιβιστές έχουν καταθέσει ποινικές διώξεις εναντίον της Ολμπράιτ για διάδοση φυλετικής μισαλλοδοξίας.

 Το βίντεο που κυκλοφόρησε μετά το περιστατικό  δείχνει ότι οι ακτιβιστές του Συλλόγου «Φίλοι των Σέρβων το Κοσόβου»  εξοργίστηκαν όταν η  Μαντλίν Ολμπράϊτ  στην παρουσία του βιβλίου της είχε φωτογραφίες με θύματα (Σέρβους) των συγκρούσεων στα Βαλκάνια και οι αφίσες της είχαν ίδιο περιεχόμενο από την εποχή κατά την οποία ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Συμπεριφέρεται σαν φασίστας! Είναι εγκληματίας πολέμου! Είναι αιμοβόρα γυναίκα!» φώναζαν οι ακτιβιστές κατά της Ολμπράιτ, η οποία στην αρχή δεν αντέδρασε αλλά αργότερα έδειξε ενοχλημένη «Έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!», φώναξε.

«Κάθε διάδοση εθνικού μίσους από τα χείλη της πρώην υψηλά ιστάμενης πολιτικού είναι κατακριτέα, ειδικά όταν η ίδια συμπεριλαμβάνεται στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση των Βαλκανίων. Θεωρούμε   ότι οι κυνικές  και περιφρονητικές εκφράσεις  της αφορούν τα θύματα», αναφέρει η δήλωση που εστάλη από τους «Φίλους των Σέρβων του Κοσόβου», γράφει το δημοσίευμα.

--

2 σχόλια:

  1. Βεβαια είναι σιχαμένοι αφού σε σπίτι Σερβικο κρύφτηκε η οικογένεια της για να σωθεί από τους Nazi...είπαμε οι παροιμίες είναι πάνσοφες ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hanna Madleina Korbelova, η θυγατέρα του Korbel, που υπήρξε πρεσβευτής στην Τσεχοσλοβακία μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

    Διέμενε σε σπίτι παλάτι Αυστριακού ευγενή ...... το οποίο φεύγοντας κατάκλεψε .........!

    Μετά το 1999 οι απόγονοί του Αυστριακού ζητούσαν τα ..... πολύτιμα μαχαιροπήρουνα και τα ποτήρια που είχε πάρει μαζί του φεύγοντας ο πολύς Korbel από το State Department.

    Ο Korbel, προς δόξαν του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος, έγινε αργότερα καθηγητής στο Georgetown University.

    Σαν τον "δικό μας" Γιωργάκη, που ενώ δεν μπορεί να αρθρώσει μια φράση, κάνει διαλέξεις ανά τον κόσμο υπό την σκέπη και την προστασία του αμερικανικού παράγοντος τον οποίο υπηρέτησε τόσο πιστά ...!

    Ημέτερος

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.